Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • tjb007

    nagyúr

    válasz soultan #28288 üzenetére

    "Olvastam, hogy a Nokia nagyon plasztik, és recseg a burkolat (hm, régi jó szokás náluk :) ), a Samsungban meg nincs QWERTY."

    A Monte is nagyon plasztik és nem recseg semmi sem.

    "A napi használatot mennyiben érinti hátrányosan a QWERTY hiánya?"

    Semennyire.

    "Ezeken az érintős telefonokon mennyire lehet gyorsan billentyűzni? A pár tizedmásodperces, kétujjas klikkelést le bírják követni? :)"

    Ha elég "hézag" van a virtuális billentyűk között akkor talán lehetséges de ezeknél a telefonnál szinte lehetetlen gyorsan írni. A félreütés esélye 89%.

    "A GPS hogyan működik egyiknél, másiknál? Mi ez az ingyenesség meg fizetősség? Jól használható kocsiban navigálásra?"

    A Monte -nél leginkább sehogy. Van benne GPS de inkább csak dísznek. Mivel zárt rendszerű ezért csak a JAVA -s programok futnak rajta amik között a ami napig nem létezik normális, offline navigációs szoftver. Online lehet használni pl. Google Maps -el de mivel adatforgalmat generál (nem is kicsit) ezért pénzbe kerül.
    A Nokia 5320 mivel okostelefon így van rá jó pár navigációs program amiket offline lehet használni. Ez annyit jelent, hogy a navigációs szoftver a térképeket nem a netről szedi le hanem a memóriakártyáról olvassa, tölti be. Meg kell még említeni, hogy a Nokia teljesen ingyen biztosítja saját navigációs szoftverét, az Ovi Maps -t ami NAVTEQ térképeket használ és képes hangos navigációra (és még sok egyéb másra is).

    "Egyéb különbségek, előnyök, hátrányok az egyiknél, a másiknál, amit érdemes figyelembe venni?"

    A Monte kijelzője kapacitív (és kisebb méretű, felbontású) míg az 5230 -é rezisztív (és nagyobb felbontású, mretű). Van aki előbbit, van aki utóbbit szereti.
    Az 5230 -hoz autós tartó és 2GB -os memóriakártya is jár.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák