Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Stauffenberg

nagyúr

válasz k1csi #14736 üzenetére

Ez egy annyira soktényezős kérdés, hogy nem elég csak megfelelő helyre költeni a pénzt, hanem az első lépéstől az utolsóig helyesen kell eljárni. Nem csoda, hogy a Mesharray-hez hasonló iskolák (persze jó drágán) külön csak arra indítanak fotós képzéseket, hogy a színhelyes munkát megtanítsák. Kezdve a felszerelés megválasztásától az elméleti-gyakorlati kérdéseken át a felszerelés kalibrálásáig. És ahol a legtöbben elbasszák az maga a munka, mikor a workflow-ban nyomnak egy kapitálisan hülye konvertálást amivel az egész nem ért semmit.

Az én főnökeim például nagyon nagyon oda vannak a színhelyességért (ők egyébként color management szakik, ezért érthető), én ezt kevésbé tartom ennyire fontosnak, mert szerintem feleslegesen túlreagált témakör és én a fotózást amúgy is inkább művészi, mint mérnöki oldalról kedvelem. De azért aki a szakmában dolgozik az jobb ha tudja mi a dörgés (vagy vannak kollégái akik erre gerjednek és szívesen szöszölnek helyetted nyomdai előkészítéssel :DDD ).

Új hozzászólás Aktív témák