- Poco X6 Pro - ötös alá
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Realme 8 - az igazi nyolcas
- iPhone topik
- Ezekben a változatokban lesz elérhető a OnePlus 13 Kínán kívül
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Poco F4 - uzsonna tavalyi receptből
- Mobil flották
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
-
Mobilarena
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nyunyu
félisten
válasz mr_kickass #35601 üzenetére
Azt meg már nem gyártják vagy 3-4 éve
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
proci985
MODERÁTOR
válasz nyunyu #35569 üzenetére
Corsair K95 RGB
QUICK BROWN FOX JUMPS OVER THE LAZY DOG
LEAPS (de jumpsnak kene lennie mert kulonben a J/Met nem teszteled, meg ahogy latom nem csak nekem tunt fel)mondjuk ennyi penzert ez kb az abszolut minimum, hogy tudja.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
JoeCockBill
senior tag
üdv. billentyűzet egér kombóra lenne szükségem, mindenes felhasználásra (munka, böngészés, néha játék) 15ezer forint környékén. típus, elrendezés kb mindegy, keveset gépelek. a lényeg a magyar kiosztás, hogy viszonylag kis méretű legyen, de legalábbis keskeny, továbbá hogy a gombok rendelkezzenek világítással. a gombok körül/alul/felül/oldalt lehetőleg ne. nem nyitok diszkót, csak éjjel szeretném látni a gombokat. magamtól 3 megoldást találtam. első: Cooler Master MasterKeys Lite . második: Cougar Deathfire EX . harmadik: Natec Genesis RX55 plusz Hama uRage Reaper NX
szerintetek?[ Szerkesztve ]
új lemezünk: https://wmmd.lnk.to/BMB_RegiVagas
-
Domonkos
Ármester
válasz JoeCockBill #35605 üzenetére
Harmadik opciot kizarnam, viszont az elso ketto kozul akarmelyik jo lehet - felteve ha nem zavar, hogy a penz nagy resze a vilagitasra megy...
A CM annyiban szimpatikusabb, hogy annak (az egeres kollegak szerint) relativ jo az egere, es hogy valoban tud 6kro-t. A cougar egererol nem tudom hogy valamelyik hozzaerto nyilatkozott volna, es a vantar utan a rollover is ketseges. Ha a vilagitas mindenkepp fontos, akkor jobbat nem tudok mondani.Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
dqdb
nagyúr
válasz mr_kickass #35604 üzenetére
Igény lehet, hogy van, csak a megvalósíthatósága eléggé korlátozott.
Egy billentyűzetbe szánt LED általában 1,8-2,2 V között üzemel (bár néhol 3,2 V-ba is belefutottam), maximális áramfelvétele 20 mA szokott lenni, a tapasztalatok alapján 5-7 mA áramfelvétel mellett már elég fényt bocsát ki. 105 billentyűre felszorozva csak a világítás fogyasztása 1,8×5×105 = 945 mW és 2,2×7×105 = 1617 mW között lenne, azaz egy jó minőségű, körülbelül ceruzaelem méretű, 800 mAh kapacitású, 20 gramm súlyú, 14500-as lítium-ion cella* 110-188 percig lenne képes üzemeltetni** a háttérvilágítást (vagyis napi töltést és 12 órás üzemidőt feltételezve 4-7 darabra lenne szükség a billentyűzetben belőle).
Ezt a problémát csak úgy lehet feloldani, ha nincsen billentyűnként külön LED, hanem a monitorok háttérvilágításánál használt megoldáshoz hasonlóan pár LED fénye diffúzoron keresztül jut el mindenhová, a laptopok esetében is ezt a módszert alkalmazzák (egy 2008-as MacBook Pro esetében például mindössze négy LED-del oldják meg a háttérvilágítást). Ezt a technikát azonban hatékonyan kizárólag lapos, szigetes billentyűk esetében lehet alkalmazni, hogy ne "szökjön el a fény" a billentyűk között, azért olyan kialakítású a K800 és a Matias billentyűzete is.
* azért ezt a méretet választottam, mert egy 18650/26500 már túl nagy bumszli lenne egy billentyűzethez
** szóljatok, ha elrontottam volna a számolásttAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
oneal1
senior tag
sziasztok!
billentyűzet matricákat hol érdemes keresni?
-
Vesa
veterán
Sziasztok,
Meg tudna valaki mondani, hogy ez itt milyen kiosztás?
USA nem lehet, a nagy enter miatt
UK nem lehet, a hosszú bal Shift miattA tudomány a valóság költészete!
-
-
Ðávid
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Logitech K310-es billentyűzetem itthon. Szükségem lenne a munkahelyemen is egy billentyűzetre, de ez már nem kapható. Tudtok ajánlani hozzá hasonlót?
-
nyunyu
félisten
válasz Skullwipe #35616 üzenetére
Kínai kupakgyártóknál látni mostanában olyat az alsó kategóriában, hogy a szokásos ANSI US kiosztás mellé odatesznek egy ISO Entert, meg a hasához passzoló \ gombot, aztán ráírják, hogy ISO támogatás.
Közben rövid bal Shift+ Í-nek megfelelő kupak lemarad.Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Skullwipe
senior tag
válasz nyunyu #35619 üzenetére
Más dolog, de nem találok róla információt. Minap mondta Ringman a rugókat. Ezek használhatók Alps-hoz is, teljesen megegyeznek? Csak mert annyira sima lineárisan a fehér, tactile leaf-je nélkül (nem a krém) hogy igazából úgy csak zavaró az a 70gf. Tudtok valami rajzokat magukról a rugókról? Ha jól gondolom lazán lehet redet csinálni belőle, persze mintha ez így ragadósabb lenne, állítgattam a leafeken hogy ez megszűnjön, de teljesen valamiért nem tűnt el még lineárisotva, pedig ezen már a logós verzióval új fajta műanyagból.
Másik ez meg annyira rossz szerintem, hogy ez már feleslegesen fekete, persze élőben biztos jobb de ez már sok.[ Szerkesztve ]
-
scream
veterán
Ezzel a Vantarral nem igazán sikerül kibékülnöm...
Szerintem 200K-n sokkal pontosabban lehet gépelni, mint ezen, itt egy csomószor kihagyok betűket...
Lehet visszatérek Apple-höz, ugyan nem ez az eltolt 2(?)KRO de legalább tudok rajta gépelni...
-
haxiboy
veterán
válasz Skullwipe #35621 üzenetére
Szerintem a kép rossz minőségű. De egyébként jól nézhet ki. Van egy tippem hogy a plate fém, szóval teljesen más hatást kelt képen mint élőben.
(#35622) babicsbalu: Ha magyon sokat gépelsz szerintem próbálj ki egy mechanikust. Ég és föld még a leggagyibb is jobb mint bármelyik membrán.
[ Szerkesztve ]
Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
Skullwipe
senior tag
válasz haxiboy #35623 üzenetére
Elvileg 4k a kép, de nincs kedvem 3 órás videót lekapni egy kép miatt. Amúgy karbon platen van az egész, és direkt minden fekete. Igen, még a switchek is fekete cherry-k, abból is az újabb branch, ami már a nem karcos lineáris, tehát igen kijavították a németek, ami nagyon jó hír.
[ Szerkesztve ]
-
scream
veterán
válasz scream #35625 üzenetére
Azon kívül már próbáltam is párat:
Ozone Battle Strike - magyar, MX Red, TKL - alapvetően nem volt rossz, ellenben nagyon magas volt, és hamar elfáradt a csuklóm, dead switchel jött (Del gomb alatt), így elálltam tőle.
CM MasterKeys Pro M UK + magyar kupakszett, MX Brown - kicsinek bizonyult ez a méret, a kupakok minősége siralmas volt
Tehát amit keresnék, az egy nem túl magas vagy nagy csikltámasszal felszerelt, 100%-os, magyar feliratos, MX Red/Brown billentyűzet. Ha világít az sem gond, csak ha pl ki van kapcsolva ez a funkciója akkor is lehessen látni a feliratokat. Van-e ilyen?
-
nyunyu
félisten
válasz scream #35625 üzenetére
Fenéket hangos.
Ma bevittem a játékszert melóba béta tesztelni, miután jól letiltottam róla a vaku gombot, meg helyrepofoztam a gyárilag beleprogramozott ANSI kiosztással nem működő ISO Í és Ű gombjait, meg a felső sor gombjait átrendeztem a nekem tetsző funkciókra.
Leggeekebb DBA kollegina persze 3 asztalsorral odébbról rögtön kiszúrta, ahogy letettem az asztalomra, hogy jéé de cuki billentyűzet.
Második mondat: ugye nem mechanikus?
Majd: Milyen kapcsoló van benne?
Kailh Copper persze nem mondott neki semmit.Aztán mesélte, hogy korábbi projektjén volt egy kollégája, akinek MX Blue volt a mániája, és csak a fél iroda akarta meglincselni amikor belelendült a munkába.
Erre elkezdtem én is vadul püfölni, meg bőszen emlegetni az MX Brown meg a hangtompítós felmenőit, így hamar lenyugodott, hogy nem hangosabb, mint a mellettem ülő kolléga late 2016-os rMBPje
Persze a röhej tárgya akkor lettem, amikor 10 percig szerencsétlenkedtem a domain jelszavam begépelésével, mert blank billzeten vizuális támpont hiányában elég nehéz karakterhelyesen begépelni sok AltGr-s karaktert tartalmazó stringeket.
Úgyhogy 10 perc után inkább a laptop billzetét használtam inkábbPosta péntek óta képtelen volt kihozni az ISO US dyesub PBT kupakszettemet
-
nyunyu
félisten
válasz scream #35626 üzenetére
Tehát amit keresnék, az egy nem túl magas vagy nagy csikltámasszal felszerelt, 100%-os, magyar feliratos, MX Red/Brown billentyűzet.
Eddig kb. csak a G80-3850LYBHU-2 felel meg a feltételeknek.
Ha világít az sem gond, csak ha pl ki van kapcsolva ez a funkciója akkor is lehessen látni a feliratokat. Van-e ilyen?
Öööö, arról nem vagyok meggyőződve, hogy olyan jól olvasható az MXB3 feliratozása.
Világítás meg nincs.Esetleg G80-3930LYBHU-2, de az már kő keményen zsebbenyúlós.
[ Szerkesztve ]
-
dobragab
addikt
válasz scream #35629 üzenetére
Nálam a hangos -> nem lehet mellette aludni
Ennél szubjektívebb kritériumot nehéz lett volna kitalálni
Én kollégista vagyok. Nincs is annál jobb, mint hajnali hétkor nyugtázni, hogy az ablak alatt légkalapáccsal bontják az aszfaltot, majd aludni tovább az ébresztőig. Mindezt persze nyitott ablaknál, mert az átlaghőmérséklet benn 31-32 fok. Ehhez képest a négyeshatos és a Rákóczi-híd tehervonat-forgalma kutyaf****.
[ Szerkesztve ]
Tudom, tudom, akasszak a tökömre egy lámpát, hogy sötétben is tudjak kaszálni.
-
Vesa
veterán
válasz scream #35626 üzenetére
Tesoro Lobera Spectrum?
Van belőle gyári magyar kiosztással. Igaz, nem Cherry MX, hanem Kailh Brown switch-es, de nekem bejött.
A világítása kifejezetten "éles", ha nincs bekapcsolva, a feliratok akkor is nagyon jól látszanak.A tudomány a valóság költészete!
-
veterán
Hali! A Gigabyte Aivia Osmium mennyire ajánlott billentyű? Red Cherry-s és kék világítással rendelkezik valamint van rajta jó pár extra gomb is és további csatlakozási lehetőségek is!
The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
attiati
veterán
Tudnátok ajánlani bevált csuklótámaszt?
1. csak zselés érdekel, szivacs nem
2. mosható, vagy nem koszolódik könnyenKülföldi rendelés is oké, csak valami kipróbált, bevált megoldás keresnék.
-
Domonkos
Ármester
válasz attiati #35636 üzenetére
Pont ilyet (ami be is valt) nem tudok mondani, viszont a grifiti fat volt eddig a kedvencem.
Most ha csuklotamasz kell, akkor ezt hasznalom; ennek nagyon kellemes, puha babzsak tapintasa van. Ez moshato, de nem a legjobb/legkenyelmesebb. Ajandekba kaptam.Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
Ðávid
aktív tag
Sziasztok!
Ebben tud valaki segíteni?
Keresgéltem itt a fórumon és találtam egy ilyet: Modecom MC-5006. Esetleg ezzel kapcsolatban van valakinek tapasztalata? Vagy van még esetleg másik hasonló kialakítású billentyűzet?
[ Szerkesztve ]
-
Lex Icon
senior tag
Sziasztok!
Az összefoglalóban és a topikban sem találtam mini billentyűzetekhez ajánlást, iránymutatást.
Hordozható formában, RPi-hez, mobilhoz, Linux-os mini gépekhez,... milyen mini billentyűt érdemes venni?
Két lehetőség, amikre gondoltam: Link1, Link2 (ez magyar).
Csatlakozás terén Bluetooth vagy saját USB-s adó-vevő a jobb? Már persze, ha van hova bedugni.
Köszönöm előre is a segítséget.[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
válasz Lex Icon #35639 üzenetére
Mini billentyűzeteknél szerintem mindegy, melyiket veszed.
Szemétkedésnek tűnhet, de billentyűzetként egyik sem egy nagy szám. Oké, valamiféle szöveget be lehet velük gépelni, de többre nem képesek. Csak akkor vennék elő ilyet, ha nagyon rá lennék kényszerítve. Helyette inkább bármelyik Genius vezetéknélküli bill. egész szettet választanám. Van otthon egy andoridos TV okosító, de "rendes" méretű billentyűzetet használok hozzá. Voltak próbálkozások, Logitech wireless tapipadossal ([link] , vagy a Hama Uzano , de egyszerűen nem, és nem. Annyira lekorlátoz a normális felhasználásban, hogy nagyongyorsan megszabadultam tőlük. -
Lex Icon
senior tag
Köszönöm.
Az asztali gépet normál méretű billentyűzettel használom (NEC (Cherry) 6000 M), de még a notihoz is egy Logitech K120-ast, mert a noti bill. sem elég használható munkára, viszont szeretnék egy olyat, ami mobilabb.
Van még egy Genius Luxemate i200-asom is, de az sem elég mobil. Ezért gondoltam ezekre a kis bizzentyűkre, csak gondoltam, megkérdezem, ebből a kategóriából melyik a jobb, használhatóbb. -
attiati
veterán
válasz Skynet258 #35642 üzenetére
az sem olcsó
én ezt néztem, bár jóval kisebb
Sharkoon WR10 3kkensington is néztem, de ott a zselés támasz körül valami gumiperem szerűség van
-
Skynet258
veterán
válasz attiati #35644 üzenetére
Én már egy ideje kerülöm az olcsó cuccokat, mindig van egy csomó kompromisszum, és a végén ugyanúgy megvettem a drágábbat. Most már inkább egyszer fizetek többet (persze csak ha van értelme) és le van tudva a dolog. 3k vagy 7k... Ok, van diffi, de nem olyan sok az a 7k sem ha tényleg van értelme és jó az a cucc. Na ezt viszont nem tudom... Ezért nem vettem meg én sem. Most kint vagyok németbe, lehet itt is körül kéne nézni? Bár sokkal itt sem olcsóbbak ezek a cuccok ahogy látom...
-
Ringman
nagyúr
válasz attiati #35644 üzenetére
nekem ilyen van, minőségre ok, csak a 75%-os billentyűzetemhez hosszú.
képeken nem tudom mennyire látszik, nem vízszintes a felső síkja, hanem ferde.Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Skullwipe
senior tag
E-Element Z88 81-Key, nem is rossz és a füldugón kívül egy másik megoldás a kék outemu-hoz.
-
nyunyu
félisten
válasz scream #35633 üzenetére
Erre a G80-3850LYBHU-2-ra rakható custom cap?
Egyedi, lépcsős Cherry kupakokkal sem kompatibilis Caps Lockot leszámítva minden kupakja szabványos méretű.
Igényesebb kupakszettekben szokott lenni WKL billzetekhez való 1.5 széles Ctrl/Alt gomb is, az pont jó rá, max a kupak dőlésszöge nem stimmel.Illetve O-ringezni lehet ezt az alacsony profilt is
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Magyar Microsoft Type cover Surface Pro 3,4,5,6,7 háttérvilágítású billentyűzet és Van Go -hoz is!
- SteelSeries Apex Pro TKL Billentyűzet, új ára 90eFt felett! 12 hó jótállás! HATALMAS AKCIÓ!!
- Razer BlackWidow Chroa V2 Green Switch billentyűzet
- Értékelésre vár - Hyperx Alloy Origins Core (TKL, linear red kapcsoló)
- LEÁRAZÁS! Ducky Mechanikus Gamer Billentyűzetek - INGYEN POSTA!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest