- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Android szakmai topik
- iPhone 16 vagy Oppo Reno13?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Magisk
- Ezekben a változatokban lesz elérhető a OnePlus 13 Kínán kívül
- MIUI / HyperOS topik
- iOS alkalmazások
-
Mobilarena
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
g@bo
nagyúr
ma visszaváltom az összes devizám, és állampapírt veszek. nem érdekel többé az árfolyam, és soha többé euró, csak forint !
ebbe bele lehet őrülni, le is tiltottam a gazdasági lapokat.
-
lajafix
addikt
válasz #24334592 #14199 üzenetére
zseketto+ringman
tessenek mar ertoen olvasni(értsd a tényszámokat még1x megnézni), hogy lehet ilyen feluletes rapillantassal a megtakarítasaitokat megorizni?
a cikk a hianyt az eves tervhez hasonlitja, s mint tudjuk az eves terv eleg kamu szamokat tartalmazott -mint szinte mindig- nem csoda hogy megvan a cel mar... megjegyzem a cél jóval kisebb volt mint 2006ban, s még fontosabb, hogy a TÉNY 2006ban 9,5 gdp% hiány volt a valasztasok utani "kiigazitasok" ellenere(anelkul 11,5% lett volna). Idén közelében se lesz a hiány. (természetesen az idei hiány se lesz ettől még jó, s még rosszabb hogy a hiányt kitermelő folyamatok ugyanúgy elkefélten vannak megtervezve és végrehajtva.)
a havi kamatkiadások fontosak ettol meg, csak sajnos nem állandóak tehát az nem mond sokat hogy 12 hónappal ezelőtt mennyi volt az adott havi és a most mennyi. Ez a lejárati szerkezettől és az éves összesített kamatkiadástól függ, és az ugye megvan hogy még ez a kormány sem volt képes a kamatszintet egy év alatt 2xre vinni.
Na szoval hol lehet veletek uzletet kotni? Szeretnem biztositani az utodaim jovojet
Rock'n Roll
-
DopeBob
addikt
Orbán legolcsóbb trükkje: a fantom IMF-nek ellenáll, az igazinak enged
Így viszont egész logikus már... majd jól megkűzdünk (harcolunk stb) a gonosz IMF-el, megvédjük a nyugdíjat stb. Persze nem kérték, de ez legyen a legkisebb gond
Szerintem nem lesz 300 az euro, inkább majd szépen ballag vissza 285 alá
[ Szerkesztve ]
MZ/X
-
-
Kassadin
addikt
válasz FehérHolló #14195 üzenetére
Idős embereket a legkönnyebb manipulálni.
-
szabi777
tag
Sziasztok !
1,5 milliót Ft-ot szeretnék valahova betenni. A rövid távú lekötés érdekelne vagy a szabadon hozzáférhető variáció. Mit ajánlanátok ?
Köszi
-
_BM_
senior tag
-
FehérHolló
veterán
válasz daniel2121 #14213 üzenetére
Szállóige, keress rá youtube-on.
Skynet is real. It's called Google.
-
válasz FehérHolló #14214 üzenetére
10 meterre laktam attol a helytol, ahol forgattak . Pont az udvarra nezo bejarat elott vannak.
[ Szerkesztve ]
eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok
-
attiati
veterán
"Mégis olyan érzésem van, mintha csak egy jó eurhuf short beszállóhoz készült volna ez a mai esemény."
Jól beszívatták az eurhuf longosokat.
Július végén 285 alatt begyorsult a ft erősödés hirtelen és nem tudtak időben kiszállni a devizájukból. Valakiknek vagy az érdekköreinek nagyon kellett volna egy kis ft gyengülés.
Nagy színjáték volt ez. -
attiati
veterán
válasz atillaahun #14216 üzenetére
AXA-t nézem én is. 6 hónapra most ők adják a legjobb kamatot, 9,10%
Milyen a netbankjuk?
Van mobilaláírás a tranzakcióknál?[ Szerkesztve ]
-
atillaahun
veterán
válasz attiati #14218 üzenetére
Nem ismerem őket, én is még csak tervezem az ottani lekötést, szerintem holnap felhívom az üfsz-t, hogy valóban minden ingyér van-e, ahogy olvastam. Egyébként én az Erste-s számlám nem szüntetném meg, az AXA-hoz csak fél milliót terveztem betolni kamatozni, aztán el van az ott magának. A havi 3000 kamatból meg kijön a telefonszámlám, és megvan a vidámság.
[ Szerkesztve ]
-
FehérHolló
veterán
válasz atillaahun #14220 üzenetére
Nem érdemes ezért felhívnod, ingyen van.
Az üzletkötőmnél rákérdeztem, azért éri meg nekik, mert nem tartanak fenn bankfiókokat, mindent megpróbálnak elektronikus útra terelni. (Én csak az egészségpénztárban vagyok benn egyelőre.Skynet is real. It's called Google.
-
atillaahun
veterán
válasz FehérHolló #14221 üzenetére
De az átutalás is ingyenes pl. ha áttolom a fél milliót az Erste-től?
Meg mondjuk a 3e-ket vissza havonta időzített utalással az AXA-tól?[ Szerkesztve ]
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Néhány ötletet szeretnék kérni, hogy újszülött gyerekemnek miként lehet érdemes félretenni, hogy egy kis indulója legyen majd. Stangli kollegával beszéltem erről és onnan másolnék ki egy részletet a jelenlegi álláspontból. Továbbá vegyétek figyelembe, hogy nem rendelkezem valami nagy pénzügyi vénával. (Csak a drót bogozáshoz értek. )
A babakötvénnyel az a bajom, hogy oké, ott az állami, lehet befizetni, ad az állam kemény 6000 forintot hozzá...évente. Most okt.1-ig meg nyithatunk máshol, de látva az eddigi baszakodást, mi lesz ha az állam egyszercsak azt mondja, hogy csak a nála vezetett számlákra van kamatkedvezmény és akkor már rögtön a 12%-ból marad 3-4% vagy vihetem át az államhoz, ami mint mindent, felél pillanatnyi akármire és az egész csak virtuálisan van meg.
Jelenleg erre nincs tőke, elkezdünk valahová félretenni 10e körül, nincs párszázezer, mert nincs honnan legyen, hogy azt most betegyük. A kérdés,hogy ezt a havi 10-et hol érdemes félretenni. Tőzsdézni egyáltalán nem akarok és évente kb egy-két alkalommal foglalkoznék vele oly módon, hogy megnézem,hogy épp hol van valami akciós lekötés és akkor oda lekötöm, majd fél év-év múlva máshová. Ennél többet nem akarok vele foglalkozni és kockáztatni se. Vagy basszam be az államiba és sodrodjak vele....csak ha megnézem,hogy ilyen téren az állam mit csinált, pl befektetések, tőzsdézés terén, akkor csak sorozatos bukásokat látok. Ez a bajom az állami dologgal.
Szóval valami olyat szeretnék:
-ahol az állam nem fér hozzá, de az se baj ha én se.
-fialjon a pénz
-ha bármi történik, akkor a lehető legkisebb bukással hozzáférhető legyen (pl baja lesz Isten őrizz a gyereknek és valami többszázezres kezelés kell...)
-bárki, bármikor hozzátehessen tetszőleges összeget (pl nagyszülő, vagy ha kap szülinapjára)
-Évente kétszernél többet ne kelljen vele foglalkozni.
-OTP szívem szerint kizárva
-Vegyük bele annak a lehetőségét is, hogy szándékunkban áll pár év múlva elhagyni ezt az országot. (mivel lehet csak időlegesen és még semmi nem biztos, ezért ne ez legyen a döntő kérdés)És egy kérdés, ami cseszi a csőrőm: Mi van ha van egy jó tartós lekötésed és a bank megunva a cseszekedést, kivonul Magyarországról? Akkor szólnak,hogy adjak egy szla. számot és oda utalják és hello?
-
-
_BM_
senior tag
válasz concret_hp #14224 üzenetére
A kintlevőségét ezer százalék
re: V.Stryker
Állammal soha ne köss semmiféle bizalmi viszonyt. Max állampapírt szabad venni. Mondjuk, én azt sem vennék.
[ Szerkesztve ]
-
lajafix
addikt
válasz V.Stryker #14223 üzenetére
Olvastam elképzelésedet. Röviden: felejtsd el őket.
"Néhány ötletet szeretnék kérni, hogy újszülött gyerekemnek miként lehet érdemes félretenni"
Először szellemi tőkét halmozzál a gyerekbe....Többe kerül, mint egy számlára átutalni egy összeget és bízni hogy majd ér valamit."-Vegyük bele annak a lehetőségét is, hogy szándékunkban áll pár év múlva elhagyni ezt az országot. (mivel lehet csak időlegesen és még semmi nem biztos, ezért ne ez legyen a döntő kérdés)
És egy kérdés, ami cseszi a csőrőm: Mi van ha van egy jó tartós lekötésed és a bank megunva a cseszekedést, kivonul Magyarországról? Akkor szólnak,hogy adjak egy szla. számot és oda utalják és hello?"
Na szóval, kár is bármit 20 év múlva időre félretenni, látom érted.
A gyerek fő vonásai 3 éves koráig kialakulnak és rögzülnek. Ne a pénzt rakd félre, hanem az asszonyt tarsd otthon, mert 2,5 éves koráig minden gyerek a szüleitől függ! Utána kezd leszakadni.Ne a 20évmúlvára spórolj, hanem a következő évekre.
És amit te takarítasz meg, azt sose bízd másra. Az hogy az első gyerekednek akarsz 20 év múlva valamit adni az ne pénz legyen, hanem tudás, szemlélet. Sok pénzbe fog ez is kerülni, ebbe tedd a megtakarításod.
[ Szerkesztve ]
Rock'n Roll
-
zeno70
tag
válasz V.Stryker #14226 üzenetére
Lajafix megallapitasaival szinte egyet is ertek, de a gyerekbe valo szellemi beruhazas sem minden. Lattam en mar
karon varjutolyat, hogy a csaladnak a gyerek volt a minden, belefeccoltak tomenytelen penzt es energiat az iskolaztatasba, stb...aztan megis rossz helyen kotott ki, mert a felnottkori haverok elvittek a rossz iranyba. Eletbiztositas tehat nincs e teren se, sot, minel gorcsosebben akar valaki mintagyereket nevelni, annal inkabb nem sikerul.
En errol azt latom (de ez csak szemelyes tapasztalat), hogy ertekes, szofogado gyerek akkor van nagyobb esellyel, ha kap egy + erkolcsi nevelest is (pl keresztenyt) es tavol van fizkailag a nagyvarosi fertozott regioktol. A sikeresebbek viszont eppen a nagyvarosbol jonnek.
Szerintem a gyereked jovojenek kulcsat necsak az anyagi (iskolazott) sikerekben merd, hanem az o boldogsaganak mibenletet felfedezve.De hogy on is legyek es a kerdesedre konkretan is valaszoljunk - ha kb 10 ezer forintod van havonta eltenni, akkor a legjobb talan a CIB Malacperselye.
1 - Oda eleg minden honapban 10+ ezer forintot betenni, hogy jol adja a kamatot,
2 - Barmikor tehetsz hozza tobbet is,
3 - Nem jo kivenni belole, mert abban a honapban nem ad csak lo***r kamatot, igy meggondolod, mikor vegyel ki,
4 - A piacon eleg jo kamattal dolgoznak, ha megvan a 10 ezer beteted az adott honapban (most 7.5% es havi kamatszamitas van, tehat kamatos kamattal dolgozik)
5 - A penzed likvid lesz, barmikor kivehetsz azert belole (ha neadjisten kell) es barmikor meg is szuntetheted, kiveheted rola az egeszet, ha kikoltoztok,
6 - Nem az allamnal van a penzed, hanem egy banknal (mar ha ez megnyugtat), ahol 100 ezer euroig van biztositva (mar ha ez tenyleg mukodik, ha bukas van),
7 - Nem kell vele foglalkozni egyaltalan, mert ha beallitod rendszeres megbizaskent, hogy rautalodjon a suska erre, akkor nem kell bajlodni vele,
8 - Van egy beteti plafon naluk (5 millio), azon felul, ha meggyulik, uj szamlat kell majd nyitni, ezt meg betenni valami mas lekotesbe.Hirtelen ezek jutottak rola eszembe es nem erdekem reklamozni oket, csak leirtam, amit tudok roluk es igy latom jonak ajanlani.
[ Szerkesztve ]
Jegyezd meg: pótolhatatlan vagy. Éppúgy, mint bárki más!
-
zeno70
tag
Lejart az idom - meg ezt akartam hozza linkelni: [link]
-
DeFranco
nagyúr
válasz V.Stryker #14223 üzenetére
lajafix-szel majdnem teljes mértékben egyetértek a következő kiegészítésekkel:
1 A fölös pénzből első sorban a szellemi épülésére ruházz be, ezzel teszed igazán sikeressé, ezt nem tudja elvenni tőle senki sem. Jó iskola, klasszikus műveltség, tapasztalatok, ez mind a javára válik, viszont egy vagon pénzbe kerül. Különóra az iskolához, nyelvtanár, külföldi utak, zenetanár, sportkör, sítábor, vándortábor, tánc- és illemtan tanfolyam (nem vicc!), könyvek otthonra, stb. stb. Ma egy művelt, nem a TV előtt felnevelt, kultúrált, viselkedni tudó fiatal akkora előnnyel indul, amit csak egy miniszteri hátszéllel lehet behozni, vagy súlyos milliókkal. Add meg ezt neki. Tovább nem ragozom.
2 Ami ezen felül marad, azt amíg kicsi pénz, addig bankbetét, vagy ami a kockázattűrő képességbe belefér, és ha összegyűlik egy komolyabb összeg, akkor abból goto 3.
3 Ebből magatokat gyarapítsd tartós, le nem járó, el nem romló dolgokkal, pl. ingatlan, amit pénzzé téve, vagy felhasználva később majd tudsz adni egy kis lökést a gyerekednek induláskor. Anyagilag nincs annál nagyobb segítség egy élet elkezdéséhez annál, mint ha egy lakásba részben vagy egészben be tudsz neki segíteni.
Személyes véleményem az, hogy elég részben, ne üljön bele a készbe, mert az rossz hatással lesz a hozzáállására. Küzdjön meg minden forintért, és legyél ott mögötte bölcsen, hogy minden forinthoz tegyél még egyet.
-
szemtelen
tag
válasz zeno70 #14229 üzenetére
Uraim egy szóra!
Kicsit nagyon elmúltak már azok az idők amikor tanulj, tanulj valami lesz belőled. Nekem is ezt tolták a szüleim, mérnöki diploma nyelv vizsga ok, de a szakmában elhelyezkedni off, addig a régi osztályom hülyéje akivel együtt sportoltunk nem csinált mást csak sportolt, nem kiemelkedő játékos, majdnem egy semmi, de érettségit vett a családi ház és az audi mellé, szóval változik a világ.
Az a szerencse hogy a kedvesem szülei kis pénzeket, de folyamatosan gyűjtögettek neki, állampapír, biztosítások, és a 20 év alatt össze jött annyi, hogy könnyen kiegészíthettük és hitel nélkül vettünk lakást. Van barátom aki tőzsdézik, majdnem kikelt, hogy nem éri meg lakást venni, így a tőzsde úgy a befektetések és bizonygatta hogy a kamatból bérelhetünk kecót és pénzünk is marad. Szerencsénkre a vásárlás után kb 1 hónappal, tehát most bejelentették a lépcsőház teljes szigetelését és felújítását, és jelentkezett egy házaspár aki nézegette a lakást, a hír hallatán 1misivel megtoldaná az árat. Kérdem Én, mi a jó befektetés, ha nem ez?
Mindenképp megéri ha kicsit is tudsz félre tenni és foglalkozni azzal a pénzzel, én tudom hogy életünk végéig hálásak leszünk nekik ezért és egy akkora lökés hogy nyugodtan tudunk DOLGOZNI járni, nem pedig azon idegeskedünk, meg görcsölünk, hogy hogy kereshetnénk pénzt munka nélkül!
Szóval hajrá!FACEBOOK trükk! Nyisd meg a saját üzenőfalad, majd nyomd meg az f13-at! Nézd meg mi történik! ;)
-
V.Stryker
nagyúr
Köszönöm a tanácsokat, meglátásokat.
lajafix-el én is csak részben értek egyet,vagyis úgy mondanám, hogy ezt én kevésnek tartom. Mert az, hogy normális értékeket kapjon a gyerek, hogy az anyuka otthon legyen ameddig csak lehet, hogy mindenre legyen lehetősége, az eddig is magától értetődő volt.
DE
Én a párommal hiába kaptam megfelelő értékrendet, minden lehetőséget a tanulásra, stb. mert jó pár évig éltünk albérletben úgy ,hogy mindketten dolgoztunk és az 1000%, hogy ha mindkét részről ne kapjunk egy kis induló tőkét, akkor az életben nem tudtunk volna egy lakás önerőjére félretenni magunktól és az életbe nem veszünk saját lakást megfelelő kondíciókkal, hogy később ne bukjunk bele. Tehát félre tenni kell, muszáj. És nem arra, hogy ha 18 lesz, akkor mondom neki,hogy nesze itten van 2 millió azt csinálsz amit akarsz. Arra, hogy ha nem úgy fogunk állni, akkor legyen miből menjen osztálykirándulásra, táborba, ha sportolni fog -márpedig fog - akkor legyen miből azt is finanszírozni, ha a tanulmányaihoz már kell egy laptop, akkor ne kelljen vakarózni és nem mellesleg mai adatok alapján egy jó egyetem elvégzése is vagy 2-3 millió, amit ha a mindenhavi keresetből kell, akkor kispórolni, akkor az nem kevés nyűg , mert sajnos nem keresünk többszázezreket. Tehát ez a gyerek egy jó ösztönzés valami megtakarítás alakítására, mert eddig mindig csak szerettük volna, de sose jött össze.
zeno70: Nem kell a rekám, megrögzött CIB-es vagyok.
-
-
amargo
addikt
válasz V.Stryker #14234 üzenetére
Szerintem is rakjál félre a fentieken kívül, ha anyagilag lehetséges és bizony egy komoly lecke még hátra van, a pénzügyekkel is képbe kell kerüljél. Ne a gyerek/ek szenvedjék el később 20-30 évesen a szüleik anyagi baklövéseit, mert az nem segítség. Tudom, hogy senki nem tervez erre, de ha az ellenkezőjére sem, akkor bizony jóval nagyobb az esély.
A gyerek pedig akkor menjen szerintem egyetemre, amikor már tudja, hogy mit akar.. én is így mentem és magam fizettem..“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
stangli
senior tag
válasz V.Stryker #14236 üzenetére
félretevés = cib malacpersely oszt majd a többi jön magától, ez a legegyszerűbb
úgyhogy szedjed magad irány a legközelebbi cib, húzzad a sorszámot és érdeklődd meg a pontos feltételeket, csatoltassad a bankszámládhoz (gondolom lehetséges) és hónapról hónapra netbankon követheted, hogy mennyit gyarapodott -
stangli
senior tag
válasz V.Stryker #14240 üzenetére
na szép, 16évesen mekdöncibe gürizhet bocsi nem hagyhattam ki
mod.: a mai világban, egy gyerek, hogy sajátítson el kétkezi munkát? 1 diákmunka, 2 középsuli után kikerül a való világba és ha nem elég kitartó a céljai elérésében, akkor a mindennapok bedarálják...
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
na ennek pont semmi értelmét látom.
az ok, ha gimnázium/középiskola közben nyáron 1-2 hónapra elmegy pl segédmunkásnak, vagy dinnyét/tetszőleges terményt szedni de annak, hogy éveket töltsön egy szakma elsajátítására, az elvesztegetett idő szerintem.
ha mérnöknek tanul, akkor annak van értelme ha pár évet tervezés előtt a kivitelezésben/gyártásban dolgozzon.
más esetben mi? szakács-jogász? hegesztő-közgazdász?
[ Szerkesztve ]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
DeFranco
nagyúr
Szakmunkásképzőből sárga kővel kirakott virágágyásokkal szegélyezett út vezet az egyetemre...
Én is egyre inkább kétkezi szakma-párti vagyok (még mindig az egyetem/diploma vezet, de egyre kevesebbel) de együtt a kettő nem működik, maximum a
tündérkacsákbanizékacsamesékbenööö tündérmesékben.[ Szerkesztve ]
-
Rive
veterán
Nem érdemes mixelni a pályákat. Addig OK, hogy a fizikai munka tiszteletét/képességét megtanulja a gyerek, de ha cél a felsőoktatás, akkor - amennyiben képességekből telik - menjen szépen rögtön a felsőoktatásba és ott találjon magának helyet szakmába vágó gyakorlathoz/melóhoz és hagyja szépen a kisebb papirokat: semmi haszna nem lesz belőle később.
/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
amargo
addikt
válasz DeFranco #14243 üzenetére
2 kétkezi - apai ágon +1, nyári munkában - és 2 szellemi munkáról van bizonyítványom. Ugyan szellemi munkában dolgozom, de miért is kellene, hogy együtt menjenek?
Ringman: Mert annak több értelme van, hogy 1-2 diplomával 24-30 évesen még egy percet sem dolgozott?
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
Ringman
nagyúr
válasz amargo #14245 üzenetére
egyetem mellett is lehet dolgozni. részmunkaidő, gyakornok, stb.
Mert annak több értelme van, hogy 1-2 diplomával 24-30 évesen még egy percet sem dolgozott?
úgyis min 70-75 éves koráig (vagy élete végéig) dolgoznia kell majd. egyébként ilyet én sem írtam.
azért másoddiploma mellett nem jellemző, hogy valaki nem dolgozik.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
DeFranco
nagyúr
válasz amargo #14245 üzenetére
Más az, ha kitanulsz és tudsz egy szakmát professzionális szinten (mondjuk 14-20 éves korodig tanulod először az iskolában aztán mester mellett, mire önállósodni tudsz) meg megint más, ha valamivel foglalkoztál egy nyáron, vagy OKJ-n szereztél egy papírkát.
Nekem ebben az olvasatban, amiről most beszélünk, az előbbi szakma, a második fele viszont nem az.
És igen, úgy tartom, hogy ha valaki szakmunkásként szakmát szerez, utána nemigen megy egyetemre. Nem is kell neki, semmi baj nincs ezzel, tisztelem-becsülöm, csak azt mondom, hogy a kettő nem megy együtt. Sem időben, sem tanulmányokban, sem szociológiai okokból. 1000-ből 1, esetleg.
[ Szerkesztve ]
-
-
_BM_
senior tag
válasz amargo #14248 üzenetére
"Vélhetően mindenki úgy próbálja megadni a gyerekének a legjobbat, ahogy tudja"
Az esetek többségében ez úgy néz ki, hogy beíratják kommunikációs vagy skandinavisztika szakra, ahol végigbulizza az akárhány évet, aztán mehet a mcdonaldsba, ahol az a volt gimnáziumi osztálytársa lesz a menedzsere, aki nem tanult tovább.
-
zeno70
tag
szemtelen: En pont hogy NEM azt mondtam, hogy a gyerek tanittatasaba kell feccolni minden penzt...merthogy az lenne a legjobb befektetes...
Gyujteni kell, mert ahogy a kerdezo mondta, barmire kellhet (baj esetere, tanulasra, lakasra, kulfoldre koltozesre, stb). Ez az iskolaztatasi eroltetes tulspirazott, ami az utobbi kommentekbol mar ki is cseng (Meki, diplomaval, stb ). Nem a muveltseg vagy a tanulas ellen szolok, mert az hasznos (nekem is van diplomam), csak nem biztos, hogy abban all a gyerek sikere.
Amit penditettem - figyelni kell a gyerek kezseget, erdeklodeset es ha abban van jovo, akkor - egyetemmel vagy anelkul - anyagilag is segiteni, abbol, ami meggyult addig. (Legyen az orvosi vagy mernoki egyetemi kepzes, de akar vallalkozas is, amit szeret es amihez ert majd!)V.Stryker: Nem tudtam, hogy CIB-es vagy,
igy csodallkozom is a kerdeseden, akkor ahogy stangli kollega is mondta, irany a bank es hajra![ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Android szakmai topik
- Okos Otthon / Smart Home
- iPhone 16 vagy Oppo Reno13?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- iPhone topik
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Teszten a SteelSeries Apex Pro Gen 3 billentyűzet
- Filmvilág
- További aktív témák...
- 1 TB Samsung M.2 2280, NVMe, PCIe, Gen4X4, SSD /számlával / 12 hónap jótállással
- DJI Mavic 3 Pro RC - drón szett új állapotban - Garanciával
- Playstation/Xbox konzolok
- APPLE MACBOOK AIR 13.3 2020 M1 (MGN63MG/A) Silver -MAGYAR - 21 Ciklus - 2+ év garancia - MAGYAR
- Mac Mini M1 8GB 512GB SSD + INGYEN KISZÁLLÍTÁS
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest