- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- iPhone topik
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Mobil flották
-
Mobilarena
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
Új hozzászólás Aktív témák
-
L1ZRRR
senior tag
válasz Rypejakten #45149 üzenetére
Alpenföhn Brocken - Xigmatek Loki
[ Szerkesztve ]
You see, u believe that if a fridge falls off a minivan, you better swerve out of its way. I believe it's the fridge's job to swerve out of mine.
-
bankjob
tag
válasz bankjob #45150 üzenetére
Egy, ilyen házba keresném a hűtést, a méretek miatt linkelem.
-
laca000
őstag
20-30K körül, vennék egy "értelmesebb" hűtőt a processzorra, így az FX8350-el, 4.8-ra húzva nem bízom a Mugen2-esben, még akkor sem, ha minden rendben és nem fagyok, mi az amit ajánlanátok?
[ Szerkesztve ]
lehetőségeim a következők: vagy huszonötezer önjelölt kiskirállyal együtt való szűkölködés vagy pedig egy publikálhatatlan irodalom ezen őrülteknek való terjesztésére
-
dvd_R+
őstag
válasz laca000 #45154 üzenetére
Léghűtés : THERMALRIGHT Silver Arrow SB E Extreme
Kompaktvízhűtés: Corsair H90 , H110 vagy NzxT Kraken X40Remélem tudtam segíteni
Strix Aluco: A H100i attól független mert manapság nagyon "menő lett " még nem jó .. rengeteg probléma van vele és mid hang és hűtésben se valami jó .. azért is irtam ha az ár dominál inkább H90 az jó érétkelést kapott nagyobb nevesebb oldalak eléggé kimeritő tesztjeiben is vagy ha az ár nem lényeges és a maximumot szeretné akkor H110 vagy még ha az ár fontos akkor a Nzxt X40
( Nzxt X60 at azért nem írtam mert az meg már túl drága az általa írt kerethez )Az árakat illetően meg h100i-t már 30 ba is lehet venni újonnan H110 kb 34k
[ Szerkesztve ]
Ha üzletről van szó légy korrekt :) http://phmegbizhatosag.atw.hu/
-
-
kromatika
veterán
-
dvd_R+
őstag
válasz Strix Aluco #45158 üzenetére
Igen azt olvastam én is viszont ettől független h mostmár nem bugos hurrá (eddig sem kellet volna az legyen)
még noise és heatsing tesztek alapján mindig nem éri megHa üzletről van szó légy korrekt :) http://phmegbizhatosag.atw.hu/
-
Potzee
addikt
Zalman CNPS 10X Optima ill. Performa, kicsivel 10k felett Thermalright Macho 120
PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
Potzee
addikt
válasz bankjob #45150 üzenetére
10k alatt Xigmatek Gaia, Zalman CNPS 10X Optima ill. Performa, Alpenfohn Triglav
10k kornyeken Scythe Mine 2, Mugen 3, Alpenfohn Brocken1.,
13-14k Thermalright HR-02 Macho, Macho Rev.A BW
(ezek az uj arak voltak...hasznaltan nyilvan olcsobbak)
Mindegyik befer a Z11-be.PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
Calell
csendes tag
sziaszok
Tudnátok segíteníteni abban, hogy egy [Cooler Master Hyper TX3 EVO] ventijét le lehet e cserélni egy csendesebbre? Esetleg ajánlanátok valmailyet.
Egy AMD FX 8120at hűtök, tuning-ot nem tervezek.köszi
[ Szerkesztve ]
-
Potzee
addikt
válasz Rypejakten #45153 üzenetére
Szerintem nem. keskeny...
[ Szerkesztve ]
-
Maotun
őstag
az fx 8350 hez
[jó ez nekem]
ezzel a [2 db ventivel]
300-as fordulat !gondolom nem hangos netezés közben ha meg games akkor 93 m3/h légszállítás 1300 fordulattal elég lesz még tuninghoz is -
bombibmw
veterán
Akit esetleg érdekel a Pix.l-nél tudnak kedvezményt adni procihűtőkre.
Én is ott vettem a Macho-t 12500-ért 14 valamennyi helyett.
Amennyiben ez reklámnak minősül kérnék egy Modit,törölje a hozzászólást. -
törölt tag
Akit esetleg érdekel:
20 db ventilátor egy i7-el, Matterhorn bordán -
törölt tag
válasz Merlinclub #45176 üzenetére
Thanx!
-
bombibmw
veterán
-
törölt tag
válasz bombibmw #45178 üzenetére
Kitűnően, az egyik legjobb!
Legalábbis merevlemez előtt tökéletes!
Itt az ide való cikk. -
mpeti3
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
Olvasgatok már egy ideje, de nem igazán tudom eldönteni, hogy melyik hűtő lenne számomra a legjobb választás, úgy hogy kérnék egy kis segítséget...
Asus FM2-es alaplapom van AMD A8-5600K processzorral, amin az alapból hozzá adott hűtő van.
Ami gondot jelenthet, hogy magas RAM-ok vannak a gépemben...Nem húzom a processzort, igazából csak a halkabb működés és jobb teljesítmény miatt szeretnék egy új hűtőt, ez a gyári eléggé tud búgni, alapból ezzel olyan 35 fok körül van a proci.
Árban 20e alatt szeretnék maradni mindenképp, mondjuk olyan 15e lenne az optimális...
Néztem az Alpenföhn Brocken-t, de ezt nem lehet 90 fokkal elforgatni, viszont én szeretném ha elöl be hátul ki lenne a légáramlás a házban szóval emiatt ezt elvetettem...
Túl nagy, súlyos darabot sem szeretnék, mert nem akarom feleslegesen terhelni az alaplapot, hiszen olyan komoly processzor igénybevétel úgy sincs nálam...Előre is köszönöm a tanácsokat és a segítséget!
Üdv
PetiIde kell írni majd valami frappánsat...
-
mpeti3
csendes tag
válasz jookomak #45181 üzenetére
Igen néztem ezt a hűtőt is, csak valahol olvastam, hogy feleslegesen nagy terhelés ezt az 1kg-os hűtőt ráaggatni a processzorra ha nincs rá szükség... persze én nem értek hozzá, épp ezért kértem segítséget szóval hallgatok a nálam okosabbakra...
Néztem egyébként még a Cooler Master Hyper 412S-t is lehet ez is elég lenne nekem...
Egyébként ezt a Macho-t nem nagyon lehet kapni, most ahogy így hirtelen utána kerestem...Ide kell írni majd valami frappánsat...
-
bombibmw
veterán
-
jeni
félisten
válasz #98593280 #45179 üzenetére
Üdv
Ezt a Red Wing hűtőt hol lehet megvenni 1000 Ft-ért mert sehol sem látom az árgépen.
1000HUF bagó érte
CPU hűtőre szeretném rátenni,talán éppen befér a optikai meghajtó alá egy ilyenre tenném rá,amin a gyárit cserélném le vele.
-
mpeti3
csendes tag
válasz Rypejakten #45185 üzenetére
Hát igen ebben lehet igazság... viszont úgy gondolkozok, hogy ha később fejlesztésre kerülne a sor esetleg... akkor a hűtőn már nem kellene agyalnom, ezért is szeretnék valami minőségibb dolgot...
Azért is vettem FM2-es lapot anno mert ez fejleszthetőnek tűnt, szóval szeretnék hosszútávra gondolkodni.bombibmw: Köszönöm a linket!
Így is jó, hogy debreceni vagyok, úgyis webshop a lehetőség kb csak...
És pont így gondolom én is, ahogy írtam már fentebb is, hogy hosszú távra terveznék ezért ez az árhatár.Már csak annyi bajom van ezzel, hogy nem tetszik a ventilátora
Nagyok az igényeim ugye? Egyébként csak azért, mert nekem már minden kék meg fekete a házamban, aztán olyan furcsán mutatna ez az érdekes zöldes-sárgás dolog benne, na nem mintha olyan sokat nézegetném belülről, ez biztos csak nekem ilyen agymenésem, hogy legyen szép kívül-belül...Egyébként könnyedén kicserélhetem ezt a ventit egy nekem tetsző akármilyen 140mm-esre nemde?
[ Szerkesztve ]
Ide kell írni majd valami frappánsat...
-
bombibmw
veterán
Tesztben volt a link,de azt hiszem Pc Gear.
(#45185) Rypejakten: Lehet 20K a keret,de a Macho a közelében sincs ennek és később,ha esetleg ráérez a tuningra,jól jöhet.
De tovább is viheti egy másik konfigra.
Persze van még alternatíva,de ezek ajánlását átadom a hozzábbértőknek.
Én csak személyes tapasztalatom alapján írtam mindezt(először én sem tuningoltam,de aztán... )(#45187) mpeti3: Fekete-fehér(keret-lapát) színben fogod kapni(REV.A. BW.).
És ez a venti az egyik leghalkabb és nagyon jól is hűt.
De ki is cserélheted.[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz #98593280 #45189 üzenetére
érdekes
megtaláltam a Xilence Red Wing ventit a Bluechip boltban és ott a főcímben a venti nevezésnél szerepel a drágábbik PWM csatlakozás mint 4 tűs,de a csatlakozásnál csak 3 tűs szerepel
ellenben a Xilence Red Wing nevében nem szerepel a PWM de a csatlakozás formájánál ott 4 tűs van megadva!
tudtommal a 4 tűs venti mindig drágább a 3 tűs ventihez képest,vagy én értelmezem rosszul?
erősítsétek meg a feltevésemet
köszi
rosszabb esetben mindkettőre leadom a rendelést és csak a 4 tűs-t viszem el majd akkor(hétfőn?)
-
jeni
félisten
válasz #98593280 #45191 üzenetére
akkor a jelzett proci hűtőre melyiket érdemes felszerelni?
a PWM az a 4. szálas amelyik fordulat szabályzós ha nem tévedek?
Gondolom a proci hűtőnek nem az a jó ha azonos fordulaton megy állandóan,hanem ha csak annyit pörögjön amit az alaplap megkér a hűtés szempontjából.
Így a PWM-s ventire gondoltam+ 1 vezérlő szálat kapva,amely nem lehet eltérés a sima 3 tűs ventitől,szerkezetileg?[ Szerkesztve ]
-
matyiroli
tag
válasz Rypejakten #45183 üzenetére
Én is tudom Neked ajánlani EKL Cold Tower Merlin Edition-t... Én egy 750k-hoz használom, és teljes mértékben meg vagyok vele elégedve!
-
kromatika
veterán
sziasztok.mine 2 ről,mi a véleményetek?jobban teljesít mint a ninja 3?i7 2600K-ra lenne,amin alap feszes tuning lenne csak.mine 2 vs ninja 3 tesztet sehol nem találok sajnos.
-
Potzee
addikt
válasz bombibmw #45196 üzenetére
Szerintem kromatika is olvasott már Scythe Mine 2 tesztet...
De ő most egy " Mine 2 vs Ninja 3 " összehasonlító tesztre vágyik...
Egyébként én is a Mine 2 felé hajlok...több hőcső, nagyobb tömeg, nagyobb venti (140mm), jobb ár
És egy brutális, 3 ventis kialakítás biztosan jól hűt...
A magas ramokkal lehetnek gondok...[ Szerkesztve ]
-
bombibmw
veterán
válasz Potzee #45197 üzenetére
Ebben benne van a Ninja 3 is és elég sokat kerestem,ahol mindkettő szerepel.
Mine2 VS.Ninja 3 valóban nincs,úgy gondoltam ez is jó lehet kis összehasonlításra,hátha nem lelte még meg.
Egyébként nem akarom a saját hűtőmet ajnározni(megint),de a magas RAM-ok miatt esetleg Macho?
Elfér a venti előtt a RAM,vagy low profile-ra váltás.Mekkora dög ez,úristen.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Ukrajnai háború
- iPhone topik
- Diablo IV
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Külpolitika
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- DUNE médialejátszók topicja
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs