- Tovább kavar a nevekkel a Realme
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
MC Pite
veterán
válasz zoo8800 #55550 üzenetére
Csak sokan nem gondolnak bele hogy 3,7 Mpixelt kell a kártyának kiszámolni 2-2,3 helyett. Én is gondoltam hogy még elmegy, de nem, nem megy .
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
Isual
veterán
válasz MC Pite #55552 üzenetére
Azért elég sok faktoros ez.
Nyilván alapjában függ a VGA-tól, de pl a játékoktól is erősen, mivel egy Assassin's Creed Unity már FHD-ban megizzaszt egy 970-et, olyan csodálatosra optimalizálták. De csomó játék meg nem olyan VGA igényes, vagy ha az is, akkor az élsímítás elhagyásával vagy 2x-re redukálásával nagyon sok FPS-t lehet fogni. Mert sokan "full maxon" hajtják, értelmetlen 16x-os AF meg 8x-os FSAA-val a WQHD-s monitorukat, tök feleslegesen terhelve a GPU-t, mert kizárt, hogy látnak különbséget. Ezeket a filtereket elhagyva viszont egy jobb VGA már szinte mindenhol megbirkózik vele.Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg
-
Con Troll
senior tag
Ez a monitor mennyire ajánlott FPS játékokhoz? Konzolt és PC-t is ezzel használnám majd. A büdzsé és a célok (minél kisebb input lag, 27" méret, FHD) ennél a monitornál találkoznak leginkább.
[ Szerkesztve ]
-
Armisael
csendes tag
Igen én is ilyen megoldásban gondolkodok, hogy árnyékokat 16x élsímítás stb visszaveszem. Pl AC:4 Black Flag volt az első játék amit nem tudok maxon meghajtani mert tengeri csata sortűznél beakad... De ha ilyen a "mellékes" dolgokat leveszem a felére recensé mentessen fut és nem igen veszek észre különbséget. Ami fontos a Textúra és a modellek mennek maxon
-
parkr
őstag
válasz #Morcosmedve #55561 üzenetére
először pont ebben reménykedtem de sajnos nem a felületen van rajta
ilyenre gondolom nem ér semmit a garancia, ugye?
[ Szerkesztve ]
-
izee
őstag
Hirtelen csak annyit kérdeznék, tényleg léteznek 83hz-es LCD monitorok? [link]
Identicalness is the tendency to propagate to collaborate and to interact only with people who are very very very very very much like you. Epitome of this is the selfie. https://www.youtube.com/watch?v=dmXcjvL9VSc&t=39m45s
-
#Morcosmedve
veterán
Gondolom innen vették:
Synchronization Range
Horizontal (Analog/Digital) 31.5-83/118.4 kHz
Vertical 50-85 Hz83 az egyik max a masiknal 85, es igy 83-at akor tartja, csak nekem kHz az. Hat nem tudom, valaki velemenyezhetne ezt az egesz H-V frekis dolgot.
[ Szerkesztve ]
© asszongya'hogy
-
Isual
veterán
Nem pixelhiba. Valszeg valami kis kosz, szennyeződés amely a gyártás során befészkelte magát a panel és a borítás közé. Vagy meg kell próbálni kiütögetni a perifériára - nem kell sajnálni - vagy meg kell tanulni együtt élni vele.
Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg
-
izee
őstag
válasz #Morcosmedve #55565 üzenetére
Igen, de máshol is találtam 83hz-es leírást
Imágenes por segundo
83 HzIdenticalness is the tendency to propagate to collaborate and to interact only with people who are very very very very very much like you. Epitome of this is the selfie. https://www.youtube.com/watch?v=dmXcjvL9VSc&t=39m45s
-
parkr
őstag
Ezen talán jobban látszik.
Az a furcsa hogy világos képeken látni inkább, sötéten nehezen észrevehető.
Nem sok pixel hibát láttam eddig de azok nem így néztek ki. -
old_artist
addikt
Üdv!
.... talán meglökted az asztalt vagy a monitort, és a több hónapja "a már kiszáradt" por vagy piszok a felső káva részből "lecsúszhatott", ... esetleg csúsztasd lejjebb az alsó káva mögé, picike ütögetéssek, kopogtatással, természetesen egy tiszta puha rongyot azért a kijelző felületére kell tenned, legalább is oda, ahol végzed ezt a műveletet.
[ Szerkesztve ]
-
parkr
őstag
válasz old_artist #55571 üzenetére
ki fogom próbálni, köszi!
bár lent van a az alsó harmadában, az elég messze lenne a felső kerettől.Mikisys az oázis nem hiszem hogy foglalkozna vele, már ennyi idő után
[ Szerkesztve ]
-
-Solt-
veterán
Üdv Urak!
Maximum 70000.-Forintos határral milyen 27" monitor tartozik az ajánlott kategóriába?
www.smart-bus.hu
-
trol75
tag
Sziasztok.
Egy új LG 23MP65VQ-P monitor ügyében kérnék segítséget tőletek.
Beállításokkal kapcsolatban kértem tőletek segítséget, amit részben meg is kaptamDe sajnos mindenki mást írt és javasolt a fényerő, kontrass és egyéb beállítások ügyében.
Azt szeretném kérdezni, hogy létezik-e valami otthoni program, szoftver amivel meg lehetne találni a legjobb fényerő,contrass, response time, Sharpness, black level,color temp, gamma beállítási értékeket.
Vagy ha csak a próbálgatás a megoldás, akkor hogyan tudnák elindulni.
Ebben kérné a segítségeteket, amit előre is köszönök.
-
macskea
őstag
Azt hittem ez a hiba laptop és telefon privilégium, de ezek szerint nem. Mit csinálsz te azzal a monitorral?!
Mindenesetre itt a javítás leírása képekkel illusztrálva:
http://forum.notebookreview.com/dell-xps-studio-xps/764051-diy-easily-fix-white-pressure-marks-blotches-clouds-mura-bright-spots-your-lcd-led-panel-screen.html
És bocs a szar linkért, mobilról vagyok. Esetleg egy moderátor javíthatná.
''You can't measure safe driving in miles per hour'' Paul Smith
-
macskea
őstag
válasz trol75 #55577 üzenetére
Kalibrálást keresel. Ha nem akarod a monitort hurcolászni, találhatsz a neten mindenféle képsorokat, amikkel mintegy "varázsló" szerűen beállíthatod valamennyire a monitort. Illetve ha van a monitorhoz valami szoftver, az általában tartalmaz ilyesmit.
''You can't measure safe driving in miles per hour'' Paul Smith
-
QwErTy42
addikt
Sziasztok!
Csak elméleti síkon:
A meglévő Dell U2410-nek mi lenne a méltó utódja?
Illetve érdemes egyáltalán normál mezei felhasználásra (nincsen photoshop, videovágás és társai) a következő alkalommal ilyen komoly gépszörnyet vennem?
1,07 milliárd szín vs X millió; wide gammut vs ???; 450 cd fényerő (ez brutális, 95%-on filmnézésre használjuk nappal, este csak 75-ön, ha elé ülök netezni, akkor fixen 30-35-ön megy. ellenben imádom, hogy tudja ).Nézegettem az olcsóbb 24 colos IPS Dell-eket és abból majdnem kettőt vehetnék a komolyabbik árán.
Még egy amatőr kérdés: nekem ugye CCFL-es háttérvilágítás van, ami ha jól rémlik nem villog, míg ezek a LED-es újdonságok villoghatnak (PWM). Látnám én ezt a villogást? Érdemes PWM-mentes monitort keresnem.
A fogyasztás nem szempont, mert nincsen egetverő különbség a LED javára, bár tudom, hogy az új monitorok már csak LED-del jönnek.A mostani monitor már idestova 4 éve családtag és nagyon megszerettük. Az 1920*1200 felbontás alá nem szeretnék menni és a Dell-lel továbbra is szimpatizálok.
Vegyek egy komoly 24 colost vagy két butítottat esetleg egy szebb 27-est. Kb 50 centiről bámulom a tartalmat.
Köszi szépen!
...oktalan embert észérvekkel meggyőzni nem lehet...
-
Rasiel
senior tag
válasz -Solt- #55575 üzenetére
Amennyiben nem probléma nála a 27"-en az 1080p-s (16:9) felbontás, úgy egy LG 27MP65HQ-P megfelelő lehet neki.
Ha viszont igen, akkor 24", 1200p (16:10) még alternatíva lehet, ezen belül is a Dell U2412M és ASUS PB248Q ajánlott. Igaz ezek valamivel már 70k felett vannak, de mindent összevetve minőségibbek a fent említett LG-nél. Játékra 16:9 ajánlottabb, de természetesen az utóbbiak is minden további nélkül használhatók ezen a területen.(#55580) QwErTy42: Ugyan már Isual megelőzött ilyen késői órán, de megpróbálok én is választ adni. Igazság szerint én sem értem miért fordult meg a fejedben az esetleges csere gondolata.
"A meglévő Dell U2410-nek mi lenne a méltó utódja?"
Írhatnék pár típust, de gondolom azzal tisztában vagy, hogy eléggé ki kellene nyitnod a pénztárcádat. Kérdés, hogy árban maximum meddig tudnál elmenni? Gondolom anno ~130k-ért vetted az U2410-et, hát most annyiból nem állna meg a csere, ha újban gondolkozol. Egyébként sem fejlődtek azóta igazán (pár területet leszámítva) az LCD monitorok, hogy megérje leváltani, főleg úgy, hogy - az írásodból ítélve - semmi problémád nincs vele. Akkor látnám értelmét az egésznek, ha mindenképpen egy nagyobb méretű kijelzőt szeretnél helyette. A Wide Gamutról meg el lehetne vitatkozni, de összességében nézve egy átlagfelhasználónál nem igazán látom értelmét, kivéve persze, ha szereti az élénkebb színeket. Jómagam is ilyen vagyok, leginkább sorozatok, filmek nézésénél, illetve játékoknál szeretem, persze normális határokon belül. De tény, ezek a monitorok elsősorban komoly(abb) grafikai munkára valók.
Mondhatnék pl. egy NEC PA241W-t (ami egyébként most elég jó áron van a két ajánlott boltban ---> félreértés ne essék, nem reklámból írom ), amely már egyértelműen jobb, profibb monitor az U2410-nél, de ezek a különbségek jobbára olyanok, amely egy mezei átlagfelhasználó számára nem igazán jelentenek előnyt vagy inkább úgy írom, hogy annyi pluszt nem adnak.
PWM-el kapcsolatban: van, aki zavar, van akit abszolút nem, vagy kevésbé. Ahogy észrevettem, a gyártók már javarészt, nagyobb százalékban PWM-mentes monitorokat adnak ki. Amúgy igen, CCFL-nél jóval kevésbé volt zavaróbb ez a jelenség.
Egyébként, ha emlékeim nem csalnak én kb. 10%-ra vettem le a fényerejét. Nekem így volt teljesen megfelelő filmnézésnél, böngészésnél, játéknál egyaránt. A te fényerő értékeid brutálisak.[ Szerkesztve ]
-
MammoUTh
csendes tag
Sziasztok!
Monitor vásárlás előtt állunk, öcsém sokat játszik, és van gép előtt, neki szeretnének anyáék venni.
60000Ft a keret, és elsődleges szempont, hogy a szemet a lehetőségekhez mérten kímélje,
Olvasgattam a LED monitorok PWM miatti vibrálásáról, de mindent összevetve tanácstalan vagyok, mert a legkevésbé sem vagyok naprakész a témát illetően.
Ugye főleg játékra lesz használva, nem ártana ha a dvi mellett egy HDMI-t azért tudna mert akkor a PC mellett az XBOXot is rá tudja kötni.LG 25UM65-P tetszetősnek tűnik, de nem tudom hogy ez mennyire kicsi játékra. azért elék "keskeny" a magassága. Nem kicsi ebből a 21:9es témából a 25"?
"A növényeknek Brawndo kell! Elektorlit van benne!"
-
QwErTy42
addikt
válasz Rasiel #55582 üzenetére
és (#55581) Isual
Amíg megy, addig nem szeretném lecserélni. Csak ugye már szeptemberben tölti az ötöt, még két év és mehet iskolába.
Nem akarom ideje korán temetni szegényt és eddig semmi okot nem is adott rá, de félő hogy lassan időszerű lesz.Köszi szépen a válaszaitokat!
...oktalan embert észérvekkel meggyőzni nem lehet...
-
#Morcosmedve
veterán
válasz MammoUTh #55583 üzenetére
Szerintem jó lehet. Csati 2 db HDMI egy db DisplaPort és egy db DVI-D.
Az más kérdés, hogy ezzel a felbontással, pontosabban a képaránnyal mit kezdene a konzol... vagy az 1080p 16:9-el a monitor.
De ennyiért teljesen oké, még a képsűrűség is megfelelő, illetve azért megnő a VGA terhelés, mert nő a felbnotás szépen. 29"-ban is van, de ott már szerintem csúnya és kevés ez a felbontás.
Teszt szerinte nemvibrál, kvázi PWM mentes, illetve bár IPS és nem profi munkára elég a képminőség, a betekintési szög nem a legjobb, de asztali (média) használatra elég.
© asszongya'hogy
-
Isual
veterán
válasz QwErTy42 #55585 üzenetére
Amíg meg és elégedett vagy vele, addig felesleges erről beszélni. Vannak opciók, de csak akkor, ha tényleg valamilyen szempontból (méret, felbontás) váltani szeretnél. Amíg nem fogalmazódott meg ilyen benned, addig 200k alatt semmire nem cserélném, még PA241w-re se (bár én is szinte minden gondolatában ugyan azt írtam volna, mint Raisel), max PA271w-re, de az meg "mezei" usernek overkill.
Szóval éljetek tovább boldogan, s ha lesz valami óhaj, sóhaj, akkor írj nyugodtan, találunk valamit.Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg
-
#Morcosmedve
veterán
válasz #Morcosmedve #55586 üzenetére
Ez meggondólandó, ennek ellenére én is kipróbálnám.
© asszongya'hogy
-
atomanti19
aktív tag
Sziasztok!
24"-os, 60Hz-es IPS paneles monitort használok fullHD felbontáson.(16:9)
Szeretnék egy 120-144Hz-es képfrissítésű monitort a képarány és méretek megtartása mellett.
2-3év gari jó lenne. A keret 75k.Pár hónapja volt nálam egy 144Hz-es, és hát azóta nem hagy nyugodni. Nagyon tetszett amit tapasztaltam FPS játékok és alap felhasználás alatt.
Köszi!
Sok ember azthiszi hogy az anyukája méhéből csúszott ki mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják hogy az apjuk tökéből jöttek!
-
xerobyte
aktív tag
Sziasztok!
Ilyenkor év elején várható a monitorok esetében is jelentős áresés, ha kijönnek az új modellek, mint az LCD TV piacon? Főleg a magasabb árkategóriás és/vagy elfogadható WQHD termékekre gondolok.
Köszi!
-
DNS_65
senior tag
válasz atomanti19 #55589 üzenetére
Szia,
Szerencsés vagy hogy kipróbálhattad a 144Hz-et élőben, én is kíváncsi lennék rá.
Milyennek találtad játékban a színeket az IPS-edhez képest? Nem volt tul fakó, vagy kimosott?
Ahogy nézem gtx750ti-d van, ezzel a vga-val is ki tudtad használni a nagyobb Hz előnyét?
Én is szeretnék egy gyorsabb panelt, csak kicsit félek az IPS-ről TN-re "visszamenni"... és csak TN-es van 80k alatt 24-es méretben.
-
atomanti19
aktív tag
válasz DNS_65 #55591 üzenetére
A TN összes hátránya jelen lesz az IPS-hez képest bármit is teszel.
Én a 144Hz ért az alacsony válaszidőért vennék ilyen monitort. Fapados IPS-em van 40k-s kategória. Nekem pl jobban tetszett ez a TN-es BENQ. Amiket babráltam az a digital vibrance és máris dob a színeken, ugyan nem élethű de erőteljesebb Illetve a kontrasztja is jobb volt mint az LG-IPS-em nek.
750Ti csak 60Hz-et tud nem a sajátom volt a gépben.[ Szerkesztve ]
Sok ember azthiszi hogy az anyukája méhéből csúszott ki mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják hogy az apjuk tökéből jöttek!
-
Vakegérke
félisten
Megvan a szép új monitorom. Itt vettem, ASUS VB199T névre hallgat. Jó cég, még nem csalódtam benne, ráadásul a többiekhez képest olcsóbban adták.
No, térjek már a lényegre.
Lehet, hogy az ajánlott használt monitorok jobbak, mint ez, mégis a megszokás döntött, az 5:4-es képarány, no meg a 3 év garancia. Ez a tanács is sokat segített, köszönet a hozzászólónak.
Tegnap megvettem, hazahoztam, beüzemeltem. Ráeresztettem a javasolt tesztert, és bizony a hátamon csorgott a hideg veríték. Négy apró pötty volt a képernyőn. Hopp, pixelhiba. De nem, csak a hungarocellről levált apró szemcsék voltak ijedtségem okozói.
A következő lépés a beállítás volt. Sokat babráltam, hogy ne vakítson, ne is legyen sötét, ne legyen túlzott a kontraszt, és a színek se ordítsanak. Talán már végeztem, ha zavar még valami, majd hangolok rajta.A lényeg.
Jó kis monitor ez. Olyan részleteket, színeket is látok a megszokott játékokban, amiket eddig nem. Remélhetőleg legalább annyit fog szolgálni, mint az ősöreg Samsung SyncMaster 913N, amely tartalék állományba került.Sokat járt a szám, elnézést kérek.
Szeretném megköszönni mindenkinek, aki türelmesen fogadta csetlő-botló, talán értetlen kérdéseimet, és készséggel, szívesen segített.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
kiszpista900
aktív tag
hali ma vettem egy asus vx239h monitort de nem teljses a kép miert?
csak ha ati catalyst-ba leveszem 0 % akkor teljes a kép és nem azt felbontást tudok állni' hanem 1080p stb...ez a normális ???
mert a másik monitorom benq volt és ott rendes felbontást tudtam állitan...és teljses volt a kép nem nagyon értem...valaki?
köszi -
#Morcosmedve
veterán
válasz kiszpista900 #55597 üzenetére
Szia,
Én ezt nem tudom értelmezni, vagyis pontosan nem. KÉpekkel tudnád illusztrálni, illetve milyen a VGA és milyen kábelt használsz?
Üdv!
© asszongya'hogy
-
félisten
válasz Vakegérke #55596 üzenetére
Gratula, használd sokáig egészséggel!
Jók ezek az 5:4-esek, nem gondoltam, hogy lenne választék ilyen képarányú IPS-ben, és lám. A munkahelyemen is lecserélhetnék ilyenre a 19"-os TN LG-ket... De akár itthonra is elfogadnám.
Kíváncsi lennék, hogyan szólnak a hangkeltői, illetve hogy milyen, mennyire állítható az állványa?
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
kiszpista900
aktív tag
válasz #Morcosmedve #55598 üzenetére
szoval ha vgaba dugom hd kábellal akkor atiba azt irja ki (méretezés beállitásoknál) van egy csuszka ha 0% viszem le akkor jo a kép teljses képben megy de ha lapon hagyom egy 2cm levesz a széléből szoval nem teljses kép és azt irja a atiba hogy hd tv Wtf? na de ha hd kábellal dugom és a vgamba a dvi átalakitoval ugy néz ki jo ! teljes kép magátol és nincs olyan opcio akkor hogy (méretezés beáll.) szoval nem értem én ezt remélem már érted ...
Új hozzászólás Aktív témák
- Házimozi belépő szinten
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OLED TV topic
- Autós topik
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Elektromos cigaretta 🔞
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Politika
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest