- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Vodafone mobilszolgáltatások
- MIUI / HyperOS topik
- Mobil flották
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Poco X6 Pro - ötös alá
-
Mobilarena
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
Új hozzászólás Aktív témák
-
jeni
félisten
válasz Glaz-dozfhut #61052 üzenetére
a házat nem ismerem és nem láttam még,azt neki kell tudnia mekkora férne be oda.
-
LLaci89
tag
Helló, szerintetek egy FX-6300as processzorhoz tuning nélkül elég egy Zalman CNPS90F processzor hűtő. A cél csak annyi lenne, hogy legyen halkabb mint a gyári, tuningolás nem lényeg.
Vagy ha inkább mást ajánlotok azt is szívesen veszem. Egy Sharkoon Vaya házról van szó.[ Szerkesztve ]
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz LLaci89 #61055 üzenetére
Nem igazán lenne érdemi előrelépés. Gyárilag 95 W a felső határ amit az lehűt és a processzorodnak is 95 W a hőtermelése legnagyobb terheléskor. Rövidebb- hosszabb idő után a közel maximális teljesítményen kell dolgoznia a hűtőnek, ha már egy kis por rátelepszik.
Árban legközelebb esőként ezt tudnám javasolni Deepcool Gammaxx 300 (125W TDP) ami valamire való is. De a házad nagyobb méretet is megenged 155mm-ig.
Lenne esetleg ez a Arctic Freezer 7 Pro rev.2, de ezen a ventilátor nem cserélhető szabályosan, meg kisebb is. Valamivel hangosabb, de a gyári adatai alapján jobban hűt mint az előző (ez 150 W TDP?).Ez csak két irányba szerelhető AMD-n. Fel vagy lefele fújhat. Ha mondasz max. összeget, lenne jobb is.- Glaz-doz-fhut -
-
kurtzyx
tag
Re.
Kezd körvonalazódni a végleges konfig.I5 4590
MSI B85I
MSI R9 270X ITX
Corsair Obsidian 250D
Seasonic M12II 520W EVO
WD Red 1TBA ram még kérdéses de valószínűleg corsair vengeance / patriot viper / kingston fury közül az 1ik
Tehát a Node 304 kuka.Corsair 250Dbe ODDvel együtt 95mmes hűtő fér el, odd nélkül elvben 145mm [már ha a HSF ezt takarja halvány lila gőzöm sincs, hogy mit jelenthet.] Van 1 rögzítő keret amit át lehet helyezni balra így lehet betenni kompakt vízhűtőt is a keretbe éppen beleférne. [2 12cmes fan helyre való radiátorral néztem szerelésről videót de feltételezem ahova felmegy 1 12cmes venti oda 1 12 centis radiátor is.]
Szerk:
(#61051) eventus most szúrtam ki, vaksizok itt. Csekkolom.[ Szerkesztve ]
-
LLaci89
tag
válasz Glaz-dozfhut #61056 üzenetére
Köszi megnézem őket.
Összeg az mondjuk 5k, de meggyőzhető vagyok 10kig[ Szerkesztve ]
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz kurtzyx #61057 üzenetére
Épp akartam mondani, hogy a Node 304 is jó lehet. 160mm-nél a 650 Wattnál nagyobb tápegységek szoktak szélesebbek lenni, de ide valószínű nem olyan kerülne. Így nincs különösebb "konfliktus" ahogy a gyártó fogalmaz. A ház 165mm magas toronyhűtőt is engedne. kép
kép
Azért szoros marad.[ Szerkesztve ]
- Glaz-doz-fhut -
-
Tamoo
MODERÁTOR
(szobahőmérséklet 25C, páratartalom 64%, felrakott oldallappal)Bekerült a Macho. Kösz, hogy "rábeszéltetek"!
Így utólag a képet nézve jutott eszembe, hogy felső hdd keretet el kellett volna forgatnom, de már nem fogom szétkapni miatta. Sokat variáltam, hogy elől egy vagy két kopter legyen bent.
[ Szerkesztve ]
-
Apollo_21
addikt
Hali!
Hátha vkinek izmosabb procin dolgozik...coolermaster Gemini II-ről volna szó.
Ez mekkora TDP-vel rendelkező procikkal bánik el? weboldalon nemtaláltam meg..95? vagy feljebb?
[link]Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
Fasten
tag
Sziasztok,
i5 4570-hez keresek egy jófajta procihűtőt. A keret 10k, Zalman Z9 plus-ba kellene.
Előre is köszönöm.
üdv,
F.Some people believe football is a matter of life and death, I am very disappointed with that attitude. I can assure you it is much, much more important than that.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Apollo_21 #61062 üzenetére
Anno hűtöttem vele i7-860at tuning mellett (~130W) egy darabig, simán elbírta.
Szerelni nem nagyon lehet mellette, de látványnak nem volt rossz, az biztos x)Tamoo
Jóféle..oldallap nem púposodik tőle ezek szerint. Venti is kényelmesen elfért..?
Egyébként megpróbálhatod ventimentesen is, elvileg kényelmesen el kell bírja..
Azt a keretet tényleg kivehetnéd, ha nem használod, csak lefogja a huzatot
És jó az, ha ott van..az alsó a vinyókért felel, legalább bejut a friss ájer felülre..[ Szerkesztve ]
-
Pancsermeste
őstag
Sziasztok!
Konfigomhoz szeretnék egy izmosabb CPU hűtőt. (A jelenlegi Matterhorn is tökéletes a 4,5GHz-hez, de én megpróbálnám az 5 GHz-et!)
A RAM-ok sajnos magasak, de csak 2 slot van használva, és ami a legnagyobb gáz, hogy max. csak 159 mm magas hűtő fér el, és egy tizeddel sem lehet több. (pl. Hyper 212 és Matti éppen befér)
A nagy kaliberű, kéttornyos szörnyetegek sajnos kizárva! A HR 02 Macho-t nem szeretném belepréselni. Igaz, csak 1 mm-el alacsonyabb, de mi a véleményetek a HR 22-ről? (azon kívül, hogy nagyon drága) - ez kb. még éppen beférne a házba. Egy TY-147 ventivel szerintem elég jól hűtene.
Másik ötletem a "játékvíznek" nevezett megoldások lennének, pl. H100i? Ezek se lennének sokkal drágábbak, mint a HR 22, csak az a kérdés, hogy jobbak-e annál?-= Pancsermeste® =-
-
eventus
veterán
válasz Pancsermeste #61066 üzenetére
Jók az értékelések, de én játékvíz párti vagyok Ha ilyen terhelést szeretnél, akkor mindenképp a víz. Ezekből is inkább a Corsair H105. Vastagabb a radiátor, mint a H100i-ban, csendesebb és megbízhatóbb a pumpa és a gyári ventilátorok is csendesebbek. H110 is szóba jöhet, nagyon is. Milyen házad van?
[ Szerkesztve ]
BlackBerry R.I.P. - Sony Xperia 1 V, Sony RX10 IV, Withings ScanWatch
-
Pancsermeste
őstag
válasz eventus #61067 üzenetére
A házat azért nem írtam, mert gagyi Noname (én se tudom a márkát), viszont előre bele applikáltam 2 db 12 cm-es ventit, összességében nem olyan rossz...
A vizet sajnos csak házon kívüli radival tudnám megoldani (nem fér be, nincs is helye), tehát ki kell vezessem a cuccot, ezért szimpatikusabb lenne a léghűtő.(#61070) Apollo_21: Hátul sajnos csak egy 9 cm-es hely van.
Mondjuk ezek a kisebb (egy ventis-radis) vízhűtők talán nem is elég hatékonyak. Ezeknél sztem jobb a HR 22, bár lehet, tévedek??[ Szerkesztve ]
-= Pancsermeste® =-
-
Apollo_21
addikt
válasz Pancsermeste #61069 üzenetére
Hátsó házventi helyre nemfér fel egy 120as radival megoldott egybevíz?
Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
eventus
veterán
válasz Pancsermeste #61069 üzenetére
Ez így érdekes lesz. Talán előre betudod tenni a H105 radiàtort vagy csak a H75, ha az fér be.
BlackBerry R.I.P. - Sony Xperia 1 V, Sony RX10 IV, Withings ScanWatch
-
TXT
őstag
Sracok!
Nagy meretu ATX hazbol koltoztetem reszben a gepem (s1155) egy mATX meretu kuckoba. A jelenlegi vizhutesem (280-as radival) sajnalatos modon nem fer el az uj hazban, igy kisebb helyigenyu megoldast keresek. Eddig kompakt vizhutest is ajanlottak, viszont a periferiak melle maximum egy szimpla radis megoldas johetne szoba. Egy szo mint szaz, megfordult a gondolataim kozt visszaterni leghutesre talan, ha van igazan komoly teljesitmenyu leghuto, ami akar kompromisszumok nelkul birja a tuningot is, ha ugy adodik.
Ido kozben volt par "versenyzo", amit szoba hoztak (Alpenföhn Brocken 2, Scythe Ashura, Prolimatech Megahalems, Alpenföhn K2, Alpenföhn Himalaya 2), nem tudom ezekrol mik a hozzaerto meglatasotok, de szivesen elfogadnek tapasztalatbol jovo velemenyeket, tanacsokat akar ezeket, akar mas hutoket illetoen.
Elore is koszonom a segito, epito hozzaszolasokat![ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Azt a felső keretet hajítsd ki a francba ha nincsen rá szükség! Jó lett!
Off: Az a 3 merevlemez hangos lehet mint 1 traktor - lapcsere procihűtő ~ 500 pörög, 3 házhűtő idle áll és rájöttem, hogy a HX520 a leghangosabb jelenleg nálam.
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
Pancsermeste
őstag
válasz eventus #61071 üzenetére
Én úgy gondoltam, hogy kivezetem a radit, nem hiszem, hogy probléma lenne, elfér hátul, konzollal felrögzítem, nem is látszana.
Ami az igazi dilemmám, hogy a 120-ast FX proci 5GHz-es tuningjához kevésnek mondják. A 240-es radisok is csak picivel jobbak, mint a brutál léghűtők, így gondolom a HR 22-nél se lennének sokkal jobbak.
Ahogy nézegetem, a H110 már 37K körül van, tehát 10K-val drágább lenne a HR 22-nél, és nem biztos, hogy 25%-al erősebb lenne nála. Tehát jelenleg nekem még mindig a HR 22 a szimpatikusabb, ha lehűtené az FX-em 5GHz-en, akkor ezt választanám... de várok még további véleményeket.-= Pancsermeste® =-
-
BMS
őstag
hali
ha itt leveszem a levelt a legkisebbre akkor mi történik? halkabb lesz tőle a gép de felmegy a hőmérséklet...mert kurva hangos -.-
"You will be remembered as the King who sacrificed his life... for NOTHING"
-
Fasten
tag
válasz eventus #61065 üzenetére
Szia!
Igen, igazad van, többet is megérdemelne.
Használat tök normál. Napi 4-5 óra üzem, ilyenkor csak internet + youtube + office.
Hétvégén van esetenként 2-3-4 óra játék is. De semmi extrém terhelés.
Kis update. Szétszedtem a gépet, kiporszívóztam a hűtőbordákat + át is helyeztem a gépházat az asztalom tetejére ( előbbi helye egy szűk hely volt, bútorlapokkal beépített ), most idle 33-36. :-) Majd megnézem terhelés alatt is.
Some people believe football is a matter of life and death, I am very disappointed with that attitude. I can assure you it is much, much more important than that.
-
chester91
senior tag
válasz eventus #61079 üzenetére
Ha a HR-02-re gondolsz, akkor ShellKretor által mért adatok szerint nem fér be (mérései alapján 158 mm-ig támogatja a CPU-t). Nyilván érdemes lemérnie, hátha tévedett.
Szerk.: A Macho 120 befér viszont a maga 150 mm-es magasságával. Továbbá befér az Alpenföhn Brocken is. Ami árban a Macho-hoz közel van. Nyilván lehet 15 fölött is találni jót, de mivel eleve 10-et adtál, ezért feljebb nem néztem.
[ Szerkesztve ]
„Az emberiség ostoba nézetei közül a legostobábbak azok, amelyekkel a jó körülmények között élők a szegények szokásait kritizálják” Herman Melville
-
benikeee
tag
Hali.
Arctic Freezer Xtreme Rev 2 mennyire jó hűtő??
8320-at hűtenék vele.AMD FX 8320//Asus M5A97 EVOR 2.0//Chieftec CTG 500//Gigabyte GTX 1060 3GB WF2OC//Kingston HyperX 2*4GB//Corsair Carbide 200R//Thermalright Macho 120
-
benikeee
tag
válasz Potzee #61083 üzenetére
Hát ez az hogy én sem nagyon tudom hogy milyen házat vegyek.... :, ja és alacsony profilú ramok
Vagy még a Thermalright Macho-t néztem?!..
[ Szerkesztve ]
AMD FX 8320//Asus M5A97 EVOR 2.0//Chieftec CTG 500//Gigabyte GTX 1060 3GB WF2OC//Kingston HyperX 2*4GB//Corsair Carbide 200R//Thermalright Macho 120
-
chester91
senior tag
válasz benikeee #61084 üzenetére
A Macho jó hűtő.
Próbálj kérdezni a Milyen házat vegyek? topicban, vagy keresd fel ShellKretort. Nálad fő szempont kellene, hogy legyen: elférjen a vga benne (280 mm), alsó tápos kialakítás, valamint legalább 170-180 mm-ig támogassa a CPU magasságot. Ott biztosan tudnak segíteni.
„Az emberiség ostoba nézetei közül a legostobábbak azok, amelyekkel a jó körülmények között élők a szegények szokásait kritizálják” Herman Melville
-
TXT
őstag
ERRE valaki?
-
TXT
őstag
válasz chester91 #61088 üzenetére
Bitfenix Prodigy M, a keret nem mervado, a ramok pedig magas profiluak.
Az erdekelne, hogy mit gondoltok az alabb felsorolt hutoket tekintve, vagy van-e ezektol jobb valasztas?[ Szerkesztve ]
-
chester91
senior tag
Nos, hát arra figyelj, hogy mekkora a maximális magasság, amit be tud fogadni. A hivatalos oldal szerint 160 mm a maximum (kézi méréssel győződj meg róla, hogy igaz-e). Fontos az is, hogy a csodálatos magas bordás ramok esetén (ha tudod, cseréld őket lp vagy normál méretű ramokra) elférjen mellette. Erre lenne tökéletes a Thermalright HR-02, de magasságilag nem biztos, hogy elfér. Ami a gyáriak szerint is biztosan elfér, az a HR-22 (25-28e közötti árfekvés), és ha minden igaz, az is eltolt felépítésű. mindenképpen méregess, hogy befér-e eléggé tetemes darab. (Ahhoz már kellően fáradt vagyok, hogy megnézzem, melyik cpu hűtő mekkora pontosan, így amiket te írtál azokat ellenőrizd, de tudtommal nem fér be mindegyik a gyári adatok szerint).
-
tsiga18
tag
Hello!
A "zöld, négybetűs" webshopnál most az A.C. Freezer 7 Pro Rev. 2 4800 forintba kerül, annyiért mennyire best buy? (eddig 6k körül ingadozott az ára) -
benvolio
őstag
Ezzel a beállítással max-on járatod mindkét ventidet, persze, hogy hangos! Állítsd a hőfokot 50-re a ventiket meg húzd lejjebb külön-külön "level" értékre addig amíg halk nem lesz. Ha terhelésnél elérik az 50-et úgyis felkapcsolnak nagyobb sebességre. De szerintem is cserélj hűtőt és házat se ártana.
Üdv! -
MODERÁTOR
Nagy a különbség egy Dark Rock PRO 3 és a jelenlegi Brocken között?
mobal,
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest