Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Crias

    senior tag

    válasz sunmao #22503 üzenetére

    De jó sikerült bezárni az ablakot.

    Na újra:

    Proci + lap: K-s proci tuningos és neked kellene tuningolni, amit ha nem akarsz akkor nagyon felesleges.
    Meg mellé a Z77-es lap is. Inkább vedd a nem K-s i5-öt és mellé azt a B75-ös Asus lapot, vagy esetleg ha szeretnéd vehetsz I7-3770-et is kijön az árkülönbözetből szerintem, habár én feleslegesnek tartom, mert az i5 se lesz proci limites.

    Táp:
    Még mindig nem értem minek akarsz ekkora tápot venni.
    Itt van egy teszt 4,2Ghz-re húzott i7-essel, igaz ez a 270W nem csúcsérték de 300W-nál nem hiszem hogy többet fogyasztana ez a konfig és akkor ugye te alaporajelen használnád, szóval egy minőségi 450 vagy 500W-os táp bőven megfelelő lenne.
    Mondjuk ez: Be Quiet! Straight Power E9 CM modular - 480 Watt
    Ha nem fontos a modularitás akkor 6 euroval olcsóbban van 500W-os e9-es is.
    Mindkettő gold minősítésű.

    Ram: Mint mondtam az intelek csak 1600Mhz-es ramokat támogatnak de ezeknek sincs kb semmi előnyük az 1333Mhz-esekhez, esetleg tuningnál profitál valamit az 1600-as, de gyorsabb ramot venni pénz kidobás, főleg hogy hivatalosan nem is kezeli.

    HDD: A seagate-re nálunk csak 1 év garit vállalnak ezért WD-ket ajánlunk inkább, mert azokra 2 év gari van, meg eleve WD-t akartál nem? De ha nem lesz gond vele akkor jó lesz a Seagate is :)

    CPU-cooler: Egyén függő van akinek bőven elég van akit zavar, de szerintem a vga-d el fogja nyomni a hangját. Ha akarsz venni valamit rá akkor alpenföhn sella vagy loki ami még viszonylag olcsó és ahhoz képest elég jó ezeken 9cm-es ventik vannak, vagy xigmatek gaia 12cm-es ventivel. Drágábbat nem érdemes rá venni, a gaia-t is már tuningra ajánljuk.

    Kérdésekre a válasz:
    - Igen
    - Nem, neked kell húzni ha ilyet akarasz. Igen ha húzod akkor több hő keletkezik, te is jobban izzadsz ha meghajtanak :)
    - Fentebb írtam a lapokról, röviden Z77 enged tuningolni, H77, B77 nem engedi a tuningot. A B75 a H77 butított változata, annyi hogy nem tudja a raidet ami sok embernek felesleges meg az ISRT-t ez egy SSD caching, de a nagy SSD-k miatt ez is felesleges, tehát tökéletesen megfelel a B75 is.
    - Fentebb írtam a ramokról, nem hoz semmi pluszt ráadásul nem is támogatja az intel, egyedül az AMD apuinál van kézel fogható gyorsulás a gyorsabb ramoktól. Vedd az 1600-asat.
    - A ventik nem sokat fogyasztanak nem mérvadó. De azért bekérdeztem a tápos totyikba majd ha ott válaszolnak akkor megírom priviben.

    Az arc midi házról majd SK mond véleményt . Én egy Xigmatek Midgard II-be raknám a konfigot, mondjuk abba kellene + venti is. Esetleg valamelyik Zalman Z9/Z11 vagy Z5 plus is megfelelő lehet. De majd ebben tényleg SK segít.
    Mondjuk ez alapján nem rossz ház az arc midi sem.

    [ Szerkesztve ]

    Crias

Új hozzászólás Aktív témák