- Poco X6 Pro - ötös alá
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Realme 8 - az igazi nyolcas
- iPhone topik
- Ezekben a változatokban lesz elérhető a OnePlus 13 Kínán kívül
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Poco F4 - uzsonna tavalyi receptből
- Mobil flották
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
-
Mobilarena
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dobragab
addikt
Vettem egy Corsair K70-et MX Red-del, ISO US kiosztassal. Egesz kellemes, bar mar nagyon megszoktam a brown-okat, valahogy furan nehez lenyomni. A space-nek a stabilizator miatt fura, femes hangja van, bar o-ringgel egesz vallalhato. Keycapek baromi konnyen lejarnak, legalabbis a CM QuickFire Ultimate-hez kepest. A hangeroszabalyzo kifejezetten tetszik. A beepitett fenyerobeallitasok kozul a leghalvanyabb is tul eros sotetben, a 360 MB-os Corsair Utility Engine-nek a hatterben kell futnia az egyedi fenyerohoz.
A hangeroszabalyzo tok otletes, kifejezetten tetszik A kabel valami rettenetes, 1 cm vastag, drotkotel hajlekonysagu. Raadasul nincs hub benne, tehat mindket bumszli dugo kell ahhoz, hogy a billzet tetejen, hatul levo 1 db port hasznalhato legyen. Gari nincs ra, ugyhogy azon gondolkodom, kiforrasztom a francba a kabelt es kap egy hajlekonyat, az USB port pedig le van sz*rva.
Tudom, tudom, akasszak a tökömre egy lámpát, hogy sötétben is tudjak kaszálni.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz dobragab #35951 üzenetére
ha 14 napon belül vagy, vidd vissza, és vegyél egy KM780-ast. fizikailag K70/K95, de az appjában egyszer beállítod a profilokat, onnan törölheted - nekem w8.1 -> w10 hurciba után (új telepítés ssd-re) megtartotta az összes beállítást.
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
dobragab
addikt
válasz Mr.Csizmás #35952 üzenetére
Köszi a tippet
Sajnos nem játszik, 20k-ért vettem apróról, használtan, gari nélkül.
-
jkrisztian
aktív tag
Hali mindenki.
Jelenleg egy [link]Steelseries Apex 350-et nyuzok, nincs is semmi baja, jol birja a gyurodest, de elegem van abbol, hogy nem ferek el tole az asztalon mert akkora mint egy meretes tepsi. A mai napon szeretnek venni egy mechanikusat, ami kisebb, de minosegben nem rosszabb. Megmutatnam, hogy melyek azok amelyeket kineztem.[link]Logitech G910 Orion Spectrum RGB Mechanical Gaming
Ez nagyon tetszene. Elegge borsos az ara, raadasul csak svajci bill. kiosztassal tudom megvenni itt, de annyi baj legyen. Picit felek magatol a Logitech markatol, sosem hasznaltam meg es a gaming cuccaikrol sem sokat tudok. Valaki felvilagosithatna ezzel a ceggel kapcsolatban.
[link]Razer BlackWidow Chroma V2 - Gaming-Tastatur - Green Switches - Schwarz
Razer fulesem van, az anyaghasznalatan kivul meg vagyok vele elegedve, ez a billentyuzet is szimpatikus.(oWar)
Esetleg meg ez is szoba johet, mondjuk az ara elegge borsos, de nem sajnalom a penzt a minosegre. Errol a billnetyuzetrol mi a velemenyetek?
Sokat jatszom a gepen, elsosorban Dotazok es PUBG-zek, de gyakran jatszom mas jatekkal is, raadasul eleg sokat gepelek. Nagyon remelem, hogy ellattok jo tanacsokkal billentyuzet temaban. Elore is koszi nektek. Szep napot.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz jkrisztian #35954 üzenetére
KM780?100-150CHF körüli árazással.
-
jkrisztian
aktív tag
válasz Mr.Csizmás #35955 üzenetére
Nem tunik rossznak, esetleg te is ilyet hasznalsz? Elegge keves helyen kaphato itt Svajcban ez a billentyuzet es amelyik boltban talaltam, ott 150-170 CHF korul mozgolodik. Mar majdnem annyi mint egy nevesebb markaju termek. Persze az, hogy en eddig nem ismertem, nem jelenti azt, hogy ez egy no name marka. Lehet kenterbe veri azokat amiket linkeltem.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz jkrisztian #35956 üzenetére
abszolút nem noname, fizikailag oem corsair K70/K95, de van fedélzeti memóriája, ami tárol, stb. keress rá a topicban, pár user van már
[ Szerkesztve ]
-
youspinme
csendes tag
válasz Highground #35944 üzenetére
Teljesen mechanikus, cserélhető kapcsolókkal, ezeknek a minősége változó, egy-kettőt érezhetően nagyobb erővel kell püfölni. Pokoli hangos, cserébe fém, masszív darab és ebben az árban szerintem teljesen elfogadható, tekintve, hogy membránosok ellen harcol főként.
like a record, baby.
-
gyuromoj
veterán
Hali!
Első mechanikus billentyűzetnek mit ajánlanátok?
Világítson és lehetőleg maradjon 20k alatt, ha lehetséges.Üdv Gyuri
PSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.
-
Imurai
tag
Javaslatokat kérnék.
Plafon 100€
Mx Brown vagy megfelelője
TKL
EU-n belülről
Háttérvilágítás (nem szivárványos, de az RGB nem szükséges) -
fps8
senior tag
Sziasztok!
Íráshoz keresem a legtökéletesebb, kényelmes, minőségi, lehetőleg strapabíró, magyar nyelvű billentyűzetet.
Persze nem kell, hogy baltával csapkodható, vízálló, titániumszörnyeteg legyen...
Sokkal fontosabb a kényelem, és a praktikusság. Az eddig használt billentyűzetek közül a Dell Latitude E5430 laptopom ollós billentyűzete tetszik a legjobban, csak az most a dokkolóban csücsül. Apple billen gondolkodtam, csak kissé zavar, hogy máshol vannak rajta a home, page up-down, és hasonló, általam sokat használt funkcióbillentyűk. Jelenleg egy Logitech K400+ -on kattogok, de akad néhány kifogásom ellene: A gombjai túl közel vannak egymáshoz, és kissé lötyögnek, lehetnének némileg laposabbak, ja és igen, a touch pad-ba állandóan belenyúlok, ami gyakran okoz egészségtelen ingerültségi hullámokat nálam
Tehát összegezve: lapos, puha, halk, strapa, touchpad nélküli, minőségi, vezeték nélküli billentyűzetet keresek. Világíthat akár, de nem épp elvárás. Az ergonómiáról pedig annyit, hogy nem akarok újra tanulni gépelni (ketté tört, kicsavart, dupla space-es megoldások nem játszanak).
Árban mondjuk 50 ezer lehet a plafon, de persze nem bánom, ha az igényeimet legjobban kielégítő termék megáll 10-ezernél ."War... war never changes"
-
Highground
aktív tag
válasz gyuromoj #35960 üzenetére
Én is ebben a cipőben járok 20 alatt nem sok választásunk van Én megrendeltem a Redragon Kala-t az Emag-tól utánvéttel. Meglássuk... 13.900-ért szerintem egy teljesen mecha bill nem lehet olyan rossz vétel. Ha kibír 2-3 évet akkor már bőven megérte az árát. De ez a saját véleményem. Videókat találsz róla a youtube-on, ott meghallgathatod a hangját (elég hangos). Egy kicsit "stiff"-ebb (ezért hangosabb) MX Blue másolat kapcsoló dolgozik benne. A tartósságáról még nem találtam infót. Persze ilyen kínai csodákat még lehet venni amazonon, ebay-en 20 alatt. De azokat nem merem bevállalni. Ohne support, garancia. Itt legalább vissza lehet küldeni valahová, ha beszarik, és kapok 24 hónap garit is. Még ha nem Magyar cégről is van szó (Román az Emag ha jól tudom).
Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Highground
-
gyuromoj
veterán
válasz Highground #35963 üzenetére
iponon néztem két Rapoo billentyűzetet. Egyik 17k másik éppen 20k alatt van.
-
Highground
aktív tag
válasz gyuromoj #35964 üzenetére
Ja igen, ha TKL is jó akkor neked picit könnyebb a dolgod. Bár akkor már sima V500 16-ért vagy V500S picivel több mint 15-ért. Ráadásul elég zavaros, hogy mennyire van benne háttérvilágítás. Van ahol írják, van ahol nem. Persze ha egyáltalán kritérium. Mondjuk akkor a napokban jópáran bevásároltak Cooler Master Masterkeys pro-ból, ami csak egy picivel több mint 20. És MX (Brown) kapcsolós.
Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Highground
-
Zola01
tag
válasz nyunyu #35758 üzenetére
Köszi!
1 hétig telóval vezéreltem a gépet, de végül csak vettem egy rendes bill-t.A Rapoo K2600 8k volt az MM-ben, pár szó róla:
Nem használtam még tapipadot, szóval szokni kell, de nekem nem tűnik elég pontosnak/érzékenynek.
Ha csak arrébb húzom az "egeret" néha kijelöl, vagy éppen áthelyez dolgokat. Ezt leszámítva meg vagyok elégedve vele, filmezéshez, netezéshez jó. Játékra, vagy komolyabb dolgokra nem ajánlanám.
Remélem bírni fogja egy pár évig[ Szerkesztve ]
(Oo\ SKYLINE /oO)
-
Roxkex
senior tag
Sziasztok!
Végül megvettem a Cougar Vantar Scissor Switches billentyűzetét
Egyelőre nekem nagyon tetszik különösen amiatt, hogy halk ami valamiért nekem nagyon bejön és sokkal jobban tudok egy ilyen billentyűzeten írni mint egy membránoson.
Mechanikuson még nem sikerült ki próbálni magamat úgy, hogy annak legyen is magyar kukaposítása. :\
Majd egyszer talán sikerül egy olyat is be szereznem
Eddig ez a mániám :3Redmi Note 7 MIUI 12 Stable - Xiaomi.eu "Én nem akarok se iOS-t , se Androidot Én egy jó okostelefont akarok!"
-
gyuromoj
veterán
válasz Highground #35965 üzenetére
Valami cikk van ezekről a kapcsolokrol?
Mert ahogy olvastam itt a topikot, van pár fajta.PSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.
-
nyunyu
félisten
válasz Highground #35965 üzenetére
Mondjuk akkor a napokban jópáran bevásároltak Cooler Master Masterkeys pro-ból,
Az ennyien vették a héten, meg már csak egy-két darab van, meg 45-en nézegetik feliratok is kb. ugyanaz a mocskos marketingtrükk kategória, mint az egységár fölé kiírni egy jóval nagyobb számot, majd áthúzni.
Csak azt a célt szolgálják, hogy elültessék a csíráját annak az elmédben, hogy most rögtön vedd meg, különben lemaradsz.
Aztán ha sikerül megetetniük, akkor gondolkozás nélkül nyílik a pénztárcád, és csilingel a kasszájuk.
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
JoeCockBill
senior tag
bocs ha hülye kérdés. látom hogy létezik olyan hogy cooler master magyar billentyű készlet. de nézegetem a képeket a billentyűzetről, és nem tudok rájönni hová kerülne az í és az ű. arra tudok gondolni hogy a billentyűzet kiosztása valójában máshogy néz ki, de az összes létező magyar webshopot végignéztem, szóval elbizonytalanodtam
új lemezünk: https://wmmd.lnk.to/BMB_RegiVagas
-
addikt
válasz JoeCockBill #35971 üzenetére
Ne higgy a webshopos képeknek, szarnak bele és mindhez a standard US kiosztású képet teszik. A bill. valójában UK, megvan a helye a plusz billentyűknek. Gyártó oldalán érdemes nézni mindig, az azért hitelesebb forrás ( de az se mindig).
Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
-
gyuromoj
veterán
Saturnban ma nézegettem mecha billeket, de 100 euró alatt nem igazán találtam. Igaz csak márkásak voltak.
Volt egy Logitech ami szalcsiszolt fém felületű volt és rövid volt. Bejött, de 250-260 euróért kicsit drága nekem.PSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.
-
Imurai
tag
dafuq? Masterkeys S nincs is az országban? Vagy csak én nem találok?
-
Skynet258
veterán
válasz JoeCockBill #35971 üzenetére
A lényeg, hogy UK kiosztással vedd (ez az utótag benne van a kódjában is a webshopokban), a képekkel ne foglalkozz. Magyar szettet külön megveszed hozzá, és így fog kinézni (a hsz az egérpados topikba ment de az utolsó képen ott van a bill felülnézeti képe).
-
dobragab
addikt
válasz gyuromoj #35969 üzenetére
Ez tényleg jól jönne
A Cherry MX kapcsolókról bőven találni szakirodalmat, de a Kailh, Gateron, Alps, Romer-G, Razer sajátmárkás, stb. típusairól bőven elférne pár sor az összefoglalóban, mondjuk hogy a Cherry-khez képest melyik milyen karakterű.
[ Szerkesztve ]
-
Skynet258
veterán
válasz JoeCockBill #35980 üzenetére
Jó szemed van, az. Át is ugrok majd a topikba, mert lassan fejlődnék és érdekelne mit lenne érdemes venni következőnek...
-
nyunyu
félisten
válasz dobragab #35979 üzenetére
Az a baj, hogy már annyi féle kapcsoló van, mint égen a csillag, senki sem tudja mindet követni, hogy melyik milyen.
Mittudomén, Csak a Kaihua piacradobott 4 új kapcsoló családot az elmúlt pár évben:
- Speed
- Speed Pro
- Boxed
- vékonyEz összesen ~15 új kapcsolót jelent.
Cherry messze nem újított ennyit (SMD világítás kompatibilis új ház az MX RGB-ken, rövid úton kapcsoló MX Speed/Silver, hangtompítós MX Silent, amit aztán átkereszteltek MX Silent Redre, mert jött a keményebb MX Silent Black)
Sokkal durvább a helyzet, mint egerekbe való kapcsolók frontján.
(Tényleg, Cherry DG2 milyen karakterű az Omron D2F-01F-hez képest? )Alps? Az sajnos múlt idő, mivel már vagy 20 éve nem gyártanak billzetbe való kapcsolókat, különböző OEMek által gyártott Alps licenszes kapcsolók sincsenek 2012 óta.
(Azóta jött helyettük a kanadai Matias.)Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Skullwipe
senior tag
válasz nyunyu #35984 üzenetére
És akkor a Tesoro féle analóg dolgokkal? Semmit nem hallani róla? Most is csak valami cég kezdte meg a prototípusozását a saját verziójának az analóg dolgoknak, de ott is rögtön csak az jött elő, hogy nem igazán működött az actuation point belövése sehogy se. Gondolom az is végül sehova se jut. Pedig vízállóság, szinte örökké tartósság szinte adott hozzá. Nem értem, hogy ezek is miért nem futnak. Igen drágák, de csak mert túl árazzák.
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
Le kéne állnom a /r/mk olvasásával, mert már előre fáj a pénztárcám, amikor azt írják, hogy nemsokára indul egy GMK BlackOnWhite GB.
-
dqdb
nagyúr
válasz Crabface #35989 üzenetére
Valószínűleg 100-130 dollár környékén lesz szállítási és egyéb járulékos költségek nélkül, ennyiért szoktak menni a 104 gombos GMK készletek, az ISO felár még erre jön rá. Cserébe egy tényleg jó minőségű doubleshot ABS kupakkészlete lesz.
nyunyu: próbálok segíteni: ABS így a fehér idővel sárgulni fog
[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
válasz nyunyu #35991 üzenetére
Nem sakktábla És ha már sakktábla: nekem a fehér alapszínű GMK készletekből a Honeywell tetszik a legjobban.
Most nézem, hogy a WASD-nál már GMK kupakkal is árusítják a billentyűzetüket, így a WASD V2 ezzel a kupakkészlettel szállítással és egyéb sarccal együtt csekély 118e forintból kijön
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
jkrisztian
aktív tag
válasz jkrisztian #35954 üzenetére
Végül betértem a Media Marktba és szerelem első látásra alapon vettem egy Razer Ornata Chroma billentyűzetet. Mecha-Membrane, nagyon meg vagyok vele egyelőre elégedve.
-
gyuromoj
veterán
válasz jkrisztian #35993 üzenetére
Mi ez a membranos megoldás?
-
jkrisztian
aktív tag
válasz gyuromoj #35994 üzenetére
"Félmechanikus?!
Az új technológiának köszönhetően ötvözik a mechanikus és a membrános kapcsolókkal felszerelt billentyűzetek tulajdonságait. Nem annyira hangos, mint egy normál mechanikus switch, de jobban bírja a gyűrődést, mint egy régebbi típusú membrános."
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
Nincsen kövezős ikon?
Pedig igény az lenne rá
-
troland26
őstag
sziasztok
Ha vennék egy ilyet [link] tudnék belőle "magyar" csinálni ? Mintha valahol olvastam volna , hogy van rá lehetőség.......
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest