Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • julius666

    addikt

    válasz robag93 #76978 üzenetére

    úgy látom sokan nagyon aktivan foglalkoztok befektetésekkel. Mennyire gondoljátok magatok függőnek?

    Egyáltalán nem csak passzív befektetők járnak ide, sőt. Tisztán passzív befektető szerintem alig. Azok nem itt verik el az idejüket, megveszik havonta a kis ETF-adagjukat mindig, aztán el is feledkeznek az egészről, élik életüket. :)
    (Kivétel: PredatorZoli, aki tisztán B&H passzív befektető, mégis függő és itt veri el az idejének nagy részét :DDD )

    Eddigiek alapján engem inkább akkor köt le a befektetés dolog, amikor ilyen viharos időszak van, mint most. Ilyenkor (még) kevésbé érvényesülnek a piaci hatékonyság köré szőtt mítoszok, a zavarosban körvonalazódhat némi edge a kisbüfik számára is. Lásd pl. idei OTP sztori.

    Persze a hosszútávú felülteljesítés abszolút nem garantált, sőt. A statisztikákkal érdemes tisztában lenni és ehhez mérten tudni kell pozíciót méretezni. Ajánlom a lustaport féle dumbinyo portfóliót, szerintem az ide járók többsége valami hasonlót csinál: passzív tőzsde index + államkötvény (leginkább magyar, az ÁK-nál) + játszós pénz. A pontos arány egyénenként változik.

    Én magamon azt látom, hogy nagyon hamar beszopódok bármilyen hobbiba, és ezt is ilyennek érzem.. :DD

    Akkor befektetős témában csak ésszel, nagyon sok baromságba be lehet szopódni. lusta portfólió blog, meg a szerző könyvei erősen ajánlottak. Könyvekkel kezdj szerintem (régi blogbejegyzések + némi extra, csak normális struktúrában felépítve), aztán jöhetnek az aktív kereskedős posztjai ha érdekel a kaszinózás. Onnan meg lehet már tovább menni bármerre.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák