Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • hcl

    félisten

    LOGOUT blog (1)

    válasz Z_Kati #51060 üzenetére

    "Azzal egyetértek, hogy alapdolgokat meg kell tanulni, ez rendben. De! Miért kell minden gépbe millió beállítási lehetöséget beletenni"
    Ha valami benne van, max. nem használod (ha úgyis csak szoftver kérdése), ha nincs, akkor tud hiányozni.
    Én nagyon jól jártam a Fuji S5600-zal, mert annak volt manuális módja, lehetett tanulni :)

    "Viszont aki csak egy olyan gépet szeretne, amivel lehet szép, éles korrektúrájú képeket készíteni és nem kell csoda nagy zoom meg semmi extra, az mégis mit vegyen???"
    Ez mondjuk igaz, nincs az a superzoom kategória, ami ekv. 2-300-ig ment nagylátótól, és nem kellett hozzá mindenképpen képstabi, mert olyan borzalmas fényereje volt :D 2010 előtt még úgy létezett ez.
    Valójában az ekv. 1000mm-es távcsövek nem sok esetben hasznosak kompaktban...

    "Amúgy meg, bár kicsit off téma, szerintem ami most a technikai kütyükkel megy, az egy óriási nagy néphülyítés. Ha én csak telefonálni akarok, ugyan minek tanuljak meg mindenféle marhaságot, ami az idömet rabolja?"
    Hát jórészt néphülyítés, de azt is látni kell, hogy van egy rakás olyan eszköz, ami hasznos lehetőségeket rejt. Ha tudod használni. 8Ugyanakkor a néphülyéítés ellen a legjobb védekezés az, ha van fogalmad a dolgokról, és nem dőlsz be minden gagyi cuccnak.)

    Ha meg a másik oldalról nézzük, hogy te csak telefonálni akarsz, miért veszel okostelefont? Mert az az akciós? :) Sokan ugyanis így vannak. Nem gondolkodnak arról sem, mire van szükségük.
    Amúgy ha nem tudod, hogy a gyerek mit használ, az abban rejlő veszélyektől sem tudod megvédeni. Nem mellesleg ha korlátozod benne, akkor meg ő fog lemaradni a korosztályától.
    Ugyanakkor nem születnek úgy, hogy értenek hozzá. nem értenek, max. megtanulják jól-rosszul.
    Meg tudja tanulni bárki, hiszen legtöbb esetben arról van szó, hogy szöveget kell értelmezni. (Ja, ahogy a hitelfelvétel, stb. esetén is, meg lehet nézni, hogy az idősebb korosztály hogy vizsgázott az elmúlt években.)

    "Mert a kütyükhöz nagyon jól értenek, de nem tudnak a fenekükön megülni 10 percet, nem tudnak egy dologra koncentrálni, mert rengeteg inger éri öket egyszerre és sorolhatnám."
    Én gyerekként okoseszközök nélkül sem tudtam megülni a fenekemen :) Amúgy azért van több figyelemzavaros gyerek, mert mst már odafigyelnek a figyelemzavarokra a oktatásban (még ha ez is túl van kicsit lihegve). Régebben nem foglalkoztak a problémásakkal. (Pl. az én gyerekkoromban, a 80-as években.)

    "de ha én ezzel töltöm az idöt, akkor ugyan ki csinálja meg az én dolgom?"
    Az idődet te osztod be. De ha az ember valamit akar csinálni, az nem szokott úgy menni, hogy ne szerezne róla ismereteket. Különben várj, fotóstanfolyamot miért végeztél? Vagy azzal nem a drága idődet toltad el? Látod, megtanultad azt is.

    De tulajdonképpen mondhatnám azt is, hogy egy szakközépiskolában minek tanítanak magyart, hiszen egy autószerelő nem olvas. Szoktak ezzel jönni mindenféle fórumokon.

    [ Szerkesztve ]

    Mutogatni való hater díszpinty

Új hozzászólás Aktív témák