- Poco X6 Pro - ötös alá
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Vodafone-ra áttért Digi Mobilosok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Sony Xperia XZ3 - egy lencséből főzelék?
-
Mobilarena
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kelvin
őstag
válasz Tikakukac #89702 üzenetére
#89700dqdb : Leírta a lényeget, amire én lusta voltam.
Tikakukac: "A K8 biztosan kopik, mint állat." Mi kopik rajta a gumitalpak, a festés, esetleg a kupakok?
Gondolom a kupakokra gondoltál amúgy, de megírhatnád milyen van rajta és akkor még lenne is értelme a hsz.-nak."A legvégén nem az fog számítani,hogy mennyi év volt életedben,hanem hogy mennyi élet volt éveidben"
-
fuximaxi
senior tag
válasz Kelvin #89698 üzenetére
Teljesen mindegy mit írsz. Egy hete regisztrált azóta azért jár ide, hogy mindent lefikázzon, mert ő nem talált átvilágítós, hangtalan, full-size, magyar kiosztású wireless billentyűzetet olyat ami nem fekete vagy fehér és nem is színes és még gyárilag készre is van szerelve 80k-ért és ezért minden és mindenki hibás.
Ha segítséget szeretnél kérni, akkor azt ne privátban tedd. Valószínűleg mások is tudnak segíteni illetve nem csak neked lehet szükséged az információra.
-
nagyúr
Nagyon köszi dqdb-nek az SA Espresso Apha kitet van már mellé SA Espresso Ergo kitem, és most akciós volt a numpad kit, szal az is jön. És akkor bekávésodik majd a Black Panther.
[ Szerkesztve ]
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
fuximaxi
senior tag
válasz Before81 #89708 üzenetére
Ez egy nagyon jó kérdés, mert nincs tapasztalatom velük. Ránézésre akár még OEM is lehet, de a DKSA típusszám alapján akár még valami SA is lehet.
Ha segítséget szeretnél kérni, akkor azt ne privátban tedd. Valószínűleg mások is tudnak segíteni illetve nem csak neked lehet szükséged az információra.
-
Mephike
őstag
válasz Before81 #89708 üzenetére
Pont most tesztelem ezt a keycapet.
Az ABS, vékony fal, kopás/fényesedés dolgok mellé tedd hozzá, hogy ehhez a keycap szetthez olyan billentyűzet javasolt, amin északon van a világítás. Tapasztalatból mondom, hogy a déli leddel ellátott billentyűzeteknél a fény sokkal kevésbé fog átszivárogni és kevésbé néz ki jól. -
dqdb
nagyúr
válasz fuximaxi #89709 üzenetére
Az csak a Ducky termékkódja, köze nincsen az SA-hoz. Az SA egy szférikus profil, itt pedig a képről messze látszik, hogy hengeres kupakokról van szó.
Ez OEM profil, ahogyan a Varmilo együttműködésen kívül az összes Ducky kupakkészlet.
[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
fuximaxi
senior tag
Köszi
Közben megtaláltam az infót róla én is. Ahogy írtam ránézésre nekem is OEM-nek tűnt, csak elbizonytalanított a termékkód.Ha segítséget szeretnél kérni, akkor azt ne privátban tedd. Valószínűleg mások is tudnak segíteni illetve nem csak neked lehet szükséged az információra.
-
dqdb
nagyúr
válasz fboldog #89703 üzenetére
Áfát és vámkezelési költséget, ez utóbbi attól függ, hogy melyik szállítási módot választod ki.
A DCS egy eléggé speciális doubleshot ABS profil, úgy érezhetően jó minőségű, hogy nagyon vékony, a korábban rendszeresen tejfölösdoboznak emlegetett festett-világítós kupakok vastagságát hozza csak. Emiatt a hangja kissé magasabb, mint egy vastagabb kupaknak, és sokkal, de sokkal jobban érezni a kapcsolót magát. Ha reszelve jár, akkor feltűnőbb lesz, ahogyan a taktilitást is jobban fogod érezni.
A profil a Cherryhez áll közel ránézésre, de közben érzetre eléggé eltér attól, szóval a falvastagság mellett a forma is egyedivé teszi.
A prémium érzetet a csomagolás rombolni fogja, mert ez a készlet egy visszazárható átlátszó zacskóban érkezik (egészen a közelmúltig ez volt a megszokott Signature Plastics csomagolás, na nem mintha az újabb készletekhez használt mostani jobb lenne, aminél egyszerűen egy kartonlapra vákuumfóliázzák a készletet, szóval kibontás után neked kell egy visszazárható zacskót vagy dobozt keresni).
Nem mindenkinek való profil a fentiek miatt, de akinek bejön, annak tipikusan nagyon bejön. Én biztosan nem rendelek most, mert már van ilyenem.
-
dqdb
nagyúr
válasz Throme #89715 üzenetére
[link]
ez nem fog sem kopni, sem fényesedni, cserébe a zöld alapon fehér módosítóknál előfordulhat a párnásodás (ez idővel nem fog változni egyik irányban sem, a kupakok szoknyája tud az extrém hőterheléstől kissé eldeformálódni a festés során)[link]
kopni ez sem fog a világítós értelemben véve, cserébe fényesedni fog idővel és csúszóssá válni, a fényesedés gyorsasága kizárólag a bőrödön múlikHa kellenek sötét alapon világos feliratú kupakok, akkor olyan, hogy tökéletes megoldás, nincsen (a GMK MTNU nagyon drága és kicsi a választék), így azt válaszd, ami kevésbé zavar. Vettem reverse dyesub PBT kupakkészletet akkor is még, amikor már tudtam a technológia hátulütőit (párnásodás, inhomogén szín, stb.), és azt, hogy egyetlen gyártó sem tud jó minőségben gyártani, legfeljebb elmegy szinten, mert úgy voltam vele, hogy kevésbé zavar majd a hiba, mint amennyire tetszik a design.
[ Szerkesztve ]
-
Mephike
őstag
válasz fuximaxi #89719 üzenetére
Ezzel a cherry profillal talán nem, de ugyanebben a színben OSA profillal van/lesz billentyűzet.
-
Héraklész
tag
válasz Kelvin #89698 üzenetére
Nyunyuval vitatkozz, de több érvet kell összegyűjtened: 1. hozzászólás és 2. hozzászólás.
Az érdekes az, hogy olcsó membrános billentyűzeteket használtam több évig, minimális fényesedéssel. Nem volt duplaérzékelés, meg kihagyás, erős kopás, deformált space...
Persze kritikus vagyok, mert ennyi pénzért minőséget várok el - bocsánat.[ Szerkesztve ]
-
Kelvin
őstag
válasz Héraklész #89721 üzenetére
Nyunyu ezt a doubleshot PBT és az ABS kupakokra írta. Te meg nagy általánosságban leszarozod ("kopik mint állat") a keychront. Mintha csak ez a két kupakkészlete létezne, de ezt már feljebb is megírták. Ennek ellenére te még mindig write only módban osztod az észt.
(Lehet ide is kell az előfizu)"A legvégén nem az fog számítani,hogy mennyi év volt életedben,hanem hogy mennyi élet volt éveidben"
-
dqdb
nagyúr
válasz Before81 #89723 üzenetére
vagy az a biztos ha egy másik ducky OEMel kombinálom?
Ez a biztos. A többi profillal ellentétben, amelyek közel* szabványosak, az OEM az csak annyit jelent, hogy magas és hengeres felületű. Egyes gyártóknál eltérhet a magasság, a felület nagysága, a felület görbülete, valamint a betűtípus is, így ha tudsz gyártón belül maradni, akkor érdemes.* Cherry profilnál is lehet 1 mm-es eltérés magasságban gyártók között
-
lorcsi
veterán
a Redragon Draconic K530 mlyen minőséget képvisel?
Brown switch mennyire hangos egy ollóshoz képest ?találtam egy TKL kiépítésűt...de félek, h a full bill után nem biztos h meg tudnám szokni
de ami mellette szól:
magyar
wireless és világít is[ Szerkesztve ]
eladó: vadi új soundcore motion+
-
agaron
tag
válasz lorcsi #89726 üzenetére
A TKL-re annyit, hogy szerintem szokhato boven. En Decemberben valtottam otthon, amikor tartosan a TKL-t hasznalom, akkor mar nincs gond egyaltalan. Ha meloban full, otthon TKL, az okoz neha zavart az eroben (nyomnek entert pl a numpadnal ), de teljesen osszeszoktunk. Es nekem valamivel kenyelmesebb is, hogy nem terpesztek annyira ugymond.
A masik reszre majd nalam okosabbak valaszolnakSteam Deck | PC | PS5
-
lorcsi
veterán
válasz Synthwave #89612 üzenetére
lehet h ez a rapoo lesz belőle...mégis csak full...
valami világítást megoldok mellé
esetleg a 9500-asnem csak én használom a gépet
és a num pad is viszonylag sűrűn kellagaron:
az a baj, h bill-nél nem lehet néhánynapig használom és vissza dolgot megjátszani
nem tudom megszoknám e...
most is feszt nyúlok a num padért..(dinovot vettem elő, a num pad részét nem akksiztam még be)[ Szerkesztve ]
-
fpeter07
veterán
válasz Héraklész #89459 üzenetére
Én a hardveraprón találtam egy Varmilo bill-t magyar kiosztással. Még nem érkezett meg. Ha hozza a 4 éve vett Modecom Volcano szintjét, akkor én már elégedett leszek. Az 8k Ft volt, ez pedig 30k. Közben volt egy világválság, és az infláció a mai napig jelentős.
Amit nem értek, hogy miért hagyják el a numerikus padot, illetve a Pause, End stb. billentyűket. A bill-ek 80%-a csonkított, ami egyszerűen nem illik asztali géphez. Gondolom gyártók így próbáltak meg árat csökkenteni. -
Alan[HUN]
senior tag
válasz fpeter07 #89729 üzenetére
Azért, mert számodra nem képvisel értéket, attól még másnak lehet jó az a méret. Habár könnyű megszokni, ha nem viszel be nagyon sok számot, akkor a numpadot viszonylag könnyű elengedni, illetve a PgUP/PGDown/Home/End általában a kisebb kiosztásokon is elérhető, csak lehet két billentyűt kell lenyomni a megszokott egy helyett. Nekem üzemeltetéshez, ahol sokat gépelek és mászkálok terminálban, teljesen jó egy jól összerakott kiosztású 60%-os billentyűzet, mert formára az tetszik plusz kevesebb helyet foglal, miközben effektíve nem dolgozom vele lassabban, mint egy full-size billentyűzettel (vagy legalábbis nem annyival mint amennyit nekem a személyre szabott élmény és a kisebb méret ér.)
Ne érts félre, nem meggyőzni akarlak róla, hogy ez jó, csak a méret pont olyan tulajdonság, ami nagyban függ a tényleges használat céljától és az egyéni preferenciától.
-
Héraklész
tag
válasz fpeter07 #89729 üzenetére
A Varmilóról csak jókat olvastam, viszont nem lehet cserélni a kapcsolóit. (Ha jól értettem.) De tudnak érdekes dizájn kitalálni. A fekete-fehér-szürke nem tudom milyen beakadás, meg az a robotos izé a ronda karaktereivel.
Egy csomó gyártó csak kompakt ANSI billentyűzetet gyárt. Nem is értem, hogy a standardot miért engedik el? Meg óvatos mennyiségeket gyártanak. Az esztétikusabb és praktikusabb készletek hamar elkelnek, aztán marad a sok izé.
Nem tuudom mi lehet az elgondolás a furcsa gyártások mögött. Ki akarnak tűnni a tömegből? Attól még letarolhatná egy gyártó a piacot, ha hagyományos billentyűzetet gyártana fullon, ahogy a gyár bírja.
Mindegy. Én kivárok - mást nem tehetek. Addig használom a szutyok Dellt. -
Ereshkigal
őstag
válasz Mr.Csizmás #89733 üzenetére
Tehetsz rá más funkciót, nem kell scroll lockként használni.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz Ereshkigal #89734 üzenetére
csak sarkított példa volt, a Q2 2 db e célú csoportmaradékával tökéletesen elvagyok, bár gondolkozok hogy a home-t megfordítom by default End legyen, és Fn1-re legyen home
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Ereshkigal
őstag
Megjelent a V10 Max. Felkészül: Q0 Max.
-
Mephike
őstag
Nálam a sleep van rajta, szóval magát a gombot én gyakran lenyomom
-
Mephike
őstag
válasz Héraklész #89732 üzenetére
A Varmilóról csak jókat olvastam, viszont nem lehet cserélni a kapcsolóit.
Ez az itthon lévő készeltekre igazak csak.
meg az a robotos izé a ronda karaktereivel
Nekem tetszik. Látnád milyen keycap van most nálam, még cicák és kávé is van rajta, de a legjobban a cappuccino-t ábrázoló gombot szeretem lenyomni.
Egy csomó gyártó csak kompakt ANSI billentyűzetet gyárt. Nem is értem, hogy a standardot miért engedik el?
Azért gyártanak csak ANSI-t és kompakt méretet, mert erre van a világon legnagyobb igény. Ez ilyen egyszerű.
Attól még letarolhatná egy gyártó a piacot, ha hagyományos billentyűzetet gyártana fullon, ahogy a gyár bírja.
Nope, a full size már nem elsődleges igény. Pl. rengeteg numpad vehető külön akinek arra van igénye. Praktikusabb is olyat használni.[ Szerkesztve ]
-
Molydeus
őstag
Idén nem, de amikor még megvolt a GMMK TKL és a KVM-et, ami scroll lock-kal váltott, addig munkaidőben pár percenként.
M.
-
t256
őstag
válasz Ereshkigal #89736 üzenetére
Vajon lesz V60 Max is?
Spock says, “Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.” Captain Kirk answers, “Or the one.”
-
nagyúr
Szándékosan nem, sőt, nincs is a kiosztásom egyik rétegen sem, de még nem jöttem rá, milyen kombinációval aktiválom véletlenül, csak azt szoktam látni, hogy a bill kijelzőjén megjelenik a "scr".
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
nagyúr
válasz lorcsi #89742 üzenetére
Viszonylag rövid út volt. Kipróbáltam egyet pár éve 7 kolléga jóvoltából, aztán pár hét alatt annyira megszoktam, hogy azóta nem értem hogy tudtam hagyományos billt használni. Megjegyzem, már nem is nagyon tudok, de legalábbis sokkal lassabban. Egyetemre mondjuk nem viszem be a Redoxot - elég hangos lenne a Navykkal egyfelől, másrészt, nem túl kompakt, oda a ThinkPad TrackPointot használom, de közben duzzogok.
Most már nagyon kényelmetlenek a hagyományos billentyűzeteken az egyenes sorok, a relatíve nagy kezeimmel a hagyományos billentyűzetek 30 centije fölött való szerencsétlenkedés kitekert csuklókkal és összeszorított vállakkal. Most sarkítok persze, de tény, hogy számomra sokkal kényelmesebb, mint a hagyományos billentyűzetek és az Alice-hez hasonló wannabe-ergo megoldások, ahol semmi sem állítható, tehát vagy jó valakinek, vagy nem.
-
JulianSinulf
senior tag
Sziasztok!
Van egy Logitech G910 Orion Spectrum billentyűzetem, ami elkezdett halódni.
Nemrég átforrasztottam a gombokat a panelon, kicsit jobb, lett, de nem az igazi, ezért úgy döntöttem, hogy kell egy új.
Anno a Spark-ot 140€-ért vettem, majd LED hiba miatt kaptam a Logitech-től egy új Orion-t. Ennek úgy 6 és fél éve. A Spark nem bírt két évet.
Most az Orion 240€ körül megy, viszont amiket a Logitech-ről olvasok mostanában és ahogy kinéz (és működik) a G-Hub (én még a korábbi LGS programjukat használom), nem biztos, hogy ennél a márkánál maradnék.A pályafutásom még régen a G11-el kezdtem, majd sokáig nyúztam a kék G15-öt, amit erre váltottam. A programozható extra gombok fontosak számomra. Ahogy a mechanikus billentyűk is. Bár tekintve, hogy 6 év alatt tönkrementek, lehet, hogy a gumis is jó, olcsóbb. A világítás is fontos. Nem muszáj RGB-snek lennie, meg billentyűnként más színnek, viszont a feliratnak kell világítania, nem a háttérnek.
A kérdésem, hogy van ennek alternatívája vagy egyszerűen vegyek egy másik G910-et és bízzak benne, hogy az is kibír legalább 6 évet (vagy legalábbis garanciaidőn belül hal meg benne valami)?
-
dabadab
titán
válasz lorcsi #89728 üzenetére
Akkor saját élménybeszámoló is: a távoli irodába vettem egy TKL billentyűzetet (az fér bele könnyen az ottani kis elpakolós szekrénybe), hetente egy napon használom, amúgy 100/110%-os billentyűzeteket használok itthon is meg a közeli irodában is.
Az első nap egy kicsit furcsa volt, aztán a másodikon már nem, ennyiDRM is theft
-
lorcsi
veterán
szerintetek ehhez lehet magyar keycap-et kapni ?
VERTUPRO 80[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Óra topik
- DUNE médialejátszók topicja
- World of Tanks - MMO
- Hobby elektronika
- Router gondok
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple asztali gépek
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- loup-garou károsultjai
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest