- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android szakmai topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Helsing
aktív tag
válasz Helsing #134333 üzenetére
Tapasztalat az LG ULTRAGEAR 27GR75Q-B-ről.
Nagyon tetszik a monitor. Tűéles kép, szép színek, nincs bevilágítás. A felbontás/képernyőméret szerintem pont ideális.
A talpazat elképesztően robosztus és minőségi hatást kelt. A magasság és dönthetőség jól állítható. PIVOT módot is tud.
165Hz, HDR, G-Sync, 2560x1440-es felbontás.
Mindenkinek csak ajánlani tudom akinek a 27colos méret megfelelő. Játékra pl szerintem tökéletes. -
Dave567
addikt
Sziasztok
Fps játékokhoz keresem a legjobb monitort, gyors legyen, kb 32"-ig bezárólag.
Mit tudtok ajánlani nekem, több is szóba jöhet.
Köszönöm!!
1, Mekkora összeget szánnál a monitorra? Amiből egy nagyon jó monitor ki jön
2, Mekkora átmérőre ,felbontásra, Hz-re van szükséged? 2560*1440p legmagasabb hz
3, Melyik panelt részesíted előnybe? (IPS, VA, TN, OLED) Jó legyen, szép színekkel, meg minden.
4, Sík vagy ívelt kialakításban keresed új monitorodat? Mindegy!
5, Milyen területen lesz használva a monitor? ( Általános , játék, irodai, programozói ,ipar, film és kép készítés, stb-stb) JÁTÉK!
6, Milyen videókártyával rendelkezel? Milyen SYNC-re van szükséged? Rog Strix 4090 Gsync
7, Milyen csatlakozási lehetőséged van, milyenre van szükséged az új monitornál? (VGA, DVI, HDMI, DisplayPort, Typc-C & Thunderbolt, USB-hub ,KVM switch, jack 3,5mm, stb-stb) DP -
hramon94
tag
Sziasztok
Monitort szeretnék vásárolni. VGA még nincs a gépemben így azt is vennék.
Érdemes 4k monitort vennem a lenti paraméterek alapján? Videókártyára nem szeretnék csilliárdokat költeni viszont játékra is szeretném használni. (Radeon 6700XT-t néztem vagy 4060 Ti 16gb)
Egy jóbarátom eladna egy ASUS VG289Q monitort mely 4k felbontású nagyon jó áron. Tetszik a monitor de nem tudom kell-e a 4k felbontás. Ha a játékokat FullHD felbontáson használnám milyen lenne a minőség a skálázás miatt? Jobb lenne a FullHD-nál maradni?
Köszönöm a segítségeteket.
1, Mekkora összeget szánnál a monitorra?
100k
2, Mekkora átmérőre ,felbontásra, Hz-re van szükséged?
Full HD
3, Melyik panelt részesíted előnybe? (IPS, VA, TN, OLED)
- IPS
4, Sík vagy ívelt kialakításban keresed új monitorodat?
Sík
5, Milyen területen lesz használva a monitor? ( Általános , játék, irodai, programozói ,ipar, film és kép készítés, stb-stb)
Álltalános használat,játék,munka (3d tervezés)
6, Milyen videókártyával rendelkezel? Milyen SYNC-re van szükséged?
- Most szeretnék videókártyát is vásárolni így nincs eldöntve.
7, Milyen csatlakozási lehetőséged van, milyenre van szükséged az új monitornál? (VGA, DVI, HDMI, DisplayPort, Typc-C & Thunderbolt, USB-hub ,KVM switch, jack 3,5mm, stb-stb)
DP
8, Fontos számodra a HDR funkció ?
Nem
9. Hagyományos vagy érintőképernyős megoldást keresel?
Hagyományos -
JulianSinulf
senior tag
válasz hramon94 #135253 üzenetére
Szia!
27" vagy 28", mindegy.
Én sokáig használtam 27" monitorokat játékra FHD felbontáson. Szerintem nincs azzal sem gond.
Ha szerinted annyira jó vétel a monitor és tetszik, akkor vedd meg.
Játékot olyan felbontáson futtatsz, amilyenen akarsz. Szerintem nem lesz vele gondod.
Emellett, ha a VGA engedi, akkor feljebb mehetsz 2K-ra is.
A win-t meg használhatod 4K-n. És, ha esetleg nagyobb kártyát vennél egyszer, akkor még mindig ott van a 4K lehetőség, nem kell monitort cserélni.
Meg a 4K filmek azért sokkal szebbek lesznek rajta. De FHD és SD filmekkel sem lesz gondod, tekintve, hogy csak 28".
Egyeseket jobban aggasztana a 60Hz, bár szerintem ez túl van tolva. Ha nem online FPS-ezel, akkor teljesen mindegy, hogy 60 vagy 120 vagy több FPS-ed van. A lényeg, hogy stabil legyen mikrolagok nélkül. Az meg már főleg VGA kérdés.AMD-t ne vegyél. Az Nvidia jobb. Nekem 6800XT-m volt. 4K-n is tudtam vele játszani. De nem voltam vele maradéktalanul megelégedve. Lecseréltem egy 4080-ra.
-
detroitrw
addikt
Sziasztok!
Az alábbi feltételekkel kérnék Tőletek segítséget
1, Mekkora összeget szánnál a monitorra? ~70k/db
2, Mekkora átmérőre ,felbontásra, Hz-re van szükséged? 22-24"; min. fhd
4, Sík vagy ívelt kialakításban keresed új monitorodat? sík
5, Milyen területen lesz használva a monitor? ( Általános , játék, irodai, programozói ,ipar, film és kép készítés, stb-stb) programozás
7, Milyen csatlakozási lehetőséged van, milyenre van szükséged az új monitornál? (VGA, DVI, HDMI, DisplayPort, Typc-C & Thunderbolt, USB-hub ,KVM switch, jack 3,5mm, stb-stb) ha lehet akkor vezetéknélküli megoldás érdekelne (ehhez nem tudom kell e valami adapter vagy valami?)
8, Fontos számodra a HDR funkció ? nem
9. Hagyományos vagy érintőképernyős megoldást keresel? hagyományos
10, Ergonómiai kialakításában milyen legyen? Pivot ,Dönthető, forgatható, magasságában állítható? keskeny káva mert 2db kellElőre is köszi
-
iszoke
senior tag
Alzának ugyan küldtem e-mailt, de azért itt is megkérdezném miheztartás végett: náluk a +3 év kiterjesztett garancia magába foglalja OLEDnél az esetleges beégést is? Próbáltam használni a keresőt, de vagy átsiklottam felette, vagy nem volt kérdezve eddig ilyen kontextusban.
-
Metzger92
lelkes újonc
Sziasztok,
Végül most jött el az idő, hogy megvásároljam a leendő monitoromat programozáshoz.
50-80 ezer HUF
27 col, 2560x1440, minimum 75 Hz
VA
sík
5, Milyen területen lesz használva a monitor? ( Általános , játék, irodai, programozói ,ipar, film és kép készítés, stb-stb)
Programozás, irodai feladatok, netezés, youtube
Nem releváns, váltogatni fogom a laptopot, amit rákötök
7, Milyen csatlakozási lehetőséged van, milyenre van szükséged az új monitornál? (VGA, DVI, HDMI, DisplayPort, Typc-C & Thunderbolt, USB-hub ,KVM switch, jack 3,5mm, stb-stb)
HDMI és DisplayPort
nem
hagyományos
10, Ergonómiai kialakításában milyen legyen? Pivot ,Dönthető, forgatható, magasságában állítható?
minimum a magassága legyen állíthatóKöszi előre is!
"Vizsgálódás nélküli életet élni értelmetlen." - Szókratész
-
Lazarus911
aktív tag
Sziasztok!
Nagyon szemezgetek egy Alienware AW3423DWF monitorral. Van ebben az árkategóriában jobb vétel vagy picit drágábban jobb vétel szerintetek? Előre is köszönöm a segítéget. (Felhasználás : COD + amatőr fotózás + videóvágás és szerkesztés néha néha.)
-
veterán
válasz Lazarus911 #135260 üzenetére
Ugyan erre használom a Samsung G8-at. Szerintem a legjobb választás az főleg a jelenlegi árával.
The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
veterán
válasz Lazarus911 #135262 üzenetére
Nekem Samsung G8 van lassan egy éve. Hibátlanul működik és kb ugyan azokra használom amit írtál csak COD helyett PUBG és LOL.
Kinézetre (ami nyilván egyéni pref) szerintem mérföldekkel jobban néz ki, mint az AW.
Egyetlen "hátránya" a mini csatlakozók, de adnak igazából hozzá kábelt szóval az sem akkora gond.The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
veterán
válasz Lazarus911 #135264 üzenetére
Ez az. Én itt vettem náluk, ők adnak beégésre is garanciát és most valami brutálisan jó áron van pont itt.
The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
ReSeTer
senior tag
Tényleg igaz, hogy az AUO panellel rendelkező monitorok között nagy különbségek vannak az alacsony quality control miatt?
Milyen panel után nézzen az ember, ha nem akar minőségbeli problémával lottózni?
Honnan lehet egyébként tudni, hogy milyen panel van egy LG monitorban például? Sehova nem írják ki. Van erre valami weboldal? -
kisPocok
csendes tag
👋 AW3423DWF vásárlásban vagyok. Az előző kommentemben is említett 3 éves beégés elleni garancia miatt választanám ezt a típust. Azt tudom, hogy magánszemélyként vásárolva jár rá a 3 év garancia. Cégként vásárolva mire számíthatok? Burn-in gari is 1 évig él majd? Vagy esetleg az valami extra amit cégként is tudok érvényesíteni 2. és 3. évben?
Köszönöm! -
kisPocok
csendes tag
-
veterán
válasz kisPocok #135271 üzenetére
Igen azt "állítom". A pixelgarancia másra van náluk.
Valamint 3 év garancia jár rá nem pedig 1 év, ha náluk veszed. Nyugodtan kérdezz rá azért e-mailben is tőlük.
Nálam volt DWF és DW is kipróbálás terén. Nem volt egyikkel sem különösebb bajom, de a WOW faktort nem hozták annyira, mint a G8.
Nekem előtte Asus 27"-os volt szintén OLED, de ahhoz képest sokkal jobb volt mindegyik.The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
kisPocok
csendes tag
válasz syIex #135274 üzenetére
Felhívtam a Samsungot, ez a válaszuk:
- 3 év garanciát adnak S34BG850SU-ra (mert meghaladja a 250e forintos összeghatárt)
- 3 év garanciába beletartozik a "Burn-In" meghibásodás javítása is
- Garanciára nincs tekintettel, hogy jogi- vagy természetes személy vásárolja meg a készüléket
- Kitöltött jótállással lehet érvényesíteni a garanciát
Jó kis tipp volt Sylex! Köszi -
kisPocok
csendes tag
válasz Lazarus911 #135276 üzenetére
Velük is beszéltem és a javaslatukra hívtam fel a Samsungot, mert a garancia úgyis Samsungon keresztül történik (Oázis nincs érintve benne, magadnak kell intézni azt).
-
veterán
válasz Lazarus911 #135276 üzenetére
Az Oázis azért adja meg, mert a Samsung megadja. Ezt már leírtam tavaly is.
kisPocok Nincs mit!
-
Pro!Petya
addikt
válasz syIex #135265 üzenetére
Dehogy adnak garanciát beégésre!
Ne kezdjük már el megint az emberek megtévesztését!
Ott a garanciajegyed, megnézheted magad is az erre vonatkozó részt...Csak egy kis részlet a levelükből (oázis) a burn in garancia kérdésre:
"Aki ezt mondta az nem tudta értelmezni sajnos a valóságot de ez nem
ritka sajnos ebben az országban.
Garanciát sosem a kereskedő ad hanem a gyártó szabványok és törvények
mentén.
Garanciális szervizt pedig a gyártó által kijelölt vagy saját
szakszervize végzi.
Közvetlenül a gyártótól kellene ezt megérdeklődnie ha biztosra akar
menni az adott terméknél.Mi nem vállalunk semmilyen technológiai "trehányságért" vagy esetleges
hibáért garanciát kivétel ez alól pixelgarancia szolgáltatásunk."Amennyiben van olyan dokumentumod ami az ellenkezőjét bizonyítja és nem szóbeli vagy chat-es support igérgetés akkor szívesen megnézném!
[ Szerkesztve ]
-
NightGT
senior tag
válasz ReSeTer #135268 üzenetére
Talán a legolcsóbbak között lehet, de abban a kategóriában kb minden...az utóbbi évekből én inkább pont olyanokat olvasok, hogy az AUO a standard, amihez hasonlítják a többit S van konkrét panel/monitor, amire gondolsz? Anélkül ez így olyan, mint aztmondani bármelyik óriáscégre, hogy "rossz", mert valami talán 2 ezer forintos cuccuk...érted.
RTINGS és tftcentral tesztekben általában ottvan, hogy milyen panel - ha tudni. Illetve mértékadó review-k azért próbálják kideríteni...monitor tesztből sok a gagyi. Továbbá display finderen lehet próbálkozni...no meg az rtings-en is van adatbázis (de közben látom, sztivo is válaszolt)
Youtube-on techless, optimum (ez a 2 ugyanaz a youtuber), illetve hardwareunboxed monitortesztjeiben esik szó a részletekről is...esetleg kisebb, de hozzáértő csatornákat lehet keresni. Blurbusters fórum is érdekes még...ezek így nagyjából az ismertebb, s komolyan vehető források.
(s ha ez már a bőség zavara, akkor semmi más, mint youtube-on techless/optimum, ő nagyon patent)Speed is the only truly modern sensation
-
sztivo
Topikgazda
válasz NightGT #135281 üzenetére
AUO AHVA és Samsung PLS panelek a legjobbak, ha a színek és a BLB hiánya számít. Innolux egy közepes cuccnak számít általában, de ezeket is modellek válogatják, illetve hogy a gyári háttérvilágítást használják-e vagy egyedit. Ezt nehéz/erős így kijelenteni szerintem.
AUO 8.2 QHD pl az egyik legjobb kijelző. -
sztivo
Topikgazda
válasz hramon94 #135255 üzenetére
Sziasztok!
LG 27GR75Q ami belefér.
Dave567
Mivel árat nem írtál, LG 32GP850P vagy 32GQ850, Asus XG32AQ.NJanika
Őszintén? Ennyiért amit találsz, azt vedd meg de újan pl LG 24GN60R.bok92
Neked is a legfelső LG, Samsung S27BG610, Dell S2722, MSI MD272Q(X)P, LG 27UL550P.Dniel
LG 34WP65G, 34WP650, 34WP500 - legelsőn USB-C is van.[ Szerkesztve ]
-
Pro!Petya
addikt
válasz syIex #135283 üzenetére
Bocs hogy én utána is jártam a gyártóknál,és nem elégedtem meg csak a chat support állításával!
(Ami amúgy szembe is megy az érvényes saját warranty policy-vel)
Tényleg mekkora gáz.Bármikor betudod bizonyítani te is az igazadat mivel van lepecsételt garanciajegyed a monitorhoz. Abban mi is szerepel erre vonatkozóan?
-
sztivo
Topikgazda
válasz Dave567 #135290 üzenetére
A legjobb VA paneles monitor (és a G6 is, ami újabb), ha téged nem zavar az 1000R ív.
Viszont valamit félre olvastam, és csak 32" monitorokat írtam, így 27"-ban még az alábbiakat mondanám:
LG 27GP850P
Acer XV275UP3 - MiniLED
Asus XG27AQV - ívelt IPS
BenQ EX2710Q
Gigabyte M27Q X -
Lazarus911
aktív tag
Az Alienware Aw3423dwf vs Samsung s34bg850su esetében utána olvastam, és az Alienware színhelyesebb, viszont a Samsungnak jobb az válaszideje... Bár ezen a szinten nem tudom érzékelhető vagy sem.
-
Lazarus911
aktív tag
Na írtam az Oázisnak.
Az Alienware AW3423DWF nem volt előttük.
Samsung s34bg850su ról nem írtam semmit.
Ezt ajánlották ACER PREDATOR X34VBMIIPHUZX -
detroitrw
addikt
Eddig ezt talaltam: ASUS VU249CFE
Szerintetek ez mennyire lenne "jó"?
-
Zzzeal
friss újonc
Sziasztok!
Elolvastam a téma összefoglalót és hozzászólásokból is jó párat, viszont úgy gondolom segítségre van szükségem a monitor választáshoz, sajnos nem értek a témához, viszont most elromlott a monitorom, amit eddig használtam, nagyon alap volt és régi típus, már 15 éve használtam kb, nem gamer monitor, de nagyon meg voltam vele elégedve.
Kipróbáltam egy ismerősnél egy VA paneles monitort (LG UltraGear 24GQ50F-B), nagyon furcsa volt nekem, ahogy elmosódnak mozgásnál a dolgok a játékokban, szóval olyat szeretnék, ami semmiképp nem mosódik el, ha jól tudom, akkor így a VA panel nem nekem való.
Szóval, ha esetleg van valakinek ötlete, hogy az alábbi paraméterekkel mit tudnék beszerezni a helyére, akkor nagyon hálás lennék! Előre is köszönöm a választ!
Maximum 100 ezer.
24", közelről tudom csak nézni (60-70 cm), keskeny az asztalom. Többi paraméter mind1.
Szeretném ha játék közben mozgásnál nem mosódna el a kép.
Sík.
Főként játékra.
RTX 2060, g-sync, de ha nem tudja, az sem gond.
HDMI, DP
Nem fontos.
Hagyományos.
10, Ergonómiai kialakításában milyen legyen? Pivot ,Dönthető, forgatható, magasságában állítható?
Elég ha dönthető. Viszont csak kb 20 cm mélységig fér el.Szóval összességében nekem elég ha jól működik, nem mosódik el és megbízható.
Köszönöm szépen előre is a választ!
-
Zzzeal
friss újonc
Sziasztok!
Az imént lehagytam, hogy nézelődtem már különböző helyeken és az alábbi monitorról olvastam pár jó dolgot, első ránézésre meg is felelne annak amit keresek, de nem vagyok benne biztos.
ASUS TUF Gaming VG249Q1A
Valakinek van tapasztalata ezzel esetleg?
Az előző hozzászólásomban írtaknak (hogy ne mosódjon el játék közben a kép) ez megfelelne esetleg?Köszönöm!
-
válasz Pro!Petya #135280 üzenetére
Ez így nem teljesen igaz, mert olyan terméket is árulhat a kereskedő, aminek nincs hivatalos magyar képviselete, így a gyártó nem fog vállalni 3 év garanciát, mivel rá nem vonatkoznak a magyar törvények.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
Stauffenberg
nagyúr
Sziasztok!
Irodai felhasználásra keresek monitort, semmi extrát nem kell tudnia, csak azt, hogy ne fárassza a szemet vibrálással (alacsonyabb fényerőn sem).
Nincs keret, csak a belépő szintet keressük ami a lent kifejtett feltételeknek megfelel, ideális esetben 60-70 ezer körül.
Minimum 27" legyen, felbontásban nem kell több 1440p-nél és a 60 Hz is elég.
Elsősorban IPS, de a többi sem ördögtől való a TN kivételével.
Sík.
Irodai szoftverek futnának rajta, néha egy kevés Photoshop/InDesign (kb. sRGB gamut bőven elég), van külön grafikai monitor és kalibráló műszerünk is.
Integrált GPU, egy laptop meghosszabbítása lenne a monitor (nagyobb részt Windows, néha egy MacBook M1).
Elsősorban HDMI, de jöhet tipp Type-C monitorra is (lehet néha MacBook is lenne rádugva, ott sokkal egyszerűbb lenne).
Kicsit sem, be lesz lőve 120 cd/m-re és ennyi.
Hagyományos.
Forgatás nem kell, de a magasság állítása jól jönne.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
sztivo
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Az elmúlt két hétben eluralkodott a káosz a topik körül, ami már nem csak nekem tűnt fel.
Részben a Black Friday okozta őrület miatt, részben pedig (régi) új emberek elkezdték szét-spammelni a topikot a különböző akciókkal, megjegyzésekkel, YouTube videókkal, aminek köszönhetően gyakran előfordult, hogy egyesek válasz nélkül maradtak, mert annyi hozzászólás keletkezett, hogy már egyszerűen átsiklottunk felette.
Ezzel még nem is lenne gond, mert pl. az iPhone topik is tele van megjelenéskor a rendeléses kommentekkel, tehát számítottam erre.
A nagyobb gondom az, hogy nem győzöm OFF!-ba rakni ezeket a hozzászólásokat, és továbbá ennek köszönhetően elsiklunk mások kérdése felett.
Szerencsére ilyenkor jó esetben megkeresnek privát üzenetben, de ezzel mások nem lesznek előrébb, mert a keresés során nem fog találkozni az adott kérdéssel, típussal stb.Arra kérnék mindenkit, hogy mivel a "Milyen monitort vegyek?" c. topikban vagyunk, így ami témába illik, tehát tanácsot kérünk, igény alapján, illetve új monitor vásárlással kapcsolatos egyéb hozzáfűznivalónk van, (ilyenek, hogy inkább a nagyobb felbontást válaszd, vagy ne ezt a márkát és a többi), és a kapott válasszal kapcsolatos, az mind maradjon ON!.
Rendeléssel, tartó karral, kábelekkel, tesztekkel, akciókkal, egyebekkel minden mást kérnék OFF!-ba tenni!Mindenki döntse el, hogy amit ír, az témába vág-e vagy sem, és ennek megfelelően a kis négyzetet tessék kipipálni elküldés előtt:
Köszönöm a többiek nevében is!
[ Szerkesztve ]
- 24"-os LG 24MK430H FHD, IPS monitor kiárusítás!!!AkciÓÓ!
- Samsung Odyssey G5 27 ívelt 165Hz WQHD
- Lenovo ThinkVision T24i FHD IPS 60Hz monitor garanciával hibátlan működésse
- 1ÉV GARANCIA ! Fujitsu 27" iPS QHD, 100% sRGB / FEHÉR ÓRIÁS - hdmi, dvi 2x dPort +SZLA
- LG (38WR85QC-W.) 38" 4K GAMER 144Z PRÉMIUM LED MONITOR ! AKCIÓ!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest