- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
nesa
veterán
válasz Sirandrish #8100 üzenetére
Keress vissza de ugy remlik hogy a jan volt 20400.- marc meg kb 8k de korabb pontossan leirtam.
-
Sirandrish
legenda
"januarom 31nap 20400ft volt,
februar 13000ft
a marcius kb 7000ft lesz"Megvan
Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
nesa
veterán
válasz Sirandrish #8102 üzenetére
Termesztessen H-tarifaval volt ennyi.
-
Sirandrish
legenda
És pontosan mi ez a H tarifa? Csak mert erről ma hallottam először, és itt ebben a topikban
Okéé..gugli spanom megmondta.
Ez mennyivel olcsóbb amúgy?[ Szerkesztve ]
Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
Zeki
nagyúr
válasz Sirandrish #8105 üzenetére
KICSIT FENTEBB!
8083-as hsz. -
Sirandrish
legenda
Közben megtaláltam azt is csak már nem tudtam szerkeszteni
-
asha07lcc
tag
válasz Sirandrish #8107 üzenetére
-
Zeki
nagyúr
Nos, a szakik szerint a hűtés az olcsób, hiszen kisebb a delta T.
Nemcsakhogy nagyobb hőkülönbségre kell emelnie fűtéskor, de a hűtőkör paraméterei is jelentősen másabbak.
Hűtés:
+40-ből akarunk +20-at fabrikálni. Csak 20°dT. Kis kompresszióviszony.
Fűtés:
-20-ból óhajtunk +20-at fabrikálni, 40°-os dT-vel. Nagyobb kompresszióviszony szükségeltetik. Jelentősen több fogyasztás!Ráadásul:
Hűtéskor igen kellemes elpárnyomásunk adatik, minek következményeként igen kövér gáz-tömegáram.
Fűtés esetén gyakori az igen alacsony hőmérséklet, ergó igen alacsony elpárnyomás. Ennek eredményeként jóval karcsúbb a gáz-tömegáram. -
nesa
veterán
Szakik nagyresze ossze vissza beszel mikor klimaval futesrol van szo.
velem volt aki 4db 3,5kw gepet akart volna felrakatni,en abbol indultam ki hogy van 1db 4kw kandallo + a gaz cirko de ez most mellekes, 1 evbe kiprobaltam a 4,5kw kandallot es kifutotte az egesz hazat, akkor miert is kellene szanaszet szornom a belterit kulterit, abba helysegbe van a belteri is es ugyanolyan faszan befuti a hazat.majd meg 1 gepet akarok felrakatni de leginkabb tartaleknak.
[ Szerkesztve ]
-
asha07lcc
tag
Max egyetértek minden üzemeltetési tapasztalatunk is mellette szól. Gyilkos üzemmód a fűtés a hűtéshez képest és sokkal nagyobb körültekintést igényel mint ha csak valaki hűteni -átmeneti időben fűteni- szeretne.
Van megoldás rá természetesen. A japánok mindenképp a kínaiak is fejlődnek a Gree U-Crown ígéretes de sötét ló- ami technika benne van azalapján jó lesz ha tényleg hideg lesz.
Emlékeztetlek ezen a fórumon először én adtam adatokat és hívtam fel a figyelmet a Gree ezen modelljéreAzóta más is sztárolja...
[ Szerkesztve ]
-
asha07lcc
tag
válasz katalin888 #8116 üzenetére
GWH12UB-K3DNA4F pl ez U-Crown tipusszám. hasonló kell a másikhoz is akkor össze lehet hasonlítani.
Az U-crownban a kompresszor nem japán saját Gree fejlesztésű Zhuhai Landa Compressor CO.LTD QXAT-B121zE070 típus egységesen a 2,6 3,5 és 5 kw modellben mint a belinkelt szervízanyagban is látható.
Persze a Gree mint OEM gyártó is él így az U-Crown szária is Inventor, Sinclair Vivax Carrier stb
maga a kompresszor nem tudom milyen alapú vagy teljesen saját fejlesztésű-e a fent nevezett kompresszorgyár a Gree tulajdona(mint ahogy a mMideáé a Toshiba kompresszorokat gyártó üzem)
Mitsubishi kompresszorokhoz hasonló a Gree kompresszorgyár által gyártott modellek nagy része.
Az U-crownban un kétfokozatú(nem twin rotary hanem two stage rotary) kompresszor van aminek a működési elve fizikai magyarázattal megnézhető itt:
[link][ Szerkesztve ]
-
asha07lcc
tag
Aki szeret olvasgatni..
[link] -
d@minator
addikt
Szerintetek ennek mennyi a fűtőteljesítménye? MS12FU-12HRDN1
Az energiatanúsítvány szerint 2,6kW. Bolgár oldalon is 2,6. Lengyel oldalon 3,7 (1,0 ~ 4,5). A magyar webshopok szerint 3 felett van. -
d@minator
addikt
válasz asha07lcc #8120 üzenetére
Akkor mit is jelent az, hogy 3,5kW fűtőteljesítmény?
Pl. Itt van az árukeresőn [link] néhány weboldal mindenki mást ír. Ez ilyen szabadon választott?
Itt egy külföldi [link] itt szintén egy külföldi [link]ahol 2,6kW. Vagy a Pdesign az más? Az energiatanúsítvány szintén 2,6.Tegnap kipróbáltam 877W-ot vett fel 15perc után kint 17C bent 24C. 28 fok set. Low és Med ventinél is ennyit evett.
-
asha07lcc
tag
válasz d@minator #8123 üzenetére
Alig kerül többe egy japán Mitsu daikin Fujitsu... annak mért és nem becsült adatai vannak. A Midea ill (sajnos) a Gree sem vizsgáltatja be az Euroventtel a gépeit . El kell hinni amit írnak. Gree esetén az FTXV25AB stb sorozat Daikin néven is ment ott vannak mérési adatok.
-
Zeki
nagyúr
Ők azok, akik hiteles méréssel rendelkeznek, mert bevizsgáltatják a klímáikat az euroventnél.
-
asha07lcc
tag
Van az Euroventhez hasonló szervezet
-
d@minator
addikt
válasz asha07lcc #8124 üzenetére
Azért is érdekel, mert az asszonynak is kellene majd egy 5kW-os. Fűtésre is használná, mert konvektora van. Gondoljuk normál árammal is gazdaságosabb lesz a klíma, mint a konvektor. Ebben a kategóriában japán nem fog beleférni a keretbe biztosan. A szerelő 210-ért tud Gree-t de azt mondjátok erről nincs mért adat. Itt egy másik példa: Samsung. webshop 4kW / 5,1kW [link] saját oldaluk 3,5kW / 4kW [link]
Ha nincs mérés akkor miért nem a gyári adatokat írják ki a webáruházak? Így hogyan lehet vásárolni? Most akkor küldjem vissza a Midea-t mert nem 3,5kW-os csak 2,6?
"A Midea ill (sajnos) a Gree sem vizsgáltatja be az Euroventtel a gépeit . El kell hinni amit írnak." - Elhiszem. De melyiket?
-
windy
tag
válasz d@minator #8129 üzenetére
Nem hiszem, hogy komolyan gondolod, hogy egy webshop oldalán talált adatokat komolyan kell venni. Egy webshopnak egyetlen érdeke van, hogy vásárolj tőlük, aztán ők le is zárták a veled való kapcsolatot, ennek érdekében ferdítik az adatokat.. Amit belinkeltél Samsung készülék 12000 BTU teljesítményű, ami kb. 3,5 kW-ot jelent. Ez fűtésüzemben kicsit több, kb. 4 kW, de ezt csak +7 fokos külső hőmérsékletnél tudja leadni. Ahogy lejjebb megy a külső hőmérséklet, úgy a gép fűtésteljesítménye is csökken.
-
asha07lcc
tag
-
kovipetiii
csendes tag
Sziasztok. Olvasgatom a fórumot, mert klíma vásárlás előtt állok . 20 nm panel szobát szeretnék hűteni . Amit nem tudok: Mi a különbség egy 2,5 kW vagy egy 3,5 kw os klíma között ? Érdemes egy kültéri és két beltéri egységet szereltetni ha mondjuk szeretnék még egy 8nm szobát is klimatizálni ? Szerelésnél van szerepe,hogy a csövek kábelcsatornástul panel falon belül vagy kívül van elvezetve ? Netán tudtok ajánlani márkát ,típust amit érdemes megvenni? ( http://szigetklima.hu/akciok ) őket néztem.
[ Szerkesztve ]
Iphone 13pro, Ps 5,Lg nanocell tv, Chevrolet orlando , peca.
-
Zeki
nagyúr
válasz kovipetiii #8136 üzenetére
A teljesítmény a különbség.
1 kültéri két beltérivel drágább, mint két külön rendszer.
A kábelcsatornák épületen belül futnak.
Daikin, Mitsubishi, Fujitsu, Panasonic -
asha07lcc
tag
Olyat válassz ami nagyon visszaveszi a hűtőteljesítményt ilyen a Fujitsu/General kifutó modell ha japánt keresel Közel kínai áron. 8 nm esetén még az is szinte onoffosként megy egyes esetekben pedig mérés szerint 70w körüli elektromos teljesítményfelvételnél már hűt.
Dualként biztos, hogy többe kerül mint 2 mono gép. Ha elhelyezhető a 2 kültéri akkor inkább azt lehet javasolni.
[ Szerkesztve ]
-
kovipetiii
csendes tag
-
süti5
őstag
Szintén kifutó, tavaly daikin alapmodell (gree gyártás) is szintén jól visszaveszi a teljesítményét, ha lehet még kapni esetleg.
-
xxxjjjkkk
senior tag
Kérdeznék, ha nem bánod,vagy a másik illetékesektől(pl asha07lcc), egy szezon lement lassan, mik a tapasztalatok az airfellel?
Mobilklímát feladtam, ha tetszik ha nem.Airfel Igazából az ára miatt vonzó.
Kérek majd árat klímásoktól, de első körben jobban szeretem a fórumkuruzslást.
Már nem azért hogy nem hallgatnék a szakemberre, mert az én is utálom, ha nem hallgatnak rám, fordítva is, de jobb szeretem, ha valamennyire képbe vagyok.itt az alaprajz (nyilván lehet hogy van jobb elrendezés is, csak az azonos alaprajzúaknál, ezt ajánlották a klímások leginkább)
piros a kültéri
zöld a vezetékelés
kék a beltéri
kék nyíl a levegő áramlása, remélem
ez eddig a legjobban bevállt ( a környezetben), földszint, úgyhogy csak a terasz jön szóba a kültérinek
redőnyözött, műanyag ablak
nyáron a max hőmérséklet 30 fok volt eddig, pont elég, ezt kéne olyan 24 re leszorítani, tehát alapvetően nem menne egész nyáronmúltkor kicsit ferdítettem, van terasz, csak nem akartam oda kirakni, meg mivel nem az én lakásom, jobban örültem volna a mobilnak, mindegy valami záradékot írunk, hogy márpedig a klíma az enyém
3,5 kw ot saccoltam meg a többi házból, tapasztalati úton is.
62m2, panel lezárt részekkel durván 50m2 marad 2,70 belmagasságszerintetek megteszi az airfel, vagy akkor már legyen a daikin?, köztes állapotoknak szerintem nincs értelme mert a pár még 10 ezer és ott a japán.
Illetve, megéri szezon után berakatni, vagy köv szezon elejét várjam ki, hátha van valami jóféle akció?
szerk: mégvalami fűtés nem szempont, van jóféle távfűtés
[ Szerkesztve ]
"Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"
-
windy
tag
válasz xxxjjjkkk #8147 üzenetére
Én nem vennék Airfelt, mert ha kifogsz egy szart, akkor nem nagyon lesz, aki megjavítsa. Sokan befürödtek már a gagyival, és én nem is ajánlom senkinek. Lesz majd itt, aki elmondja, hogy nála mennyire jó a kínai noname is, aztán majd eldöntöd, hogy mit teszel.
A linkelt alaprajz szerint a kisszobába nem sok fog jutni a hűtésből szerintem, tehát arra ne nagyon számíts, és akkor nem fogsz csalódni
A mostaninál szerintem nem fog lejjebb menni a Daikinok ára.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen notebookot vegyek?
- Befagy az egész gép
- Call of Duty: Black Ops 6
- Sorozatok
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Filmvilág
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs