Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Rick4

    félisten

    válasz Lauda #29778 üzenetére

    Te termeled a hülyeségeket, persze a kérdésre meg válasz nincsen, nyilvánvaló miért, mert megint rosszul jönne ki neked, holott a legrosszabb megint amit teszel, hallgatsz, és megfutamodsz egy válaszadás elől.
    Olvasd el előbb a kreszt, aztán gyere vissza magyarázkodni. bár ahogy ismerlek, ennyi gerinccel ez se jön majd össze.

    Na akkor nézzük, a mai napon hatályos kresz: [link]

    Ennek egy ide vonatkozó része mindjárt az első számú függelékben: Azt a gyalogost, akinek elsőbbsége van, az elsőbbségre kötelezett nem akadályozhatja és nem zavarhatja áthaladásában.

    Tehát az elsőbbségadás megvalósul már azzal, ha nem akadályozom és nem zavarom az átkelésben, mint ahogy a többi autósnál is van az elsőbbségadás fogalma, kihajthatok elé ha 500 méterre van, azért nem kell megállnom, mert megláttam 4 sarokkal arrébb.

    Tehát ha semmi mást, csak az én esetemet vesszük alapul, pont úgy elmehetek előtte ahogy el is mentem. Nem zavartam, a sebességéből következett, hogy zavarás szóba se jöhet, és a másik rész:

    Magatartás a gyalogosokkal szemben

    43. § (1) Kijelölt gyalogosátkelőhelyen a járművel a gyalogosnak elsőbbséget kell adni. Útkereszteződésnél a bekanyarodó járművel - kijelölt gyalogosátkelőhely hiányában is - elsőbbséget kell adni a gyalogosnak, ha azon az úttesten halad át, amelyre a jármű bekanyarodik.

    (2)265 Azt a helyet, ahol az (1) bekezdés értelmében a gyalogosnak elsőbbsége van, a jármű vezetőjének csak olyan sebességgel szabad megközelítenie, hogy a jármű vezetője az elsőbbségadási kötelezettségének eleget tudjon tenni. A jármű vezetőjének a kijelölt gyalogos-átkelőhelyet csak fokozott óvatossággal és olyan sebességgel szabad megközelítenie, hogy a járművel, amennyiben szükséges, a gyalogos átkelőhely előtt meg is tudjon állni.

    (3)266 A kijelölt gyalogosátkelőhely előtt megálló vagy forgalmi okból álló jármű mellett meg kell állni és továbbhaladni akkor szabad, ha a vezető meggyőződött arról, hogy azt a gyalogosok elsőbbségének a megsértése nélkül megteheti.

    Szóval értelmezd azt, hogy a gyalogos lelépett, (mikor féktávon belülre értem, csak az egyik lába volt a zebrán, de mondjuk rá, hogy már rajta állt) én meg 9 méterrel arrébb elmentem a zebrán, és ha képes vagy, válaszolj rá: zavartam a gyalogost? Akadályoztam a gyalogost?

    Mondok egy példát, de szerintem úgyse fogod fel:
    Odaérsz egy kereszteződéshez, elsőbbségadás tábla neked mutat, (jelez, tudod) elnézel balra, (bár én abban sem vagyok biztos, hogy jogsid is van, meg elmúltál már 12 éves) akkor rájössz, hogy megint más dolog mikor jön egy lovaskocsi, egy Peugeot Boxer, vagy egy úthenger, és az, hogy mindhárom abban a pillanatban 50 méterre van, nem azt jelenti, hogy azért mert ott jön, elsőbbséget adsz, vársz míg elmegy... Ha ki tudsz fordulni anélkül hogy zavarnád vagy irányának, sebességének hirtelen megváltoztatására kényszerítenéd, akkor szabályos vagy. És ez a lovaskocsi és az úthenger (amik 4-5km/h-val jönnek) esetében megoldható, a Boxer esetében (ami meg 70-nel tép) nyilván nem.
    Köszi, hogy az objektivitásodat és a korrektségedet megpróbálod két szóval alátámasztani.... Egyébként meg nem is értem, hogy nem lehet értelmezni a szitut és a kreszt egyszerre, fújod a hülyeséget, és másokra mutogatsz, miközben egy egyszerű kérdést nem akarsz meglátni, megérteni és megválaszolni, mint egy 10 éves vérpisti...

    [ Szerkesztve ]

    49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025

Új hozzászólás Aktív témák