-
Mobilarena
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Ha kimondottan játékra keresel használt notebookot, a gaming notebook topicban érdeklődj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kesenyi
tag
Hello mindenki. Segítsetek választani.
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Minél hamarabb.
(2) A gépre szánt összeg forintban? (a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
140.000 Ft
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Neten böngészés, youtube, filmek nézése, minimális torrent, zene hallgatás.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Nagyon korlátozottan lenne alkalmas bármi játékra ebből az összegből, szóval ez itt nem szempont.
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
Méret mindegy, FHD, IPS, matt
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Nem lenne rendszeresen hordozva, de vonaton való lötyögést néha bírja ki táskában, utazás közben nem lenne használva.
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Windows vagy semmi.
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége?
SSD 250GB minimum. Optibay kerettel bővíthető legyen.
8GB Ram, legyen bővíthető.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
Gyári beépített ODD meghajtó jól jönne.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Használt üzleti. Számlával + 2év garanciával minimum.
A Dell elég sokat ajánlott volt a legutóbbi időben. Viszont az első fedi le talán teljesen a támasztott igényeket. Mindkettőről olvastam teszteket ph-n, és külföldi oldalakon is. Masszívak, megbízhatóak és eléggé jól szerepeltek.
Fujitsu Lifebook E746
Dell Latitude E7470
(bár ez több helyen drágább mint a Fuji, tudásuk hasonló, csatlakozóknál találtam eltérést és nincs odd meghajtó)
Ugyanakkor érdekelne, hogy egy m.2 foglalatú ssd, mennyire melegedhet laptopban? Asztali gépben tudom, hogy hajlamosak "forróak" lenni terhelés alatt éppen emiatt én a hagyományos 2.5" méretet preferálom, átlagos használatnál a sebességbeli különbségük nem fog feltűnni, max teszteken, és a hűvösséget meghálálják.
Továbbá várok plusz ötleteket/oldalakat hogy hol érdemes vásárolni, köszi. -
d4d
tag
Elnézést, hogy beleszólok a consumer vs business témába, de csak a saját tapasztalatomat osztanám meg.Van egy 13 év körüli (inkább idősebb) Fujitsu Siemens Amilo (AMD-s) gépem ami szó szerint 8-15 órákat ment és most is megy gyakorlatilag minden nap. Nem számolom ki ez mit jelent üzemidőben ennyi idő távlatában. Irtózatos mennyiségű anyag lett rajta megmozgatva (le és feltöltések), folyamatos netezés, rengeteg képszerkesztés. Full műanyag, sok embernek a trágyadomb szinonimája volt akkoriban. Új ára volt kb 90e ft.
Nos igaz, hogy az első éveket leszámítva nem volt mozgatva (szerintem emiatt használható még mindig, bár kapott 1-2 komolyabb ütést), de a mai napig működik, használatban van úgy hogy soha nem nyúlt hozzá senki.
Mindössze néhány alkalommal volt kitakarítva illetve egyszer kellett a ventilátort szétszedni és újra kenni a forgó részeknél, mert teljesen kiszáradt (hangos volt). De se új paszta a proci alatt se semmi más javítás/csere nem történt.
Igen, ma már nem tudok vele megnézni még egy 480p-s videót se a youtubeon akadozás nélkül, offline az 1080p is sok neki, azt se tudom melyik évben telepítettem fel utoljára az oprendszert, de még mindig megtudom csinálni azokat a feladatokat vele amit kell, még ha sokszor bosszantó is a lassúsága, amit elsősorban netezés közben tapasztalok.
Az hogy nem kellett hozzányúlni nem jelenti, hogy hibátlan. A kijelző évekkel ezelőtt elhalványult emiatt külső monitorra van kötve, a billentyűzet szintén rosszalkodott, ami miatt kapott egy külső logitech billt, amit még ezer évvel ezelőtt vásároltam egy soha el nem készült asztali géphez. Nyilván nem fogom megjavíttatni főleg, hogy amikor megemlítettem a helyi használt gépeket is áruló boltban a szervizes "gyereknek" milyen notebookról van szó, mennyiért csinálná meg, ha úgy alakulna, hogy odaviszem, eldobta a haját és sírva kifutott az üzletből. Azóta se találják.
A cseréje évek óta esedékes, főleg a fenti hibák miatt és nálam is használt üzleti lesz a befutó, ha végre rászánom magam a vásárlásra. Nincs sok tapasztalatom, de amikor üzleti gép közelébe kerültem én is éreztem hogy ez nagyon más világ, más minőségi szint. Ezzel csak arra akartam rávilágítani, hogy ezek a gépek amikre sokan a fikájukat se kennék rá, talán néha nagyobb megbecsülést érdemelnének, mert van akinek ez a szint is elég. Bár nem tudom mi a helyzet a mai belépő gépeknél. El tudom képzelni, hogy egyre silányabb minden ezen a téren is és biztos régen se ez volt az átlagos. Valami oka csak volt az Amilok és a FS gépek negatív megítélésének akkoriban.
Van a családban egy HP Pavilion is, ami használtan került hozzánk vagy 7-8 évvel ezelőtt és szintén köszöni jól van, sose látott szervizt, igaz az jóval kevesebbet megy mint az amilo. A computeres boltban a faszi kiröhögött, hogy ezek a gépek mekkora fosok, de ajánlani nem tudott semmit amivel hasonló időtartamra tervezhetnék. Igaz ma már nem divat hosszútávra tervezni semmilyen hasonló műszaki eszközzel és ha kell rákényszerítenek a cserére, ahogy azt pl a telefonommal is tették nemrég. Sikeresen letiltották a youtube alkalmazás használatát. Már nem vagyok "kompatibilis"..[ Szerkesztve ]
-
Tothgera30
Ármester
Pont arról az időszakról írsz (laptop gyártás terén), mikor még nem volt ennyire éles a kontraszt átlag felhasználónak és üzleti modellnek szánt darabok között. Manapság ez egész másképp néz ki, a minőség nagyon sokat romlott. De üzleti gépek között most sem igazán ájulok el a jelenlegi felhozataltól. Nem hiába a Dell 6x30/6x40 és a HP 8x70 vagy 2x70 széria a kedvencem, ezek még mai napig használható/bővíthető darabok.
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
ivana
Ármester
-
HARDVERAPRÓD
Az az időszak teljesen más volt. Pl nekem is van egy Asus F5SR modell még 1-2 dologra használatban, nincs repedés a házon, zsanér hibátlan... stb. Akkor viszonylag közép áron volt 150-170 körül vehettem talán. De ma ha megveszel egy notit újba, ha egyátalán kapsz ennyiért, akkor vmi celeron vacak lesz, pusz full ganyi műanyag konstrukció.. stb.
HAsznált üzletit normálisabbat, Lati 7xx, probook, lifebook (japán), akor azérz azok még sokáig gépek lesznek.
Illetve azt is tudjuk, hogy azért a manapság minden hol van minőségromlás a korábbiakhoz képes, ez az ami szörnyű, mert az meg felfele ment[ Szerkesztve ]
-
Gyomman
aktív tag
Sziasztok!
Mivel anyámnak nem maradt használható gépe otthon, gondoltam az egyik karácsonyi ajándékom az lesz, hogy a régi EliteBook 850 G1-emet átpasszolom neki (nekem amúgy is elkezdett nehézségeket okozni, hogy az akkumulátora lassan teljesen tropa, ő meg úgyis csak otthon használná - így akkor nem akksit cserélek, hanem laptopot). Cserébe kéne néznem magamnak egy "új" laptopot hasonló igényekkel, csak akkor már pár évvel későbbi kiadásban:
Pár héten belül.
(2) A gépre szánt összeg forintban?
Max 200k.
(3) Felhasználás?
Dolgozni nem ezen szoktam, de szoftverfejlesztő vagyok, így ha "hobbiból" megnyitok egy Visual Studio-t, NetBeans-t, vagy egy virtuális gépet, nem kéne, hogy összesz*rja magát.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Nem sokat, a beépített videókártya teljesen jó.
5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
15.6
Legalább havonta, de inkább gyakrabban - akár vonaton is.
(7) Operációs rendszer?
Tök mind1.
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
Na itt viszont jó lenne "extraként", ha továbbra is egyszerre tudnék SSD-t és HDD-t is beletenni, erről (egyelőre) nehezen mondok le.
Amit kinéztem jelenleg, az ez: https://www.furbify.hu/notebook-hp-elitebook-850-g3-1527782Viszont se a furbify-t nem ismerem egyáltalán, se nem követtem az elmúlt években a laptopokat, szóval minden tanácsot szívesen fogadok. Köszönöm!
Cogito ergo sum
-
Kbali
nagyúr
válasz Gyomman #1607 üzenetére
Nem ismerem az eladót, de ennyiért akkor már inkább egy G5 vagy ez az újabb Dell
-
Ádám16
addikt
SOS, azonnal, lehetőleg a Hardveraproról
180k max
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Irodai programok, netezés, filmezés
nope
15" legyen, a többi "nem érdekes", legyen rendben a kijelző minőségre
Heti 1x lesz, használná az ajándékozott egyén utazás közben is.
Lehetőleg W10
RAM: >=8GB SSD >=256GB
A minőség, és a hosszú távú használhatóság a fent említett célokra lényeges.
HP és Dell notik előnyben.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Csak használt
Srácok, ezeket figyelembe véve a jelenleg HA!-n lévő kínálatból ti melyiket vennétek meg leginkább?
Nagyon köszi!
Szerk.: Ha van egy kis gari rajta, nagy előny lenne. -
Tothgera30
Ármester
Elcsépelt, de E7470-et néznék, nem venni észre hogy picit kisebb, de hordozás közben ég és föld, ahogy Khelbenis említette. Még szüleimnek is E6440-es van, és nem panaszkodtak hogy kicsi, viszont nyaraláskor jól jön, és nem teher mint anno az E6520-as.
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
HARDVERAPRÓD
Szia. 7470 vagy 7480-at néznék én is. Ahogy a kollégák is írják. Jó a méret és az esetleges hordozhatóságnál príma választás. a kettő közt annyi a különbség, hogy a 7480 műanyagabb. Akinek még ezt a két típust (illetve még 1-2 5480-at) adtam/ajánlottam mindenki boldogan haszálja. Ha ezekből választasz nem lesz velük gond, nagyon szép típusokat is ki lehet fogni.
[ Szerkesztve ]
-
bghistvan
senior tag
Üdv, sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, illetve tanácsot kérni tőletek, hogy szerintetek milyen gépben érdemes gondolkodnom az alábbi igényeimhez mérten.
Mindenképpen laptopban gondolkodom, mert ha úgy adódik nagy ritkán akkor magammal szeretné. vinni,de 95%-ban otthon használnám.
Játékot teljesen kizárnám,csakis kevés böngészésre, és 95%-ban letöltő kliens használatra, és ami nagyon fontos , hogy tv-vel szeretném összekötni, mondjuk Plex segítségével nagy felbontású akár 4K HDR 10bit filmeket lejátszani hálózatra kötve,vagy DVI kábelen keresztül (?)
Köszönöm szépen előre is!(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Nem sürgős,de azért 1-2 hónapon belül.
50-150e-ig.
Böngészés,90%-ban torrent kliens futtatása, és elsősorban összeszeretném kötni a tv-vel,pl Plex-rő futtatnék róla nagy felbontású 4K HDR 10 bit filmeket,de ha járható út, akkor DVI kábelen keresztül (?)
Semmi játék.
Méret mindegy,FullHD felbontás elég,matt kijelzőt preferálom de ez sem lényeges.
Évente 2-3 alkalom,akkor is kocsiban míg szállítom.
Windows.
Jó lenne 1Tb, úgy tudom HDD jobb a torrent kliensnek (?)
Csak az a fontos, hogy mondjuk egy Plex-en keresztül ne szaggassanak a nagy felbontású filmek.[ Szerkesztve ]
-
skyrush7
aktív tag
Sziasztok!
Megadta magát az otthoni családi gép, szükség lenne egy másikra átlagos mindennapi feladatokra. Korábbi gép egy A8-4500M + HD7670M, 6GB RAM, 120GB SSD és 500GB HDD-s pavilion g6 volt.
Közeljövbőben, akár most is.
65.000 Ft
Zoom, tanulás, film, Office, internetezés (1080p 60fps videólejátszás fontos lenne!)
Nem szempont.
14" minimum, de 15.6"-est keresek elsősorban. A többi tulajdonság vállalható kompromisszum.
Nem lesz, maximum házon belül. Viszont az akku jó lenne ha legalább 1 órát menne, ha kicsúszna a töltő.
Windows 10 Pro.
Ez egy kényes terület, ugyanis van egy 120-as vaidúj 2.5"-es SSD, de az önmagában kevés. Ha rendelkezne M.2 slottal, vagy esetleg az ODD helyére HDD kerülhetne, az jó megoldás lenne. RAM minimum 4GB, de azt bővíteném 8-ra.
HDMI portra van leginkább szükség, a TV-re csatlakoztatáshoz.
Csak használt. -
totron
addikt
Remélem nem bántom meg az érzéseidet, de ez csupán egy szubjektív
ömlengésnosztalgia. A szívedhez nőtt a gép a sok megéltségek tükrében. Ez ismerős sokunknak szerintem és át is érzem, de ebben a kontextusban, ebben a topikban erősen félrevezető lehet. Igaz, hogy van használható consumerek közt (régebben inkább), igaz, hogy mára a 2 kategória között kinyílt az olló, igaz az általános minőségromlás is mindkét síkon (pár kivétellel). Az sehogy sem jó, hogy egy laptopnál behal a(z újkorában sem túl acélos, PWM-es) kijelző, leold a billentyűzet és a gazdája még mindig jónak minősíti és erről valahol másokat is meg akar győzni, még ha nem is kimondott félrevezetési szándékkal. Felmerül bennem a kérdés, hogy hol a határ. Még a szeméttelepről is visszakacsingattok egymásra? Lehet asztalivá berhelni és fenntartani a lelki kapcsot, tenyeren hordozni, de ne felejtsük el, hogy egy egybeeszközről beszélünk. A választás is pont ettől nehéz, mert jónak kell lennie dizájnnak, kijelző- és billentyűzet, na meg touchpadminőségnek, az ezekhez társuló teljesítménynek, hogy a súlyról, méretről, felbontásról, igény szerint halk működésről ne is beszéljünk.
Ha engedékenyen egyre-másra engedjük el az egybedolgozott és közösen egy felfogadható, jó vagy kiemelkedő szint nyújtására hivatott komponenshalmaz (laptop) elemeit úgy minőségben, mint funkcionálisan, na akkor érkezünk el ahhoz az igényszinthez, ami a consumer fogyasztókat tökéletesen kielégíti, így viszont okafogyott a felvetés, a beszámoló consumer-üzleti relációban. Ha simán említesz egy jobban sikerült consumer szériát vagy adott típust személyes tapasztalattal nyakon öntve, az megint más, de ne menjünk át szubjektívbe-önigazolásba, egyfajta ajánlássá gyúrva azt.Csalókák az érzelmek. Több-sok éve használt laptop kijelzője elé az újabb tablet vagy mobil kijelzőjét téve akár markáns különbséggel a 2 utóbbi eszköz fog fehéret mutatni, a laptop meg mondjuk egy sárgába eltolódott valamit - amit addig teljes meggyőződéssel és megszokással fehérnek láttál. Ha valaki nem, hát a fogyasztóiság pörgő tempóját diktáló eszméjét nem én táplálom, de időnként azért érdemes váltani. Van jobb, van újabb, még ha a használtak közül kerül ki az újabb is.
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
Sziasztok!
Kisméretű laptop vasarlasan agyalok, egyelore használt minőségi.
Dell E7270-est néztem ki. Mennyire jó masina?
i5-6300, 8GB ram, de 16-ra bővítem.
Azt nem tudom NVMe-t kezeli-e?
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
Sumptuous
senior tag
Sziasztok! Barátnőmnek keresnék egy olyan modern kinézetű laptopot, ami alkalmas lenne grafikai munkára, de emelett játékra is. Főképp word of warships, paladins, sims, és újabb indie játékok amivel játszik. Keret 250e.
-
zolikaDB
veterán
Sziasztok!
Műhelybe keresek laptopot, kérem, aki tud, segítsen, pár típusra kellene ajánlat:
- használt üzleti, viszonylag strapabíró, azaz nem az alap tejfölösdoboz consumer darabok a cél
- FULL BILLENTYŰZET - kellenek a számok, külső USB-s megoldás pedig nem jó
- i3-i5-i7
- max 105e HUF
- min. 14"
- más szempont nem fontos
Túl sok típust nem találok aprón, HP Zbook, Elitebook.
IBM-ek, Dell-ek többsége sajnos nem tartalmaz külön numpadot. -
DGery
aktív tag
válasz zolikaDB #1632 üzenetére
Szia!
Nálunk a cégnél laborban van pár EliteBook 8570p és 8570w. Mit ne mondjak, nem minden kolléga vigyáz rájuk, többön látszanak az évek és az ütődések nyomai, némelyiken a ház behorpadva, de vígan teszik a dolgukat annak ellenére amit kapnak. Feszes zsanérok, még mindég minőségi érzet, egy jó aksival 3-5 órát is elmennek.
Az újabb szériákból ilyen célra 850 G3 vagy G4 lehet ajánlott, már azokat is nyüstöljük ilyen körülmények között, bár már picit kényesebb széria. Az viszont már nem fér bele az ársávba szerintem.
(Van amelyik már fürdött fékfolyadékban, a műanyag alkatrészek full kifehéredtek, de még működik )by DGery® c.o. ///// MacBook Air M1 / iPhone 12 128GB / iPhone SE 2020 / iPad 9 WiFi only 64GB / Apple Watch Series 5 / Xiaomi Mi Scooter 3 / HP EliteBook 850 G7 / Xbox Series S / Dreame D10s Pro / iKier K1 12W
-
ivana
Ármester
Nem érdemes hasonlítani őket. A régi 8xxx-es elitbookok nagyon jók voltak, minden tekintetben. Volt céges zBook G1-em azt inkább nevezném fémházas consumernek, mint rendes üzletinek egy kalap szar volt. Utána elitbook 840 G1 na az nagyon király kis gép volt, cserébe baromi gyenge vas a 4gen U-s procival (de ssh-zni az is elég...), azért érezhetően nem a 8xxx-es minőség. Most 840 G5 van, ami minőségben jó értelmes kijelző, jó beviteli eszközök, erős fém ház... Viszont szoftveresen egy borzalom, illetve folyamatos akksi problémái vannak, a wifije baromi gyenge.
[ Szerkesztve ]
-
milan26
senior tag
Sziasztok!
Azonos belsejű T460 és Lattitude e5470 közül melyiket vennétek? -
zolikaDB
veterán
Köszi!
T540p nemnagyon van eladó.
Jelenleg van egy ZBook 15 G1, nagyon-nagyon szeretem, ide tökéletes. 3 éve vettük, szinte új állapotban, valami 125e körül. Igaz, most ennyiért nincs eladó példány.Most azon gondolkodok, hogy valamilyen IBM (Lenovo) Thinkpad, és veszünk hozzá egy USB-s numpadot...
Ezekből mit ajánlotok? W520, W530, egyéb?[ Szerkesztve ]
-
DGery
aktív tag
Nem kell bemutatni azokat a szériákat sem, elég sokra van rálástásom
Másik topikban összeszedtem és megosztottam a tapasztalataimatby DGery® c.o. ///// MacBook Air M1 / iPhone 12 128GB / iPhone SE 2020 / iPad 9 WiFi only 64GB / Apple Watch Series 5 / Xiaomi Mi Scooter 3 / HP EliteBook 850 G7 / Xbox Series S / Dreame D10s Pro / iKier K1 12W
-
mediamiki
csendes tag
Sziasztok! Segítséget kérnék notebook vásárláshoz. Előre is köszi mindenkinek a segítséget!
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? Most aktuális
(2) A gépre szánt összeg forintban? 180-250e Ft
(3) Felhasználás? Irodai munka, netezés, filmnézés (netflix is) mellett fontos a hobby szintű videó szerkesztés, vágás, renderelés (movavi videó szerkesztő, davinci resolve, vidcoder, stb.)
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? Nem játszom!
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? 15.6, FHD, matt IPS
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Ritkán lesz hordozva, utazás közben nem használom
(7) Operációs rendszer? Windows
(8) Tárhely mérete és típusa, memória (RAM) mennyisége? M.2 SSD (256-512 TB), 16-32 GB RAM
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? HDMI, kamera, ethernet, wifi, bluetooth, világítós magyar billentyűzet
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? Elsősorban használt gép garanciával -
ivana
Ármester
A G5 az biztosan nagyon szar, párszor már gondolkodtam, hogy kihajítom az ablakon Most jön helyette egy 850 g8 kiváncsi leszek, UHD kijelzővel csak a chiphiány miatt elég durva lead timeok vannak. Felmerült az is, hogy M1-es airt kérek, de az 1 külső kijelző kezelése elég gáz számomra.
-
Graphics
Jómunkásember
Egy technikai kérdés, lehet nem jó helyen kérdezem, de hátha
Melyik Intel generációtól képes arra, hogy:
- TV-re kötöm HDMI-n
- D-SUB-on monitorra
- és a saját megjelenítőjén is ad képet ( tartalma igazából nem lényeges.
Csak mert egy 2. generációs i5-2430M-be integrált Intel HD3000-zel ezt nem tudtam kivitelezni ( HP PRobook 4530S)Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
mediamiki
csendes tag
Köszönöm!
Akkor ezek jobbak, mint pl. a gamer gépek vonal, mint pl. msi gf63 vagy lenovo legion 5? Ezeket főleg a videókártya miatt gondoltam...
amúgy hardveraprón hirtelen ezeket találtam, amiket ajánlottál..., ezekből melyik lehet a legjobb? Köszi!
1) P50 - Ci7 6820HQ, 15.6" FHD/IPS kijelző, 512GB SSD (M2), 16GB RAM (4 hely), Nvidia Quadro M 1000M - Intel HD 530 – 190ezer (3 hó gari) illetve 195ezer (6 hó gari)
2) P51 - i7-7820HQ, 16 GB DDR4, 256 GB SSD, Intel HD Graphics 530 és Nvidia Quadro M2200, 15,6", FullHD (1920x1080), IPS – 215ezer (6 hó gari, 1 USB port nem működik)
3) P52s - i7-8550U 4GHz, 16GB DDR4 ram, 1T SSD, NVIDIA P500 / Intel UHD620, 4k kijelző 3840x2160 – 299ezer (2 hó gari)
4) Dell precission 5510 - 15.6" Full HD IPS 1920x1080, I7-6820HQ 8x2.7 GHz, 32GB DDR4 Ram, 512GB SSD, NVIDIA Quadro M1000M 2GB GDDR5 – 215ezer (nincs gari)
5) HP ZBook 15 G3 - i7-6820HQ/32Gb DDR4/Quadro M2000M 4Gb/500GB NVMe/15,6" FHD, 1920x1080 IPS – 270 ezer (nincs gari) illetve 285ezer (1 hó gari)
-
ivana
Ármester
válasz mediamiki #1649 üzenetére
Azonos áron jobb vasat kapsz a gamer vonalon. És bár ezek már annyira nem rosszak, nem érik el az üzletik minőségét házban, billentyűzetben, hűtésben. Amikor megy a videó render akkor a GPU és a proci is 100% körül fog menni sokáig, ezek erre vannak kitalálva, jobban bírják.
1) P50 - Ci7 6820HQ, 15.6" FHD/IPS kijelző, 512GB SSD (M2), 16GB RAM (4 hely), Nvidia Quadro M 1000M - Intel HD 530 – 190ezer (3 hó gari) illetve 195ezer (6 hó gari)
Szerintem a P51 jobban megéri.2) P51 - i7-7820HQ, 16 GB DDR4, 256 GB SSD, Intel HD Graphics 530 és Nvidia Quadro M2200, 15,6", FullHD (1920x1080), IPS – 215ezer (6 hó gari, 1 USB port nem működik)
Ez elég jó, van egy nagy ugrás intel GPU-ban 6 gen és 7gen között.3) P52s - i7-8550U 4GHz, 16GB DDR4 ram, 1T SSD, NVIDIA P500 / Intel UHD620, 4k kijelző 3840x2160 – 299ezer (2 hó gari)
Ez nem jó neked U-s proci, 15W vs 45W TDP...
4) Dell precission 5510 - 15.6" Full HD IPS 1920x1080, I7-6820HQ 8x2.7 GHz, 32GB DDR4 Ram, 512GB SSD, NVIDIA Quadro M1000M 2GB GDDR5 – 215ezer (nincs gari)
Ez nem lenne rossz, de a P51 jobb vas.5) HP ZBook 15 G3 - i7-6820HQ/32Gb DDR4/Quadro M2000M 4Gb/500GB NVMe/15,6" FHD, 1920x1080 IPS – 270 ezer (nincs gari) illetve 285ezer (1 hó gari)
Drága is, meg HP is
Új hozzászólás Aktív témák
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- Eladó SurfacePro 5 gyári billentyűvel, rossz akksival!
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- Lenovo X395 Ryzen 7 3700U Zen Radeon Vega 10 16 Gb Ram 512Gb NVMe Garanciával
- Lenovo E14 Ryzen 5 5500U Zen 2 Radeon Vega 7 16 Gb Ram Garanciával
- Lenovo Legion 5 Pro i7 12700h, RTX 3070Ti (150W), 16GB DDR5, 1Tb SSD, 16" 165hz
- Lenovo T14 Ryzen 5 4650U Zen 2 Radeon Vega 6 16Gb Ram FullHD IPS Garanciával
- Asus Rog Strix Scar G733QS-HG1338T
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest