- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Telekom mobilszolgáltatások
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Hívószám-hamisítás
- Poco X6 Pro - ötös alá
- RCS-üzenet
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
-
Mobilarena
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vasinger!
nagyúr
Köszönöm mindenkinek!
Én egyébként, hogy az Asus-ból a 4k-s típusát írtátok el, de tévedtem
Kicsit olcsóbbra számítottam, használt piaci áruk már jóval kecsegtetőbbek!
Tekintve azt, hogy az U2311H monitorom lassan 5 éves is van már lassan, ha nem több nem igazán kell attól félni, hogy ezek az DELL U szériás monitorok meghalnak, igaz?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz bifidus57 #55189 üzenetére
"amin szeretném még befejezni a régi HI8-as kazettáim digitalizálását" - akkor átépíted a beolvasót az új gépbe. És a régit pedig kihajítod az ablakon Bár, ahogy néztem, ezek a hardverek mind külsők manapság, csak át kéne dugni
Amúgy
- topictévesztés, mint ahogy feljebb írták;
- jó dolog lekötelezni másokat, de sajnos az mostanában illegális (igen, szójáték...) - szóval elárulom, hogy 4 keresőszót használtam 3 fórumon, mindegyikük angol nyelvű, a legismertebbek hardver témakörben. Most rákeresve egy németen is megtaláltam, de akkor még google translatet nem is mozgósítottam, hogy pl. a spanyol és orosz netet végignézzem;
- ha csak azt akarod befejezni, minek kellett a Win7 az XP helyett?Segítségként
- pedig már leírtam két dolgot, ebből idáig
- 0db-t hajtottál végre.
- csak nem te is pletykálsz helyette?És még észrevétel:
- "szoftveresen stabil összeállítás" - erre te letörlöd, és/vagy felteszel egy Win7-et.
- a fenti miatt kezdek egyre jobban gyanakodni.És még valami:
- ha mással megy, akkor kétségtelenül nem a monitor rossz.[ Szerkesztve ]
-
Isual
veterán
válasz szilu7 #55203 üzenetére
U2410 ajándék annyiért, de csak ha kell a wide gamut.
NEC P221w és EiZO S2233w szintén jó ajánlat, de kisebb felbontással és szűkebb a gamutja az U2410-énél, s nem IPS, hanem PVA paneles. Viszont fele annyiba kerül, 22" és az áráért remek monitor.Újonnan én egy ASUS PB248Q-nál nem adnám alább fotószerkesztéshez, viszont ez jócskán meghaladja a 70 ezres kereted, főleg ha kalibráltatni is szeretnéd.
Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg
-
#Morcosmedve
veterán
Sziasztok,
Előzmény:
Az OFFolást befejezve áttérnék ide. (Montesantos sorai)Szóval nem erőltetném egylőre a 4k(5K)-t.
A lényeg: abból indult ki ez a kis beszélgetés, hogy játék simaságot is szeretne az ember, valamint szép képet.
Ehhez bedobtak egy csontot ACER-ék tegnap, amit belinkeltem.Jelenleg U2412M-em van, ez a képminőség kielégít, de gondolkodok, hogy lehetne gyorsabb, illetve valójában nem tudom mennyi a válaszidő és a válaszidők közti valós különbség (felár).
Maradnék a 24-27" kategóriában, valami szép jóképú monitor, ami árban is 150k körül mozog és a kép se röcög meg rajta, de ettől még linkeljétek bátran az összes variánst.
16:10 jobb lenne, de mondjuk 27" 2560x1440p-nél már "feláldozom magam" a 16:9-re, de szintén linkelhettek.Ezeken kívül IPS/PLS/AHVA még mindig nem tiszta (a VA magában, azt hiszem, igen, de, hogy pontosan mennyire térnek el egymástól a penelek az nem igazán).
Üdv és köszönöm!
[ Szerkesztve ]
© asszongya'hogy
-
Motion_Blur
félisten
válasz #Morcosmedve #55205 üzenetére
Én is U2412M-ről váltok, erre: ASUS PB278QR
"a monitor PWM mentes háttérvilágítást használ a 0-100 fényerő tartományban, így az erre érzékenyeknek is tökéletes lehet a monitor"
"Az eredmények magukért beszélnek. A dE 0,11-nek adódott (nagyon jó érték), és a reporton is látszik, hogy semelyik színnél sincs kiugrás, ez egy igen komoly panel jelenlétét feltételezi."
"Az átlagos input lag 10ms, a maximális pedig 17ms volt, ami kiváló eredmény, hasonló értéket csak komoly gamer monitorok szoktak tudni. Tehát akár komolyabb játékra is ajánlott a monitor."
jövő héten várhatóan már személyes tapasztalataim is lesznek
[ Szerkesztve ]
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
#Morcosmedve
veterán
válasz Motion_Blur #55206 üzenetére
Köszi! Én is ezt néztem, ami még értelmesebb, bár ez is 60Hz-es
Kalibráltatod? Én a U2412M-t se kalibráltattam, kerestem megfelelő profilt neten, aztán nyomkodtam pár gombot a monitoron és hibátlan a kép. Illetve pixelgari?
Megvárom a teszted Ha nem gond, priviben is véleményhezhetnéd
Üdv!
© asszongya'hogy
-
Isual
veterán
válasz #Morcosmedve #55207 üzenetére
WQHD-t azért tartósan 60 FPS felett nem sok játéknál tudnak a mai VGA-k meghajtani. Nem nagy kompromisszum az szerintem.
-
Motion_Blur
félisten
válasz #Morcosmedve #55207 üzenetére
Én a Dell-re is kértem pixelgarit + kalibrálást és erre is.
Ennyi (+10k) nekem belefér.Írok majd, ha meglesz
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
Dency01
aktív tag
Csáó.
LCD monitort mivel érdemes tisztítani? (képernyőre gondolok) Jó a sima ablak tisztító vagy érdemes valami speciális cuccot venni és ha igen mit javasoltok?[ Szerkesztve ]
Annyi pénzem sincs hogy gyalog hazamenjek.
-
#Morcosmedve
veterán
Köszi!
Jah, elég lehet a 60Hz, de mondjuk, ha már a válaszideje tényleg ilyen jó, akkor jó lesz.
(egyébként vlszg G-sync-el lennék előrébb, mint 120-144Hz-el)
GTX980 G1 lesz mellé, de általában a top nV VGA-kat futtatom, FXAA-val mindenhol elég lesz, viszont, ha megnézted a tesztet, 4x AA-kal is van, ahol elég szép FPS-t lő már egy mai top.(#55209) Motion_Blur: Mondjuk, ja...
[ Szerkesztve ]
© asszongya'hogy
-
bocali
csendes tag
Sziasztok,
szeretnék egy új monitort venni, és ebben szeretnék segítséget kérni.
-Legalább 23" és FullHD-ra gondoltam
-Főleg játékra, de az alapján ahogy olvastam IPS bőven jó
-Sötét helységben(valahol olvastam hogy ez is számít, de nem értek hozzá)Ágyból is használnám, de gondolom ez már nem adja fel a leckét egy IPS panelesnek ha a régi BenQ g922hdl-nek sikerült
Árban 50-60 körül gondoltam. -
Brekk
addikt
Én kipróbáltam az EIZO FG2421-et 120Hz-en, és baromi jó volt. Egészen máshogy néz ki minden, még az egérmutató is máshogy mozog. A kontraszt baromi nagy, VA paneles, nulla bevilágítás!, PWM mentes, egy gondja van, hogy nagyon drága. Ebből kiindulva a tn paneles 120Hz-es monitorok se lehetnek rosszak, csak számolni kell a tn panel tulajdonságaival, ami azért okozhat kellemetlenséget.
http://www.oaziscomputer.hu - Professzionális monitorok szakértőktől.
-
Isual
veterán
Ok, a CS-t spec igen.
Egyébként meg nem értem, hogy ha eddig az EIZO 60 Hz-e elégséges volt, akkor az IPS panel csak gyorsabb lesz, mégha a képfrissítés ugyanaz, a képminőség viszont a gamer EIZO-t oda vissza veri. Az árbeli különbségről nem is beszélve.[ Szerkesztve ]
-
denko
senior tag
sziasztok,
Tervezek venni egy 24es monitort a jelenlegi SA350 24es samsunghoz.
ATI radeon 6870 esre dugnám rá. a Jelenlegi hdmivel megyMit tudtok ajánlani ami 45-55 ig Best buy? ( mondjatok párat ) És mindenképp fekete, hogy illő legyen a mostanihoz.
Játszani nem szoktam, néha photoshop, inkább kényelmesebb filmezésre és netezésre használnám..
-
MC Pite
veterán
Nem tudom hogy hova illene leginkább, ide, vagy vmelyik fotós topikba...
Mi az ajánlott, vagy inkább melyiknek milyne előnye/hátránya van? Ritkán nyomtatok, ill 8 bites APU-ról van hajtva a monitor.
A monitort alábbi módon hajthatom:
1,sRGB.
+Örülök annak hogy ez 8bites panellel rendelkezik, megvannak a hiányzó tónusaim, minden webes tartalom és videó és jól néz ki vele (beleérte saját flickr galériát; ahogy Ken mondja: 'sRGB is the world's default color space. Use it and everything looks great everywhere, all the time.').
-Viszont így némi potenciált bennehagyok a monitorba/képekben. Elvileg nem hoz túl jó eredményt ez a szimuláció, de az U2711 úgy tudom tűrhető eredményt produkál.
2,AdobeRGB.
+Kicsivel nagyobb színtér, amíg feldolgozok legalábbis. 98%át tudja a monitor ennek a színtérnek.
-Utána mindent amit feltöltök srgb képként kell elmentenem. Már ebben a módban sem stimmelnek a webes tartalmak és régebbi képeim.
3, WCG RGB (Standard)
+Ez hozza vissza a legtöbbet a valóságból (sőt) amit a szenzor csak rögzíteni tudott.
-De konvertálni kell ha publikálom, megosztom, elküldöm a képeket, a netes tartalom és a videók pedig nem néznek ki túl jól teljes színtéren. Kis túlzással én vagyok az egyedüli aki ezekben gyönyörködhet, mert utána neten csak az srgb néz ki normálisan (próbáltam firefoxot color managementtel, de ugyanazt tudja mint az opera is, a teszképeken icc2-es profilt még igen, magasabbat nem; röviden hanyagolós szerintem).A jpegek ill a 14bites rawok még jókérdés hogy viszonyulnak ezekhez, vagy ez nem oszt nem szoroz, csak az információ tartalék szempontjából számít? Oké hogy jpg export előtt állítok be mindent és a jpg mehet akkor srgb-be, de akkor helyensen csak wcg módban csak a rawokat látni, a jpg adobe színtérnél feljebb úgy sem tud menni?
[ Szerkesztve ]
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
Gokardo
tag
hello 40-50 ezerig szeretnék új monitort venni.
( FPS játékra használnám és filmezésre ) -
spike70
tag
Sziasztok!
Gondolom volt már róla szó, de kevés az időm olvasgatni.
Az LG-nél mi a különbség az MP55HQ és MP65HQ között? -
Geresics
addikt
-
denko
senior tag
válasz Motion_Blur #55226 üzenetére
köszi
-
ALLAT001
senior tag
144Hz-en látszik a tearing?
-
KisRod
tag
válasz spike70 #55229 üzenetére
Hello!
Én ma vettem egy 65-öst. egy 17"-es Daewoo-ról váltottam, mondanom se kell, ég és föld.
A vékony keret őszintén szólva leginkább egy marketing fogás, mivel használat során ugyanúgy megvan a kb. 1 centis "káva".
De rosszat nem tudok mondani, szerintem 40 körül simán megéri ( bárkinek aki eddig nem mert/tudott váltani xar monitorról )
Keep calm & Forza Juve! | Battletag: KisRod#2543
-
eastone1
senior tag
Hali.
Nagyon jól néz ki. Szerintetek érdemes megvenni?
[link][ Szerkesztve ]
-
eastone1
senior tag
válasz #Morcosmedve #55232 üzenetére
27 colnál annyira látszanak a pixelek?
Az az igazság, hogy már unom a fekete keretet.
[ Szerkesztve ]
-
eastone1
senior tag
Esetleg ez a samsung is nagyon pöpec [link]
milyen panel a PLS panel?
[ Szerkesztve ]
-
Geresics
addikt
válasz spike70 #55229 üzenetére
Nincs "ajánlottabb", ez már ízlés kérdése. Én tuti nem venném a 65-öt, mert egyrészt ugyan az, mint az 55, másrészt általában sötétben nézem a monitort, akkor pedig amúgy sem látszik a káva! Akkor már inkább legyen kisebb esélyem a bevilágításra...
Ha teheted nézd meg élőben mindkettőt, és a saját szád íze szerint dönts, mert Te fogod évekig nézni!*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
macskea
őstag
válasz eastone1 #55233 üzenetére
Szerintem is 24"-nál van a FullHD határa monitoron.
https://www.sven.de/dpi/
Itt meg tudod nézni, hogy az adott felbontás az adott méretben milyen pixelsűrűséget fog adni. Nekem személy szerint kell a minimum 100 ppi, de valaki 80-nal is boldog. Ráadásul az, hogy ez milyen látványos, még a paneltől is függ, szóval tényleg meg kell nézni, ha biztosra akarsz menni. De a felhasználástœl is függ, pl ha döntően hátradőlve filmezel, vagy böngészel, valószínűleg akkor sem gáz.
(és bocs a szar linkért)
''You can't measure safe driving in miles per hour'' Paul Smith
-
MC Pite
veterán
válasz eastone1 #55233 üzenetére
24" 1920×1200 so-so, nem zavaró, bár nem élesek a betűk - de legalább minden maradhat 100%os méreten.
27"on gigantikusnak tűnik, 0,31 feletti dpi-t eredményez. Ha úgy ismerősebb, a 19" 1280×1024 pixelméretét (~0,27) használja kb a 24"on fhd(~0,273) ill 1920×1200(~0,27).A fenti fotós/színteres kérdésre nincs aki tudna egy linkkel, vagy valamivel segíteni?
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
fogtunder
nagyúr
válasz Geresics #55237 üzenetére
plusz a 65-nek is van kávája, csak nem a hagyományos értelemben, hanem a kijelző síkjában van egy "keret", ami sokkal nem kisebb, mint az, ami az 55-ökön van. kikapcsolt állapotban jobban néz ki egy fokkal, de engem mondjuk sokkal jobban érdekel akkor, mikor működik és egyébként nem csúnya az 55 sem.
I hate morning people. And mornings. And People.
-
Pingvin1985
tag
Sziasztok!
Nemrég a segítségeteket kértem monitor választásban. Végül egy Asus PB248Q lett vásárolva. Utólag is köszönöm szépen a tanácsokat.
Lenne még egy kérdésem. DVI-t vagy DP-t használjak. A VGA-n mini DP van, a monitoron DP, így kell hozzá egy átalakító, ami van is itthon, csak épp nem találom. Ha DVI-n is ugyanolyan jó a kép, mint DP-n,akkor nem keresgélem az átalakítót, de ha azt mondjátok, hogy megéri DP-n összekötni, akkor valahonnan előbányászom a csatit. -
Isual
veterán
80 ezerért nincs jobb monitor az ASUS-nál, s a kérdésedben nem írtad, hogy gaming a fő profil. Ha gamer montitort akarsz és 120 Hz-et, akkor annak a képminőségben kell megfizetned az árát, arról nem is beszélve hogy egy mai IPS valaszideje van, lehet olyan jó, mint egy 2 ms-os gamer cuccnak. Persze a 120 Hz, az akkor is 120 Hz.
Én a helyedben az ASUS-t vennem.
-
Hexaa
aktív tag
válasz #Morcosmedve #55246 üzenetére
Már szinte mindegyik újabb IPS 10-15ms alatt van. Elhanyagolható a különbség.
[ Szerkesztve ]
http://www.monitorguru.hu/
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 27QP88D-P Dual Ergo Monitor Szett!2x27"/IPS/2560x1440/HDR/Type-C/Dual Ergo Kar/
- LG 27MR400 Monitor
- Samsung Odyssey G9 Monitor ( OLED / 49" / 240Hz / 0.03ms válaszidő )
- Asus Rog XG43UQ 4k Gamer Monitor!43"/VA/10bit/144hz/1ms/G-sync-Freesync/HDR1000/KOnzolhoz is!
- 100% sRGB - Dell UltraSharp U2415 / AH-iPS / 1920x1200 ! FHD+ / pivot talp / számla / garancia 1 év
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest