Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • atosz

    őstag

    válasz atosz #17044 üzenetére

    Kezdem azt érezni, hogy kissé befürödtem ezzel a QNAP TS-212p-vel... a tanácsotokat kérném.

    Gyanítom, hogy túl sok választásom nincs, azaz vagy Synology vagy esetleg egy nagyobb kategóriás QNAP. Igyekszem leírni pontosan az igényeim, a alap standard NAS funkciókon túl:

    1. legyen halk (nekem ez a mostani zavaró!)

    2. iPhone(ok)-ról és esetleg iPad-ről menjen tökéletesen a fotó és videó szinkronizálás (ez a QNAP-nál úgy látom egyáltalán nem megoldott) és mindez automatikusan, ha WiFi-n van, vagy adott lokációban.
    Illetve nyilván erre legyen is valami értelmes app, amiben ezeket nézhetjük.
    Mivel több készülékről van szó, kellene hozzá valami account management és megosztás funkció is, hogy lássuk egyben a fotókat.
    Az iCloud-ból is valahogy meg kellene oldani az fotók és videók lementését ide.

    3. a kezelése legyen nagyon egyszerű és itt gondolok a felhasználásra, nem a management-re, azaz:
    - iphone-os és ipades appok a videólejátszásra, zenére, fotókra, úgy általánosan a médiára, illetve fájl kezelésre
    - remote torrent (de gyanítom, hogy ezt tudja más is, ez teljesen ok a QNAP-en is)

    4. igazából az előzőhöz kapcsolódik és részben nem NAS téma, hanem inkább médialejátszó...de összefügg.
    Jelenleg van egy alap Yamaha hangprojektor, aminek nincs HDMI bemenete!, a TV-men 2 HDMI in van, az egyik a telekomos csodából jön, a másik egy Apple TV 3-ból. Az Apple TV3-at nagyon szeretem, viszont ugye kb csak MP4-et játszik és innen nem tudom tallózni a NAS-t (bár elvileg fel lehet rá tenni Plex klienst...)
    Azaz egy alap médialejátszót nem tudok már betenni, hisz nincs hova dugjam, de annyi kütyüt már nem is akarnék. (TV-t most nem fogom cserélni)

    A kettő közül kéne valami megoldás:
    A, a jelenlegi Apple TV 3-al használni úgy a NAS-t, hogy
    - tudjak böngészni (Jukebox-os felületen) a médiák közt (zene, film, fotók) az Apple TV-ről közvetlenül vagy
    - tudjak böngészni (Jukebox-os felületen) a médiák közt (zene, film, fotók) a mobil eszközökről közvetlenül (TV nélkül) és menjen az AirPlay, de ne a mobileszközön keresztül, hanem közvetlenül a NAS-ról (az AirPlay megy amúgy a QNAP-en, de csak a music-ban és a fájlnézőben, a video stationban nem)
    - lehessen lejátszani közvetlenül gyakorlatilag bármilyen fájlt, ne csak kb MP4-et... (a jelenlegi felállásban ebben esetleg kompromisszumképes vagyok)

    B, fájó szívvel lecserélem az Apple TV 3-at valami másra (ATV 4 nem jöhet szóba sajnos, mert nincs rajta hangkimenet), azaz valami értelmes médialejátszóra, de akkor ezeket kell tudni a fentieken felül:
    - YouTube, de legalább olyan könnyedén és problémamentesen, mint az ATV-n, beleértve a mobil eszközös keresést is!
    - NetFlix
    - AirPlay gondolom ez esetben teljesen felejtős? :)
    - Mede8er 600-as szériáján gondolkodok vagy valami Android 5.1-es kis boxon

    Alapvetően 3D tartalmak engem most nem érdekelnek, de a videólejátszások mindenféle gond nélkül menjenek, ahogy az ATV-n sem volt semmi gond. Ilyen majd javítják egyszer a FW-t, meg ganyi távirányítós cuccok nem érdekelnek.

    Összességében mit tanácsolnátok?

    Ha a fenti dolgok nem állnak össze, akkor lehet hagyok a francba mindent, max a routerbe bedugok egy 2.5-es külső HDD-t, úgyis van itt feleslegesen és akkor kb ugyanott leszek mint most az ár töredékéért és még halkabb is... mert kb ennyit tudok kihasználni a "csoda" QNAP-ből most. Ami egyébként tényleg nem lenne rossz, csak éppen nagyon "Advanced Userek"-nek van szánva szerintem és nagyon nem megoldás orientált..

Új hozzászólás Aktív témák