Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Yiggdrasil

    aktív tag

    Ráfáztam. Vettem egy Yaris TS-t még tavaly augusztusban, minden csodás volt, gyönyörű, hibátlan, minden szépen szervizelve előtte, stb.
    Hazahoztam, használtam boldogan pár hónapot. Majd jött a jelenség, hogy 1 hét ácsorgás után nem indul. Új akkis, megy szépen tovább. Utána fura hangok, rángatás váltásnál: eltörlt a motortartó bak, mint kiderült nem is belevaló alkatrészt flexeltek bele, még kismillió egyéb alkatrész csere vele együtt. Legyen egy olajcsere is, mondván 8ezret ment. 5w30 gyári Toyota helyett menjen csak a 10w40 Xado merthogy ő szerelő, neki higyjek, jobban tudja, különben is negyedmillió km után megenné a Motul vagy a Toyota 5w30 olajat. Ok, cserél légszűrőt is.
    Elhozom, full halott az egész, alig megy, nem az a dinamikus kis dög mint amikor megvettem.
    Ismerőshöz át, igaz nem Toyotás de átnézzük, egy kis szilikoncső elrepedt, szaki nem jól húzta le, visszatette gyorskötözővel, elment a nyomás. Utána dinamikusabb, de nem az igazi, nem jövünk rá, hagyjuk, majd tavasszal nagyszervíz. Bal első kerék közben egyre jobban cicereg, teljesen random módon belekezdve. Ok, majd fékbetétcsere.
    Karantén, 1 hetet áll megint, akku kuka, bikázásra sem indul, közben szépen kirügyezett ő is az orgonabokor mellett. Pedig nem full csillaggarázs, fedett kocsibeálló, mellette a 307-es köszöni jól van. Most majd autóvillamossági, karosszériás, fényezés, felújítás és vagy autópiac vagy marad nyári idényautónak. Ügyesvoltam. Nagybátyám szerint ez van, 1millióból csak hasonló szart lehet venni.

    Most hogy csalódtam a Toyotában, elkezdtem félrerakni hogy ősszel vegyek egy másikat. Kérdésem az lenne, hogy ha az össz igényem egy klíma, és egy biztonságos felépítés, és a fókusz a megbízhatóság lenne, akkor mekkora tőkével kellene beleszállnom a dologba, illetve milyen márkát/típust nézegessek? Szerelőm BMW-s, nagyon ért hozzájuk, rengeteg alkatrész-forrása van, egyszerra 6-8 saját projekten dolgozik, de nekem még mindig borsódzik a hátam a márkától, akkor már inkább VW csoport, de nem tudom. Használata sajnos teljesen vegyes: ha én használom, akkor napi 15-20km befele, ugyanennyi hazafele autópályán. Ha feleségem, akkor 10km pálya, majd napvégén BP belváros 25-30km oda, ugyanennyi vissza, majd 20km pálya haza. Ketten vagyunk, nem tervezünk bővülni, méret nem szempont, de SUV-ot kizárom.

Új hozzászólás Aktív témák