-
Mobilarena
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
arany 1700on...durva korrekcio 2ik napja...
hat ez nem semmi.
-
-
törölt tag
én sem vágom, hova a f*ba tűntek ennyien, 200$ difi kb. 5 nap alatt...
aranytescso-hoz
közeli bef.számla?mit gondoltok erről?
amúgy, ki hol kereskedik/felületen kereskedik?Kedvem lenne tőzsdézni, mert az UL-s oldallal csak sz*pok és unom
[ Szerkesztve ]
-
-
stangli
senior tag
válasz #24334592 #8903 üzenetére
randommal semmi gond nincs. itt olvasgathatsz bővebben róla...
-
chf longrol mi a velemeny? erosen gondolkodom rajta 232 korul, szerintem 230at nem uti at tartosan..valami lassabb certit venni, aztan hadd dolgozzon.
eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok
-
Flashcash
Közösségépítő
-
Flashcash
Közösségépítő
válasz attiati #8908 üzenetére
Szerintem is jó meglátásai vannak.
A Görögöknél arra gondolt, hogy ki kell használni az eurózóna tagság előnyeit és úgy kell csődöt jelenteni, hogy az ország eurózóna tagsága megmaradjon.
Ennek az a legnagyobb előnye, hogy a magánszektor (ahol jelenleg is EUR-ban fizetnek és EUR-ban keletkezik a bevételük) nem megy teljes csődbe, hanem visszaesés után átvészelheti a válságot.-Ugyanakkor a teljes állami szektorban minden szerződést és jogviszonyt felül kellene vizsgálni. A közalkalmazottak számát, a nyugdíjak jelenlegi kifizetését teljesen újra kellene szabályozni és csökkenteni minden szinten, az állami szektor teljes csődje miatt.
-A fentiek miatt már kényszerítve lenne az állami szektor a reformok végrehajtására:
pl. megszüntetnék a kézmosási és a pontos munkakezdésért járó pótlékot is
-Az adóhivataluk még a magyar NAV-nál is rosszabbul teljesít, ami azért már eleve meghatároz egy (alacsony) hatékonysági szintet.
-A hitelezőket is bebuktatnák olyan szinten, hogy az adósság fenntartható szintre essen vissza 70-75%-ra.Ideális esetben 3-5év után visszatérhetne az ország piaci finanszírozásra. Ha a reformok nem sikerülnének, akkor pedig jönne a teljes görög államcsőd, a drachma bevezetésével, viszont annak komolyabb következményei lennének a magánszektorra nézve is.
[ Szerkesztve ]
-
DopeBob
addikt
válasz Flashcash #8909 üzenetére
Hát ez nagyon durva.
Csodálom, hogy van olyan ország aki ezek után pénzt ad nekik, mondjuk gondolom, hogy egy német vagy akármilyen állampolgár elolvassa ezt a cikket, nem is akar uniot... se.
Elég rossz üzenete van így a mentőcsomagnak. Nem baj, csináljátok csak, majd megment valaki...
[ Szerkesztve ]
MZ/X
-
Flashcash
Közösségépítő
válasz DopeBob #8910 üzenetére
kb. ez jött ki:
A görög emberek 35 év munkaviszony után mehetnek el nyugdíjba, míg a németek csak 45 év után (természetesen a teljes nyugdíjért, kevesebb nyugdíjért korábban is). A békés öregkort a görög állam a korábbi átlagbér 70-80 százalékára rúgó nyugdíjjal biztosítja, míg a németek 42-46 százalékot kapnak. A nyugdíjplafon is magasabb a görögöknél, 2538 euró, a németeknél 2100 euró. Ez pedig még nem minden, a görögök ezt a summát nem évente 12x, hanem 14x kapják meg.
Szóval ők tényleg megvalósították Orbán Viktor álmát és bevezették a 14. havi nyugdíjat.A viccet félretéve valóban brutális módon költekeztek, és a jelenleg gazdasági helyzetben ez az államadósság kezelhetetlen lesz. Ha minden reformot bevezetnek, végigcsinálják az állami szektor teljes irányított csődjét, emellett buknának a hitelezők is, talán akkor menthetőek lennének, de ettől most nagyon távol állunk.
[ Szerkesztve ]
-
_BM_
senior tag
válasz Flashcash #8911 üzenetére
"A viccet félretéve valóban brutális módon költekeztek"
És nem tették jól? De. Most mindenki őket segíti. Kiválóan felismerték a zsarolási lehetőséget. Az önmegtartóztató szlovákok kénytelenek állami vagyont privatizálni, hogy fenntartható legyen a hozzájuk képest 5x görög nyugdíj. Egyébként nem csak költekeztek brutálisan, hanem adathamistottak is. Nézd meg a world rank gdp-jüket. Ott vannak az első 15-ben per fő. Ennek az egész eunak semmi értelme.
-
Flashcash
Közösségépítő
Természetesen ha a mostani dátumig kellene értékelni, akkor jól tették.
Nagyon is van értelme az EU-nak (lásd a korábbi Bokros interjút is), csak keményebb kézzel kell vezetni. Az USA-ban sem tudják az egyes államok a másik költségvetését irányítani. Ha California úgy dönt, hogy rengeteg hitelt vesz fel és csődbe megy, akkor megteheti. De a csőd elsősorban az állami szektorban dolgozókat érinti közvetlenül, pl. csak minden második hónapban kapnak fizetést, kényszerszabadságra küldik őket. Hasonló megoldást kellene választania az EU-nak is a Görögökkel szemben.
-
_BM_
senior tag
válasz Flashcash #8913 üzenetére
"Természetesen ha a mostani dátumig kellene értékelni, akkor jól tették"
És mi lesz két év múlva? Két évvel ezelőtt nem tudtam arról, hogy egy görög buszsofőr annyit keres, mint egy japán orvosprofesszor. Az még rendben is volna, hogy én - hülye- nem tudtam róla, de az eu sem tudott róla, vagy legalábbis jól titkolta. De miért?
Bokros pedig kókler Mellárral együtt. A mai produkciójuk összefoglalva úgy foglalható össze, hogy szeretnék erősíteni a középosztályt, de ne legyen egykulcsos adó és legyen vagyonadó. Komolytalanok. :legyint: -
Flashcash
Közösségépítő
válasz attiati #8915 üzenetére
Az a nagyobb probléma, ha ezt így jelenlegi formájában megpróbálják megmenteni.
Ilyen szintű reformokat, ahol az állami szektort, a nyugdíjakat kb. felezni kellene, nem lehet másképp megcsinálni, csak akkor ha van rá kényszerítő erő.
Ugyanígy ekkora kamatokat sem kellene kifizetni mert irreális, be kell buktatni a felelőtlen hitelezőket is bizonyos szintig.USA-n belül is jelenthet csődöt bármelyik tagállam, ettől még az egész működni fog tovább, az adott államban a magánszektor USD-ben ugyanúgy megy tovább.
-
Flashcash
Közösségépítő
Nem tudom, majd meglátjuk mi lesz velük. Ha lesz drachma meg teljes állami is magánszektor csőd, akkor szerintem felvásárolják őket kilóra a kínaiak meg más hasonló kaliberű deviza készlettel rendelkező európai befektetők.
Általában Magyarországhoz hasonlítják azt a mértékű privatizációs szintet ami rájuk vár majd:
Rég nem látott mértékű privatizációEz hatalmas szám, a befolyó pénz így éppen a GDP egyötödét tenné ki. A Wall Street Journal IMF-adatokra hivatkozva azt közölte, hogy az utóbbi évtizedekben csak két ennél nagyobb szabású magánosítási akció volt. Észtország 1992 és 1998 között a GDP 20,3 százalékának megfelelő vagyont vert dobra - az első helyen pedig az 1991-1998-as magyarországi privatizációs program áll, melynek összértéke a GDP 32 százalékára rúgott.
A magyarországi privatizációval annál is inkább megáll a párhuzam, mivel feltehetően ebben az esetben is külföldi befektetők közül kerül majd ki a vásárlók zöme. Tőkeerős európai cégek számára tehát remek piacfoglalási lehetőség kínálkozik jó áron bevásárolni magukat nagy görög cégekbe. A külföldi vállalatok tulajdonszerzése hagyományosan érzékeny témának számít Görögországban, ennek ellenére a közvélemény-kutatások szerint most tíz emberből hét támogatja az állami kiárusítást.
Bőven lesz mit eladni. A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) adatai szerint csak az állami kézben lévő cégek 44 milliárd eurót érhetnek, míg a rendelkezésre álló ingatlanvagyon értékét 200 és 300 milliárd euró közé teszik. Ezzel együtt akadhatnak nehézségek: a görög eszközöket egy ideig még nehéz lesz hitelfedezetként használni, a kezdetleges ingatlan-nyilvántartás elriaszthatja az ingatlan-befektetőket, a teljes programot pedig nagyban veszélyezteti a politikai konszenzus hiánya, az ellenzék ugyanis nem fogadja el a gazdasági intézkedéseket.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Magyar adórendszer téma: Szerintem inkább a magyar kormányok gazdasági szakemberei a kóklerek, az elmúlt évekre visszatekintve mindig elb@szott adórendszerünk volt és most is az van.Nagyon leegyszerűsítve:
-régebben amikor a versenytársaink adócsökkentéssel és a közalkalmazottak számának csökkentésével tudták gyorsítani a gazdaságukat, akkor nálunk extrém magas terhek voltak, és nőtt a közalkalmazottak száma, lemaradtunk
-most amikor lassan már kezdenek visszavenni a nagy adócsökkentésből pl. a csehek is, kezdik bevezetni mindenütt az okosabb, komplexebb adókat mi ebben is le vagyunk maradva, szakmailag és tudásban is elmaradott ország vagyunk, ahol a mindenféle lobbik szabadon kivehetik a szeletüket az állam együttműködésével lekaszálható extra bevételekből (lásd útadó példa, vagy a másik két kedvencem az artisjus és a hazai bankszektor a CHF hiteleivel)
-nagy az államadósságunk, válság van de kitaláltunk egy egykulcsos 16% (szuperbruttó 17%)-os SZJA rendszert ami irreális. A szlovákok és a csehek sem engedhetnek meg ilyet maguknak, akkor mi az államadósság szintünk, a közalkalmazottak jelenleg száma mellett igen? Én sokkal konzervatívabb lettem volna, simán lehet alkalmazni kétkulcsos kb. versenyképes adórendszert, nem túl magas kulcsokkal. pl. 5millió alatt a jelenlegi rendszer, felette 24% SZJA, és a minimálbéresek adójóváírását is hamarosan el kéne törölni a borítékos munkavállalók országában.
-az adóhivatalunk hatékonysága is katasztrófa a riválisokhoz képest[ Szerkesztve ]
-
lajafix
addikt
válasz Flashcash #8917 üzenetére
messze vagyunk mi még a nagy adócsökkentést visszavevők adóztatásától:
Szerintem a szuperbruttó 16% nálunk 20,x%, ami még mindig több mint 19%.
"simán lehet alkalmazni kétkulcsos kb. versenyképes adórendszert, nem túl magas kulcsokkal. pl. 5millió alatt a jelenlegi rendszer, felette 24% SZJA"
Ez kb nem a mostani 350 milliárd(ami felette van az a gyerek utáni adókedvezmény hatása) szja csökkentést jelentené, hanem 50 milliárddal kevesebbet, lenne 300 milliárd, ugyanis a 350 milliárd nagy része abból jön össze hogy a felső adósáv eszméletlen 40%os terhelése lement 20,x%-ra.Rock'n Roll
-
glutamin
őstag
Vélemény: [link]
Nekem Citi-s hitelkártyám van március óta. Eddig 11e Ft-ot hozott.
„When you have money in hand, only you forget who are you. But when you do not have any money in your hand, the whole world forget who you are. It's life.“
-
Flashcash
Közösségépítő
válasz lajafix #8919 üzenetére
Vegyük akkor a Cseheket 19%-ra.
Megnéztem nálunk a szuperbruttóra jelenleg 1,27 a szorzó így a 16%-ból lesz 20,32.
-2012-től pedig 1,135 a terv így a 16% SZJA lenne valójában 18%.
-2013-tól pedig megszüntetnék a szuperbruttót jönne a valós 16% SZJA.Meglátjuk, hogy a jelenlegi hiányunk, adósságszintünk, GDP adataink mellett mennyi realitása van a fenti terveknek. Szerintem szükség van egy második SZJA sávra a felsőbb bérsávokban, persze nem extrém és nem versenyképtelen szinteken.
Kérdés még az is, hogy az alsóbb jövedelmi sávokat érintő adójóváírások eltörlésében mennyire lesznek bátrak majd. Az adójóváírás több lépcsős eltörlése 2012-ben 180 milliárd, 2013-ban körülbelül 230 milliárd forintos bevételt jelentene az államnak.
-
-
glutamin
őstag
Cikket is elolvastad legalább?
A haszon valóban nem sok. Munka annyi van vele, hogy havonta egyszer utalok pénzt a hitelkártyára (ez olyan 2perc neten), valamint ha fizetek valamit, akkor a hitelkártyát veszem elő a pénztárcából és nem a bankkártyámat.
Nekem Citi-s van. Shell benzinre 3%-ot, egyéb vásárlásra 1%-ot írnak jóvá. Lehet számolgatni. Üzemanyagra nekem elmegy havi 50e körül, plusz olyan 100e egyéb vásárlásokra. Ez összesen 2500Ft/hó. (viszont volt pár dolog amit benéztem sajnos és drága - pénzfelvétel, ha egy adott hónapan nem utalsz stb).
[ Szerkesztve ]
„When you have money in hand, only you forget who are you. But when you do not have any money in your hand, the whole world forget who you are. It's life.“
-
-
concret_hp
addikt
asszem nemrég linkelte is valaki, de a lényeg, hoyg van vmi oylan cég bp-n, hogy betanítanak tőzsdézni aztán a cég tőkéjével tolod és a +ból kapsz fizetést vagy vmi ilyesmi a rendszer, mi ez a cég?
#8921:
vagy fullba vagy sehogy :D
-
föccer
nagyúr
Üdv!
Tippeket kérek, hogy most meddig fog lemenni a chf/huf?
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
attiati
veterán
válasz concret_hp #8929 üzenetére
új célokat keresel?
-
válasz concret_hp #8929 üzenetére
ghf ilyen, csak nehez bekerulni, cserebe van alapfizu is, nem csak reszesedes. volt valami masik ceg is, majd utanakerdezek.
[ Szerkesztve ]
-
attiati
veterán
válasz concret_hp #8932 üzenetére
Mondjuk nekem nem úgy jött át az a hsz., hogy betanítanak, hanem inkább keresik a nép fiai közül a született tehetségeket.
Alapból nem értem a koncepciójukat. Ha valaki egyedül is "nyerő", akkor előbb utóbb saját tőkével nyomja otthon és nem alkalmazottként.
Maross: mivel tudják ott tartani a befutott embereket? Mit tudnak kínálni cserébe?
[ Szerkesztve ]
-
Hogy ontopik is legyek:
Van némi pénzem mindenfelé a világban (HUF, USD, NZD, EUR, meg némi CHF hitel), ezeket szeretném valahogyan konszolidálni, és egy értelmes befektetésbe rakni ami azért banki alapkamat fölött hoz, de vállalok persze némi kockázatot is.
Ismer-e valaki olyan emberkét aki tudna némi tanácsot adni ilyen téren, természetesen nem ingyen gondoltam. Az is lényeg, hogy globálisan tudjon gondlokozni ne csak a magyar lehetőségeken belől.
Nem vagyok hülye ilyen téren, tehát brókernetes térítés, piramisépítés, agresszív saját marketing csak kib@ssza a biztosítékot nálam és elküldöm a pics@ba az ilyet.| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
válasz attiati #8934 üzenetére
a "maradhatsz a cegnel" teljesitmennyel is nagyon barati a fizu+jutalek, es a biztos jo penzt nehez elhagyni...eleg speci termekeket kereskedunk, mashol erre nincs lehetoseg, maganemberkent pedig annyira draga lenne a kotes, hogy nem erne meg. az sem utolso szempont, hogy alkalmazottkent a legrosszabb ami tortenhet veled, hogy kirugnak, mig maganemberkent hazavagod az utobbi 10 evben felretett penzed/hazad.
-
válasz kraftxld #8935 üzenetére
lenne ra keretem/energiam, vennek egy panelt 5-7 millioert, es kiadnam. az arany es egyeb befektetesekhez kepest a bukoja limitalt, hacsak le nem eg a keco vagy fel nem szamoljak magyarorszagot, a nyerot viszont folyamatosan hozza.
[ Szerkesztve ]
-
-
attiati
veterán
mik azok a nagyon spéci termékek?
A kötésed nyereségének annyira nagy részét visszakapod?
Mert ha pl csak 25%-ot, akkor negyed annyit kéne kötnöd, vagy negyed annyi nyereséggel is meglennél saját tőkével. Mondjuk persze ettől függetlenül még saját tőkével is bekötheted a pozidat, ha az összeférhetetlenség, és a bennfentes kereskedés elleni szabályzatok engedik nálatok.[ Szerkesztve ]
-
attiati
veterán
Az szinte egy az egyben short alap. Long fedezésre jó lehet.
Aktívabb vagyonkezelésre számítottam én is, nem stopszint nélküli tradelésre.Viszont a vakmajom, és zsiday abszolút hozamot próbálnak elérni. Gondolkodom rajtuk én is.
Körbenézek majd a külföldi alapok körül, amelyek nem passzív vagyonkezelést folytatnak, és viszonylag kicsi volatilitással hoznak jó hozamot 1 évtized óta. De ott is futja az ember a $huf, €huf árfolyamkockázatot.
[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
- 3D nyomtatás
- Crypto Trade
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Okos Otthon / Smart Home
- Tőzsde és gazdaság
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Okosóra és okoskiegészítő topik