- Tovább kavar a nevekkel a Realme
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
koxr
csendes tag
Sziasztok, 40 és 50 e ft között kellene nekem egy monitor. Lehetőleg IPS, LED, Full HD és 23"-25" között.
Főként film, valamint játékra lenne használva. Előre is köszönöm! -
Con Troll
senior tag
Sziasztok!
Vettem egy PS4-et, de a TV-m intput lagja miatt használhatatlan a kettő együtt.
Úgyhogy a jelenleginél nagyobb monitort keresek, a keret ~60.000, full HD, minél kisebb input laggal, min. 24", de inkább 27" legyen. Panelekhez nem értek, így rátok bízom magam, hogy melyik lenne jó. Játékhoz és gépezéshez lesz használva.
Köszönöm! -
vitemerius
tag
Sziasztok!
Szerintetek érdemes egy 21,5-es monitorról csak a méret miatt 23 vagy 23,8 hüvelyes monitorra váltani? A cél, hogy jobban elférjek rajta munka közben. Jelent annyit a méretbeli különbség? Vagy gyakorlatilag észrevehetetlen? A felbontás mindegyiknél 1920x1080.
-
Teaway
veterán
válasz vitemerius #55505 üzenetére
Ha a felbontás ugyanaz, miért lenne több hely a nagyobbon? Csak a méret növekszik.
Nincs itthon csokid??
-
-
#Morcosmedve
veterán
válasz vitemerius #55507 üzenetére
Több minden nem fog elférni, csak nagyobban fog látszódni, mert megnőnek a pixelek.
© asszongya'hogy
-
Teaway
veterán
válasz vitemerius #55507 üzenetére
Ja, ha az oldalnagyítást módosítod, úgy igen
Nincs itthon csokid??
-
Teaway
veterán
válasz vitemerius #55510 üzenetére
Általában elégséges szokott lenni 24"-ig az 1920x1200(1080).
27" és felette már egyéni szempontok/nézési távolság-/alkalmazás-/gép-függő; nálam pl. a 2560x1440 a minimum.Nincs itthon csokid??
-
macskea
őstag
válasz vitemerius #55505 üzenetére
Ha a felbontás ugyan akkora, akkor tökéletesen felesleges. Mondjuk szoftverfüggő, hogy mennyire lehet majd észrevenni, de csodára ne számíts. Az általad említett szöveges felhasználás talán aminél tényleg lenne haszna, de az 1,5 incses méretnövekedés szerintem nem lenne látványos. Nézd meg pl a displaywars-on, hogy mekkora méretnövekedés is ez valójában, és utána dönts.
[ Szerkesztve ]
''You can't measure safe driving in miles per hour'' Paul Smith
-
Isual
veterán
válasz vitemerius #55513 üzenetére
TVCalculator még jobb!
Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg
-
Con Troll
senior tag
válasz Con Troll #55503 üzenetére
Ezek esetleg? (bár nem tudom, hogy FPS játékhoz IPS vagy inkább NT panelesek között nézelődjek-e - az input lagra nagyon allergiás vagyok, cserébe szeretem a szép éles képet, élénk színeket... )
Philips 274E5QHAW/00 - link, vagy Acer G277HLbid - link?
Vagy rossz irányban keresgélek? Bármilyen tanácsot szívesen veszek, nem szeretnék melléfogni a vásárlással. -
patakidr
aktív tag
EZT venném az alábbi kritériumok miatt, mi a véleményetek?
Kritériumok:
Minél jobb minőségű panel, tehát TN és társai kizárva,
- LG ha lehet kizárva
- Felbontásból megelégszem az 1920x1080 képponttal
- Legyen fejhallgató kimenete és DVI bemenete (Ez jobb minőségű képet biztosít, mintha HDMI-n keresztül csatlakoztatnám?)
- Legyen beépített hangszórója
- Legyen forgatható, mert filmnézésnél néha az ember kényelmes félig fekvő pózt vesz fel asztalra dobott lábbakkal, ekkor ez jól jön
- Néha játszok FPS-ekkel is, úgy gondolom, hogy a rövidebb válaszidő is indokolt, bár ha jól gondolom, a 8 ms-ot sem venném észre
- Fájdalomküszöb kb. 120-130.000 bruttó nemzeti fizetőeszköz.
- Itthon plazma TV-t használok (Pana 50ST50), nem zavar a sokak által jelzett "plazma vibrálás". Jól gondolom, hogy akkor a PWM-et sem fogom zavarónak találni?[ Szerkesztve ]
-
patakidr
aktív tag
Bocs: EZT.
-
petata
őstag
Kicsit off, de beírom ide is, hátha valakinek (vagy valamelyik 'ajánlott boltnak' ) van tippje: [link]
I didn't poison your dinner. I wouldn't do that to food.
-
patakidr
aktív tag
válasz Montesantos #55521 üzenetére
De nincsen TARTALOM natív felbontásban, tehát, ha a filmeket "butítom" vissza, teljes képernyőre, akkor meg azért lesz "pixeles".
Vagy?
[ Szerkesztve ]
-
macskea
őstag
válasz patakidr #55522 üzenetére
Valószínűleg a felskálázott filmnek jobb minősége lenne, mint a natív FullHD-ban megjelenítettnek. Egyébként ha filmre megy a monitor, nem lesz fájdalmas a 80 ppi, ha eléülnél böngészni, hamar kifolyna a szemed. Ha egy-másfél méterről nézed, nem is lenne sok értelme nagyobb felbontást "kifizetni" mert úgysem látnád.
Azt kell mérlegelni, hogy tényleg mennyire lesz az a monitor filmnézésre használva, és mennyit másra.
-
félisten
válasz Montesantos #55521 üzenetére
Érdekes, én most váltottam FHD-s 27"-ra, és sehol egy pixel, pedig 30-50cm-ről nézem.
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
patakidr
aktív tag
válasz Montesantos #55526 üzenetére
A filmeket azon nézem, HA HOZZÁFÉREK, mert amig a Minimax és társai mennek, addig a fiamé a terep, utána (átlag hétköznap) jövök én. TEHÁT: normál esetben a leendő monitoron fogok (megfelelő) fülhallgatóval filmeket nézni.
Tehát max. 60-70 cm-ről fogom nézni továbbra is.
[ Szerkesztve ]
-
Motion_Blur
félisten
válasz AxBattler #55527 üzenetére
Én 24" 1920x1200-ról váltottam 27" 2560x1440-re.
Játékokban korábban akármilyen simítást állítottam be, mindig rosszabb eredményt kaptam mintha most ráraknék egy sima 2XAA-t..
Nálam 24"-os pixeles volt a fullHD, biztos hogy jó a látásod?
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
Montesantos
senior tag
válasz Motion_Blur #55530 üzenetére
Ez teljesen igaz, mondjuk ha 2560x1440-ra felpakolod a 4X akármilyen simítást megesz bármilyen kártyát a gépben [link] de ez bármelyik játékra igaz ebben a felbontásban
Gabi
-
Motion_Blur
félisten
válasz Montesantos #55531 üzenetére
Igen, veszem én is észre, Assetto Corsa-ban az előbb 30-40 fps-el kínlódtam le egy versenyt, hiába jár 1200+on a 780Ti.. csere lesz 970 SLi-re, kíváncsi leszek..
[ Szerkesztve ]
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
Montesantos
senior tag
válasz Motion_Blur #55532 üzenetére
h1mpi-nek volt sli, igaz 980-ból, eladta az egyiket nála érdeklődj a tapasztalatok után....
Gabi
-
macskea
őstag
válasz AxBattler #55527 üzenetére
Ha az avatarodnak van valamennyi valóságtartalma, nem csodálkozok rajta.
Viccet félretéve szerintem is jobb 100 ppi körül maradni a monitorral, de az is igaz, hogy ez nem csupán ezen múlik. Mindenesetre 24" felett én nem ajánlanék FullHD-t előzetes kipróbálás nélkül.
-
frankdelgado
őstag
Sziasztok!
Ezt a monitort néztem ki magamnak legutóbb:ASUS VS229HV. Megnéztem a Média Markt-ban és az anyaghasználata nem győzött meg. Nyekergett, nyikorgott, pedig az ipon fórumon agyondícsérték. A képe rendben volt, azzal nem volt semmi gondom igazábol, bár a tesztvideo egy laptopról ment vga csatlakozón keresztül..... Úgy dontottem, tovább nézelődök, nagyon picit növeltem a keretet, de hát szegény ember vizel és főz...
Amiket néztem még:
ASUS VX229H
Illetve Samsung vonalon a pls paneles SAMSUNG S22D390Q van elfogadható árban. Ismerősöm ezt ajánlotta, de itt a Samsungot lehúzzátok.
Vélemények?
Köszi előre is!
-
MC Pite
veterán
Értem én hogy a Dell nem szereti a HDMI-t, de ha már rárakja (U2711), a fenéért korlátozza le a felbontását (2560×1440ről fhd-re).Mondjuk ez nem túl nagy probléma, de köcsögség.
Viszont egyelőre úgy tűnik nem tudok összeszokni ezzel a (pixel)mérettel. Jól sejtem hogy esetleg (nagyon) közelről lenne a legjobb? 125% be van állítva, de hát ez win7-en olyan amilyen. Win8-on jobban működik?
Illetve érdekes, hogy többször kalibráltam az U2412M-et és az U2711-et is, gyakorlatilag ugyanolyan lesz ugyanazé a monitoré többszöri próbálkozással, de a két monitor (kicsit) eltér egymástól, amit srgb módban nem tudok korrigálni (szerviz módban meg inkább nem akarom). Ez ilyen; vagy osd helyett korrigáljak a driver kínálta csúszkákkal?
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
madgie
titán
válasz MC Pite #55537 üzenetére
A HDMI max támogatott felbontása 60 Hz mellett 1920x1200.
Szerk: kivéve az új 2.0-nál, de 2011-ben az még papíron se nagyon létezett.
Az sRGB emulació/színmód meg elég esetleges az én U2711-emen is, normál wide gamut profil kell neki, rendes spektróval, és olyan szoftverek, amik korrekten kezelik a színprofilokat.
[ Szerkesztve ]
-
dabadab
titán
válasz madgie #55538 üzenetére
"A HDMI max támogatott felbontása 60 Hz mellett 1920x1200."
Az 1.0-nak. A 2006-os 1.3 mar birja a 2560x1600-at is (vagy 1920x1200-at 16 bites szinmelyseggel), a 2.0 meg a 4k-t, csak hat HDMI-bol mindenki csak az 1.0-at szokta tamogatni (illetve a tobbi szintbol azt, amit szintisztan szoftveresen meg lehet oldani).
DRM is theft
-
Armisael
csendes tag
Sziasztok! Hosszútávra 5+ év akarok monitort venni, elsősorban játék film/sorozat nézésre.
A következőkre gondoltam ti melyiket ajánljátok (mivel hosszútávra kell ezért Pixel egyéb hibák melyikre jellemzők kevésbé).
DELL U2715H
DELL U2713HM
DELL U2413És még annyi, hogy a 27 colos az egyáltalán megéri? Jobb e a képe annyival mint egy 24-esé?
A válaszokat vagy más javaslatokat előre is köszönöm.
-
Scooter
tag
válasz frankdelgado #55536 üzenetére
Nemrég vettem egy Asus vx239h típust, és szerintem jó. Szemeztem még az LGkel, de nem tetszett a talp kialakítása, meg olyan instabilnak tűnt. Csakhogy visszatérjek a képi világhoz. Nekem megfelelő, a színek jók, a fekete lehetne feketébb, de nem vészes. Régebben volt egy VA paneles HP-m úgyhogy nem csodálom hogy a fekete így kitűnik. Jelenleg vga csatival használom, mert nincs dokkolóm a még a t400asomhoz sajnos, de a kép az ő kis tn paneljéhez hát hogy is mondjam... Ég és föld.
-
haladó
tag
válasz Armisael #55541 üzenetére
A termékleírásnál láthatod, hogy az első kettő az nagyobb felbontású és a pixelsűrűség is nagyobb: 2560x1440/0,233
Az uccsó az 16:10 -es fullHD a pixelsrűsége: 0,27Viszont mivel fullHD felett nem nagyon vannak filmek, ezért elvileg hiába a fullHD -nál nagyobb felbontást tudó monitor. De majd a szakértők is kommentelnek remélhetőleg
-
old_artist
addikt
Üdv!
... ha "elsősorban játék film/sorozat nézésre" szeretnél monitort, akkor a 27"-osak közül a FullHD-seket is bátran választhatod, viszont, ha sok a pénzed, akkor az említett első kettő közül válassz.
Az említett első kettőnek a felbontásából is következtethető, hogy sűrü pixeles, ezért szebben jeleníti meg a textúrázást, részletgazdagabb lesz a kijelzőn megjelenített képminőség, ... viszont játékok alatt (bár nem írtad meg, hogy milyen játékról is lenne szó), de megizzaszthatja a VGA kártyádat natív felbontásban.
-
Isual
veterán
Nagyon kakukktojás a 24-es ebben a felsorolásban és az említett felhasználási körhöz nem is passzol.
U2713HM-et, U2715H-t nyugodtan veheted, viszont legolcsóbb versenyzőként egy ASUS PB278QR is tudja ugyanazt, sőt, mint egy U2713HM. Nemrég volt is egy pozitív tapasztalatról hsz itt. Ha meg a dizájn a fontos és a vékony káva, akkor egyértelműen U2715H.
-
Armisael
csendes tag
Elsősorban RTS-kel játszom (Total War séria), néha FPS és Assassin's Creed sorozat. Hát nekem egy elég korosodó ZOTAC GeForce GTX 480 AMP! Edition VGA-m van nem tudom, hogy elég erős e ilyeneket meghajtani... (én elég erősnek érzem)
-
Montesantos
senior tag
Tisztelt Házigazdák!
Mivel a FHD feletti felbontású monitorok elérhetősége-ára lassan elér vagy elért egy olyan árkategóriát ami szép lassan megfizethető, egyre többen keresik ezeket a monitorokat. Sokan viszont elfelejtik hogy a nagyobb felbontáshoz egy "kicsit" erősebb herdveres környezet kell. Az összefoglalóban nem lehetne egy pár sorban tájékoztatni az ide betévedő laikus érdeklődőket ?
Gabi
-
Isual
veterán
válasz Montesantos #55548 üzenetére
Szerintem túl specifikus a probléma, felesleges belevenni.
-
zoo8800
veterán
válasz Montesantos #55548 üzenetére
Ha nem játékról van szó, akkor egy régebbi gép is simán elbírja a FHD-t, még online streamben is. Az pedig köztudott, hogy játékhoz általában erős gép kell.
rip and tear, until it is done
Új hozzászólás Aktív témák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OLED TV topic
- Autós topik
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Elektromos cigaretta 🔞
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Politika
- TCL LCD és LED TV-k
- PlayStation 5
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest