- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Android szakmai topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Google Pixel topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz JulianSinulf #128674 üzenetére
Milyen 3D-s munka , CAD/CAM? Mekkora összeget szánnál rá, na és a legfontosabb milyen VGA lesz, mert egy ilyen nagyságú és kaliberű monitornál azért bőven van pixel amit ki is kell hajtani, főleg hogy a vertikális elrendezés 1440P lesz, így ha nézted akkor 5120x1440 felbontás lesz alaphangon. Ami egy SolidEdge esetében egy 150 bázispontból felépülő alkatrész egy általad hozzárendelt nagyfelbontású képpel vegyítve plusz rajz, mintázás, fóliázás, árnyékolás és maximum elsimítás , hmm nyami
Addig is láthatatlanban egy Dell U4919DW mondanék.
[ Szerkesztve ]
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
válasz JulianSinulf #128677 üzenetére
A technikai paraméterek alapján jobbat is kapni ilyen ár körül.
-Számodra ez miben mutatkozik meg és melyik ez a típus?A 60 Hz nem fog bekavarni a másik 120 Hz-es monitornál, játéknál?
Hasonló területen "ügyködöm" nálam úgy néz ki , hogy alapból három monitor megy egyszerre de sokszor a negyedik is beiktatásra kerül.Nvidia Control Panel esetében :
-Felbontás módosítás menüpont alatt az egyes pont ki mutatja az aktív monitorok számát, itt kiválasztod az egyik monitort.
-Második pontnál kiválasztod hozzá a számodra megfelelő felbontást és a hozzá tartozó Hz-et.
Azaz mindegyiket külön-külön lehet variálni.Dual-QHD monitorként van reklámozva. Az nem azt jelenti, hogy két bemenetet kellene használni rajta?
-Nem egészen, ez egy lehetőség amit biztosít a Dell ,hogy két különböző PC-t egyidejűleg tudjad használni kétosztott megjelenítéssel.
-Azaz ha szeretnéd, elég egy kábel és kapsz egy teljes képernyős megjelenítést vagy annak ketté osztását is.Még rövidebben :
-2-db PC= 1 képernyő = osztott nézet.
-1-db PC= 1 képernyő = egyképernyős tartalom.
-1-db PC= 1 képernyő = osztott nézet.
Viszont csak 1 DP port van. A 4080-on meg csak 1 HDMI. Ez amúgy is még kérdéses, mert nem tudom, mi a jobb, a két bemenetből összerakott kisebb felbontású képek vagy az egy nagy?
Mind a DP és HDMI képes a maximális felbontás és Hz kihajtására. Itt , hogy melyik választod az részletkérdése.A 3800R eléggé ívelt lesz?
-minél nagyobb az R előtti szám annál kevésbé ívelt. Azaz ez a modell enyhén ívelt.A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
JulianSinulf
senior tag
válasz JulianSinulf #128707 üzenetére
Erre nem tud senki semmit mondani?
-
sztivo
Topikgazda
A V-Sync korlátozni fog 60 fps-re, ezért nem fog pl 100 fps-nél megtörni a kép. Alatta sincs nagyon semmi, max azt érzed, hogy "szaggat" a játék különösen 20-30 fps környékén.
Janó 44
Ezt így merész lenne kijelenteni, hogy bármelyik panel többet is bírna, a mai napig vannak működő TFT paneles monitorok is, ilyenek újan már nincsenek ugye.
Ez inkább attól függ, hogy naponta mennyit megy, jól szellőzik-e a helyiség illetve a monitor maga mennyire szellős dizájnnal bír. Számíthat az is, hogy mekkora fényerőn megy.[ Szerkesztve ]
-
HThomas
senior tag
válasz JulianSinulf #128723 üzenetére
Esetleg LG 40WP95C-W? Hasonló paraméterekkel rendelkezik mint a Dell, csak 72Hz + van Freesync.
-
Janó 44
tag
Ha leesik a Hz/fps, megugrik az input lag, amely minél több, annál zavaróbb. Gyakorlatilag átveri/átverheti a szemedet játékokban, és/vagy későn, rossz ütemben reagálsz arra, amit látsz a játékokban, filmeknél/videóknál meg az vehető néha észre ettől, ha előbb hallod a hangot, mint ahogy látod a képernyőn a hangforrást (én pl. akkor, ha kommentár van focimeccsen -és itt nem arról beszélek, hogy állandó hatás, mert az persze, tényleg adatkésés/elcsúszás miatt lenne, nem a monitor miatt, de amiről szó van, azt a kijelző generálja). Habár én nem hallottam még olyat, hogy a natív képfrissítése alá menne egy monitor anélkül, hogy ezt te -vagy a szoftver- megadná(d) neki a beállításoknál. Szerintem ha mégis előfordul, akkor valami baja van a monitornak. Az irodai monitor is tökéletesen tudja a 60 Hz -t, mégpedig folyamatosan. Én dolgoztam első generációs TFT -monitorokkal évekig a volt munkahelyen, és nem éreztem egyszer se, hogy ne lenne meg a max Hz (ami 75 volt asszem esetükben).
Új hozzászólás Aktív témák
-
sztivo
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Az elmúlt két hétben eluralkodott a káosz a topik körül, ami már nem csak nekem tűnt fel.
Részben a Black Friday okozta őrület miatt, részben pedig (régi) új emberek elkezdték szét-spammelni a topikot a különböző akciókkal, megjegyzésekkel, YouTube videókkal, aminek köszönhetően gyakran előfordult, hogy egyesek válasz nélkül maradtak, mert annyi hozzászólás keletkezett, hogy már egyszerűen átsiklottunk felette.
Ezzel még nem is lenne gond, mert pl. az iPhone topik is tele van megjelenéskor a rendeléses kommentekkel, tehát számítottam erre.
A nagyobb gondom az, hogy nem győzöm OFF!-ba rakni ezeket a hozzászólásokat, és továbbá ennek köszönhetően elsiklunk mások kérdése felett.
Szerencsére ilyenkor jó esetben megkeresnek privát üzenetben, de ezzel mások nem lesznek előrébb, mert a keresés során nem fog találkozni az adott kérdéssel, típussal stb.Arra kérnék mindenkit, hogy mivel a "Milyen monitort vegyek?" c. topikban vagyunk, így ami témába illik, tehát tanácsot kérünk, igény alapján, illetve új monitor vásárlással kapcsolatos egyéb hozzáfűznivalónk van, (ilyenek, hogy inkább a nagyobb felbontást válaszd, vagy ne ezt a márkát és a többi), és a kapott válasszal kapcsolatos, az mind maradjon ON!.
Rendeléssel, tartó karral, kábelekkel, tesztekkel, akciókkal, egyebekkel minden mást kérnék OFF!-ba tenni!Mindenki döntse el, hogy amit ír, az témába vág-e vagy sem, és ennek megfelelően a kis négyzetet tessék kipipálni elküldés előtt:
Köszönöm a többiek nevében is!
[ Szerkesztve ]
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Tőzsde és gazdaság
- Android szakmai topik
- BestBuy topik
- Háztartási gépek
- TCL LCD és LED TV-k
- PlayStation 5
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- További aktív témák...
- 31.5" 2K QHD AORUS FI32Q G-Sync Super Speed (SS) IPS Panel 170Hz HDR400 + HLG Valós 1ms Garancia
- LG 27MR400 Monitor
- - 38% LG 25UM57-P - 25" 21:9 ultrawide / IPS / 99% sRGB / Flicker Save / Dual Link +GARANCIA +SZLA
- 25" Dell Alienware AW2524HF / 500 Hz
- MSI Optix G241V Gamer Monitor Új 6hó jótállás+Áfás Számlával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs