Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Stauffenberg

    nagyúr

    válasz Wa2x_ #18056 üzenetére

    Szerintem sincs komoly baj azzal az 50mm f/1.8 üveggel. Hozza nagyjából azt amit a kategóriatársai hoznak. A Canon 50mm f/1.8 II a legjobb ár/érték arányú ötvenes fix, de az meg menthetetlenül olcsó fröccsöntött műanyag, de ezért a pénzért még az is elnézhető neki. De a többi gyártó nem ennyire olcsó. Minőségileg meg a Canon, Nikon, Sony testvéreivel pariban van, drasztikus eltérések azért nincsenek.

    Ha ettől jobb teljesítmény kell, akkor mindegyik gyártónál jól rá kell fizetni.

    Például az új szerelmem: Fujifilm XF 56mm f/1.2 R ami a brutális vérengző vadállat teljesítményéhez képest még olcsó is az 1000 eurós árával. :)

    (#18062) fury71: Van néhány alapvető darab ami olcsó vagy nem drága, de a többi elég kemény tud lenni, főleg a Zeiss-ek. Összességében hasonló pénzeket lehet elkölteni rá mint a többi rendszerre.

    (#18063) Wa2x_: A Sony? Vázban? Alulmarad? Ez egyáltalán nem igaz. Az Alpha A58 az egyik legjobb ár-érték arányú belépő váz, csak az A-bajonettes üvegek korábbi árazása miatt eléggé a perifériára szorult meg a legtöbben túlreagálják az SLT rendszerből adódó 1/3 FÉ fényerő veszteséget. De a NEX rendszer (E-bajonett) bevezetése után nagyot zuhantak az üvegek árai. A jelenlegi összes Pentax DSLR-ben Sony gyártmányú szenzor van, szóval képminőségben eléggé hasonlóan teljesítenek. Ráadásul a Sony vasak elég jók videóban is, ami nem mondható el a Pentaxról.

Új hozzászólás Aktív témák