- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Huawei P30 Pro - teletalálat
-
Mobilarena
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
_BM_
senior tag
válasz lajafix #9301 üzenetére
Én soha nem állítottam, hogy minden egyes embernek van 800 ezer ft-ja a bankban
Kábé 1-2% viszi a harmadát, és olyan 25% kezében összpontosulhat a többi(nek a java). De nyugaton sem egyenlő az eloszlás, persze könnyen meglehet, hogy jóval egyenletesebb a mienknél.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
van baj fent is...
-
MaciG
addikt
Üdv.
Előreláthatólag várható, hogy lejeb megy az euró vételi ára, vagy beállt erre a "fix" 300huf-ra?
BANZAII
-
_BM_
senior tag
válasz fokukac #9296 üzenetére
"a végtörlesztéshez kapcsolódó veszteség pedig direkt veszteség a tőkéből, tehát forrást kell találni valahonnan"
Pontosan ezért választotta a "hitelesmentés" ezen formáját a kurmány. Helyzetbe hoznak párezer hitelest, de ennél sokkal lényegesebb, hogy kényszerítik a kerbankokat az anyától történő feltőkésítésre. Szerintem. Na ez nem tetszik az EU-nak, mert minden hitelcentre szükségük van (a 3 ezer eurós nyugdíjak fenntartásához). Persze, nem ezt kommunikálják, mert ciki lenne, hanem aggódnak a demokráciáért.
-
-
_BM_
senior tag
válasz DopeBob #9311 üzenetére
Kösd le nyugodtan, és figyeld, hátha előállnak egy olyan állampapírral, amely 20 éven keresztül évi 15%-ot tejel. Egy ilyen lépéssel átkonvertálódna az államadósság harmada belső finanszírozásúvá*, és a kerbankok kénytelenek lennének 8000 milliárdot kérni a mamájuktól. A bankok egy része inkább kivonulna, a gazdaság emiatt tönkre menne, de kit érdekel az ma már? Senkit. Németország fel tudja szívni azt az 5-600 ezer magánszektori alkalmazottat.
* Hogyan is szól a célkitűzés? Pár éven belül 50%-ra csökken a gdp arányos államadósság. Most 70%, vagyis 20%-kal fog csökkenni, ami 4 ezer mrd forint, aminek megvan a fedezete. Bezony!
[ Szerkesztve ]
-
MaciG
addikt
Ez az oldal mennyire naprakész/ megbízható?
BANZAII
-
fetye
tag
válasz attiati #9323 üzenetére
Igen, szóval így szabatos a válasz:
1. Ha kp-d van, akkor fülkés (de nem utcai!) váltók.
2. Ha devizaszámlán van a pénz, akkor lehet a banknál váltani, sőt általában a külföldi vásárlásnál is uaz a kedvező árfolyam érhető el. ATM-ből is néha viszonylag jó árfolyamon lehet pénzt felvenni (persze + felvételi díj, ha van). De ez mindig az adott bank adott számlafeltételeitől függ... -
fetye
tag
válasz concret_hp #9325 üzenetére
Amikor nagyon ugrál, akkor van az 5-5 Ft is. Az 10 Ft összesen. Ha csak 2,5, akkor az egy nagyon jó váltó! Dollárnál esélyesebb, h kisebb a kbség. Eurónál értelemszerűen nagyobb...
-
attiati
veterán
válasz concret_hp #9325 üzenetére
Nem is kérdés, van ennél jó pár jobb.
-
attiati
veterán
-
fetye
tag
Utcán nincs az a pénz, amiért váltanék. Ismerősömet is átvertek már így, de olvastam is hasonló eseteket... Bódésok már rendben, hivatalos engedéllyel működnek. 4 évig dolgoztam abban az épületben, ahol a Kántor működik (nem pénzváltóként) és sokszor váltottam is ott. Soha nem vertek át, és nem is volt meleg helyzetem.
-
amargo
addikt
EUR/HUF speki. Mert látom mostanában sokan rámozdultak.
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
-
_BM_
senior tag
Én nem az utcai arabokra gondoltam, hanem a hivatalos váltó bodegákra, amelyeken több alkalommal is láttam arabos hangzású cégnevet.
Egyébként egyetlen egy alkalommal váltottam utcán, olyan 10 évvel ezelőtt. Bevitt az arab egy kocsmába, leültünk, elő akartam venni a lóvét, de ő leintett, és azt mondta, hogy majd ő mondja a protokollt. Elővette a lóvét, leszámolta az asztalra. Utána azt mondta, hogy vegyem át, számoljam meg én is (mármint az övét), alaposan ellenőrizzem, és tegyem jól zsebre. Ezt követően vegyem ki a saját pénzemet, és számoljam le az asztalra. Utána ő is megszámolta és eltette. Teljesen korrekt volt.
Szerintem a pénzváltásnál inkább az a veszély leselkedhet az emberre, hogy lekövetik, és elveszik tőle.[ Szerkesztve ]
-
attiati
veterán
"be kell vallani a nyereséget és 20%-át le kell adózni (jelen tudásom szerint...)."
Mindez egy brókercég alkalmazottjának tollából származik tegnapi nappal... mikor 11 hónap telt el az új adókulcs érvényessége óta. Jól mutatja, hogy forexnél mennyire jellemző az adózás
[ Szerkesztve ]
-
MaciG
addikt
Én nem értek hozzá, de nekem ebből az jön le, hogy ha nekem most van 3millám (ez ér most 10k eurót, 300 forintos árfolyamon) és ezt "megforgatom" a B este szerint és fél év múlva erősödik a forint annyit, hogy 280huf lesz egy euró, akkor én fél év alatt ezzel kerestem 2 380 000ft-ot? (adózás nélkül)
BANZAII
-
_BM_
senior tag
Szerintem az is adóköteles, de a kutya nem veszi észre. Kevesen tudják, de a közelmúltig 150 ezer ft-ban volt maximálva az az érték, amit az egyik ember adózás nélkül a másiknak adott. Ez rendben is volna, de a családon belüli ajándékozásra is vonatkozott, például amikor a szülő lakást vagy autót vásárolt a gyerekének, mégpedig a saját számlájáról utalva. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy nem utazott rá az apeh, pedig elvileg ráutazhatott volna.
-
attiati
veterán
A fiatalok szerint itthon nem lehet tisztességesen meggazdagodni
Az átlagos kérdések kategóriában a helyes válaszadók aránya megközelítőleg 50-55 százalék. Tehát a középiskolások csupán fele van tisztában azzal, többek között,
• hogy magasabb infláció, mint betétkamat esetén kevesebbet tudunk később vásárolni, mint most,
• hogy 1 dollár, 1 euró, 1 svájci frank közül jelenleg forintban melyik ér többet,
• hogy lakáshitel felvételéhez kereskedelmi bankhoz kell fordulni (bár 44 százalékuk az MNB-hez fordulna).Ez az utolsó jó
[ Szerkesztve ]
-
-
attiati
veterán
válasz concret_hp #9347 üzenetére
Igazából arányban rosszabbat.
De az brutál, hogy a csapból is a kereskedelmi bankok hitelreklámja folyt, anyja-apja el van adósodva, most meg teljesen bankellenes hangulat van, és mégis az MNB-be menne hitelért.Biztos a Simor offshore-ügy gerillamarketing tette meg a hatását a fejekben
-
föccer
nagyúr
válasz attiati #9348 üzenetére
Vagy csak a boldog tudatlanság. Lehet csak úgy van vele, hogy Á, én nem tömöm a külföldi bankok zsebét azzal, hogy náluk veszem fel a hitelt. Inkább megyek az ízig vérig Magyar tulajdonú MNB-be.
Ismétlem: a boldog tudatlanság
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
Új hozzászólás Aktív témák
- Goldshell Mini DOGE pro bányagép 205MH/s 220W Dogecoin LTC (LTC Doge Bells termelésre is jó) miner
- Bontatlan Lenovo ideapad 3 "Kis Gamer" Laptop -25% 15,6" RYZEN 7 5700U 16/512GB FHD Radeon 2GB!!!
- Honor 200 Lite 256GB, 1 Év Garanciával, Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával,
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest