- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Vodafone-ra áttért Digi Mobilosok
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Sony Xperia XZ3 - egy lencséből főzelék?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Huawei Pura 70 - fura lettem
-
Mobilarena
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tequila86
tag
válasz Ereshkigal #89896 üzenetére
Volt valami vérfrissítés akkor, mert ebben a tesztben azt is írja, hogy csak egyféle kapcsolóval árulják.
Egyébként amerikai oldalról szedtem a képet, még az is elképzelhető, hogy az európai piacon teljesen más a billentyűzet PCB-je. Nemsokára úgyis kiderül.i5 13400f/Asus TUF B760M-Plus wifi/Asus TUF 3060Ti/2x16Gb Kingston DDR4 3600Mhz/500Gb Samsung 980 Pro m.2 SSD/500Gb Samsung 970 Evo sata3 SSD/1Tb WD Green HDD/Alpenföhn Ben Nevis Black RGB/Seasonic 750W gold modular/Deepcool D-shield v2/Arctic F12 value pack/Samsung C24FG73FQU Monitor
-
Mr.Csizmás
titán
csakszólok rovat: Keychron Q4, Q7, Q8 durván akciózva alzán.
msrp-hez képest. (39-49k között)[ Szerkesztve ]
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Molydeus
őstag
válasz Molydeus #89842 üzenetére
egy elfogadható minőségű, ISO támogatásos BOW-t budget verzióban
Ezután túrtam át az alit sokadjára és futottam bele ebbe a számomra eddig ismeretlen store-ba. Minimális a visszajelzés, de a tipikus dye-sub és reverse dye-sub PBT klón készleteket a szokásosnál jobb kittinggel forgalmazza: [link]
Néhány készlet kísértetiesen Shempo szerű (pl. a vintage grey feliratozása ezúttal fehér alapon). Nem arra utalok, hogy mind ettől a gyártóról származik, de azért érdekes.
Az ISO támogatás nem tökéletes, csak annak lehet jó, aki elviseli, ha 1U "0" vagy "B" kerül az NUBS (vagyis a "Í", "<>", alsó "Pipe") helyére.Érdemes körülnézni az olyan kövületeknek is, mint én is, akik régi zenéket is hallgatnak (Floyd, Zeppelin, Queen).
M.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz fboldog #89903 üzenetére
Pedig egy ilyen szettet pont kölcsön tudtam volna adni DSA VILEBLOOM
De ahogy Domonkos is írta nemrég, a DSA sorok egyformák, így nincs íve a billentyűzetnek és a felső sorok már nem kényelmesen elérhetők.DSA
MT3
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
Before81
újonc
Keychronnál a supporton teljesen hülyék vagy csak meg játszák?
Mindig is imádtam kínaikkal csetelni/emailezni.
A kérdéstől kritérni mesteri fokon művelik.
Teljesen hülyének nézik az embert, mert nem létezik hogy valaki annyira értetlen hogy egy kérdésre azt hidje hogy az egy javaslat.
El is ment a kedvem az offic eshopból vásárolni.(pedig muszáj lesz, mert máshol nincs ami kéne)[ Szerkesztve ]
-
Tibe
aktív tag
válasz JulianSinulf #89906 üzenetére
Tényleg, azzal is működik! Ez elkerülte a figyelmemet!
Nagyon köszi! -
Alan[HUN]
senior tag
válasz Molydeus #89907 üzenetére
Csatlakozom dqdb-hez, általában a dye-sub és reverse dye-sub eléggé no-go nem megbízható vendortól, ha budget, akkor bár a kitting nem a legjobb, viszont szerintem ez az aifei új moldja lehet és nekik már az előző is egészen korrekt volt, a nuke data klónomat nagyon szerettem használni (igaz azóta meglett az eredeti is ): https://aliexpress.com/item/1005006111288241.html
Vagy ha kicsit nagyobb a keret, akkor a PBTFans WoB szerintem még egy jó vétel: https://aliexpress.com/item/1005004333368071.html
Illetve ha érdekel, akkor van egy régebbi Aifei WOB-om is, ami képek alapján kb. ugyanaz a minőség, mint az elsőnek linkelt, viszont nagyobb (172db) kittinggel, attól is hajlandó vagyok megválni, ha arról van szó -
gyantaszuz
aktív tag
Nem tudom megfér-e itt. Melóhelyre kellett valami billentyüzet plusz valami 3D nyomtatós projektet is kerestem, amiböl egy budget handwired lett. Elsö ilyen jellegü projektem, a forrasztást inkább nem is mutatom. A nyomtatás minösége nem a legjobb, pont hibás volt az egyik alkatrész. A külön kapcsoló a LED-é lesz. A stabok nem érkeztek meg sajnos, de nem bírtam ki, hogy ne rakjam össze.
SICK-68 es Pro Micro klón alapon, Outemu purple switchek es GMK Apollo klón keycapek.
-
dqdb
nagyúr
válasz Alan[HUN] #89917 üzenetére
Vagy ha kicsit nagyobb a keret, akkor a PBTFans WoB szerintem még egy jó vétel
Szerintem ez is nagyon rossz ár-érték arányú vétel, 95 dollár bruttó, 75 dollár nettó, de nincsen numpad, nincsen split space támogatás.Akkor már inkább Keykobo, olcsóbb, GMK közeli minőségű öntőformák és tudsz hozzá numpadet és spacebar kitet venni. Vagy ott van GMK WoB és DCX WoB (bár ezt 39 dollárra leárazva érdemes megvenni, ahogyan az MT3 variánst is) a Dropról numpaddel és alap split space támogatással a készletben.
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
válasz gyantaszuz #89918 üzenetére
Szép munka! Az inspiráció még mai szemmel is jól néz ki szerintem, ez a design jól öregedett, a sárga különösen jól áll neki.
Jól látom, hogy Costar stabilizátorok kelleneke bele? Ha igen, akkor azokat utálni fogod.
-
gyantaszuz
aktív tag
Koszi! Tenyleg jol nez ki. A szinvilagot a meglevo filamentekhez igazitottam, de az eredeti elkezpeles ilyesmi lett volna.
Igen, costar kell hozza, ha nagyon nem jon be atdizajnolom a modellt (mondjuk a mostani helyett barmi jobb lesz ). Bar lehet inkabb nekilatok egy uj billentyuzetnek, normalisabb forrasztasokkal.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz Alan[HUN] #89923 üzenetére
Mármint PBT blend, amivel szemben az ABS szerintem simán alternatíva.
Ha tényleg doubleshot PBT kell, akkor kapható ez és ennyi.
Engem azért nem érint annyira a kitting, mert 60% WKL-en vagyok
3u-1u-3u split spacebar[ Szerkesztve ]
-
Tequila86
tag
Megérkeztek Ali-ról az Outemu tesztkapcsolók, 9 naptári napra.
A billentyűzet még nincs meg, nem tudom kipróbálni őket. A középső sorban 5 pines kapcsolók vannak, a barack színű halkabbnak tűnik, mint a peach és lemon v1. Kíváncsi leszek, hogy az egyszínűek mennyit tompítanak majd a ledfényeken.[ Szerkesztve ]
i5 13400f/Asus TUF B760M-Plus wifi/Asus TUF 3060Ti/2x16Gb Kingston DDR4 3600Mhz/500Gb Samsung 980 Pro m.2 SSD/500Gb Samsung 970 Evo sata3 SSD/1Tb WD Green HDD/Alpenföhn Ben Nevis Black RGB/Seasonic 750W gold modular/Deepcool D-shield v2/Arctic F12 value pack/Samsung C24FG73FQU Monitor
-
Molydeus
őstag
Egyben válaszolok, ha nem haragszotok.
Igen, szerintem sem kevés a 60$, főleg, hogy nem egyértelműen beazonosítható a gyártó és így kérdés a minőség is (a reversed dye-sub-októl nem tekintve is), de megdöbbentően kevés dye-sub PBT vagy double-shot BOW készlet érhető el pillanatnyilag, főleg budget kategóriában. Ha WOB-ról lenne szó, már rég megvettem volna az Aifei v2-t, de egyszerű, letisztult fehéret tervezek ehhez a buildhez. Furcsa, hogy a v2-ből nincs BOW egyáltalán, amit Alan jelzett, az legalább nem drága, de nincs ISO (kivételesen kellene). Ahol pedig a még tisztán double-shot ABS v1-re találat van egyáltalán, ott valójában már rég nincs raktáron (néha előfordulnak v1-ek itt-ott, de BOW pont nincs).
A PBTFans WOB-ja túl van a kereten, amit erre szánnék, és személy szerint semmiben sem érzem jobb vételnek, mint egy Aifei v2 lenne.Ezért kezdtem el feltúrni az ali-t.
A szokásos store-okban találtam a nem ajánlott Geekark-ot, egyetlen Shenpo-t, ami pont 2048-as téma (nem felelnek meg a mod ikonok) vagy mindenféle más vagy több színű a legendekkel készletek különböző nyelveken (ide most ez sem lenne cél).
Minden más womier vagy még inkább noname valami, visszajelzésekben jelzett hibákkal (nem zárt stem foglalat, stb.).
Aztán egyszer csak szembejött ez a pici/új(?) store és elég sok Shenpo szerű készletet találtam náluk. Tény, hogy kitting ezeknél gyengébb (részleges az ISO, a HHKB, szűkebb a spacebar kit), mint a Shenpo-knál, de még így is sokkal jobb, mint a tipikus alis dye-sub-ok. Van pl. Tsangan és legalább 2.25+2.75U-s split space második B-vel (nekem ez fontos lenne), van lépcsős CapsLock és még F13 is akad.
Valaki a Shenpo-t másolja? Vagy lehetséges, hogy ezek ilyen kisebb lefedettséggel megrendelt Shenpo készletek lennének?Azt már csak tényleg halkan teszem hozzá a reserved dye-sub miatt, hogy a tipikus ali-s noname PBT klónok lefedettsége a közelében sincs ezeknek. Ott a 120-135 kupakból rengeteget elvisznek az gyengén másolt novelty-k és nincs többféle alsó sor.
Szó sincs arról, hogy ez egy ajánlás lenne, csak gondolkodom, hogy mi legyen. Legyek bátor és rendeljem be innen egy WS1-et, aztán majd kiderül, hogy milyen?
Vagy várjak, amig felbukkan egy ISO támogatású Aifei verzió?M.
-
dqdb
nagyúr
válasz Molydeus #89928 üzenetére
21kb
Testre szabható XMI 60 dollárért, ahol a módosítóknak választhatsz fehéret is, garantáltan jó, a Shenpónál jobb dyesub minőség. Ugyanezt valószínűleg sokkal olcsóbban Taobaón is el tudnád érni, csak az nem kevés időbe és kommunikációba kerülne.Vagy Keykobo BoW, ha doubleshot kellene.
-
hekia
újonc
Sziasztok!
A segitségeteket szeretném kérni mechanikus billenytűzet vásárláshoz. Böngésztem itt a fórumot és netet a témába, de nehezen tudom feloldani tudás és tapasztalat hiányában a szempontjaimat.
Ezek a következőek lennének:
* 100% billenyűzet numpadot szeretem használni
* silent red switches halk és gyors kapcsolást szeretnék
* hotswappes
* iso kiosztása legyen és lehetőleg magyar, de nem tudom keycappel ez áthídalható lenne-e
* magyar kiosztás vagy keycap legyen
* rgb világítás(Ha lehet lehessen egyedileg állítani, a gombok színeit.)
* szoftveresen lehessen végezni a billenyűzet beállitásaitKeychron
Egyenlőre a keychron k10 proval szemeztem, ami jó választásnak tünik és talán q6-tal.
Mennyire állítható rgb és szoftveresen milyen szinten lehet állítgatni? Szoftverbe milyen szinten lehet a kiosztást vagy billenyűzet parancsot állítani?Akko
Akko-nál találtam iso kiosztásut, de magyar keycap-et nem tudom miképp lehetne varázsolni hozzá és nem tudom miképp állítható a billyentyűzet.Erre van lehetőség? itt van szoftveres állitási lehetőség?
Ducky
A Ducky one 3 pedig jó lehetne, de ott csak harveresen lehet állítgatni a billyentyűzetet. A gyerekeim miatt nem mindegy a dolog, mert a makró állító gombot nálam rendszeresen megtalálják a jelenleginél is és már több alkalommal resetelnem kellet. 😅Egyik fórumom olvasgatam, hogy kérdezgettél lesz-e hozzá szotfver de válasz nem jött rá. Van lehetőség rá, hogy lesz?
-
dqdb
nagyúr
Keychron
Egyenlőre a keychron k10 proval szemeztem, ami jó választásnak tünik és talán q6-tal.
Mennyire állítható rgb és szoftveresen milyen szinten lehet állítgatni?
Van 15+ effekt, amit ki tudsz választani, némelyiknél az alapszín/színek állítható, valamint a sebessége. Egyedileg nem tudsz billentyűket színezni a UI-on, ahhoz jobban bele kell ásni magad a dolgokba, mert az open source gyári firmware-t kell hozzá módosítani.Szoftverbe milyen szinten lehet a kiosztást vagy billenyűzet parancsot állítani?
Ilyen szinten. Van négy vagy öt layered, és mindent át tudsz konfigurálni, még az Fn bllentyűt/billentyűket is oda teszed, ahová szeretnéd. Aztán ha ez nem elég, akkor ismét ott van az open source dolog, és olyan feature-ök is elérhetővé válnak, amelyek a grafikus felületen nem elérhetőek.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
nyunyu
félisten
Van egy rakat RGB effekt, meg lehet gombonként állított statikus képet is rátölteni a billzetre.Fn-gomb kombót meg bármely nem piros gombra lehet definiálni (azoknak van gyári funkciója, pl. Fn-E/R/T/Z/U a különböző kapcsolódási módok, vagy Fn-szóköz az akku kijelzés)
Van egy második layer is (Fn-jobbShift vált oda), ahol a piros gombok nagy része is szabadon programozható.
(ezt nyomkodhattam el múlkor, amikor nem működött a jobb Ctrl gombom )Meg ha jól láttam, akkor megirigyelték a Das 5Q felhőbe mentős+megosztós hülyeségét is.
(Grr, elindítottam a szoftvert, erre arcomba robbant a múltkor beállított RGB zajvizualizátor )
[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
nyunyu
félisten
'csába, végén még rendelek egy ilyet magamnak, ha már 7 éve nem jött össze.
Lopható kupakdizájnjaim, ha valaki magyart szeretne magának.
[ Szerkesztve ]
-
-
fuximaxi
senior tag
válasz Synthwave #89935 üzenetére
Szerintem elég tuti, ha nem játszol szerencsejátékot. Heti 3 mezőt kitöltesz a jelenlegi áron és még mondjuk van két kettesed, akkor is buktál egy jobb billentyűzetet
Ha segítséget szeretnél kérni, akkor azt ne privátban tedd. Valószínűleg mások is tudnak segíteni illetve nem csak neked lehet szükséged az információra.
-
Tequila86
tag
válasz lorcsi #89936 üzenetére
Sajnos csak pénteken tudom átvenni a billentyűzetet, de utána megírom majd a tapasztalataimat.
Elsőre a Silent Ocean-t mondanám így magában nyomkodva. Paramétereiben szinte majdnem teljesen azonos a Silent Peach v1-el, csak a jobb RGB kompatibilitása miatt nekem logikusabb választás.i5 13400f/Asus TUF B760M-Plus wifi/Asus TUF 3060Ti/2x16Gb Kingston DDR4 3600Mhz/500Gb Samsung 980 Pro m.2 SSD/500Gb Samsung 970 Evo sata3 SSD/1Tb WD Green HDD/Alpenföhn Ben Nevis Black RGB/Seasonic 750W gold modular/Deepcool D-shield v2/Arctic F12 value pack/Samsung C24FG73FQU Monitor
-
Gülredy
tag
Sziasztok, milyen billentyűzetet ajánlanátok az alábbi kritériumokhoz mert én nem igazán találok igényeimnek megfelelőt.
- Főleg játékra és munkára használnám, így fontos lenne az alacsony latency is
- 10 ujjas vakírással gépelek, így US vagy más kiosztás nem igazán jöhet szóba. A UK kiosztást néztem még, hogy ott az elosztás ugyan olyan ,csak a keycapek felirata nem ugyan az némelyik gombnál. (esetleg ha ez utólagos cserével ugyan olyan méretű\formájú keycap-ekkel megoldható az már megfelelő lenne)
- Jelenleg RED linear switch-et használok szóval vagy hasonló vagy ennél halkabb switch jöhetne szóba (pl ez nem linear de mégis halkabb és jónak tűnik: LINK)
- Full size bill legyen (ne TKL)
- Extra ha van hozzá csuklótámasz is, a lényeg hogy kényelmes legyen, sokat lesz használva.
- Árban max 60-70 környéke a plafon.
- Ha cserélhető lenne a kábele az főnyeremény lenne
- RGB világítás nem feltétlen szükséges, ha egyszerű pirosat tud meg fényerőt szabályozni már tökéletes.
Ezekkel a feltételekkel kb ezt találtam (ASUS ROG Strix Flare II Animate) de nem igazán győzött meg a vastag kábele, és annak cserélhetőségének hiánya végett.
Esetleg akinek ilyenje van véleményeket is szívesen fogadok akár privátban is. -
fuximaxi
senior tag
válasz Gülredy #89941 üzenetére
Mivel nem derült ki, hogy milyen kiosztás az ami szóba jöhet, gondolom magyar lenne. Ebben az esetben jó lesz neked az ISO kiosztás attól függetlenül, hogy magyar, angol vagy német esetleg valami más. A felirat a kupakon eltérő lesz, de a billentyűk helye meg fog egyezni a magyarral. Mephike pont a napokban linkelte #89767 legutóbb az útmutatót, de már többször is volt szó róla.
Halk megoldásokról is heti rendszerességel esik szó, vagy még annál is gyakrabban, szóval erről is lehet találni elég sok infót ha rákeresel.
Első sorban azt mondanám, hogy keress egy neked szimpatikus billentyűzetet ami hot-swapes és utána tudod cserélni a kupakokat is és a kapcsolókat is.
Szóval pl rendelsz egy Keychron V6-ot hozzá Silent kapcsolókat és szállítással együtt meglesz ~52k jó magyar forintból.
Vagy rendelsz egy Keychron K10 Pro-t ami már alapból magyar és bluetooth-t is tud. Ehhez is lehet rendelni kapcsolókat, csak ebben az esetben érdemes megvárni, míg lesz itthon raktáron.
Vagy lehet egy Varmilo is.Ha segítséget szeretnél kérni, akkor azt ne privátban tedd. Valószínűleg mások is tudnak segíteni illetve nem csak neked lehet szükséged az információra.
-
fuximaxi
senior tag
Ha valaki esetleg pont ezt a nagyon csúnya megoldást keresné csöppet sem olcsón, akkor most az Alzában kapható a magyarított Logitech Mx Keys S Graphite ahogy korábban is írtam, elég ocsmány megoldás. A képek alapján utólagosan magyar feliratozva egy ISO UK billentyűzet és szerintem ennyiért drága is (46790 HUF).
Ha segítséget szeretnél kérni, akkor azt ne privátban tedd. Valószínűleg mások is tudnak segíteni illetve nem csak neked lehet szükséged az információra.
-
racskobalazs
senior tag
Sziasztok,
Haldoklik jelenlegi CM MK550 billentyűzetem, egyre több gomb nem működik rendesen, így lassan új után néznék. (próbáltam kitakarítani, nem oldotta meg) Jól kiszolgálta a maga ~10 évét.
1.Mekkora összeget szánsz rá?
20-30k körül max
2.Használt szóba jöhet?
jó állapotú igen
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le?
lásd fent
4.Mire használnád a billentyűzetet?
Chat, meló, jegyzetelés, doksiírás stb... Játszani ritkán és akkor se kopetitíven.
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus stb.)
Bármit ami halk(, minimum halkabb ennél. Brown switches)
6.Van konkrét modell ami tetszik?
MK 550 ami volt tetszik, csak baromi hangos...
7.Milyen kiosztást szeretnél? ISO (magyar, német, angol stb.), ANSI (amerikai), JIS (japán, koreai stb.)
ISO
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? (kell-e numpad, fn-sor, kurzorblokk, stb)
Numpados, normál enterrel.
9.Extra igények (világítás, csuklótámasz, vezetéknélküliség, ergonomitás, programozhatóság, stb.)
háttérvilágítás jól jönne, de nem feltétel és nem kell fancy rgb, viszont legyen wireless. (esetleg egérrel együtt kombóban is érdekelhet)Előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
Az elmélet az, amikor mindenki tudja, de semmi sem működik. A gyakorlat az amikor minden működik, de senki se tudja miért. Az informatika az, amikor semmi nem működik és senki se tudja miért.
-
CsMarc
tag
Sziasztok!
Úgy láttam erre még nem érkezett válasz. Mi lenne a legjobb opció most?
Köszi szépen előre is.
1.Mekkora összeget szánsz rá? 20.000-30.000 Ft
2.Használt szóba jöhet? Nem
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le? Cooler Master CK550, Csere okai: ragadó billentyűk, inkább irodai munka profil
4.Mire használnád a billentyűzetet? Elsősorban otthoni irodai munka
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus stb.) Ami a leginkább ajánlott erre a célra
6.Van konkrét modell ami tetszik? Nincs
7.Milyen kiosztást szeretnél? ISO (magyar, német, angol stb.), ANSI (amerikai), JIS (japán, koreai stb.) magyar
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? (kell-e numpad, fn-sor, kurzorblokk, stb)
9.Extra igények (világítás, csuklótámasz, vezetéknélküliség, ergonomitás, programozhatóság, stb.) A világítás és csuklótámasz hasznos lenne, de a második nem feltétel. A vezeték nélküli billentyűzetem régen késett, és nem is olvastam róluk jókat, de ha van megbízható az is jöhet. -
Alan[HUN]
senior tag
PBTFans azért nagyon más kávéház, mint az Aifei v2, normális doubleshot és legendek vannak és a hangja is jobb (bár jellegzetes kopogós PBT, illetve a PBTFans pocot alacsonyabb a többi cherry profilú kupakomnál.)
21KB jó, csak támogatni tudom, viszont mire ideér, lesz az $80 is, legalábbis nekem a körül volt a shipping, egy custom set + a nagyobb pakk színes modra volt 28 dollár a szállítás, szerintem az alap sem áll mwg 15 alatt.
-
Genji
őstag
Sziasztok! Ajánlanátok kérlek egy billentyűzetet az alábbi paraméterekkel?
1.Mekkora összeget szánsz rá? 50.000 Ft-ig
2.Használt szóba jöhet? Nem
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le? Elromlott Ducky one 2 mini, TKL méret inkább szimpatikus
4.Mire használnád a billentyűzetet? Itthoni mindenes (játék igen, gépelés nem)
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus stb.) Mechanikus
6.Van konkrét modell ami tetszik? Nincs
7.Milyen kiosztást szeretnél? ISO (magyar, német, angol stb.), ANSI (amerikai), JIS (japán, koreai stb.) magyar
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? (kell-e numpad, fn-sor, kurzorblokk, stb) TKL
9.Extra igények (világítás, csuklótámasz, vezetéknélküliség, ergonomitás, programozhatóság, stb.) RGB, low profile, halk switchek, inkább vezetékesa splinter in your mind had called the dark wanting it all to fall apart
-
Mephike
őstag
Lehet feltörni a malacperselyeket, az Akko-nál már kapható ISO kiosztású HE billentyűzet. Amit még a leírásból kiemelnék az ez: Compatible with Akko cream yellow magnetic switches and 3-pin mechanical switches
-
dqdb
nagyúr
válasz Mephike #89948 üzenetére
Igen, meglehetősen drágára sikeredett, a Zoom75 HE változatából a prebuilt is alig drágább ennél.
Compatible with Akko cream yellow magnetic switches and 3-pin mechanical switches
A HE kapcsolók vásárlása nem lesz egyszerű feladat, figyelni kell az inkompatibilitásra. Ezek az Akko kapcsolók garantáltan nem lesznek kompatibilisek a Lekker/Venom/Gateron HE kapcsolókkal, mert azoknál ott van a nyákon a Reed relé, ahol a mehanikusok középső lába miatt a nagy lyuk lenne.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
nyunyu
félisten
válasz Mephike #89948 üzenetére
Értem én, hogy a Hall-effektusos kapcsolóknak vannak olyan tulajdonságai, amik sokak szemében holy grailé teszik (pl. örök élet+1 nap élettartam, simán járás a kontaktmentesség miatt, vagy a gombonként változtatható érzékelési magasság, esetleg ON/OFF-nál több állása (pl. félig lenyomva A, tövig B)
Meg ugyan sikerült nagyjából kiküszöbölni a hetvenes évek HE kapcsolóinak helyigényét (=vastag billzet), és minitürizálni/bepasszírozni egy Cherry MX-szel összemérhető helyre, de attól még az ára még mindig többszöröse lesz az MX klónoknak, így továbbra is a szent őrültek játékszere marad, sosem fog leszivárogni a 100$-os billzetekbe.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Asszociációs játék. :)
- LG LCD és LED TV-k
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- Túlfeszültség ellen védő elosztó
- Háztartási gépek
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Vigneau interaktív lokálblogja
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest