Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • richson

    csendes újonc

    válasz stingy2 #85745 üzenetére

    Az idézett rész ez volt:
    "Az alapkezelők túlnyomó része alulteljesíti a rájuk vonatkozó indexeket.
    Szerinted, ha a menedzserek nem tudnak az indexeknél jobb teljesítményt elérni, akkor te képes leszel rá? Nem. Ne vásárolj egyedi részvényeket!!!!!!!!"

    Én csak arra hívtam fel a figyelmet, hogy ez az érvelés nem helyes, mert egy kisbefektetőnek előnyei is vannak egy portfóliómenedzserrel szemben, ezért ebből még biztos, hogy nem következik, hogy nem lehet megverni a piacot. (Ha te jobb vagy valaminél ami rosszabb mint a piac, abból logikailag semmi nem következik arra vonatkozóan, hogy te milyen vagy a piachoz képes.)
    Mint később más írta, vannak a kisbefektetőnek hátrányai is. Amivel már egyetértek, pont ezért hoztam fel ezt a témát, hogy ilyenekről beszélgessünk. Nekem az az érzésem, hogy néhányan isteni kinyilatkoztatásként kezelik, hogy egyedi részvényeket venni hülyeség. Lehet így van... bár nekem elég régóta sikerül megvernem a piacot, szóval kíváncsi lennék, hogy miért nem fog nekem ez végül sikerülni?

    Meggyőzhető vagyok, hogy nem, de érveket várok, hogy mik azok a tényezők, amik meggátolnak egy kisbefektetőt abban, hogy megverje a piacot? Az én szememben eddig még csak megismételted ugyanazt az állítást érvek nélkül.

    Én úgy látom, hogy amíg nem csak passzív ETF-eket vesz mindenki és nem köszönt be valamiféle szocializmus, addig definíciószerűen mindig lesz a befektetőknek egy csoportja aki meg tudja verni a piacot. Hisz azok akik alulteljesítik a piacot és azok akik felül, átlagosan úgy fognak teljesíteni mint a piac, mivel a befektetők átlagban a piac teljesítményét hozzák.

    Persze lehet rosszul látom... de ilyen bölcs idézetek helyett érveket tessék felhozni kérem!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák