Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • mgoogyi

    Topikgazda

    válasz richson #85750 üzenetére

    A legtöbb részvénnyel buksz. Nagyon kevéssel nyersz. A kettő átlaga a piaci hozam.
    Az alapkezelők a költségek miatt teljesítik alul a piaci portfóliót. Ha nem nézed a költségeket, akkor kicsivel megverik az átlagot a kisbefektetők kárára.

    "Miért fogják alulteljesíteni a piacot a kisbefektetők?"
    Egyrészt matematikailag az a valószínű, hogy alulteljesítik, ha csak részvényválogatást nézünk.
    Másrészt a befektetői viselkedésük nem megfelelő.

    "Én amellett érvelek, hogy lesz sok kisbefektető aki alul fogja teljesíteni a piacot, de lesz sok akik meg felül, és, hogy ki hová tatozik az nem a véletlen műve"
    Hogy ne a véletlen műve legyen, ahhoz bizonyított faktorokat kell következetesen követniük sok részvénnyel. Ezt nem tudod megtenni elég olcsón, mert sok részvény kell és drága a rebalance.
    Ergó ha nagy mákod van, túlteljesíted. Néha. De nem 10 éven keresztül.

    "Szerintem azt lenne helyes mondani, hogy ha nem rendelkezel több éves tapasztalattal és mélyebb ismeretekkel, akkor egyelőre csak figyelj, különben valószínűleg alul fogod teljesíteni a piacot."
    Amit érdemes nézni részvényeknél, azt a faktorokból tudjuk. Nincs olyan, hogy te jobban érted, hogy hogyan kell választani részvényt. Az egész befektetési világ látja az összes céget, főleg a nagyokat és ez alapján árazza be. Nem túl sanszos, hogy te jobban fogod megítélni a részvények értékeltségét, főleg hogy alig van információd egy nagy hedgefundhoz mérten.
    A véletlenszerűség meg ott jön be, hogy leginkább véletlen események mozgatják a cégek árfolyamát. Háború, Covid, vmi milliárdos megveszi az egész céget, meghülyül a vezérigazgató.

Új hozzászólás Aktív témák