Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • rasotamas

    veterán

    Sziasztok! Szeretnénk idén nyárra klímát. Két egymás melletti 20-25 négyzetméteres szoba meg mindkettőből ajtón keresztül 1-1 15 négyzetméteres helyiség lenne. Tehát 2 darab split beltéri egység, összesen kb 70nm. Ahogy néztem a 2.5kW is elég lenne darabonként, de lehet akár 3.5 is. Hogy lenne olcsóbb, "multiklíma" 1 nagy kültéri, 2 kis beltéri egységgel, vagy 2 külön klímaegység? Vagy nem lenne nagy plusz költség a harmadik beltéri sem egy multiklímánál?
    Ami mindenképp fontos, olyat szeretnék ami inverteres és hőszivattyús, tehát ha fűtésre állítom nem egy fűtőszál melegít, hanem megfordítja a hűtési kört és 1kw áramból kb. 4kw meleget tol a lakásba.
    Számít-e a márka, vagy az LG is ugyanazt tudja minőség és megbízhatóság szempontjából, mint mondjuk egy olcsóbb termék? Nálunk az irodában Cascade van, nem látom, hogy bármi baja lenne, de szerintem ez egy olcsóbb cucc. Hűt, fűt.
    Mennyiből lehet ezt kihozni? Mikor éri meg megvenni, mikor a legolcsóbb? Most februárban olcsóbb, mint május-júniusban lesz? Érdemes egy klímással kompletten a felméréstől a beépítésig mindent megcsináltatni? Véletlenül a kezembe került egy számla, itt a cégnél, 2 klímát 80-ért tettek be, de nyilván multinak más áron dolgoznak, de az ekkor is horror drága ha csak 60-at elkérnének érte, hát 1 napi munka se.

    https://tinyurl.com/rasoapro

Új hozzászólás Aktív témák