- MIUI / HyperOS topik
- Mobil flották
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
Új hozzászólás Aktív témák
-
malphitee
senior tag
Meg vagyok nagyon elégedve a Scythe Ashura Shadow al, 1.3V-on 4.7ghz max 64fok játékokban, le a kalappal. Gyári pasztával. Le kellett vennem a haf 922 oldaláról a 20cm hűtőt amit bánok:S Viszont nagyon szép maga a hűtő is olyan elegáns Meg próbálom levinni az 1.30 at 1.27 körülire hátha. Még nem kisérleteztem viszont 1.3 on intel burn, aida simán lemegy.
[ Szerkesztve ]
-
BMS
őstag
Illetve még a házba keresek 2 4pines ventilátort az max 2500 ft/db,az a lényeg,hogy halk legyen a proci hűtő meg max 11ezer.
"You will be remembered as the King who sacrificed his life... for NOTHING"
-
Habugi
addikt
válasz desert_camo #61797 üzenetére
Üdv,
Amennyiben elfogadsz egy baráti jótanácsot..., nevezett alaplapba én a helyedben nem tennék 8magos FX-et! Tudom, a lap CPU támogatási listáján szerepelnek a 8magosok, de az a lap 4+1 VRM tápellátásos, ami finoman szólva is baromi kevés egy 8magosnak. Minimum egy normális 6+2es lap szolgálná ki rendesen.
Legalább féltucat ember járt az FX topicban az elmúlt hetekben ugyan ilyen vagy hasonló de 4+1es lapokkal, akik arra panaszkodtak, hogy bármit csinálnak még tunning nélkül is alapfeszen folyamatosan droppolnak a procik (6magosak is, nem hogy 8..), a lapokon a VRM pedig rendre túlmelegszik.
Tudom írtad, hogy nem húznád, de sajnos még úgy is marha kevés lenne a 8320asnak.
Ha szerencséd van menne, beindulna, de a játékodat nagyjából megölné annyi nyűgje lenne.Szóval belépőszintnek egy jobb 6+2es lap, ha később tunningolni is szeretnél akkor esetleg egy 8+2es de a jelenlegit sztem felejtsd el, tényleg csak jótanács!
Szerk.:
Nem a topic témája, de ennyivel is előrébb lennél, szóval két jófajta alaplap egy 8magos alá..:ASUS M5A97 EVO R2.0
GIGABYTE GA-990XA-UD3
[ Szerkesztve ]
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
do3om
addikt
válasz desert_camo #61800 üzenetére
Érdekes, a ház 180mm széles, és ebbe úgy érzeted nem számít a magasság?
Igencsak számít hogy képes legyél lemérni mivel ez nem egy széles ház.Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
RazoR
veterán
Nyeheheeeeee
-
HoReSz1975
őstag
válasz ricshard444 #61798 üzenetére
-
RazoR
veterán
Megvan végre a "kicsike" vagyis inkább nagy, nagyon nagy....
A hőfokok magukért beszélnek...
-
RazoR
veterán
válasz szallasi007 #61809 üzenetére
Elég durván. Láthatod, a magok idle-ben 27 fok körül vannak. Aida stress test alatt max 38 fok a magok! Semmi hangja sincs, de tényleg 0.
[ Szerkesztve ]
-
guftabi96
addikt
Na thermalright macho 120 megrendelve
Kivancsi vagyok, hogy harom hazhuto ventivel megtamogatva(1elol, 1 fent, 1 hatul) elviszi-e passzivan az i3 4150-et#KeepFightingMichael
-
ablack
senior tag
Sziasztok,
Szerintetek mit lenne érdemes venni FX8320-hoz tuninghoz 14 ezerig?
Én ezeket néztem, ezek közül melyik lenne a legjobb?
Alpenföhn Brocken
Thermalright True Spirit 140
Scythe Ninja 3
DeepCool NEPTWIN
Thermalright Macho Rev.A(BW)Illetve más lehetőséget is meghallgatok.
És ezek gondolom jobbak lennének a jelenlegi Alpenföhn Sella-nál?[ Szerkesztve ]
-
-
do3om
addikt
az egyik Brocken 2-be kilukadt a ramok felőli első cső. Mennyire számít ez teljesítménybe?
Gondolom használható így is csak nem tudom milyen árat adjak rá.Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
BMS
őstag
hali
egy procihűtőt max 11k-ért és 2 4 pines ház ventit max 2500-2500ért ajánlana nekem valaki? ami belemegy az eliteknight 350-be?
"You will be remembered as the King who sacrificed his life... for NOTHING"
-
pruzsi
őstag
Üdv!
Van egy EKL Cold Tower Merlin Edition proci hűtőm,sajnos a venti rajta fura zajt ad ki egy ideig aztán abbamarad igencsak csapágyas ajánlanátok rá egy másikat.
Köszi! -
oravecz56
aktív tag
Sziasztok
Szeretnék vásárolni egy noctua nh-d15-ös hűtűt.
Májusra igérték a megjelenését, valaki tud valami közelebbit mikor lessz kapható?(A merlinhardver.hu-tol nem kell a posta miatt ugy már drága.35k lenne akor viz corsair 105 enyiért.)
[ Szerkesztve ]
Oszika
-
Pancsermeste
őstag
Hello, szakik!
Melyik a jobb? MX-2 vagy MX-4?
Ha jól gondolom, az MX-4-nek jobb a hővezetése, ám úgy rémlik, valahol azt olvastam róla, hogy hajlamosabb a kiszáradásra, vagyis gyakrabban kell újrapasztázni a procit. Ha nincs sok különbség a kettő között, akkor talán az MX-2-őt választanám, ám ha lényegesen jobb (fokokban mérhetően) az MX-4, akkor inkább azt.
Szóval, mit tanácsoltok, melyiket vegyem?-= Pancsermeste® =-
-
oravecz56
aktív tag
válasz Pancsermeste #61821 üzenetére
Szia
MX-4 jobb nemszárad be az gyorsan de max 1-évente illik ujra pasztázni általában a cpu gpu-kat.
Én azt használok vékonyan felhordva.Oszika
-
PAtr0n
addikt
Tesztek alapján 1-2 fok az MX4 javára. Ha igaz a gyorsabb kiszáradás az MX4-re, én egyértelműen az MX2-t választanám, ha nem cserélgetsz gyakran hűtőt/CPU-t, mert az minimális hűtési előny nem éri meg az MX4 javára.
"Ne sikeres ember próbálj lenni, hanem értékes"
-
ricshard444
veterán
Nekem az a tapasztalatom, hogy az MX4 (jelentősen) gyorsabban kiszárad, mindig MX2-t veszek és nagy megelégedéssel használom.
[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
pipo112
őstag
igaz hogy gyorsan szárad az mx4 ,mx2 ilyen téren simán veri.
hőfokban én nem vettem észre különbséget , volt min2 mára csak mx2 maradtAzt tanácsolom mindenkinek, hogy ne fogadja el senki tanácsát. :P
-
smiti
veterán
A varázslónál rendelhető a Scythe Mugen MAX
-
Tsabi84
tag
Merlinhardver.hu kiadott egy új cikket az Cryorig R1 Universal-ról. Jó alternatíva lehet Phanteks PH-TC14PE, Noctua NH-D14/D15 és más dupla tornyos megoldások helyett.
| BF4: Tsabi1984 | BF3: Tsabi1984 | Origin: Tsabi1984 | Steam: Tsabi84
-
ricshard444
veterán
válasz Tsabi84 #61829 üzenetére
Nem feltétlenül, az a baj ezekkel a tesztekkel, hogy a legtöbb nem küldi meg komolyabban a processzort, így a legtöbbször nem jön ki (sőt...) a cucc erőssége.Így van egy "közepes" tuning és akár az 1 tornyos hűtők is versenyre kelhetnek...
Egy példa, egy normális tuninggal és procival:
[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
norbi2010
őstag
Helló!
A gépemben (az adatlapomon megtalálható) melyik lehet a leghangosabb alkatrész? Processzorhoz gyári hűtő van. Ha ezt lecserélném, halkabbá tudnám tenni a gépet?
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Rypejakten #61834 üzenetére
Hadd ne szedje már ki a WF3 VGAt, ami köztudottan halk darab Egyértelműen a gyári CPUhűtő a zajforrás, az amúgyis melegedő procin. Hűtőt neki
-
GeronimoTama
tag
Sziasztok!
Mely processzor hűtőket ajánlanátok 13-4 ezer forintig bezárólag, melyek elférnének a magas Corsair Vengeance ramok mellett és alapjáraton nem hangosak, illetve letudnak hűteni egy tuningolt fx-8xxx is.
(Lehetőleg a PCX webáruházból)
Válaszokat előre is köszönöm![ Szerkesztve ]
GTAO: tamadotcom
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz norbi2010 #61839 üzenetére
Mint írtam, ha a hang élvez prioritást, HR-02/Macho. Esetleg Deepcool Lucifer és társai. Az a lényeg, hogy nagy legyen és ritkán lamellázott. De egy kevésbé böszme megoldás is jó lehet, hisz nem tuningolsz. Mennyit szánsz rá? Az alacsony RAMok és a házad 170mmes befogadóképessége okán bőséges a kínálat..
-
malphitee
senior tag
válasz GeronimoTama #61838 üzenetére
Scythe Ashura ! Én is nem rég vettem és elképesztően jól hűti a 4.7ghz procimat. Corsair Venegance ramjaim vannak nekem is és hála istennek a döntött kialakítása miatt elférnek mellette a magas hűtőbordás ramok is.
-
bombibmw
veterán
válasz ricshard444 #61832 üzenetére
+1
Ezeknek a batároknak magas tuningnál jön ki a tudásuk. -
szallasi007
őstag
Ha esetleg valaki Cooler Master Hyper Evo 212 vásárláson gondolkodna akkor azoknak annyit mondok hogy PCmark 8 full teszt alatt illetve különböző benchmarkok alatt i5 4690-et 3.9-én max 650-és rpm mellett 42-45 fokot mértem. Szóval szerintem tunning nélküli használatra ideális
[ Szerkesztve ]
-
fmx
aktív tag
Üdv.
Milyen hűtőt ajánlatok fx 8350-es procihoz? Nem akarok overclockolni vagy valamilyen tuningot tolni csak ne a gyári legyen rajta mert zúg,mint a ne mondjam mi.Valami halk legyen és maximum 8.000 forintot szánok rá. -
malphitee
senior tag
Apron szerintem még van a mugen 4 ből 8000FT ért annyiért a legjobbat kapod szerintem, és h tuningra adod a fejed akkor nem lesz neki probléma. Megbízható eladó, én is tőle vettem a procimat előreutalással. Nyilván nem reklámozni akarom, de szerintem többiek is megerősítenek benne hogy 8K ért a Mugen 4 jó vétel.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest