Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • sunmao

    csendes tag

    válasz Crias #22510 üzenetére

    Megkaptam a privát üzenetet, köszönöm, hogy utánajártál. Ez a http://www.mifcom.de oldal nagyon drágának tűnik és a választék is kisebb mint itt: http://www.alternate.de. Ezért inkább úgy döntöttem, hogy tőlük veszem a gépet, nekik viszont nincs az a Fractal házuk amiről fentebb beszéltünk, viszont van a Zalman ház amit írtál. Eddig úgy voltam vele, hogy nem érdekel a ház, az érdekel ami benne van, de ez a ház.... Iszonyatosan tetszik. A hűtés is meg van oldva, egy szó mint száz a Z11 Pluszt választottam magamnak.

    Most már kezdem úgy érezni, hogy a PC összelegózása legalább annyira jó móka mint használni a cuccot. Az elején azon is gondolkoztam, hogy veszek egy kész Alienware configot és nem szenvedek vele, de tetszik a dolog és így jobban is a magaménak fogom érezni a VAS-at.

    Sajnos összerakni nem merem, ezért még le fognak venni tőlem plusz 100€-t, cserébe ők összerakják és letesztelik, hogy rendben van-e. Raktam már össze gépet nem arról van szó, de itt még is egy 1000€++-os cucról van szó, nem ezen akarom kikísérletezni, hogy mennyi pasztát rakjak a CPU-ra.

    Lássuk tehát az új configot és a további kérdéseket!

    Kérdések:

    RAM:
    Corsair DIMM 8 GB DDR3-1600 Kit (CMZ8GX3M2A1600C9, Vengeance) - 35€
    Corsair DIMM 8 GB DDR3-1600 Kit (CMZ8GX3M2A1600C8, Vengeance) - 59€

    Úgylátom ez a CAS latencty-t jelenti, de azt írják hogy nagyon nincs különbség a 8 és 9 között, csak a benchmark-oknál.
    Az a 14€ egy ilyen PC-nél már nem vág földhöz. Ti mit gondoltok, játéknál számíthat?

    forrás: http://hardforum.com/showthread.php?t=1606230

    Jobb lenne esetleg 1db 8gigás, vagy a 2x4GB jobb, vagy mindegy?

    Videokártya:
    Melyik márka legyen?
    Gainward, GIGABYTE, ZOTAC

    Nekem az előző egy Gainward Nvidia 8600GTS volt, nagyon a szívemhez nőt. A Gainward-ot nagyra tartom, viszont ZOTAC Htpc-m van és ők is minőséget adnak! Javaslat? A Gigabyte-ot tenném a 3. helyre ha be kéne őket sorolnom, de beraktam mint opciót.

    HDD:
    Western Digital WD1003FBYX 1 TB (SATA 300, RE4, 24/7) - 93€
    Western Digital WD1002FAEX 1 TB (SATA 600, Black) - 90€

    A kérdés ugyanaz mint a RAM-nál, mi a különbség? Az a 3€ már nem vág földhöz, vegyem a 93-asat?

    Ez a config így: 1170€ + 100€ összerakás + 10€ szállítás, tehát a vége: 1280€

    Amit eredetileg akartam az i7-es CPU-val, az ASUS lappal:
    Intel® Core™ i7-3770 (Boxed, FC-LGA4, "Ivy Bridge") - 264€
    ASUS P8Z77-V LX - 105€

    Ez plusz 103€ lenne, tehát így a vége ~1400€. Ez mondjuk már lehet kicsit sok, de gondolni kell a jövőre is, nem akarok egyhamar új PC-t összerakni (bár amúgy is leáldozóban van a koruk). Tehát a kérdés, hogy a jövőben, lehet-e annak értelme, hogy most kiadom ezt a plusz 103€-t? Ha ezt venném, gondolom elég lenne a most kiválasztott, ezt már megtárgyaltuk, de elég lenne az Alpenföhn Sella is, vagy abból kéne új?

    SK köszönöm a ház ajánlást, mondanál esetleg véleményt erről a Zalman-ról (Z11 Plus) is? A ph cikket láttam róla, az alapján meggyőző volt.

    Végül pedig egy HUP-os vélemény a BeQuiet tápról:

    "A FSP belső (FSP brand) nálam már többször levizsgázott.

    Alapvetően a kondenzátorokon szeretnek spórolni pár eurócentet, ami azt eredményezi, hogy te sz*psz vele pár (1, jó esetben 2-3) év múlva. Míg a Seasonic saját márkás tápjaiba (mid-, highend) csak jó minőségű alkatrészt rak, az OEM-ekbe olyat is, aminek nincs keresnivalója egy tápban (Capxon, Teapo vagy még rondább márkák).

    Az utolsó generációs tápokban az 5 és 3.3V-os kört a 12V-ból DC-DC konverterrel állítják elő. Egyszerűbb a felépítésük, stabilabb minden ág, és a 12V még erősebb.

    Egy szó mint száz, szerintem, ha nincs keret a Seasonic X szériájára, akkor válaszd ugyancsak tőlük az M12II-620-t. Van S12II-520 is, ha esetleg úgy döntessz, hogy mégsem kell a plussz teljesítmény. Még mindíg jobb mint a Bequiet 600W-osa.

    Semmiképpen sem ezeket a LIDL stílust képviselő bevásárlós címkézőket (Bequiet, Xilence, és ki tudja még hány "német" "gyártó"). A Corsairban ugyancsak van szemét kondi (Teapo). Árban a két olcsóbb Seasonic közt van. Szerintem nem éri meg a pénzét. CWT gyártmány egyébként.

    Hogy hány wattost, azt lehet számolgatni, de alapvetően ahoz a videókártyához továbbra is e körül (600W) nézegetnék. Valószínű, hogy nem fog többet húzni mint 400-450, de jó az a 100-150W tartalék.
    A ventillátorok alapvetően nem sok vizet zavarnak, kisebb a fogyasztásuk mint a lemezeknek.

    Lapnak az MSI-t csak ajánlani tudom."

    Mivel látjátok, hogy én annyira nem értek a dologhoz, nem is akarok belemenni, hogy kinek van igaza, úgy látom itt ph-n elég expertek az emberek és én se olvastam máshol rosszat erről a tápról, szóval valszeg ez marad. Csak be akartam másolni mert, kíváncsi vagyok a véleményetekre.

    Esetleg még felnézhettek ti is az oldalra, ha van olyan cuccból jobb alternatíva ami árban nem nagyon tér el, akkor várom a javaslatokat. Például a tápoknál van ott Chieftec és Seasonic is, bár nem tudom ebben az árkategóriában azok jobbak-e.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák