Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Szeretnék egy portfóliót kialakítani, vásárlás és megtartás céllal, hosszútávú befektetéssel. Minimum néhány évre megtartani mindent, aztán igény esetén kivenni, vagy még többet beletenni. A pillanatnyi ingadozások ezért nem számítanak annyira, a hosszútávú tendenciák annál inkább.

    10-20%-ot szánok egy stabil hozamú alapba, ami nagy eséllyel enyhén jövedelmező legyen, de minimum tartani fogja az értékét.
    A többit, a túlnyomó részét pedig nagy kockázatú, nagy potenciális nyereségű részvényekbe szeretném fektetni, egy kis részt pedig akár kriptovalutába is.

    A nagy többsége új technológiákba kerülne, a nagy techcégek, AI, cloud, plusz még néhány speciális, nem annyira közismert terület, ami szinte biztos, hogy a jövőben nagyobb teret nyer. A lényeg, hogy a diverzifikációt úgy oldanám meg, hogy nagy kockázatú cégek között osztanám szét. Erre sokan azt mondják, hogy nem túl bölcs, mert sokat lehet ezzel bukni, de én meg azt mondom, ha kellően szét van szórva a nagy kockázat/nagy nyereséggel rendelkező esetek között, akkor ha ebből néhány bukást hoz, a többi azt ellensúlyozni tudja, tehát nagy balszerencsének kell történnie, hogy mindegyik egyidejűleg veszteséges legyen, kivéve, ha valami olyan történik a világban, ami egyaránt érinti az egész szektort, azokat a szektorokat, amikben én érintett vagyok.

    Egyrészt mi a véleményetek erről? Másrészt pedig mit tudnátok ajánlani, honnan lenne érdemes informálódnom, milyen tendenciák várhatóak a világban a jövőre nézve, hogy a lehető legjobb döntéseket hozzam, mely részvényeket válasszam?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák