Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Vesa

    veterán

    válasz PredatorZoli #105373 üzenetére

    "Az a gond, hogy alapnak veszed, hogy ha valaki vállalkozni kezd, az sikeres lesz és sok pénzt keres vele. "

    Dehogy veszem alapnak! Ugyanakkor, az egyetlen igazán életképes módja a kitörésnek és a tényleges, belátható időn belüli meggazdagodásnak. Mikor máskor próbálkozzon ezzel az ember, ha nem fiatalon, amikor még sok az energia és az esetleges bukás után is bőven lábra tud belőle állni? Természetesen, nincs garancia a sikerre, de akkor még mindig ott a jó öreg megtakarítósdi, és én arról beszéltem, hogy nem feltétlen ezzel kell kezdeni! Értem amit az időről írsz, de ezt fogd fel úgy, mint a befektetéseken belül a kockázatvállalási hajlandóságot. Belevágni a több profit reményében, vagy inkább maradni a picivel biztosabb, de kevesebbnél?

    Egyébként a tőzsdézéssel sincs semmi garancia arra, hogy összejön értelmezhető profit, arra pedig semiképpen, hogy az mekkora mértékű lesz! Ehhez a jövőbe kéne látni. Azt pedig írtam, hogy akinek nem való a vállalkozás, annak természetesen fontos a tudatos megtakarítósdi, tehát minél előbb el kell kezdeni.

    Azt viszont továbbra is tartom, ha nekem kéne egy fiatalnak tanácsot adnom, akkor nem ebbe az irányba terelném első körben, már amennyiben komolyabban meg akar gazdagodni.
    (rengeteg embert ismerek, akik buktak, ezt ennyi idő alatt nem is lehet elkerülni. Több olyan barátom van, aki a 90-es, 2000-res évekbnen szárnyalt, aztán később tönkrement). Dehát ez miben különbözik a tőzsdétől? Ma ráteszel egy tétet valahova ami bejön, holnap esetleg egy olyanba, ami nem jön be. Portfólióval ez nyilvn nem ennyire fekete-fehér, de az átlag profitot így is be tudja dönteni egy rosszul megválasztott befektetés. Tökugyanaz, nincs garacia semmire.

    [ Szerkesztve ]

    A tudomány a valóság költészete!

Új hozzászólás Aktív témák