- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Xiaomi Redmi Note 8T - mélyvíz
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- iPhone topik
-
Mobilarena
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rasiel
senior tag
válasz -Solt- #55575 üzenetére
Amennyiben nem probléma nála a 27"-en az 1080p-s (16:9) felbontás, úgy egy LG 27MP65HQ-P megfelelő lehet neki.
Ha viszont igen, akkor 24", 1200p (16:10) még alternatíva lehet, ezen belül is a Dell U2412M és ASUS PB248Q ajánlott. Igaz ezek valamivel már 70k felett vannak, de mindent összevetve minőségibbek a fent említett LG-nél. Játékra 16:9 ajánlottabb, de természetesen az utóbbiak is minden további nélkül használhatók ezen a területen.(#55580) QwErTy42: Ugyan már Isual megelőzött ilyen késői órán, de megpróbálok én is választ adni. Igazság szerint én sem értem miért fordult meg a fejedben az esetleges csere gondolata.
"A meglévő Dell U2410-nek mi lenne a méltó utódja?"
Írhatnék pár típust, de gondolom azzal tisztában vagy, hogy eléggé ki kellene nyitnod a pénztárcádat. Kérdés, hogy árban maximum meddig tudnál elmenni? Gondolom anno ~130k-ért vetted az U2410-et, hát most annyiból nem állna meg a csere, ha újban gondolkozol. Egyébként sem fejlődtek azóta igazán (pár területet leszámítva) az LCD monitorok, hogy megérje leváltani, főleg úgy, hogy - az írásodból ítélve - semmi problémád nincs vele. Akkor látnám értelmét az egésznek, ha mindenképpen egy nagyobb méretű kijelzőt szeretnél helyette. A Wide Gamutról meg el lehetne vitatkozni, de összességében nézve egy átlagfelhasználónál nem igazán látom értelmét, kivéve persze, ha szereti az élénkebb színeket. Jómagam is ilyen vagyok, leginkább sorozatok, filmek nézésénél, illetve játékoknál szeretem, persze normális határokon belül. De tény, ezek a monitorok elsősorban komoly(abb) grafikai munkára valók.
Mondhatnék pl. egy NEC PA241W-t (ami egyébként most elég jó áron van a két ajánlott boltban ---> félreértés ne essék, nem reklámból írom ), amely már egyértelműen jobb, profibb monitor az U2410-nél, de ezek a különbségek jobbára olyanok, amely egy mezei átlagfelhasználó számára nem igazán jelentenek előnyt vagy inkább úgy írom, hogy annyi pluszt nem adnak.
PWM-el kapcsolatban: van, aki zavar, van akit abszolút nem, vagy kevésbé. Ahogy észrevettem, a gyártók már javarészt, nagyobb százalékban PWM-mentes monitorokat adnak ki. Amúgy igen, CCFL-nél jóval kevésbé volt zavaróbb ez a jelenség.
Egyébként, ha emlékeim nem csalnak én kb. 10%-ra vettem le a fényerejét. Nekem így volt teljesen megfelelő filmnézésnél, böngészésnél, játéknál egyaránt. A te fényerő értékeid brutálisak.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Odyssey G5 27 ívelt 165Hz WQHD
- Iiyama G-MASTER GB3466 Ultrawide Gamer Monitor!34"/3440x1440/VA/144hz/1ms/Freesync Premium-G-sync/
- Eladó 23.8" MSI PRO MP243X
- LG Ultragear 27GP850-B Gamer monitor!27"/2560x1440/Nano IPS/180hz/1ms/Freesync-Gsync/HDR/Beszámítás
- 27GR95QE-B OLED Kijelző Törött.!! Monitor eladó
- LED monitor Dahua LM22-B200S VA, 21,45" Full HD
- AOC Q34E2A Ultrawide Monitor! 34"/IPS/2560x1080/75hz/Freesync-G-sync/
- LG UltraFine 27UP85NP-W 4k monitor! 27"/3840x2160/IPS/Freesync-G-sync/HDR400/Type-C/Machez is
- LG 27UP650P-W 4k Monitor! 27"/IPS/3840x2160/HDR400/Freesync-G-sync/ DCI-P3 95%
- Acer G227HQL IPS monitor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs