- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- iPhone topik
- Yettel topik
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Android szakmai topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
-
Mobilarena
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Ha kimondottan játékra keresel használt notebookot, a gaming notebook topicban érdeklődj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Xeon2017
újonc
válasz Hippogriff #1095 üzenetére
Lényegében mind a kettő nagyon jó masina. Én azt venném, amelyiknek hosszabb a garanciája. Arra vigyázz, hogy sok meghirdetett üzleti masina, nem magyar billentyűzettel rendelkezikk.
-
chatran
őstag
Sziasztok,
Villanyszerelőnek kellene egy használt laptop.
(1) A következő hetekben esedékes
(2) Maximum 60 ezer Ft
(3) Számlázás, office, böngészés, youtube néha home school
(4) Játék nem lényeges
(5) 13-14" inkább matt
(6) az aktuális munkahelyre gyakrabban ki kellene vinni, egyeztetésre, számlaírásra
(7) Win 10
(8) SSD, ha belefér
(9) HDMI, USB 3.0, ha belefér a keretbe
(10) Használt üzletiben (Dell Latitude, Lenovo ThinkPad, Hp Probook stb) gondolkodtam elsőreKöszi szépen!
-
zsoltzsolt
addikt
válasz Tothgera30 #1108 üzenetére
Nekem is kb mint chatran-nak, de a keret mehet 200-ig,tán érintőképernyő ez nagy előny lenne. Üzleti, erős gép kéne. Köszi előre is!
Új és használt is lehet. Új belefér ebbe a keretbe?[ Szerkesztve ]
-
zolnagy
őstag
Eljutottam oda, hogy megvan milyen gépet szeretnék. HP Elitebook 840 vagy 830 G5 vagy G6.
Dokkolóm van ezekhez és külön monitor is, ezért ezek a típusok.
Na most használtan tudnék is most 200e körül venni olyat, ami tetszene.
Jelenleg úgy olvastam, hogy az árak eléggé felmentek az új gépek esetén és ez magával rántja a használt piacot is, ami várhatóan talán tavaszra normalizálódik.
És itt jön a kérdés, érdemes várni addig a vásárlással, mert éppenséggel tudnék addig várni? Mi a véleményetek? -
kisskd
tag
válasz zolnagy #1112 üzenetére
Ha tudnánk, akkor valszeg nem itt fórumoznánk, hanem Warren Buffet helyére pályáznánk...
Alapvetően 2 okból vannak szerintem most elszállva a használt, és új árak is: egyrészt mindenki betáraz a COVID különböző fázisaiban, mert haza kényszerül/fél hogy nem lesz szállítás/stb., másrészt meseszép devizánkat nem épp az importhoz optimalizálják épp ...
Ha valaki meg tudja üzembiztosan mondani, mi lesz ezekkel a kérdésekkel tavasszal, az húzzon tőzsdézni, többet keres, mint laptopvétellel -
Predator2
addikt
Helló
Jelenleg is egy Hp Probook 440 G3-as (2016-os) notebook tulajdonosa vagyok.
Viszonylag elégedett, de...Keresek hasonlóan minőségi gépet. Kizárólag böngészéshez/filmnézéshez és némi officehoz.
-13,3 -14" méretben.
- háttér világításos magyar billentyűzet kiosztásos
- ujjlenyomat olvasós gépet.
- min 8gb ram (nem gond ha nincs benne semmi, ha ezáltal olcsóbb)
- 128 gb ssd (nem gond ha nincs benne semmi, ha ezáltal olcsóbb)
- Ips vagy valami minőségibb kijelző.
- i5 cpu vagy valami komolyabb amd cpu
- integrált vga elégLétezik ilyen gép egyáltalán?
>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
tracker85
csendes tag
Sziasztok,
Laptopot keresek web fejlesztés, fotó szerkesztés, (LightRoom, PS), alkalmanként FHD video szerkesztésre. Céges gépem egy L470, egész jól elvagyok vele, valami hasonlót (T szériából) bevállalnék, de nyitott vagyok HP, Dellre is csak azokat kevésbé ismerem..(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
néhány héten belül
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
kb ~270 000
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Web dev (php storm, VS code, VirtualBox, WSL2...), fotószerkesztés, minimális FHD videószerkesztés. A jövőben Fusion 360 3d nyomtatás modellezéshez.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Nem használom játékra.
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
14" elég. Komolyabb használatnál úgyis 2 külső monitor lenne ráakasztva. Ha a legmegfelelőbb workstationszerű laptop épp 15" az is jöhet
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Aránylag sokat hordozom. Nem, vagy csak nagy ritkán használnám utazás közben.
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Főleg Linux user vagyok, voltam (Manjaro), de áttérnék Win10-re ha rendesen működik a WSL2.
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
NVMe SSD kell bele. Nagyon jó lenne ha lenne 2nek hely. Pl 1x M2 + 1x SATA SSD, vagy 2x M2. WAN portot/kártyát simán beáldoznám.
Minél több RAM. Lényeg, hogy tudjon kezelni 32GB vagy még több RAM-ot. Optikai meghajtó nem kell.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
Működnie kell 2 külső monitorral. Ehhez kellene HDMI + DP/USB-C
Jó lenne USB type-C thunderbolt / display port opcióval (lehettőség USB C docking-ra).
A plusz SSD, több RAM opciós. Lényeg, hogy legyen rá támogatás, majd upgrade-elem.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Használt üzleti gépeket nézegettem. Lenvo T 480 (GeForce MX150 grafikával), Dell G5, HP 440 G6/G7 (GeForce MX250-vel)Előre is köszi!
-
Széki
újonc
Sziasztok!
olcsó, de használható notebookot keresek, használtan.
Igazából 50-et szánnék rá, de úgy láttam ezért t400-as van csak. Nem tudom merjem-e?
Jó lenne ha lenne rá egy fél év gari legalább.Mikor lenne esedékes a vásárlás? Karácsonyig
A gépre szánt összeg forintban? 70eFt alatt
Felhasználás? Hétköznapi használat, netezés, néha filmek, office programok.
Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? ne vakuljon meg tőle
Mennyit lesz hordozva a gép? nem nagyon
Operációs rendszer? legyen
A többi szinte mindegy.Legyen jó a fentiekre és működjön minél tovább...
Nagyon köszi előre is!
-
Khelben
nagyúr
válasz tracker85 #1117 üzenetére
A Dell G5 nem üzleti gép, abból inkább a 7-es Latitude-okat kellene nézni. A T480 jó, HP-ból a Probook 440 inkább irodai emailtologatóknak való, mint fejlesztőknek. Ettől függetlenül vállalható, csak jobban kell rá vigyázni. Ott az Elitebook sorozat az, ami a felsőbb kategória. Speckókat át kell nézni a gyártók oldalán, hogy melyik mennyi ramot kezel.
-
milan26
senior tag
válasz Khelben #1119 üzenetére
Néhány hónapja még HP6470-et és T430-at is tudtam venni 60k-ért 8 Giga Rammal, SSD-vel, de most ahogy nézegettem feljebb mentek az árak, és tényleg alig találni. Lassan tényleg el fognak fogyni végleg, az újabbak ára meg még nem ment lejjebb. Lehet érdemes várni, nem a legjobb időszak van most, de ez az informatikában szinte mindig így van.
[ Szerkesztve ]
-
tracker85
csendes tag
válasz Khelben #1120 üzenetére
Kösz az infót. Igen, a G5-ön csak a combos gaming grafika miatt akadt meg a szemem, és egész masszívnak tűnt. Ránézek a a 7-es Latitude-okra is. A T480 tetszik is, egyedül a 2db SSD kicsit problémás mivel ha bele is megy a WAN PCIe portba, 2242-ből elég szűk a kínálat. Az Elitebook sorozatban is gyanítom, hogy ugyanez a helyzet. Átnyálazom mégegyszer a specifikációkat.
-
sipi83
aktív tag
Sziasztok!
Egy rokonomnak lenne szüksége átlagos felhasználásra egy használt laptopra.
(1) Az ünnepekre szeretné.
(2) Maximum 80 ezer Ft
(3) Internet: facebook, youtube és hasonlók, semmi különleges igény vagy program.
(4) Játék soha nem lesz.
(5) 15" vagy akár felette, inkább helytakarékos asztali PC-ként üzemelne.
(6) Nem nagyon lenne hordozva, max házon belül.
(7) Win 10
(8) SSD jó lenne, de a régi gépébe is van egy régi Samsung 470
(9) HDMI, USB 3.0, ha belefér a keretbe.
(10) Használt üzletiben (Dell Latitude, Hp Probook stb) gondolkodtam elsőre, aztán találtam egy ilyen [All in One] gépet, ez lehetne alternatívája esetleg? Mi a véleményetek róla?Válaszaitokat előre is köszönöm!
Üdv.: Sipi -
wintikek
tag
1366x768-on olyan undormány a weboldalak 90%-a hogy hihetetlen. Sajnos olyan a céges laptopom és nagyon sokszor a pokolba kívánom. Ha olyan weboldalra tévedsz vele ahol feldobja a reklámokat+cookie elfogadást+instant videó lejátszást egy laza agyérgörcsöt simán lehet tőle kapni.
-
w.miki
veterán
válasz Khelben #1105 üzenetére
Dell XPS-t vennél? Tetszik a vékony keret, és a kis méretű kialakítás, hordozhatóbbnak tűnik, mint a HP 820/840.
Láttam hirdetve egy Dell 9333 a neten 100e alatt, de sok rosszat is olvastam róluk.
Valami coil whine hibája lesz, zajos lesz?[ Szerkesztve ]
Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
Dominik2307
újonc
Sziasztok!
Szeretnék magamnak vásárolni egy gépet,Mikor lenne esedékes a vásárlás?
1-2 hónapon belül.
A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
100.000 Ft.
Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Böngészés, filmezés, távoktatás, esetleg néhány kisseb gépigényű játék cs go, rocket league (persze ha ez ennyiért lehetséges, de nem gond ha nem).
Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
Mindegy.
Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Nagyon ritkán.
Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Windows 10/semmi.
Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
Minimum 250 GB tárhely jó lenne.
Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
Ninncs.Köszönöm előre is!
[ Szerkesztve ]
-
Shokkolo
addikt
Sziasztok,
Egy kis segítséget szeretnék kérni, használt-noti vásárlást terveznék.
Üzleti modelleket nézegetek (Dell Latitude a preferencia).
Időtálló gépet szeretnék, ha lehet garanciával.
i5 és 8 (vagy inkább 16 GB rammal).
Fontos lenne a jó, több órás akku, illetve a bevált, megbízható modell.
Min 3 évre terveznék vele.Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Akár már ma
A gépre szánt összeg forintban?
150-200e
Felhasználás?
Átlag home use 80%-ban, néha android emulator (inkább mem igényes) illetve diagnosztika (USB interface -el)
Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
Min. FHD, 15" lenne az ideális (akár kissebb is szóba jöhet), a paneltipusra nincs preferenciám, touch-ra nincs szükségem
Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Alkalmanként igen
Operációs rendszer?
Win 10 Pro (de van saját leláglis licensem)
Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
Min 250GB SSD, az 500-as előny. Optikaira semmi szükségem
Egyéb kívánság, speciális igények?
Dokkolhatóság, hogy itthon 1 mozdulattal teljesértékű workstation legyen.Előre is köszönöm a segítséget
"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
uffneked
aktív tag
Sziasztok!
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Most, de mondjuk idén.
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
100k-ig.
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Irodai programok, filmek, erős hobbista fotószerkesztés (PS, van külső monitorom).
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
N/A
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
14" lenne az ideális, de ebben rugalmas vagyok; matt, az IPS-hez sem ragaszkodom
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Nice to have, de nem szempont.
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Win10 nice to have, de nem szempont.
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
250GB SSD, 8GB RAM, ODD nemkell
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
Működő kamera
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Használt ugye, lehetőleg boltból, félév garival.
Ajánlott egy szervíz 2 típust, ezek esetleg lehetnek-e jó vételek:
Lenovo T450: i5; 8GB; 260GB SSD; WIN10; 130k
Dell E5440: i5; 4GB; 250GB SSD; WIN10; 100kIlletve nem tudom, mennyire tudtok ajánlani ilyen pesti refurbos boltokat...
Köszi!
-
Khelben
nagyúr
válasz Dominik2307 #1133 üzenetére
4. generációs gépekből (Core i5 4xxx) HP Elitebook, Probook, Dell Latitude-ok közül bármelyik jó.
-
Khelben
nagyúr
válasz Khelben #1137 üzenetére
I5 4xxx, I5 5xxx procikkal szerelt HP Elitebook, Dell Latitude és Thinkpad azok, amikkel nem nagyon tudsz mellényúlni. Méret, Ram, SSD meg egyéni preferencia kérdése, 14-es méret pl. a leggyakoribb ezeknél. Ha az megfelel, azt érdemes keresni, mert sokkal előbb találni megfelelőt.
-
Vasy09
őstag
Sziasztok! Véleményeteket, illetve tanácsotokat kérném, hogy szerintetek melyik gép lenne a jobb választás [HP 830 G5] vagy [Dell XPS 9370] ?
Igaziból engem csak egy dolog zavarna a Dell-ben, hogy nem tudom bővíteni a memóriát! Amúgy a feleségemnek lenne, aki javarészt, netfixezni szokott, illetve irodai felhasználást végez (home office) VPN-en keresztül!
Azt is szívesen venném, ha leírnátok, hogyha egyik másiknak van valami típusbetegsége is!
Előre is köszönöm!Gamertag: Vasy09
-
tboj
tag
Sziasztok!
Kevés fülön böngészésre és max. youtube videókra kellene egy használt laptop, ami még évekig el tudja látni ezt a nem túl acélos feladatot. Méretben jó lenne 15,6". Gondolom erre egy i5, 8 GB RAM + SSD konfig alkalmas. Kijelző lehet TN is, nem is muszáj, hogy full HD legyen, a használóját nem érdekli, az eddigi is 1366x768 TN volt és bőven megfelelt neki erre a célra. Még lakáson belül is alig lesz mozgatva az asztalról, maximum takarításkor, de azért ne legyen az a nagyon törékeny fajta, balesetek mindig előfordulhatnak. Maximum 100000 forint lenne rá a keret, de ha nem muszáj, akkor ezt nem feltétlenül kell kihasználni. Milyen modellek után érdemes keresgélnem?
Előre is köszi a segítséget!
[ Szerkesztve ]
Micimackó, kérsz mézes teát?Kérek Malacka, csak tea nélkül, ha lehet...
-
tboj
tag
válasz Tothgera30 #1144 üzenetére
Köszönöm!
Micimackó, kérsz mézes teát?Kérek Malacka, csak tea nélkül, ha lehet...
-
Rolndoms
újonc
Sziasztok! Anyám aki 70 éves és az életben nem nyúlt számítógéphez többször elejtette, hogy szeretne egy laptopot. Kétségeim vannak felőle, hogy akar-e vele foglalkozni... Ezért a kérdésem, hogy szerintetek mi az ALJA kategória amiért használtban érdemes lenne pénzt(lehet kidobni)kiadni? Telefonon nagy FB és messenger fun de mondjuk már a google-t nem tudja használni. Helyben van egy Acer aspire one Series ZG5 egy tízesért, vagy itt néztem az aprón egy ASUS K50C-SX002X-et. Vagy felejtsem ezeket? Köszi a savazást, és főleg az érdembeli válaszokat! R
-
Rolndoms
újonc
Köszönöm a választ!
Új hozzászólás Aktív témák
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- Eladó SurfacePro 5 gyári billentyűvel, rossz akksival!
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- LENOVO Thinkpad L14 GEN 3 / i5-1245U / 16GB RAM / NVME SSD 240 GB / FullHD / Win 11 Pro TÖBB DARAB!
- Lenovo L15 Ryzen 7 5850 8 mag 16 szál Zen2 Radeon Vega 7 16Gb Ram Garanciával
- Lenovo L15 Ryzen 5 4650U Zen2 Radeon Vega 6 16 Gb Ram FullHD IPS Garanciával
- Lenovo X395 Ryzen 7 3700U Zen Radeon Vega 10 16 Gb Ram 512Gb NVMe Garanciával
- Lenovo E14 Ryzen 5 5500U Zen 2 Radeon Vega 7 16 Gb Ram Garanciával
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest