Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • PredatorZoli

    Topikgazda

    válasz Tyler Durden #106315 üzenetére

    Minden társadalmi csoportnál más eszközük lesz a fogyasztás fellendítésére.
    A kispénzűeknél lesz egy jelentősebb, jelen állás szerint 15%-os minimálbéremelés, ami a jövő évre várható inflációnál jóval magasabb, ami tud hozni többlet fogyasztást.
    A középréteget, akiknek van egy kis pénze de nem annyira sok, azokat az alacsonyabb kamatokkal lehet agitálni hogy hitelt vegyenek fel és úgy pörgessék be a dolgokat.
    Azokat pedig akinek van pénze, azzal próbálják motiválni a költésekre/beruházásokra hogy nem adnak már annyi pénzt az állampapírokra illetve őket is lehet hitelfelvételre buzdítani.
    Mind a 3 csoport megtalálható idehaza, és mind a 3 csoport esetében más volt az oka annak is, hogy idén miért esett vissza a fogyasztás (a kispénzűeknek elfogyott a pénze, a középrétegnek nem volt már kedve hitelt felvenni ilyen kamatokkal (ők azok akik amúgy normál körülmények közt vennék a lakást meg autót hitelre), a nagypénzűek pedig kihasználták a magas kamatokat és ráültek a pénzükre, ahelyet hogy valami gazdaságpörgető dologba forgatták volna)

    Sajnos egyébként ez az infláció újbóli fellángolásával fog járni, noha nem akkorával mint ami most volt, de egy magasabb 1 számjegyűt simán.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák