- iPhone topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
scapegt
őstag
válasz ReDPiTTY #999 üzenetére
nagyon jó kis kamera a Panasonic NV-GS75-ös, nekem is az van. bár éjszaka nem tud ez sem sok mindent...viszont gyönyörű felvételt lehet vele készíteni...én most gondolkozok egy winyós kamerán, mert egyszerűen nem sikerül kiírnom a felvett anyagot dvd-re mindig ronda a kép az a baj hogy senki sem tud segíteni de amúgy nagyon fasza kis kamera, bár én a helyedben már az eggyel nagyobbat venném, most a corában 13x ezer ft, és az már 2.3 megapixeles...
-
orkester
őstag
Sziasztok!
Nem tudok dönteni 2 kamera között.
Mindkettő Panasonic. Nv-gs37 és gs120.
A 120as mellett szól a Leica optika meg a 3ccd, de már majdnem 2 éves(elvileg keveset használt, viszont volt már szervízben), azaz kb. 3 hó gar.
A Gs37est boltból venném, újonnan.
Ugye abban rosszabb az optika.
Árban szinte ugyanaz a 2. Sajnos 120ast még nem láttam élőben a másikat igen. Az a gs180al össze tudtam hasonlítani, de a 120 gondolom rosszabb minőségű.
Szóval remélem valaki tud tanácsot adni. Nem tudom érdemes-e a használtat választani...PSN: orkester ** Aki tud olyan nemzetközi hírről, ami a Ft-ot nem gyengíti dobjon egy privátot - 2012.05.24. óta 0db üzenet ** Ha nem válaszolok valószínűleg le vagy tiltva és nem véletlenül. ** Ha valami karcos, kopott, megrágta a kutya, kérlek ne hirdesd újszerűnek, köszi!
-
jhony777
tag
válasz orkester #1006 üzenetére
szerintem a garancia nagyon fontos! Ha bejön egy kis fej vagy szalagtovábbitó mechanika hiba, már buktad is el az egészet! Szal, gondold meg nagyon!!
Én gyüjtenék a helyedban a legkissebb 3CCD-sre!! Nekem most pl a 280-as van de most veszek egy 500-ast ha összejön a zseton rá jó régen szerettem volna, gyűjtök mert asszem nagyon megéri!
[Szerkesztve]Éjjjen a VEGAS !! :-)
-
orkester
őstag
válasz jhony777 #1007 üzenetére
Köszi a tanácsokat.
Szuper lehet az 500as, de annyi pénzt most egyelőre biztos nem költök rá...mondjuk nincs is rá annyi.
Talán még a 180as jöhet szóba...PSN: orkester ** Aki tud olyan nemzetközi hírről, ami a Ft-ot nem gyengíti dobjon egy privátot - 2012.05.24. óta 0db üzenet ** Ha nem válaszolok valószínűleg le vagy tiltva és nem véletlenül. ** Ha valami karcos, kopott, megrágta a kutya, kérlek ne hirdesd újszerűnek, köszi!
-
zolnagy
őstag
Sziasztok!
Hallottatok már a lenti kameráról?
Most fedeztem fel az edigital kínálatában, eddig nem volt ilyen. Meglepően olcsó és 1/4''-os CCD-je van
Mondjuk a méretei nagyobbak, mint a többi minidv-sé és a súlya is nagyobb.
Vagy ez egy régebbi modell lehet, amiből bentragadt raktáron pár darab?
A kamera: [link]
Egy teszt: [link]
Oh, most nézem a tesztet, 2001-ben írták. Akkor egy régebbi darab, ami nem feltétlenül baj (?) -
orkester
őstag
válasz zolnagy #1009 üzenetére
Szia!
Hogyhogy egy ilyen régi készüléket elkezdenek újra forgalmazni? Vagy eddig is volt, csak nekem nem tűnt fel...PSN: orkester ** Aki tud olyan nemzetközi hírről, ami a Ft-ot nem gyengíti dobjon egy privátot - 2012.05.24. óta 0db üzenet ** Ha nem válaszolok valószínűleg le vagy tiltva és nem véletlenül. ** Ha valami karcos, kopott, megrágta a kutya, kérlek ne hirdesd újszerűnek, köszi!
-
orkester
őstag
Egy másik fórumban olvastam, hogy a Panasonic saját optikáiban műanyag lencséket használ. Igaz lehet ez?
PSN: orkester ** Aki tud olyan nemzetközi hírről, ami a Ft-ot nem gyengíti dobjon egy privátot - 2012.05.24. óta 0db üzenet ** Ha nem válaszolok valószínűleg le vagy tiltva és nem véletlenül. ** Ha valami karcos, kopott, megrágta a kutya, kérlek ne hirdesd újszerűnek, köszi!
-
Márton
nagyúr
Van egy JVC GR-D240-es minidv kamerám. Egy kísérlet céljából keresek valakit akinek
szintén ilyen, vagy hasonló méretű és optikájú JVC-je van (270, 280, 320, 340...) lehetőleg Tatabánya vagy Bp. környékéről.
Írjatok!Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
daar011
csendes tag
hi!
vett az ismerősöm egy kamerát ilyen merevlemezre menthetőset és és akarta vágni csak MOD kiterjesztésbe volt és nem tudjuk mivel tudjuk convertálni bármivé mert sehol nem találtunk nagyondaar
-
orkester
őstag
PSN: orkester ** Aki tud olyan nemzetközi hírről, ami a Ft-ot nem gyengíti dobjon egy privátot - 2012.05.24. óta 0db üzenet ** Ha nem válaszolok valószínűleg le vagy tiltva és nem véletlenül. ** Ha valami karcos, kopott, megrágta a kutya, kérlek ne hirdesd újszerűnek, köszi!
-
tomej
aktív tag
válasz orkester #1017 üzenetére
Szerintem ez badarság. A műanyag lencsés optikai eszközök lencsefelülete egy idő után opálosodni szokott, nem hinném egyébként sem, hogy egy 3 CCD-s kamerát, mint pl.: a 180-as műanyag lencsével forgalmaznának, egyébként azt is kétlem, hogy műanyag lencsével lehetne olyan korrekt képet előállitani rentábilisan, hogy érdemes lenne evvel foglalkoznia a panának.
-
orkester
őstag
Köszi, hogy kifejtetted. Remélem is, hogy badarság, mert valószínűleg Pana optikás kamerám lesz.
-
orkester
őstag
Gs37 vagy esetleg gs180. Tudom, hogy nem egy kategória, és utóbbi jobb is, csak nem tudom lesz-e ill. legyen-e rá annyival több pénzem, mert nem használnám túl sűrűn a kamerát. Ez igazán a nagy dilemma most.
Meg szóba jöttek még a Sony hasonló kaliberű változatai, de az érintőkijelző nem jön be, meg a Sony tartósságában kevésbé bízom meg.
Egyébként 1. kamerám lesz.
[Szerkesztve]PSN: orkester ** Aki tud olyan nemzetközi hírről, ami a Ft-ot nem gyengíti dobjon egy privátot - 2012.05.24. óta 0db üzenet ** Ha nem válaszolok valószínűleg le vagy tiltva és nem véletlenül. ** Ha valami karcos, kopott, megrágta a kutya, kérlek ne hirdesd újszerűnek, köszi!
-
jhony777
tag
Na megvettem a Pana 500-ast. Mindenkinek anánlani tudom aki a hobby-nál kicsit többre is kívánja használni. Gyönyörű kép,hang,stb. De már a 150-es 3CCD-ém is nagyon szép képeket csinált. Szerintem üveg lencsések, de nem biztos, mert ahhoz képest könnyűek. Ha komolyabb kami kell az a Sony FX1-nél kezdődik,szerintem. Meg Canon XL2. Ezekről csak álmodom én is
Amúgy a Pana tényleg állati jó megbízható cuccokat készít!! Reális árért! Gs 180!! Az a nyerő, mert azt később is jól fogod tudni használni, és 3CCD abban is király.Próbáltam már!
Nem bánod meg
[Szerkesztve]Éjjjen a VEGAS !! :-)
-
humax
senior tag
egy kamerat szeretnek ami ejszaka felvetelre es jo legyen,
kerek az ajanlatokat,ja minidv legyen
kosziElnézést kérek a rossz magyar írásomért, külföldi vagyok
-
efge
aktív tag
sziasztok!
ha nincs szamitogep akkor hogy lehet lementeni az anyagot minidv kamerarol? jol gondolom, hogy videora lehet kuldeni a composit+audio kabelek segitsegevel? ilyenkor lejarszasi modba kell kapcsolnom a kamerat a videon meg felvetelt inditani? vagy hogy mukodik ez?
koszi...A tűzfal a gyengék menedéke! A bátrak IEt használnak!
-
szaki1
tag
Hi!
hOGYAN LEHET HÁZILAG JÓ KÜLSŐ MIKROFONT BARKÁCSOLNI vagy olcsón venni, miniDV kamerára a szélzaj miatt kellene. -
Oly
őstag
NE kiabááááááááááájjjjjj!!!!!!!
Vegyé bótba! Az a legjobb! Vagy egy eccerűbbre rakj rá egy szőrcsomót! Tudod! Olyat amit a TV-ben látsz!SonyEricsson T20 - T68 - T610 - K700 - W800 - K750 - K800 - C702 - P1 - MOTO Defy - Galaxy S Advance - Galaxy S4 - Lumia 820 - Honor 7 - iPhone 5S
-
csudri
őstag
Sziasztok!
Tudom, hogy szentségtörés ennyire alap és olcsó kamerát belinkelni ide ([link]), de hátha tud valaki róla valamit. Mivel a Maxell miniDV kazijai elég jók, talán nem engednek ki szemetet a kezük közül.
Az az igazság, hogy valami halál egyszerű kamerát keresek, a lényeg, hogy pici legyen, könnyű legyen kezelni. Nem kell tűéles képminőség (nem mintha annyi pénzért, mint amennyit szánok rá lehetne olyat kapni ), csak egy kis khmm....home videózáshoz kellene.
Tudnátok ajánlani valamit ha ez nagyon-nagyon gagyi? Nekem csak annyi fontos, hogy viszonlag nézhető képet kapjak. Előre is köszi a reakciókat. -
csudri
őstag
Najó, tényleg pofátlanság volt ilyen kamerát belinkelnem ide, de van a piacon olyan memóriakártyára / microdrive-ra rögzítő kamera, ami ilyen tök alap, nekem csak egy kis ''huncutkodáshoz'' kellene.
Vagy tényleg jobb lenne egy miniDV? Légyszi segítsetek, egy hetem van rá, hogy megvegyem! -
Tippcsi10
tag
hali
van egy JVC GZ-MG21E tipusú kamerám
csak van egy kis gondom vele, nem ismeri fel a Windows!!!!!
adtak hozzá 1 cd-t , ami volt rajta progi azokat feltelepitettem, de ha csatlakoztatom a kamerát a géphez akkor kiirja hogy ismeretlen eszköz!!!
valaki tudna nekem ebben segíteni??
köszi -
törölt tag
Sziasztok,
(a témában új vagyok, ezért bocs, ha valami evidenset kérdeznék)
Milyen előnyei - hátrányai vannak a különböző hordozókra történő rögzítésnek? (miniDV, DVD, és HDD)
Azt látom, hogy árban nagyjából hogy viszonyulnak egymáshoz az adathordozó alapján, de mivel kamerát tervezek venni, és hát nagy a választék, ezért kellene egy kis eligazítás, hogy mégis mi alapján válasszak. Természetesen fontos az ár, de én inkább az a típus vagyok, aki hajlandó többet fizetni azért, hogy ne kelljen később a fejemet fogni, hogy mi a ''szart'' vettem, és nem szoktam sűrűn cserélgetni a beszerzett eszközöket, csak ha már nagyon eljárt felettük az idő (lásd: még mindig egy siemens me45-vel telefonálok...)
MiniDV-re vett anyagot is ugyanolyan egyszerűen lehet szerkeszteni PC-n, mint pl. HDD-re vett anyagot? (egyikket sem próbáltam, csak feltételezés...)
thx,
tibor -
csudri
őstag
JVC GR-D320 [link]
Sony DRC-HC23 [link]
Panasonic NV-GS27 [link]
Ebből a háromból melyikkel van valakinek itt tapasztalata? Azért ennyire alap kamerát keresek, mert nem tudom tetszeni fog-e ez a kamerás téma és ha fél óra felvétel után utálni fogom az egészet, akkor nem akarom verni a fejemet a falba, hogy kidobtam 200rúgót és cumi.
Esetleg nem akarja eladni valaki a saját jóállapotú camjét? Nézeggettem a Vatera-t is, van egy-két nem rossz ajánlat, karcmentes, garipapír, de azért használtan kamerát venni talán picit lutri. -
orkester
őstag
Szia!
Én mindenképpen a Panasonicra szavaznék. Gyakorlati tapasztalatom ugyan nincs, de a hallottak és olvasattok alapján én ezt választanám...bár akkor már inkább GS37.PSN: orkester ** Aki tud olyan nemzetközi hírről, ami a Ft-ot nem gyengíti dobjon egy privátot - 2012.05.24. óta 0db üzenet ** Ha nem válaszolok valószínűleg le vagy tiltva és nem véletlenül. ** Ha valami karcos, kopott, megrágta a kutya, kérlek ne hirdesd újszerűnek, köszi!
-
Misike
tag
Sziasztok!
Lehet láma kérdés: usából hozatnék kamerát gondolom ntsc-s. A felvételeit át tudom konvertálni majd pal-ba, vagy van valami korlátja? -
ISZOLE
senior tag
válasz IRON STORM #1045 üzenetére
Ebben azért ennyire biztos nem lennék, meg kéne pontosan nézni mert mintha az az NTSC amit nálunk tudnak a TV-k, az nem az amerikai.
Semmi papagája hogy kalibabráljuk az oszcilloszpókkal!
-
IRON STORM
őstag
Szerintem tudják az amerikai NTSC-t is. Most digiztem egy amerikai vhs-ről egy Dorian videot, és gyönyörűen lejátszotta a video. A kész dvd-t pedig ( 29.97 fps) gyönyörűen viszi az asztali dvd és nincs gond a televizión való megjelenítéssel.
Ettől függetlenül lehet igazad.Csak a TDi!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest