Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • fogtunder

    nagyúr

    válasz hEngi #18047 üzenetére

    (#18048) gyiku: hát ha kell neki a HDMI, akkor azt inkább pont ne, alapból nincs rajta.

    a kérdés az, hogy inkább NAS-t, vagy inkább HTPC-t akarsz belőle. a szoftveres kivitelezésre több út is van. csinálsz egy host OS-t, amin futna a HTPC frontend, illetve virtualizálsz rajta egy NAS OS-t, aminek odaadod a fizikai lemezeket, amin adatot akarsz tárolni. vagy ESXi-r ehúzod fel az egészet, ez esetben minden oprendszer virtualizálva fog futni, így elég lenne egy NAS OS és egy OpenELEC mondjuk. vagy Debian, rá egy OMV és még valami HTPC frontend. az első kettőnél nem árt, ha a proci értelmesen tud virtualizálni, kezeli az ehhez szükséges utasításkészletet.

    integrált kártya, ha nem akarsz játszani, akkor jó lesz. ház ügyben mire gondolsz az alatt, hogy kicsi? egy Fractal Design Node 304 még belefér?

    tápból minél kisebb teljesítményű, legalább 80-as tápot kell venni, vagy paneltápot, mert alacsony terhelésen hajlamosak elég vacakul fogyasztani a nagyobb, egyébként tök jó tápegységek.

    WD Green vs Red ügyben sok mindent hallottam már, szerintem azt kell eldönteni, hogy megéri-e a +1 év garancia neked a felárat, ha nem, akkor mehet a Green, teljesítmény szempontjából nem lesz jelentős különbség. biztonsági mentés legyen a nem pótolható adatokról, és nem lesz baj akkor se, ha meghal egy lemez.

    I hate morning people. And mornings. And People.

Új hozzászólás Aktív témák