-
Mobilarena
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Ha kimondottan játékra keresel használt notebookot, a gaming notebook topicban érdeklődj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
St3ven
addikt
Sziasztok!
Ezek közül van amelyik esetleg kimondottan ajánlott / nem ajánlott?
Fujitsu Lifebook E756 (i5-6300U, 15,6" FHD, 8GB változat)
Lenovo ThinkPad L560 (i5-6300U, 15,6" FHD, 8GB változat)Ezek a szempontok (az IPS matt kijelző létkérdés).
Van élet a Facebook és Twitter után? - https://logout.hu/bejegyzes/st3ven/mastodon.html
-
St3ven
addikt
Ami még képbe jöhet, az a Dell Latitude 7440.
Ez elvileg 14,1 FHD, 1920x1080, i5–4130u, 4GB RAM, viszont nem találok olyan hivatalos specifikációt, amiben a kijelző típusa szerepelne.
@Pyttawrx
Köszönöm!
Ha már egy Ármesterhez van szerencsém, véleményed szerint mennyi ezeknek a reális ára, tekintve a jelenlegi körülményeket?[ Szerkesztve ]
Van élet a Facebook és Twitter után? - https://logout.hu/bejegyzes/st3ven/mastodon.html
-
-
mofodreamer
újonc
válasz mofodreamer #1724 üzenetére
No választ ugyan nem kaptam, de lejjebb adva a játékigényről korábbi ajánlások alapján vettem egy Dell Latitude E5570-et. 180k volt (telepített Windows 10-zel, 12 GB-ra növelt RAM-mal, billentyűmatricával, felragasztható kameratakaró lapkával).
A Furbify-ról vettem, tetszik hogy van rajta 3 év garancia Ráadásul minimális használati nyom van rajta, pedig Bronze kategóriás (az a kozmetikailag legalsó náluk).
-
Graphics
Jómunkásember
válasz mofodreamer #1758 üzenetére
A létező legdrágább hely
Realisan az ára úgy 30-40% kevesebb lenne.
Remélem legalabb 8.genes
[ Szerkesztve ]
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
senkisenem1
újonc
Meg tudnátok mondani, hogy ez a használt laptop kb mennyit ér?
Lenovo Thinkpad X1 Xtreme 1st gen (2018)
Cpu 8th gen Intel core i7 8850H
64 gm ddr4 2666 ram
NVIDIA GeForce 1050 Ti 4 GB GDDR5
1tb ssd
4k ips touch screen
Az akksija olyan 2 órát bírKöszi előre is!
-
nagyúr
válasz senkisenem1 #1761 üzenetére
-
FattyDove
őstag
Anyámnak kellene valami laptop. Maximum 150k a keret és kb annyi elvárás van, hogy legyen 15" legalább 128GB-os SSD legyen benne meg lehessen ezt bővíteni mondjuk egy HDD-vel (vagy ha nem, akkor 256-os SSD legyen a gépben). Illetve legyen FHD meg lehessen rá mókolás nélkül Windows 11-et tenni.
Lényegében böngészésre, videóchatre meg minimális word-re lenne használva.Talán egy ezer éves Celeron N2840-as gép lenne leváltva
-
Teplic
tag
Sziasztok,
Használt ThinkPad-et szeretnék. Hardverapron kívül érdekelne külföldi beszerzési lehetőség is. Érdemes vele foglalkozni, milyen oldalak, lehetőségek vannak? -
Compika
aktív tag
Sziasztok! 110 ezer ft nagyságában mit tudnátok ajánlani netezésre filmezésre.
Compika felhasználónak 10 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!
-
Szajo
őstag
Sziasztok!
Dell E7440 vagy 5450 ajánlott laptop használtan? Mennyire javítható illetve vannak gyermekbetegségei?
Munkára használnám (Autódiagnosztika) -
Kbali
nagyúr
Ha csak a kategória számozást nézzük, akkor egy kategóriával feljebb van, jobb a háza, nem sima műanyag, viszont csak 14-es kijelző, az 5450-es 15-ös. Ha az autóban bent is akarod használni, akkor a kisebb valószínűleg jobb. Itt igazándiból a kijelző típus/felbontás lehet még a konkrét kinézett példányoknál különböző. A 7440-est talán alap TN és HD kijelzővel nem is árulták, csak IPS fullHD.
-
ivana
Ármester
válasz FattyDove #1763 üzenetére
Ebbe az árba nem férnek bele a 15"-os 8 genes üzleti gépek. Vagy vegyél vissza 14"-ra, vagy a proci igényedből. 7 genre egy registry hack-el felrakható a windows 11.
(#1770) Mikulásbá Kérdés az autodiag software mennyire szereti a fullHD kijelzőket, ezek általában nem arról híresek, hogy szép az UI-juk.
-
petyus_
senior tag
Sziasztok!
Egy ismerősnek szeretnék segíteni notebook vásárlásban. Nincs semmi extra igénye, egy teljesen alap 15"-os gépet szeretne, szinte csak böngészésre használná. A keret 100-150 ezer forint, nem feltétlen szükséges kihasználni, tehát jó lenne minél olcsóbban. Én azért azt gondolom, egy SSD mindenképp legyen a gépben, nem kell nagy, 250es elég (azon kívül szerintem nem is kell tárhely).Előre is köszi!
-
Chereiose
addikt
Sziasztok!
100k alatt keresek kicsi, könnyen hordozható notebooot, kizárólag netezésre, word dokumentumok szerkesztéséhez ha nem vagyok otthon. Full hd se fontos, csak egy ssd legyen benne azért. Milyen típusokat ajánlotok? Itt HA-n néznék egyet vélhetően.
-
Crow
tag
Sziasztok,
Nyugdíjas rokonomnak keresnék megbízható, időtálló, használt laptopot.
Olyat, ami kiszolgálná a (minimális) igényeit a következő 5-10 évben, anélkül, hogy az idegeire menne. (Az utóbbi 7 évben az én "levetett" T500-asomat nyúzta, de az most már nagyon a végét járja szegény.)(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
ASAP, de max 2 hónapon belül.
(2) A gépre szánt összeg forintban?
Legyen mondjuk 250e
(3) Felhasználás?
90%-ban böngészés, 10% light-os irodai munka.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Nem lesz játék. GPU teljesítmény abszolút irreleváns.
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
17" FHD matt IPS lenne a preferált. De tudom, újabban már workstation vonalon sem divat ilyen képernyőméretű gépeket gyártani
Ennek tudatában azt mondanám 15.6" és 17" is jöhet (FHD, IPS).
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Havonta 1x lenne oda-vissza hordozva, ebből gyalog csak kb. 2x10-20m-t a kocsiig/tól -> nem gond, ha nehéz. Utazás közben soha nem lesz használva.
(7) Operációs rendszer?
Windows 10/11 Pro vagy semmi. A jövőre való tekintettel: Előny, ha rámegy a Win 11 (több napnyi anyázással egybekötött driver-cserebere és durvább mókolások nélkül).
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége?
Mivel jó ideig nem lesz lecserélve, én azt mondanám, a RAM legyen min. 16GB, vagy 8GB és bővíthető. (De nyugodtan javítsatok ki, ha másképp gondoljátok, ez csak a kiindulópont...)
Háttértár nyilván legyen SSD. Más követelmény nem igazán van... se sebesség-, se kapacitásbeli. 128GB-tal is simán ellesz (ha csak az elkövetkező években nem hízik akkorára a Win1x, hogy nem fér rá )
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
Korrekt anyaghasználat és összeszerelési minőség. (Ne recsegjen-ropogjon, ha hozzáérek; ne lazuljon ki/törjön el a zsanér 2 év után; stb.)
Szintén a hosszú távra tervezés miatt: bővíthetőség, könnyű szerelhetőség és jó alkatrészellátás.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is?
Elsősorban használt, üzleti gépek (Latitude, Elitebook, Thinkpad T és ezek workstation "nagytestvérei") felé kacsintgatok.
Gamer laptopokkal abszolút nincs tapasztalatom... Ilyen irányba is érdemes lehet esetleg nézelődnöm? (Nyilván nem az izmos dGPU és az RGB ledek, hanem a minőség (?) és képernyőméret szempontjából )
A business laptopok között vannak esetleg mostanság kifejezetten kerülendő (alultervezett hűtésű, szériahibás stb.) típusok? Vagy másik oldalról megközelítve: Van olyan, ami látványosan kiemelkedik a többi közül?Más: Annak van valami különösebb oka, hogy a hazai használt piacon Zbook-okkal Dunát lehet rekeszteni, míg Precision-ökből jóval kevesebbet hirdetnek, Thinkpad P-ket meg alig találni? Ennyire jók vagy ennyire rosszak a Zbook-ok?
[ Szerkesztve ]
Crow
-
Khelben
nagyúr
Azért a Zbook sem egy gyakori valami a használt piacon Annó emlékszem vagy egy évig kerestem Zbook 14-et, végül feladtam. A Precision semmivel nem rosszabb, talán annyi, hogy a HP elegánsabb, jobban néz ki. P-s Thinkpadokat nem ismerem.
Mindenesetre ha nem kell grafikai teljesítmény, akkor nagyon overkill egy munkaállomás ilyen felhasználásra. Akkuja is kevesebb ideig bírja és a súlya is jelentősen több, kényelmetlen hordozni vagy akár csak arrébb tenni. Én inkább maradnék a Latitude/Thinkpad/Elitebook vonalon. Gamer notebookot meg nem mernék használtan venni, ha már nincs rá garancia. Azok nem a könnyű szerelhetőségről, bővíthetőségről híresek, kivéve pár speciális darabot.[ Szerkesztve ]
-
-
Roland93
aktív tag
Sziasztok!
Melyiket érdemesebb megvenni?
Huawei MateBook D15 BohrB-WAI9A (i3, 8gb ram) 140e Ft.- 3 hónapos
vagy
Apple MacBook air 2015 (i5, 4gb ram) 90e Ft.-
köszönöm! -
Kbali
nagyúr
válasz Roland93 #1781 üzenetére
Ilyen régi Mac-et biztos ne. Bármi megkotlik benne, instant kuka, gazdasági totálkár, ráadásul a kijelzője is gyenge.
A Matebook vehető, de inkább az lehet a probléma, ha telekomos, hogy nem magyar a billentyűzete, ill. ha garanciális baja van, akkor azt hogyan tudod majd rendezni. -
aradebil2
senior tag
Sziasztok, Pesten tudnátok ajánlani megbízható és ajánlatott használt üzletiket áruló helyet? Keletinél az aluljáró alatt vettem anno volt ott egy tök jó kis hely de már nem találom guglin, köszi
-
Tapor
csendes tag
Sziasztok!
Húgomnak nézek egy notebookot és döntéshez szeretnék segítséget kérni:
- Ps, Illustrator, Premiere, After effect programok és némi "casual" játék használatára,
- az idő nagy részében asztalon fog csücsülni, hordozás nagyon ritkán, közben nem lesz használat,
- rászánt összeg teteje 300e. Ft,
- a többi kb. mindegy.Ezt a kettőt néztem ki:
- HP ZBook 17 G3 [link]
- Dell Precision 5520 [link]Javasolt vagy ellenjavasolt valamelyik gép/széria? Az elsőben a 2 év garrancia, a másodikban a könnyebb gépház/hordozhatóság tetszik (talán).
Köszönöm előre is! -
Figur10
tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni.
Szeretnék venni egy használt üzleti laptopot.
Nem tudom pontosan mit jelent, hogy
" Magyar kiosztású külföldi világítós billentyűzet"
Kerestem képeket a neten de nem lettem okosabb.
Esetleg ha valaki tud linkelni példát a különböző billentyűzetről az köszönöm szépen. -
-
HKorn
veterán
Szerintetek megér egy 3 éves újszerű, karcmentes állapotú Dell Latitude 7490 (i5 8th gen, 240GB SSD, 8gb RAM, érintőkijelzős 14" FHD kijelzővel) 88 ezret? Ahogy olvastam régebbi teszteket róla, csak az érintőképernyő 190$-os extra volt.
KösziRun&Ride
Új hozzászólás Aktív témák
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- Eladó SurfacePro 5 gyári billentyűvel, rossz akksival!
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- Lenovo X395 Ryzen 7 3700U Zen Radeon Vega 10 16 Gb Ram 512Gb NVMe Garanciával
- Lenovo E14 Ryzen 5 5500U Zen 2 Radeon Vega 7 16 Gb Ram Garanciával
- Lenovo Legion 5 Pro i7 12700h, RTX 3070Ti (150W), 16GB DDR5, 1Tb SSD, 16" 165hz
- Lenovo T14 Ryzen 5 4650U Zen 2 Radeon Vega 6 16Gb Ram FullHD IPS Garanciával
- Asus Rog Strix Scar G733QS-HG1338T
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest