-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
xigris
őstag
Sziasztok! Megkérdeztem egy helyi klimást egy 3.5kw-ról midea és sinclair klimát mondott 200.000ft-ért plusz telepítés. nem sok egy kicsit ?
160-170-ért lenne
WHIRLPOOL SPIW 412 vagy Daewoo DSB-F1281ELH-V erre is lenne 3 gari.[ Szerkesztve ]
-
tibibi
őstag
válasz Chaser #19800 üzenetére
Na pont ezért nem kapok én ingyen H tarifás órát! A tetves démász feltételezi ,hogy mindenki tolvaj és csak oda rak órát ahol bármikor elérheti. Az,hogy oszlop csere közben szétcseszték a térkövemet a 12 tonnás darujukkal és letagadják az pont minősíti őket. De ha akarok pereskedhetek.
[ Szerkesztve ]
-
tibibi
őstag
A villanyóra a szolgáltató tulajdona már csak úgy telepítenek ha megközelíthető közterületről .Ha Te nem engeded be az ingatlanodra akkor vissza megy rendőrséggel és simán bemennek. Ahhoz viszont ,hogy a bezárt ingatlanba behatolhasson házkutatási parancs kell.Hogy az ingatlan területére bemehessen arra a vezetékjog ad lehetőséget amit a beleegyezésed nélkül is simán bejegyez a földhivatal.Mivel irgalmatlan költség lenne az összes régi villanyórát közterület felé ( telekhatárra) áthelyezni.
Én max. annyit tudtam intézni egy ismerős szerelő segítségével,hogy ha lebontom a terasz beépítést akkor berakja a régi szekrénybe az órát. Egyébként csak telekhatár, szabványos szekrénybe plusz 600m földkábel a házig cirka 400k[ Szerkesztve ]
-
mokus1
addikt
H-tarifa igénylésének mik a követelményei? Már ott kell lennie a klímának? Épp lakásfelújításba kezdek és a klímának is kivésetem az áram csöveit, de valószínűleg csak nyáron kerül be a klíma. Viszont nem szeretném 2x vésetni a lakást, megtehetem még a klíma felszerelés előtt, hogy megigénylem a dobozt csak nem használom addig?
-
Chaser
legenda
válasz tibibi #19803 üzenetére
mert sajnos sokan lopják az áramot, főleg a gazdagok ( : de ugye van egy másik réteg is
Lauda egyszerű...ha nem fizetsz viszik az órát, no most ha nem férnek hozzá procedúrás, utca fronton levőnél, lakáson kívülinél nem az, nem véletlen engedik már csak az újakat csak kívülre rakni
mokus1 mehet egymás mellé két db egyes doboz, nálam is úgy van, szabványnak megfelel, ha úgy olcsóbban jössz ki akkor nincs akadálya
akár most is indíthatod a bürokráciát, kereskedőtől papír, - lehet akkor meg is kell venned most ha ennyivel később lesz telepítve, nem tudom -
ettől független a helyét meg lehet csinálni, villanyász bácsi betápot belehúzza, aztán már csak az órát kell bele tenni, azt meg az elmű csináljapjen nem kell meglegyen, csak az igazolás, és nem is baj ha elkezdi a bürokráciát, mert ha nincs az elmű saját listájában, hiába felel meg scop4-nek, akkor nyögvenyelős
nyilván ha akarna se tudna vele trükközni, telepítésről van papír dátummal, ha előtte mér az óra az magában nagy bukta_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
dr.bubo
őstag
válasz Chaser #19821 üzenetére
Benne van a szerelés az árban.
"POLAR 3,5 KW-os Inverteres klíma beszereléssel együtt 174.000 Forintért"És ebben a topikban ajánlották is ezt a klímát régebben a szakik, Mert megbízható a forgalmazói háttere.
windy ajánlotta méghozzá[ Szerkesztve ]
Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm
-
Chaser
legenda
válasz dr.bubo #19822 üzenetére
oké, ezt benéztem
"a minőségről pedig majd egy-két év múlva fogunk tudni adekvát véleményt formálni." ez viszont azért ott van, és azóta méár telt el idő, ha most is ajánlja jó, ha nem akkor én még gyűjtenék hozzá
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
dr.bubo
őstag
válasz Chaser #19824 üzenetére
Persze lehet ajánlani, jobbat megbízhatóbbat. De, ha valakinek meg van, hogy max. mennyit költene rá, akkor abban az ársávban kell neki ajánlani típusokat. Lehet mondani, hogy tegyen hozzá +xx összegeket, de mértékkel.
Tényleg mi lehet most a véleménye Windy-nek a Polarról?
Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm
-
Chaser
legenda
válasz dr.bubo #19825 üzenetére
ez kb olyan mint a notebook, van egy bizonyos szint ami alá nem érdemes menni, persze lehet, de értelme nem sok van, vagy rakni kell hozzá vagy vegyen amit akar, ne engem szidjon utána, ott egyszerű, 100e alatt nincs értelmes semmilyen méretben
-
Laca19 (a)
aktív tag
Sziasztok!
Panel épület felső emeletéről lenne szó. Mivel 3 falat ér a hideg levegő, télen 20-21 fok van az egyik szobában. Ide kellene egy klíma nyáron hűtésre, télen pedig kiegészítő fűtésre, hogy meglegyen 24-25 fok.
Most nem konkrét típus érdekelne, hanem hogy ezen a részen nincs erkély. Ilyen esetben hogyan lehet elvezetni a kültériről lefolyó vizet?http://www.diesel.com
-
ThodEE
őstag
válasz Laca19 (a) #19827 üzenetére
Sajnos el tud dugulni a rossz információval ellentétben, sajnos segíteni nemtudok de napközben már lesz itt válasz, inkább ide gyere a kérdésekkel mint a Gyak-re
http://picasaweb.google.com/116647084346941867867/1155?authuser=0&feat=directlink
-
Chaser
legenda
válasz Laca19 (a) #19827 üzenetére
Amit en tapasztaltam futeskor, neha rendesen folyik a viz, nap tobbi reszeben semmi, hutest csak utcan, ismerosoknel latottak alapjan tudom, olyankor csopog, es azt sem feltetlen folyamatosan, ha sok rovar van es be akarnak talalni be is fognak
-
xigris
őstag
Sziasztok! Szétnéztem itt helyben ezek a készülékek jönnének szóba:
Midea MDV RAF-035A 147e
Nord SAHARA NWH12MA-K3DNC9B I/O 155e
Daikin FTXV35AB 144e
Ezek már tényleg a plafon keretben,melyik jönne szóba? -
Fr3eWar
őstag
Sziasztok!
Kezdődik az építkezésünk, és szeretnénk majdan klímát is telepíteni a házba, viszont várhatóan csak jövő tavasszal, mivel mire megépül a ház addigra úgyis ősz/tél lesz, és csak hűtésre használnánk. De most kellene meghatározni, hogy hova kerüljön, mivel a kondenzvíz elvezetést és a szifont a falba fogom építtetni, amihez a csatorna miatt szükséges hogy hol legyen.
A ház jól szigetelt, 0,25 W/m3K alatti hőveszteségű (közel nulla energiaigényű épületi szint (0,374) alatt van).
Nettó hasznos alapterület 150nm. Elég sok nap éri, de hőszigetelt alu redőny lesz minden ablakon, 3 rétegű üvegezés, nehéz épület, hőtároló tömeg 102 tonna etc.A ház érdekessége, hogy lesz benne egy hőszivattyús rekuperátor is, amely hűteni-fűteni fog, így a légcserével előkezelt, azaz nyáron hűtött levegőt fogunk minden szobába juttatni. Ez viszont csak 2,3kW hűtési teljesítményre képes (300m3/h légcsere mellett). Így kellene a nappaliba egy nagyobb klíma, ami lokálisan hűtene plusz segítene a hővisszanyerős technológia miatt a többi szobán is valamelyest.
A kék jelekkel jelölt helyeken tudnám elképzelni, de ezek közül is talán az étkező lenne a legjobb, vagy az előszoba-nappali átjáró fölé.
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
Az is egy megoldas lehet, de ha nem hozzaferheto lehetnek gondok, pl sok por, viz, idovel eltomodnek a lyukak, gondolom lecsapodo vizben nincs vizko, akkor azzal nem kell szamolni
Szerk: Lauda csaladi haznal oke, tarsas haznal nem, amit vettem pl belul voltak az orak, kabelek falban haz kivuli teruleten, ott max akkor mukodik ha megkeresi a bekotest, az meg melo am, esetemben szomszedokat is meg kellett volna kerniuk h engedjek oket tesztelni ha az enyemet meg akarjak keresni, regelt villanyasz bacsi eleg szepen kiveste a falat mire meglett melyik az en bejovom, ami raadasul kozos volt az egyetlen kozos szomszedommal
Ha ora kivul van levesz par perc alatt es kesz, raadasul szem elott van, machinalas eselye kb zero, benti/nem lathato oraval meg azt csinalnak amit akarnak, a digiteket is meg lehet csapolni, regelt villanyasz bacsi meselt jokat, ujgazdagok eleg surun kerik fel pl a kinti medencejuk futesenek olcsositasara ( : de ismert emberek is, meg jarda futes, akar komplett haz, vicc, o persze nem vallalja, de biztos van aki igen
Ha elmu vezetosegben lennek en is csak lathato/hozzaferheto helyre engednek merohelyeket kialakitani[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz DeFranco #19838 üzenetére
Tudom
Nalam kozositve van es van ertelme, igy csatornaba folyik mindket eszkozbol, nem kell vele foglalkoznom es kulturalt
Attol fugg belteri es kulteri merre van egymastol, gondolom nyaron o se akarja belteri alol a vizet kiontozniSzerk: egyebkent pont a kulteri csoverol volt szo, ha belterit nyaron ontozi is kulterit nem tudja megoldani es oda kell a szunyoghalo rovarok ellen, es abba fagyhat bele a viz
Nyaron bemasznak a rovarok, szepen bekoltoznek mar az rossz, haloval meg belefagyhat a viz, nem irigylem, mar nem is banom h nekem bejarati ajto mellett van a kulteri, mindig szem elott van
Most pl mar elejen bajok lettek volna ha nem ferek hozza, firditva kotottek be a futoszalat, lehet esetek tobbsegeben maga a klima is megoldotta volna, aztan lehet tartos -15-20-nal nem, nyaron meg olvasztotta volna a csovet ( :
Mondjuk szerencse, h minden uj nagyobb fogyasztot megnezek figyasztasmerovel is, igy hozzaferes nelkul is tudtam volna h hiba van a matrixban[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz Fr3eWar #19841 üzenetére
Legjobb tudomasom szerint Laca19 (a) mondta, h telen futene is, es sok a rovar, es ha jol remlik neki valaszoltam ( :
Szerk2: olyan hszere valaszoltam, amikor te meg nem is irtal ide, iszol te.rendesen? ( : En sajnos nem:dSzerk: DeFranco
Nalam jarda van itt, belso udvaros haz, postaladak jelenleg a kulteri alatt bejarati ajtomtol kb 70-80cmre, nem megoldhato, h barhova viz folyjon, de telen ahogy lattam tud folyni szepen, ha lehetne se folyatnam a lakas melle
Rovarok meg nyaron keresik a vizet, darazsakat nagyon vonzza pl[ Szerkesztve ]
-
pjen
félisten
válasz Chaser #19837 üzenetére
Én kertes házban lakom,egy kivétellel oda folyik a víz ahová akar.Az egy alatt van egy szabályozott fűtésű tepsi,ebbe megy a beltéri kondenz víz csöve is,hálóval a végén.ezen télen nem folyik semmi.A hálót az évi karbantartásnál cserélem.Egy méteres darab 1000 évre elég.
-
mokus1
addikt
Köszönöm a válaszokat! Akkor a helyét kiepitem a h doboznak. Nagyságrendileg milyen osszegbe szokott kerülni egyebkent a folyamat?
-
Remekelek28
őstag
Üdv Szerintetek ez jó egy 8-10 éves LG neo plasma beltéri légkondihoz?
[link]Van feltüntetve 3 kompatibilis modell,de azokat távirányitóként hozza fel a kereső. azokat helyettesiti? De amugy minden LG klimához jó?
-
Chaser
legenda
más környezeti változók vannak nálad ( :
nálam beltériből kijön a főfalon a cső, onnan megy lefele, abba csatlakozik a kültérié és mennek szépen kis kitérővel vissza a főfalon a csatornába, majd teszek oda szerviz ablakot, ha úgy adódik hozzá lehessen férnimokus1 attól függ hol laksz, milyenek a körülmények, és mennyire lehúzós szerelőt találsz, nálam ugyanarra a munkára 160-280e-ig jött ajánlat, ebben benne volt 16-32a upgrade, belső óra felszámolása és kívülre helyezése, h mérőhely mellé helyezése, magában az egyik külön-külön 100e lett volna, pesti falu
-
Chaser
legenda
válasz mokus1 #19848 üzenetére
ez is társasházi, a szerelőt nem érdekli milyen házban dolgozik kérj több árajánlatot, nagyban függ attól h áll a jelenlegi hálózat, miénk régi ház, elég mókás volt megtalálni a kábeleket
egyszer kell megcsinálni, 1-2 szezon alatt visszahozza az árát_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
Új hozzászólás Aktív témák
- Mortal Kombat 1: Khaos Reigns - Így harcol Ghostface
- Melyik tápegységet vegyem?
- Társasjáték topic
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Szólánc.
- Apple iPhone 11 - népalma
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- PlayStation 5
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- További aktív témák...