Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Zeki

nagyúr

válasz rasotamas #9484 üzenetére

Sorban...
    1 klíma telepítése 40-60 ezer Ft között van alapból. Ha hosszabb a csőtávolság, akkor több.
    Ez 2 ember, gépek, szerszámok, kiszállás együtt. Illetve van ahol erre a munkára adnak 5 év garanciát is.

Sajnos az van, hogy 2 külön klíma olcsóbb mint egy dual. Valszeg a termelési volumen/árverseny miatt.

A márka nagyon sokat számít. Nem véletlen, hogy azok a cégek, akik akár évtized(ek) óta a klímákból élnek, nem forgalmaznak vackokat. Ugyanis azokkal több a gond, amihez aztán garanciában ki kell menni. Az meg a cégnek pénzbe kerül. Nem véletlen, hogy inkább a japán gépek vannak favorizálva. Daikin, Mitsubishi, Fujitsu, Toshiba, Panasonic, mert ezekkel van a legkevesebb gond. Olyan nagyságrendekkel kevesebb.
    A Daikinra mondta azt nekem egyszer Windy, hogy ezrelék alatti az a hiba, ami nem telepítési hiba miatt történt, hanem valamiért magától romlott el.

Az hogy neked a noname géped hibátlanul megy, az nem mérvadó. Te csak a te klímádra látsz rá, míg a szerelők meg ezrekre.

És nem csak az elromlás a kérdés, hanem hogy hogyan üzemel. Amíg nincs, jobb, nincs mihez képest.

Off példa, 2 éve a gyerekeim előbb az Aldiból kaptak pálcikás jégkrémeket, és szerették. Aztán vettem egyszer mini magnumot, mert akciós volt, na onnantól nem szerették az aldis jégkrémet.
    Tavaly már nem vettem magnumot.

Egy jobb klíma kb 170-230 ezer Ft, plusz a szerelés.

Új hozzászólás Aktív témák