Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Thomas19

    tag

    válasz hobizoli #143209 üzenetére

    Most nem használok semmi olyan sw-t, ami memóriaigényesebb lenne egy böngészőnél vagy a Skype-nál, de ezzel a géppel nem is lehet. Nem játssza le a 60 fps videókat (gondolom ebben inkább a vidikártya lehet a ludas - Sapphire HD5450 512 MB), de sokszor böngészés közben a nagyobb képek betöltésével is gondja van. Az új gépen a játékokon kívül esetleg annak lehetne jelentősége, hogy kódolnék H.264/H.265 videókat néhanapján, ha nem tartana 2-3 napig, mint a régin, és a tesztben láttam, hogy a 2200G ezt hardveresen támogatja. Szóval ilyenen nem akarok spórolni, ha ez egy szélesebb körben használható proci, ami tovább lesz elég számomra, akkor inkább legyen ez, mert procit nem könnyű később cserélni egy gépben.

    Viszont monitorra még 20k-t sem szeretnék most költeni, ha ez a régi még rádugható ezekre az alaplapokra, mert az nem lenne kihasználva. Videózni nem akarok rajta, arra meg, hogy gyorsan megnézzek valamit a neten, vagy olvasgassak egy szabad fél órámban valamit, még ez is megteszi (meg a tabletem is), hogy ne kelljen mindenért bekapcsolni a TV-t. Betekintési szögnek sincs jelentősége, ha előtte ülök az íróasztalnál. Apukámnál egy régi 4:3-as LCD monitor van, amit a tesóm vett kb. 5 éve 4 euróért (!), amikor leselejtezték a munkahelyén a monitorokat, pl. egy olyan is tökéletes lenne nekem (vagy hasonló 16:9). De ez ráér, ezt bármikor meg tudom venni, ha valóban szükséges lesz.

    WD vinyó nem baj, hogy lassabb? Vagy nincs jelentősége? Vagy a játékokat úgyis inkább SSD-re kellene telepíteni? Mondjuk ahhoz meg már nem elég a 128-as, most csak a rendszer van rajta a progikkal, és 58 GB szabad hely van.

    Az emulátornak itt írja a követelményeit, legalább 8 GB RAM-ot és multi core procit javasol, de nézd meg légyszi, mert nekem magas ez a single thread passmark score. De ezt esetleg több példányban is futtatnám, mert botozásra kellene, ha úgyis be van kapcsolva a gép, és mellette használni is tudjam azért:)

Új hozzászólás Aktív témák