- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- Honor Magic V2 fél év után
- Poco X6 Pro - ötös alá
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt
- Apple Watch
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Milka 78
nagyúr
válasz batagy #98535 üzenetére
A hűtőt passzolnám, talán a léghűtéses topikba tudjàk.
Azért, mert az Asus így ítélte meg. Sanszosan a vrm rész kevesebb hőt termel ezért sajnos a bordán spóroltak, míg az Asrock a nagyobb bordával próbálja a hőfokokat kordában tartani.
A vrm-ről és annak jelentőségéről találsz anyagot a yt-n (Rp's Lair pl elég érthető nyelven összefoglalta). -
batagy
őstag
válasz Milka 78 #98551 üzenetére
Köszönöm!
Megnéztem ezt a videót. Az a konklúzióm, hogy a nagy darab fémtömb önmagában nem jelent jó hűtést, ha nincsenek rajta bordák. Nem tudom az Asrock mennyire bordás, de nem tűnik túlságosan annak. És kockázatos is, hogy beleér a Ninja hűtőmbe.
Inkább az Asus PRIME H470M-PLUS felé billen a mérleg . Ez akkor ajánlott végül is?
-
-
bambano
titán
válasz Ittnemaz #98555 üzenetére
ha van zseton, akkor én intel szervert vennék.
ha nincs annyi zseton, akkor asust.
asusnak van olyan szervere, amiben van két m2 nvme slot, nem alakítja át satara.
mondjuk az intellel bukod a pcie 4.0-t. esetleg szétnéznék itt: [link]dell szerverem sose volt, intelből van egy kazallal melóban, egy supermicro szerverem van itthon. intel bejövős, a supermicrora ráfaragtam, nem tudom, akarok-e még olyat. pedig elég jó cuccaik is vannak.
utóirat: intel szerver alatt az intel gyártmányú szervert értem, nem az intel chipsetes hp/dell/fujitsu mittoménmi szervert. [link]
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
coolpet
senior tag
Sziasztok!
Ha MSI Tomahawk B450 és B550 lap közül kellene választani (Valószínűleg Ryzen 5 3600-al) akkor mit vennétek?
35K VS 52KElég nagy az árkülönbség, valóban jobb annyival?
Vannak e gondok a B450-es Tomahawkal?
Köszönöm, Péter
-
Milka 78
nagyúr
válasz coolpet #98558 üzenetére
Almát a körtével . A B550-es jóval komolyabb lap mint vrm-ben mint a felszereltségében ráadásul friss termék ami hosszabb / gyorsabb terméktámogatásra számíthat és röhögve el van a legújabb 5950x-el még oc-zva is. Ehhez képest a B450 jóval szerényebb lap minden téren, viszont ettől függetlenül egy 3600x alá bőven ideális a 450 Tomahawk is (oc-s 3800x alá is), árkategórián belül nagyon rendben van.
[ Szerkesztve ]
-
hemaka
nagyúr
Lapot keresek Asrock B365M pro 4 helyére, mert a 9600F és 1660Ti kombó megfingatja a VRM-et és nyekereg vagy sípol vagy mi a tökömet csinál, de az őrületbe kerget lassan. 50k max. összegért van valami értelmes ami csendben van?
-
Kisbocs06
tag
Sziasztok ! ASUS B360M-A lappal lenne két kerdes .A rajta lévő M2 es SSD csatlakozó az Ultra M2 sebességű vagy csak a lasabb sima M2 es ? ( ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 256GB AGAMMIXS11P-256GT-C Ssd-m van ) illetve ez a lap tudna kezelni a meglévő G.Skill 3000mhz Cl 16 os 2x8 GB memoriamat ? ( Tudom hogy csak 2666mhz sebesegen tud kezelni a lap )
[ Szerkesztve ]
-
pIIrash
tag
Sziasztok,
Lassan három éve, hogy upgradeltem és lejárnak a garik az alkatrészekre. Ezért frissíteném a jelenlegi 4790K + MSI Z97 G45 GAMING kombót. (A legjobbkor )
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
Inkább a mi jöhet számításba listát írom le.
- MSI MPG Z490 Gaming Plus
- MSI MAG Z490 TOMAHAWK
- GIGABYTE Z490 VISION G
- GIGABYTE Z490 AORUS ELITE AC
- MSI MEG Z490 UNIFY (rezeg a léc)
- ASUS ROG STRIX Z490-E GAMING (csak végső esetben, pl. A++ akció esetén)
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
- 850-es FPS Hydro táp,
- 10700K, de később akár 10900K
- RAM-ot nem tudom, de ott tunning nem érdekel. 4 x 8 GB vagy 2 x 16 GB. Ennyi biztos.
- Egyelőre GTX 1070, de utána mindképp 2080 Super vagy RTX 3070
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
Mindegy, de a Sound Blaster Z hangkártyát legyen hova besúvasztani.
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB,SATA,PCI,PCI-E,...)
PCI-E a Sound Blaster Z-nek.
+ M.2 SATA
+ Samsung 860 + 850 SSD
+ 2 SATA WD 1T
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
Nem.
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
Kis mértékben talán.
7. Használt, vagy új alaplap?
Új
8. Fontos e a lap kinézete (szín, dizájn, rgb,...)
Nem.
- +1: Esetleg szeretnél CF/SLI-t?
Nem, max ha valaki azt mondja, hogy abszolút jobban megéri pl. egy SLI 2080, mint pl egy 3080, stb.Köszönettel,
pIIrash -
Milka 78
nagyúr
válasz hemaka #98560 üzenetére
Na ilyet sem hallottam még, hogy cicereg, viszont lehet hogy valamivel gerjed és más hardver környezetben nem csinálná. Próbáltad az energia gazdálkodási opciókat tiltani (c state, a neten van róla infó). Olyan lenne mintha fix fesz/órajelen hajtanád a procit.
Ha nagyon nem boldogulsz akkor matx-ben ASUS ROG STRIX B360-G, atx-ben ASRock Fatal1ty B360 Gaming K4. Sanszosan friss bios lesz rajtuk, de azért nem árt ellenőriztetni...vagy esetlegesen olcsóbb Z-s lapot is lehetne keresni mint a MSI Z390-A PRO vagy Gaming Plus, ASUS PRIME Z390-P, GIGABYTE Z390 UD. Matx-ben MSI Z390M Mortar, GIGABYTE Z390 M GAMING. -
hemaka
nagyúr
Koszi mindkettotoknek, amint lesz idom megnezem amiket irtatok. Alapjaraton semmi hangja nincs, de ha elindul egy combosabb jatek akkor nyomja rendesen, video: [link]
Valoszinuleg biztosra megyek es ramegyek egy Z-s lapra, ha nem tudom megszunetetni ezt. Gondolom a cpu tuning miatt abban valamivel normalisabb komponensek vannak. -
Saccco
nagyúr
Többen keresték a B450 Tomahawk Max-ot, most vigyétek, amíg 30 pénz. [link]
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
-
Alg
veterán
Sziasztok,
Ryzen 3600 alá létezik olyan ajánlott alaplap, ami teljesíti a következőket:
- mATX
- Bluetooth
- WiFi
- max. 40k, de az se baj ha 30ból megvan.Igen, tudom, tök jó USB-s BT meg Wifi donglik vannak, de valahogy mindig csak a szívás van velük miközben pl. a noti beépített cuccai gond nélkül mennek. Meg a kábeleket/dugaszokat is csökkenteném így.
Köszönöm!
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
nagyúr
válasz Milka 78 #98575 üzenetére
Egészen pontosan az M2_2 az gen 2.0 x2-es.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
aradebil2
senior tag
Megéri a kb 5ezer felárat a B460M vonalon a Mortar a Bazookával szemben? Bazookáról semmit sem találok szinte a neten, még a youtube-on is csak indiaiak unboxolták Ahogy nézem picit jobb hang, több usb port (ucb-c is), 2500-as lan,+1 x16-os pcie... Ha ebből egyikre sincs igazából szükségem, akkor nagyon nem nyúlhatok mellé, igaz? Gondolom a build quality ugyanolyan mindkettőnél
-
nagyúr
-
-
boorit
csendes tag
Hello!
I7-10700hoz (non-K) keresek alaplapot. Az lenne a kérdésem, hogy elég hozzá egy B460 (pl MSI Tomahawk) vagy jobb lenne a Z490? (Pl MSI Gaming Plus, ez 10-15Kval drágább, a Z490 Tomahawk már majdnem egy 20assal)
-
palfitom
félisten
válasz boorit #98587 üzenetére
Szia,
Jó, és ajánlott lap a B460 Tomahawk. (picit olcsóbban mehet a B460 Torpedo is)
Az i7 mellett már B-s lapban is 2933 MHz-en futhatnak a ramok, ezért nincs nagy szükség a Z490-re (főleg, ha játék lenne a gép célja).Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
boorit
csendes tag
-
palfitom
félisten
válasz boorit #98589 üzenetére
Szívesen.
Persze, mehet bele. (Az esztétikum számomra is fontos! Hasonló okokból került a kisgépembe 3200MHz CL18-as Fury KIT, ami 2666 CL15-ön fut a H-s lap miatt.)
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
GeryFlash
veterán
Sziasztok!
A legolcsobb megbizhato markaju (Biostar es Asrock off) PCIE 4.0-s alaplapot keresem ami elvinne egyszerre egy SSD-t pci-en keresztul es mellette egy VGA-t is x16-ban szinten 4.0-val.
Ami fontos lenne hogy most egy ryzen 3600 kerulne bele, de kesobb egy 5700-zal valo bovites is benne lenne. Jol latom hogy ez a [Gigabyte B550M S2H] pont ilyen alaplap? Esetleg van ennel ajanlottabb ebben a 30 ezres arsavban?Hi, i'm new to APHEX TWIN, so i was wondering how much the IQ requirements was to enjoy his stuff. and understand all the underlying themes, because its really complex stuff. I have IQ of 119 but i heard that you need atleast 120 is it true?
-
MacEdm
tag
Sziasztok!
Egy i5-10600k alá keresek egy ATX Z490-es alaplapot. A lapra 50-60k-t szánnék és örülnék ha inkább az 50 felé mozogna az ára. Szeretnék tuningolni is és örülnék ha egy 5ghz-es OC-t összetudnék hozni minél kevesebb ráfordítással.
Ezeket néztem eddig:
MSI Z490-A Pro
Asus Prime Z490-P
MSI MPG Z490 Gaming Plus -
fecaga21
senior tag
Valakinek van itt tapasztalata Gigabyte B550M Aorus Elite alaplappal kapcsolatban?Ryzen 5 3600 mellé lenne. Eddig Gigabyte alaplapom volt, és nagyon megbizható, semmi problémám nem volt vele több mint 10 év alatt igy űgy döntöttem ismét Gigabyte közül választok. Hosszú távra lenne a konfig.
-
AsakuraDave
őstag
Hali,
Nagyjából egy árban tudnám venni ezt a két lapot:
Asus B550 Strix-E Wi-Fi
Gigabyte B550 Aorus Pro AC5600X menne a lapba, nem tudom memó kezelés , alaplapi hangkártya, bios, support melyiknél jobb?
There's only one thing that hurts people more than lies. It's saying out loud the truth and facts.
-
Alg
veterán
-
illes0102
aktív tag
Sziasztok!
Melyik lapot ajánlanátok 5900x alá? (mind kettő nálam lesz és az egyiktől megválnék..)
Asus Prime x570-P
Asus Strix B550-F
32gb(2x16) 3200mhz (cl16) Crucial gaming rammal menne.
Az egyetlen ami számit a későbbi OC lehetőség.
Köszönöm előre is! -
Milka 78
nagyúr
válasz AsakuraDave #98595 üzenetére
Most mindenkinél vannak gondok bios téren, de ez idővel megoldódik. Ha pusztán a száraz adatokat nézzük akkor az Asus és ez főként úgy értem ha a Giga árában megkapod, mert az utóbbi vagy 10-15 ropival olcsóbb.
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen autót vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Projektor topic
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Óra topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Xbox Series X|S
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.