- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Android szakmai topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
sutyerák007
senior tag
Sziasztok !
Szeretnék tőletek egy kis segítséget kérni.1, Mekkora összeget szánnál a monitorra?
3-400k körül lenne a határ. Nem látom értelmét ennél többnek de javítsatok ki. Sosem költöttem még monitorra ennyit. Nyilván nem kell kimaxolni ha nincs értelme. Szeretnék egy észrevehető előrelépést a mostanihoz képest.2 , Mekkora átmérőre ,felbontásra, Hz-re van szükséged?
27" és 1440p valamint a 144hz jó lenne mint a mostani ha több nyilván nem baj.3, Melyik panelt részesíted előnybe? (IPS, VA, TN, OLED)
Ez egy nagyon jó kérdés.
A jelenlegi előtt egy random samsung tn paneles monitorom volt így erről elég nehéz nyilatkozni.
Őszinte leszek ilyen keret mellett vonz az oled bár sosem volt még ilyenem de ugyanakkor tartok tőle az összefoglalóban leírt hátrányok miatt egy kicsit. Mondjuk 3-4 óránál többet egyszerre szinte sosem szoktam ugyanazzal játszani mert valami mindig közbejön.4, Sík vagy ívelt kialakításban keresed új monitorodat?
Sík mellett maradnék, mert eddig is ezt használtam illetve nem is nagyon tudok ívelt monitor kipróbálni.5, Milyen területen lesz használva a monitor? ( Általános , játék, irodai, programozói ,ipar, film és kép készítés, stb-stb)
Játék + böngészés, random youtube videók napi szinten + néha még nézek 1-2 filmet de csak elvétve. Munka legyen bármi is igyekszem kerülni itthonról így nem lényeg.6, Milyen videókártyával rendelkezel? Milyen SYNC-re van szükséged?
7900XT Red Devil marad egy ideig az tuti így e mellé kellene valami7, Milyen csatlakozási lehetőséged van, milyenre van szükséged az új monitornál? (VGA, DVI, HDMI, DisplayPort, Typc-C & Thunderbolt, USB-hub ,KVM switch, jack 3,5mm, stb-stb)
A jelenlegi kártyán ezek vannak: 1 x HDMI 2.1,3 x DisplayPort 2.18, Fontos számodra a HDR funkció ?
Nem tartom fontosnak.9. Hagyományos vagy érintőképernyős megoldást keresel?
Hagyományos.10, Ergonómiai kialakításában milyen legyen? Pivot ,Dönthető, forgatható, magasságában állítható?
Forgatni nem fogom. A magasság állíthatósága és a dönthetőség amit nem lenne rossz ha tudna. Mondom ezt úgy, hogy a jelenlegit sem szoktam mozgatni semerre szóval...ne ez zárjon ki valami jó tippet.Előre is köszönöm a segítséget.
[ Szerkesztve ]
-
Gambito
tag
Sziasztok
rog pg 42uq vagy alienware aw3423dw?tudtok mondani egy két pro kontrát? Van most egy pár az asusbol apron és közelít az alienware ára felé!
alapvetően nekem az alienware, mit gondoltok ? -
HDAdriano
tag
válasz sztivo #135796 üzenetére
LG 27GR83Q-B-ről lehet valamit tudni, hogy mikor lesz kapható magyar boltokban (Oázisnál leginkább)?
LG-nél és Bestbyte-nál már fel van tüntetve, csak nincs raktáron..LG 27GP850P-B-nél valamivel többet tud, de a kontrasztja jelentősen jobb, ezért talán érdemes lenne pár hetet még várni vele?
[ Szerkesztve ]
-
BUZZLGHTYR
senior tag
[link]
Hello
Ps5hoz vennek monitort, ez mit tud? Markat sose hallottam!1.60k
2. 120/144
3. modernebbet
4.ivelt
5.jatek
6.ps5[ Szerkesztve ]
-
sutyerák007
senior tag
válasz sutyerák007 #135801 üzenetére
LG UltraGear 27GR95QE-B
ASUS ROG Swift PG27AQDM
LG UltraGear 27GS95QE-B
hármas amit nézegettem. Ezek elég sokszor előjönnek egymás tesztjeinél. Megéri a felárat az asus vagy a drágábbik lg szerintetek? Van-e esetleg jobb alternatíva?
Illetve lenne még egy másik kérdésem is. Extra kalibrálásra, pixel garanciára menni érdemes még költeni ilyen monitoroknál? -
HDAdriano
tag
válasz sutyerák007 #135811 üzenetére
Hali!
Személyes véleményemet írom, ha teheted várd meg egy tapasztaltabb fórumtárs válaszát.
Csak LG WRGB monitorokat soroltam fel, Samsung QD-OLED monitoroknál nem ismerem a kínálatot.Ebből a három modellből az LG 27GS95QE-B a legújabb, új generációs panelt kapott ami látszik is a fényerején (vagy csak ők is ráraktak extra hűtést, mint az Asus).
Az LG 27GR95QE-B és Asus PG27AQDM ugyanazt a generációs panelt használja, de az Asus-nak extra hűtése van rajta ami miatt jobban megtudják hajtani.
Az Asus PG27AQDM nincs HDMI 2.1 így WQHD 240Hz 10bit csak DSC-vel (Display Stream Compression) megy, ami megér egy külön misét, de legalábbis egy alapos utánanézést AMD/Nvidia oldaon hogyan kezeli, milyen aktuális Driver problémákat kell elviselni.
Nvidia oldalon Fullscreen alkalmazásból Alt+tab esetén fix 3 másodperces fekete képernyővel kell számolni és elvileg ez nem lesz javítva a közeljövőben.Az előbbi kettő LG modellen HDMI 2.1 van, így ott nem kell DSC-t használni.
(HDMI 2.0 ellenére VRR-t támogatja PG27AQDM, konzolosoknak fontos ez)SZVSZ: én ha most vennék ebben a kategóriában monitort LG WRGB monitorok közül akkor az LG 27GS95QE-B választanám ebből a háromból, az új panel és HDMI 2.1 miatt.
DE, nyár elején jöhet WQHD monitor az Asus-tól LG panellal (480Hz, extra hűtés, talán jobb fényerő)Kalibrálás szerintem mindenképp érdemes, pláne ebben az árkategóriában.
Pixelgarancia az egy másik kérdés mivel nem tudom mennyire jön elő ezeknél a paneleknél a beragadó/dead pixelek.
(kiemelem azért, hogy a pixelgarancia nem Burn-in garancia, burn-in garanciát a gyártónál érdemes megnézni biztosít-e, ilyen pl a Samsung QD-OLED-ek)Tesztek:
27GR95QE-B
PG27AQDM
27GS95QE-B[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz cappa72 #122636 üzenetére
Eltelt két év a Acer (?) Fire Legend (?) AOpen (?) 24MV1Y P monitorral.
Rendben teszi a dolgát, egy helyen találtam most egy apró foltot; állandó szürke folt, tehát nem is mindig látszik, csak világos háttérnél.
Árához képest jó választás volt.B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
margithid
veterán
Egy 27"-os ful hd ips monitor kb mennyit fogyaszthat 10% fényerőn?
-
sutyerák007
senior tag
válasz HDAdriano #135812 üzenetére
Szia!
Nem túl sok boltnál kapható a 27GS95QE-B ahogy nézem sajnos.
A másik 2 van pl az oázisnál ott kalibrálnak is monitorokat. Más boltoknál nincs ilyen vagy csak én nem találom? -
gedikart
aktív tag
Üdv. Jelenleg egy 15,6"-os FHD laptopnál windows-ban 125%-ra van téve a skálázás.
FHD 24" vagy FHD 27"-os monitort kapna az (idősebb) tulajdonosa. Csak internetes használatra lesz. Nekem pl még jó a szemem, így az 24"-os megfelelő, viszont 27"-esetében kb 12-13%-kal nagyobb betűméretet jelentene, így az olvashatóság is pozitívan változna. Tudom, hogy van a PPI, stb, de most ebbe nem mennék bele.
Szerintetek 24" FHD skálázva 125%-ra/vagy böngészőben nagyítva, vagy 27" FHD 100%-os skálázással a jobb megoldás? -
-conrad-
addikt
Sziasztok,
Egy régi Dell monitort használtam 1 órával ezelőttig amjkor is felmondta a szolgálatot. Voltak már eddig is jelei, hogy kezdi feladni de most be swm kapcsol.
Kellene helyette valami...
1, Mekkora összeget szánnál a monitorra? -150k max2, Mekkora átmérőre ,felbontásra, Hz-re van szükséged? - eddig 22" volt de lehetne most nagyobb, 27-32 körül. Nem tusom kihasználni a 144hzet egyelőre a gépemmel - de ha tudja jövőbe mutatóan nem lenne rossz.
3, Melyik panelt részesíted előnybe? (IPS, VA, TN, OLED) - nincs preferenciám
4, Sík vagy ívelt kialakításban keresed új monitorodat? - sík
5, Milyen területen lesz használva a monitor? ( Általános , játék, irodai, programozói ,ipar, film és kép készítés, stb-stb) - tartalomfogyasztás 10%, irodai munka 45% és játék 45%.
6, Milyen videókártyával rendelkezel? Milyen SYNC-re van szükséged? - AMD videokártyám van de nem egy erőgép.
7, Milyen csatlakozási lehetőséged van, milyenre van szükséged az új monitornál? (VGA, DVI, HDMI, DisplayPort, Typc-C & Thunderbolt, USB-hub ,KVM switch, jack 3,5mm, stb-stb) - hdmi
8, Fontos számodra a HDR funkció ? - nem
9. Hagyományos vagy érintőképernyős megoldást keresel? - hagyományosat
10, Ergonómiai kialakításában milyen legyen? Pivot ,Dönthető, forgatható, magasságában állítható? - Magasságállítás elég -
thomasx76
csendes tag
Sziasztok 2 monitor között melyikre szavaznátok?
[link] LG ULTRAFINE 32UQ750P-W 32", 4k,144hz, 2500/400 kontraszt /fényerő kb.200.000 3év garancia.
vagy
[link] Samsung Odyssey G70B 32",4k,144Hz,1000/350 kontraszt /fényerő,kb 220.000 2év garancia.Most egy 27" ul550w 4k monitor van ,nagyon szép képe van ,gyerkőc örökli játszani.
[link] rendeltem az emag-ról egy MSI G321CU LED gaming monitort ,de átvert az emag ,készletre írta(le is fotóztam) ,2 hét várakozás aztán törölték a rendelést ,értesítéset sem kaptam ,nemértem minek hírdeti a nyomoronc xupe group. így marad a fenti 2 monitor mint alternatíva.
-
NightGT
senior tag
válasz sutyerák007 #135801 üzenetére
Ha 400 a keret, akkor vegyél tavalyi WOLED-et, alzánál 390 az újgenerációs AW2725DF
Speed is the only truly modern sensation
-
lockdown90
senior tag
válasz sutyerák007 #135824 üzenetére
de ez qd-oled, de google a barátod
i7 13700k - 32Gb DDR5 - RTX4070S
-
sutyerák007
senior tag
válasz lockdown90 #135825 üzenetére
Utána néztem később csak már nem szerkesztettem a hszt.
LG UltraGear 27GR95QE-B 310-től kapható van oázisnál is ahol kérhetek kalibrációt.
ASUS ROG Swift PG27AQDM 390-től kezdődik ez is van az oázisnál
LG UltraGear 27GS95QE-B ez jóval kevesebb helyen kapható 415-től (egy helyen 353k valamiért)
Dell Alienware AW2725DF ez gyakorlatilag csak alza 390 bontott 410 újIgazából az egyetlen dolog amit nem tudok eldönteni a tesztek nézése után, hogy mennyit dobna minőségen egy kalibrálás. A grafikonokon látszik nyilván csak, ez mennyire jelentkezik használat közben Jó pár tesztnél azt látni, hogy elég jó a gyári minőség.
[ Szerkesztve ]
-
vtommy
aktív tag
Sziasztok,
AW2725DF
Biztosan nem leszek népszerű ezzel a kommenttel, viszont ettől függetlenül kíváncsi lennék a véleményetekre. (Illetve arra, hogy velem van -e a baj.)
Dell s2721dgf-ről váltottam Alienware AW2725DF-re. Évek óta várok egy glossy flat 27" gamer panelre, oled eszközöket pedig szinte 10 éve használok, a legelső galaxy telefonoktól kezdve a mai modern LG TV-k ig, így tisztában voltam a technológia sajátosságaival, kompromisszumaival.
Kezdem a pixel shift-tel: A QD oled miatt így is kb 1.5x olyan vastagak a kávák, tekintve, hogy a panel-technológia nem engedi meg azt a kávaszélességet, mint egy WOLED-nél, viszont, a pixel shift erre olyan szinten rak rá még egy lapáttal, hogy egyenesen úgy néz ki a monitor használat közben, mint valami in-development prototípus. Ez fényes környezetben botrányosan rosszul néz ki. (Tudom, tudom, hogy a QD-oled, és az oled általánosságban nem ilyen körülmények közé való, viszont ettől függetlenül nem 0-24-ben barlangban ülünk.) - Redditen többen panaszkodnak, hogy pixel-shift közben kicsúszik a kép a betekintési felületről, én ezt nem tapasztaltam.
Fényerő: Az s2721dgf után nekem nagyon halovány volt. Nyilván a kettő nem hasonlítható össze, és nem az a cél, hogy kiolvasszuk a szemgolyónkat, de gyakorlatilag 100% alatt számomra használhatatlan, míg a dell-t konstans 60-75% között használtam.
Színek: 3 nap folyamatos használat után egyszerűen képtelen vagyok számomra megfelelően beállítani. Reddit és más forumok alapján a többség a creator sRGB módot használja, de számomra ez túl fakó. Lehet, hogy ez reprezentálja a tökéletes színeket, de sajnos consumer tartalomfogyasztásra én a túlszaturáltságot preferálom, amire a gyári színprofilok közül számomra egyik sem kellemes. (Nyilván ez beállítás kérdése, de a manual színkeveréssel sajnos nincs túl sok kedvem/időm foglalkozni.)
A glossy felület egyébként meglepetésemre majdnem úgy tompítja a fényeket, mint egy matt, de iszonyat sérülékeny, sokan panaszkodnak, hogy a gyári bubis csomagolás összekarcolja szállítás közben, ez az enyémen is kb így nézett ki, mielőtt áttöröltem.
Az s2721dgf tette ilyen magasra a mércét, vagy egyszerűen nem nekem való ez az oled monitor tech? Ma visszaraktam a helyére a 2721-et és semmilyen hiányérzetem nincs.. Érdekes, mert monitoron kívül eddig kb a világ legnagyobb oled-imádója voltam.
-
-conrad-
addikt
válasz thomasx76 #135828 üzenetére
Nekem jelenleg fullhd-ban képes futtatni a programok nagyrészét a gép ergo a 4k nagyon messze van. Egy videokártya fejlesztéssel és/vagy némi beállítás visszavétellel az 1440p menni fog főleg azokon az oldschool játékokon amit tolok
Vagy esetleg ebben rossz az infóm? Jobban járnék egy 4k monitorral? Nem hiszem, hogy szánok annyit PC-re, hogy natív tudjam futtatni 4k-ban a programokat az az igazság.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz vtommy #135827 üzenetére
Szia,
egyszerűen csak nem vagyunk egyformák. Ez jó.
Nem ugyanaz tetszik nekem vagy neked, ugyanarról a képről nem ugyanazt látjuk te vagy én, vagy bárki más.
Oled laptopom van (Asus Zenbook 14X Oled, UM5401QA) , és Oled TV-m (LG_OLED55C31LA). Először volt a laptop, utána a TV. Nekem KELL ez a ragyogás, és túlszaturáltság, nekem ez így szép. Aztán átjön a szomszédom, legjobb barátom, bontjuk a sört, és
NEKI BÁNTJA A SZEMÉT A TV, csináljak már valamit, mert ez így nem jó.
Teljesen mindegy, hogy mit mondanak mások. Hagyd a picsába a fórumokat! Olyat kell venni, ami NEKED jó, ami NEKED tetszik. Simán lehet, hogy más nem úgy fogja látni, és akár vitába is száll veled.
Engedd el..!
Magaddal foglalkozz, Neked feleljen meg, TE fogod nézni, nem más.Csináld jól, nem kell magyarázkodnod senkinek. A méhecske sem áll le a léggyel vitázni, hogy miért jobb a méz mint a szar.
-
iszoke
senior tag
válasz lockdown90 #135825 üzenetére
Ami azt illeti, nem az, ha az lenne, akkor fizetnének nekem a tőlem begyűjtött adathalmazokért.
-
Patrick76496
őstag
Sziasztok,
Monitort szeretnék venni, és egyelőre ő a kiszemeltem, a Lenovo D32q-20. Olvastam páran jókat írtatok róla. Tudnátok írni rá valami áldást/ellenvetést? Vagy ha van jobb, akkor
1. Max 80 pár ezret szeretnék rászánni, de inkább 75 körül
2. Mindenképpen 32" (avagy 31.5"?) méretűt szeretnék 1440p felbontással, 16:9 képaránnyal. A képfrissítés kb mindegy, örülök ha a 60fps megvan a játékokban, csak ne legyen nagyobb input lag a HP Z24 G2-nél.
3. IPS. OLED jó lenne, de sajnos nem az én árkategóriám.
4. Lehetőleg sík monitort szeretnék
5. Főként HO programozásra, játékra (simcade autós és WarThunder GF) lenne használva, meg YT videók.
6. Egy RTX3060Ti-m van, és a játékaim jó részét is a jelenlegi natív FHD felbontásom felett renderelem.
7. Mindenképpen szeretnék 1db DisplayPortot, legalább 1 HDMI-t, de utóbbiból minél több van, annál jobb. Ezen kívül egy jacket is szeretnék, hogy rádughassam a hangfalam is, hogy könnyebb legyen eszközök között váltogatni.
8. Nem fontos
9. Hagyományos
10. Elég, ha dönthető, inkább jobban preferálnám, ha minél stabilabb lenne és nem lötyögne, ha kormánnyal játszok.
Jelenleg egy Asus MX279H-m van, amit szeretek, mert stabil, OK színei és kontrasztja van, de a céges HP mellé rakva mindig annyira elmarad. Ez lesz az új secondary, de azt hallottam a Lenovoról, hogy csak a HDMI-n viszi a hangot, ami azért szomorú, mert a GPU-n csak 1 olyan port van.
Köszönöm szépen a segítséget!"I have a few jokes about unemployed people but none of them seem to work.."
-
looser
addikt
Sziasztok! Lecserélnék egy régi 24"-os Samsung FHD tv-t, ami eddig monitorként szolgált. Az lenne a kérdésem, hogy egy WQHD monitoron a FHD tartalom (játék) mennyire néz ki rettenetesen? A desktop tartalom szebb lenne, emiatt is tetszene jobban, de nem tudom, FHD-ban játszott játékok alatt elmosódott lenne vagy éles a kép? Ilyenkor mi történik? Bepozícionálja a képet, széthúzza, kitölti a lehető legjobb módon?
Köszi & üdv
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
sztivo
Topikgazda
válasz thomasx76 #135800 üzenetére
Sziasztok!
Samsung Odyssey G7 Neo, ez ívelt is
LG 32GR93Usutyerák007
Ha elég 165Hz, akkor LG 27GP850P, szerintem felesleges többet kiadni, kivéve ha mégis OLED-et akarszBUZZLGHTYR
Ennyiért tökéletes az a monitor.gedikart
Szerintem 27" FHD natívan, 24" 125%-on nem valami jó élmény, a laptophoz képest meg már úgy is előrelépés bármi is.[ Szerkesztve ]
-
sztivo
Topikgazda
válasz -conrad- #135819 üzenetére
Sziasztok!
Szerintem veszel egy LG 27GP850P-t, keretbe is belefér és később is jó lesz. Olcsóbban voltak Acer monitorok, mára elfogytak, rendes alternatíva nincs, talán csak olcsóbb változat, 27GR75Q.
thomasx76
Szerintem vedd az LG-tvtommy
Köszönjük a tapasztalatot! Hát a hagyományos RGB-hez vagyunk szokva, talán a MacOS már jobban kezeli az OLED-et, így azon szebb, idővel lehet jobb lesz (pl Windows 12 vagy mi lesz a neve), de teljesen meg tudom érteni, hogy jobban szereted a jelenlegit és hogy mennyire jó még ilyen térenPatrick76496
Szokásos legalja filléreskedés, ezeken a legalsó polcos Lenovo-kon ha még van FreeSync támogatás is, azt is csak HDMI-n tudja... Ettől még egy AOC-vel is jobban jársz, pl AOC Q32V4
De amúgy eléggé akciós még most az LG 32GN650 is, az meg 165Hz, max játékokban állítasz egy limitet is, ha szükséges.[ Szerkesztve ]
-
Patrick76496
őstag
válasz sztivo #135836 üzenetére
Köszi szépen a választ! Igazából nem tudom mennyire van szükségem FreeSyncre/GSyncre, eddig is megvoltam nélküle. Az AOC-t én is néztem, miben lenne jobb szerinted?
Sokkal nagyobb képfrissítést nem szeretnék, mert pl a laptopom 120Hz-es kijelzőjén volt már, hogy hülyén működött a VSync és atom sok stutter volt. Azt hiszem Forza Horizon 5-nél és SnowRunnernél jött elő."I have a few jokes about unemployed people but none of them seem to work.."
-
sztivo
Topikgazda
válasz Patrick76496 #135837 üzenetére
Pont a stutter/tearing kiküszöbölésére van a FreeSync (ami megy nvidiaval is), ahány fps-ed van, annyi Hz-re állítja éppen a kijelződet, ezáltal sosem lesz stutter, tearing (képtörés) stb
AOC annyiban lenne jobb, hogy DP-n is megy hang és Adaptive Sync, de mondom a fenti példádra megoldás a Sync, így én leginkább az LG-t venném, bár azon nincs hangszóró, gondolom amiatt érdekes a DP-n hang átvitel, de őszintén ezek a 2x1 és 2x2 W hangszórók kb semmire sem jók, 2x5 vagy 2x7 már inkább. Hétköznapokban a 165Hz meg sokkal kellemesebb lesz. -
Patrick76496
őstag
válasz sztivo #135838 üzenetére
Köszönöm szépen, igazából a második bekezdés eleje lesz a döntő érv, mert amúgy szeretném DP-vel használni, hogy az MX279-nek maradjon a HDMI slot. Utóbbi monitornak sosem használtam a hangszóróit, de szerintem kind of szépen szól Viszont a jack azért is fontos, mert a PS-en nincs és muszáj olyan monitort találni, ami továbbviszi a hangot. Meg így a képpel együtt "mozog" a hang, ha a 3-4 eszközöm között váltogatok.
De ha az AOC tényleg viszi a hangot DP-n keresztül is, akkor szerintem este megrendelem, de még szétnézek a MM-ban is, mert 1-2-re kíváncsi lennék élőben.
LG-től azért is ódzkodok, mert VA, és amíg nem próbálnék ki egyet IRL, nem merném berendelni. Plusz pl a WarThunder-t is semi-kompetitíven játszom, de szerintem ott többet számítana a nagyobb méret és felbontás a célzásnál, mint a refresh rate. Egy tank úgy sem reagál olyan gyorsan, mint az FPS játekokban.Még arra lennék kíváncsi, hogy vajon a Lenovonak vagy az AOC-nrk van szebb képe, mert a Lenovo elvileg 10 bites, viszont az AOC-nak jobb a kontrasztja.
"I have a few jokes about unemployed people but none of them seem to work.."
-
sutyerák007
senior tag
válasz sztivo #135835 üzenetére
Kiegészítve az előző hszt itt akadtam el.
Amennyiben mégis oled lenne a kiszemelt szerinted ezek közül mit lenne érdemes megvenni? Van esetleg más alternatíva? Persze ezeknek is van gyenge pontjuk.
Elnézést, hogy sokat kérdezősködök csak szeretnék annyira biztos lenne a döntésben amennyire csak lehet mert nem hetente vesz ilyesmit az ember. Én legalábbis nem.[ Szerkesztve ]
-
-conrad-
addikt
válasz sztivo #135836 üzenetére
Szia!
Azon gondolkodom, hogy veszek egy 28" vagy 32" Samsung odyssey G7 IPS sík monitort 4k felbontással. A munka jobb lenne rajta (50-50% munka-játék) mert jobban látom, jobban tudom skálázni rajta a dolgokat, tartalomfogyasztás is mehetne 4k-ban, ha meg játszok akkor ami nem megy el 4k-ban (pl Dota-zni szoktam, az simán megy 4k@60fps-en, TV-n próbáltam) azt felskáláztatom vele (elvileg az 1080p-2160p nem lesz nagyon gáz mert nem tört a pixelszám).Ez így mennyire járható? Az 1440p-vel az a bajom, hogy ami nem megy el azon a felbontáson az rosszul fog kinézni ha 1080p-t skáláz fel 1440p-re és akkor már mindenképpen kell még 200k-t költenem egy videokártyára.
A 32" jobb lenne melóhoz, nem lenne rajta kicsi a 4k felbontás, cserében lehet nagyon látszik már a 1080p felskálázott tartalom, "recés", mert az akkor olyan 69ppi körül van.
A 28"-oson 78 ppi lenne, egyik sem ideális de csak az menne alacsony ppi-vel amit skálázni kell.(amúgy sincs normális game, ezért ragadok le a régieknél. Warzone stb tele van csíterrel így nem is játszom velük )
[ Szerkesztve ]
-
iszoke
senior tag
válasz sutyerák007 #135841 üzenetére
Többféle vélemény létezik arról, hogy kell ezeket kalibráltatni vagy sem, ez erősen függ attól, melyik gyártó melyik monitoráról beszélünk. Én a PG27AQDM-et nem javasolnám, szériahibás modell, ami elég durva hibákat tud produkálni (elég sok panaszt találni rá a neten, bár azóta adtak ki hozzá firmware frissítést). Ha ezek körül választanál, én inkább az LG-t javaslom. Abból pedig, ha nem feltétlenül ragaszkodsz a fejlettebb változathoz, akkor a GR is megfelelő lehet neked.
[ Szerkesztve ]
-
bobalazs
nagyúr
válasz cappa72 #135813 üzenetére
Nem volt rossz ja, de egy Dellel összehasonlítva nem voltak annyira mélyek a színek.
A garanciáztatással (belement egy bogár) elégedett voltam, probléma mentesen ingyen elszállították Szlovákiába, vagy Csehországba, kijavították. Cserébe mikor visszakaptam, elcseszték a Display portot, megint visszaküldtem garis javításra.. Utána jó. -
m3k
csendes tag
Sziasztok!
Az alábbi két monitor közül melyik lenne a jobb választás?
Látom az adatlapokon az eltéréseket de azt nem tudom hogy azok merre billentik a mérleg nyelvét Vagy ha esetleg valakinek van személyes tapasztalata, az is sokat segítene.
Köszi előre is!
-
Dronte
aktív tag
Sziasztok!
Régebben sokszor volt ajánlva az Acer Nitro XV272U, emag-on most elég jó áron van (77k), olcsóbb mint bármikor, ha valakit érdekel:
[link] -
Selynelar
aktív tag
Üdv Mindenkinek!
Új monitor vásárlásán gondolkodom ps5 és pc is egyaránt rá lenne kötve.
1, Mekkora összeget szánnál a monitorra?
Max 250k
2, Mekkora átmérőre ,felbontásra, Hz-re van szükséged?
27", szerintem qhd bőven elég. 144hz az a minimum.
3, Melyik panelt részesíted előnybe? (IPS, VA, TN, OLED)
Ips-sel meg vagyok elégedve szóval...
4, Sík vagy ívelt kialakításban keresed új monitorodat?
Mindenképp sík
5, Milyen területen lesz használva a monitor? ( Általános , játék, irodai, programozói ,ipar, film és kép készítés, stb-stb)
Főként játék, de programozás és home office is tervben van.
6, Milyen videókártyával rendelkezel? Milyen SYNC-re van szükséged?
Rtx 3080 mellé lenne szóval ha gsync kompatibilis lenne legalább, már annak örülnék.
7, Milyen csatlakozási lehetőséged van, milyenre van szükséged az új monitornál? (VGA, DVI, HDMI, DisplayPort, Typc-C & Thunderbolt, USB-hub ,KVM switch, jack 3,5mm, stb-stb)
Mostanihoz pc-s hangszóró van csatlakoztatva. Szóval jack jó lenne, s ha már ps5 mellé lenne akkor a hdmi 2.1-nek is örülnék, a pc dp-kábellel lenne hozzá kötve
8, Fontos számodra a HDR funkció ?
Nem igazán használtam ki a mostanin se de örülnék, ha jó lenne
9. Hagyományos vagy érintőképernyős megoldást keresel?
Hagyományos
10, Ergonómiai kialakításában milyen legyen? Pivot ,Dönthető, forgatható, magasságában állítható?
Dönthető, forgatható magasság állítás sem ártana neki.Eddigi kiszemeltjeim:
LG ULTRAGEAR 27GR93U-B
BENQ MOBIUZ EX270QMTermészetesen minden ajánlást szívesen fogadok. Előre is köszönöm.
-
srs24
csendes tag
-
sztivo
Topikgazda
Szia!
Egyik elérhető még, másik szerintem kifutott. HDR600 a legnagyobb különbség, szerintem nem érte volna meg a felárat, így maradj az olcsóbbnál.
Selynelar
Gondolom a HDMI 2.1 miatt nézted ki ezeket, nem rossz monitorok, de ha nincs szükséged 4K-ra és 240Hz-re, akkor csak egy ilyen csati miatt szerintem drágák, olcsóbb pl egy 27GP850P vagy BenQ EX2710Q.srs24
Szerintem megéri a felárat, az az UV végű már nem volt annyira nagy siker, UKV és UX jobban ment (a 10 bit miatt), de nem rossz monitor most sem.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sztivo
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Az elmúlt két hétben eluralkodott a káosz a topik körül, ami már nem csak nekem tűnt fel.
Részben a Black Friday okozta őrület miatt, részben pedig (régi) új emberek elkezdték szét-spammelni a topikot a különböző akciókkal, megjegyzésekkel, YouTube videókkal, aminek köszönhetően gyakran előfordult, hogy egyesek válasz nélkül maradtak, mert annyi hozzászólás keletkezett, hogy már egyszerűen átsiklottunk felette.
Ezzel még nem is lenne gond, mert pl. az iPhone topik is tele van megjelenéskor a rendeléses kommentekkel, tehát számítottam erre.
A nagyobb gondom az, hogy nem győzöm OFF!-ba rakni ezeket a hozzászólásokat, és továbbá ennek köszönhetően elsiklunk mások kérdése felett.
Szerencsére ilyenkor jó esetben megkeresnek privát üzenetben, de ezzel mások nem lesznek előrébb, mert a keresés során nem fog találkozni az adott kérdéssel, típussal stb.Arra kérnék mindenkit, hogy mivel a "Milyen monitort vegyek?" c. topikban vagyunk, így ami témába illik, tehát tanácsot kérünk, igény alapján, illetve új monitor vásárlással kapcsolatos egyéb hozzáfűznivalónk van, (ilyenek, hogy inkább a nagyobb felbontást válaszd, vagy ne ezt a márkát és a többi), és a kapott válasszal kapcsolatos, az mind maradjon ON!.
Rendeléssel, tartó karral, kábelekkel, tesztekkel, akciókkal, egyebekkel minden mást kérnék OFF!-ba tenni!Mindenki döntse el, hogy amit ír, az témába vág-e vagy sem, és ennek megfelelően a kis négyzetet tessék kipipálni elküldés előtt:
Köszönöm a többiek nevében is!
[ Szerkesztve ]
- LG (38WR85QC-W.) 38" 4K GAMER 144Z PRÉMIUM LED MONITOR ! AKCIÓ!
- - 38% LG 25UM57-P - 25" 21:9 ultrawide / IPS / 99% sRGB / Flicker Save / Dual Link +GARANCIA +SZLA
- Samsung Odyssey G9 Monitor ( OLED / 49" / 240Hz / 0.03ms válaszidő )
- 31.5" 2K QHD AORUS FI32Q G-Sync Super Speed (SS) IPS Panel 170Hz HDR400 + HLG Valós 1ms Garancia
- 100% sRGB - Dell UltraSharp U2415 / AH-iPS / 1920x1200 ! FHD+ / pivot talp / számla / garancia 1 év
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest