Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dqdb

    nagyúr

    válasz Zsiráfnyál #36113 üzenetére

    A Max és WASD kupakjainak az anyagvastagságával van a probléma, rettenetesen vékonyak. Ez azzal jár, hogy a billentyű felengedésekor sokkal hangosabb lesz a rugó kilövése okozta hang, mint egy vastagabb kupak esetében. Ha nem ragaszkodsz a magyar kiosztáshoz, akkor ennyiből bőven kijön egy PBT-ből készült NPKC kupakkészlet, ami köröket ver minőségérzetben a WASD-ra (WASD v2 billentyűzetem van, eszem ágában nem volt a gyári kupakokkal megrendelni). Úgy nézem, erre már kaptál választ, de nem törlöm ki, ha már 4-5 órával ezelőtt megírtam ezt a bekezdést, csak nem küldtem el :B

    A kupak élettartama sok tényezős, és olyat, hogy 2-3 évig jó lesz, nem lehet kijelenteni, ahogyan általában azt sem, hogy 2-3 évet bír csak.

    Egy kupak kétféleképpen tud öregedni: ha ABS-ből van, akkor UV sugárzás hatására a fehér színe megsárgul, azonban ez nagyon nem 2-3 éves folyamat, hanem ennek a többszöröse, csak fehér kupak esetén jelentkezik, és ott is orvosolható némi hidrogén-peroxiddal. A másik öregedés a használatból ered, mert ekkor kopik, és itt a kopás típusa a kupak típusától függ.

    Ha a legolcsóbb, világítós kategória, akkor a lakkozás minőségétől függ a tartósság, ami minél jobb, annál tovább védi a festéket, és attól is függ, mennyire izzad a kezed, és izzadtságod menyire romboló hatású (én például a króm-nikkel bevonatra veszélyes vagyok). Ez a legrosszabb típusú kopás, mert ez tud a legigénytelenebb végeredménnyel járni, főleg akkor, ha világítást is használsz.

    Dyesub és lézeres feliratozás esetében a kontúrok romlanak kicsit, az idő teltével a felirat nem lesz olyan éles, mint eredetileg volt. Doubleshoot esetében nincsen ilyen, mert ott a kupak és a betű egyszerre kopik.

    ABS alapanyag esetében a kopás idővel a billentyűk kifényesedésével jár, PBT esetében nincsen ilyen.

    Ezért tartják a vastag doubleshot PBT-t a legjobb minőségű kupaknak, csak éppen alig gyárt valaki ilyet.

    tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

Új hozzászólás Aktív témák