Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • snake888

    tag

    válasz tecsu #12339 üzenetére

    Először is, teljesen igazad van. Mindig a saját vélemény a fontos, a többiek véleményét is meghallgatja mindenki, nyilván.El nem kell fogadni. De inkább tanács kell, az hasznosabb. De tudod, a vélemény olyan mint a segglyuk, mindenkinek van, de senkit nem érdekel a másé. :)

    Másodszor. Felesleges vásárlás még egy sótartó a másik mellé, ami már amúgy is van. Ez kamera, amit használnék. A keservesen megkeresett pénzen ki mit vesz, saját szíve joga. Ha kevés van gagyibbat vesz, ha sok van ugyanolyan, sokszor nagy tökéletességgel megformált, marketing maszlag áldozata az illető, csak nem tud róla. De sok pénzért ez ezt nem is várja el, minden szavát elhiszi a marketingnek. Elektro műszerész a szakmám, van sajnos jó pár példa arra, hogy neves gyártók, hogyan adnak el plusz 1200 Ft-os alkatrész hozzáadásával egy terméket 40-50 ezerrel drágábban, mert az funkciójában ugyan többet nyújt, de talán sosem használja ki majd. Nem mindig az a jó ami méreg drága. Az alappanel sokszor ugyan az, csak pár alkatrész hiányzik, vagy minőségileg silányabb. Aranyközéputat jó megtalálni. Igaz, a legolcsóbbat nem szabad megvenni, ezzel egyetértek. Az a már kifejlesztett jól bevált termék csúnyán leredukált változata általában. Ott egyik kézzel adnak, aztán két kézzel elvesznek.

    Harmadszor. Ez majdnem jól hangzik, hogy akkor nem veszek olyat. Rosszat nem. Ez igaz, azért érdeklődöm. De. Mire gyűjtök rá, sajnos közeli múlbéli tapasztalat, hogy amire az összeg meglenne, már az online boltok készülék árai helyett az a felirat fogad, hogy sajnos már nem forgalmazzuk. El viszont senki nem adja, mert vagy bevált, vagy még meg sem fordul a fejében az eladás, jó van az a polcon. Aztán mire eladja, jó pár év eltelik és megint belekerülünk a mókuskerékbe, hogy elavult, ellenben az új cucc, azonos árban több olyan extrát nyújt, ami a kornak megfelelőbb, androiddal használat, wifi, jobb stabilizátor stb.Senki nem jár jól, az eladó fele pénzéért vagy még kevesebbért adott túl rajta, a vevő meg talán rájön, hogy a jelenlegi konstrukció többet nyújtana még némi hozzá rakott összeg fejében. És megint jön a mókuskerék. Van egy réteg akit megcéloznak az óccsóval, van a középkategóriának is célzott tömege és a felsőkategóriának is. Így működik a marketing és az ipar. Plusz még hozzájön, hogy sajna kalkulált minőségromlás van a termékekben. Mert ha legyártanak egy terméket és 20 évig nincs baja, vajon hogy pörögne az ipar? Vegyél újat 3 év múlva, ez a cél. Ma már megbescsült mérnök nem az, mint régen, hogy letett az asztalra egy olyan tervet, ami garantálta, hogy 20 évig ketyeg hibátlanul. Ma azt tapsolják meg, aki letesz olyat, hogy igen is ez a termék 2,5 év mulva, a gari lejárta után behal. De addigra párhuzamosan el is avult, így veszel másikat.

    Negyedszer. Mobil az mobil. Pont. Ő a mobilok között versenyeztethető. Van normális KTM biciklim. Kétmillás Kawasaki motorom,dslr gépem. Mind azért, mert a maguk kategóriájában jók. Fotót nyilván a tükrössel lövöm, nem mobillal. Kamera hiányzik a repertoárból. Volt, de elromlott. Ezekre az előző években tettem szert. Most más világ van a múlt évekhez képest. Több gond, több kiadás, de attól még a maradék pár órában, szeretne ez ember a hobbinak élni, így korlátozottan is, de megpróbál.

    Ötödször. Nem kellett volna ennyi kávét innom, akkor nem írnék ennyit. Lehet el is kanyarodtam kicsit. Bocs az OFF-ért. Lemegyek, veszek egy hc-v770 dühből. Az pont középkategória. Döntöttem is.:D

Új hozzászólás Aktív témák