- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iOS alkalmazások
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Fotók, videók mobillal
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
-
Mobilarena
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mazsi70
senior tag
válasz lazioforever #51349 üzenetére
Ha ,jól látom 2011-es gép az Agfa.
[link]Nyilván akinek a szenzorméret a fontos, az fullframet vesz. (igazából az apsc létét nem tudom értelmezni)
-
mazsi70
senior tag
válasz lazioforever #51352 üzenetére
Lásd még az összefoglalót : 50e forint alatt nincsenek kiemelkedő ajánlatok. Mivel jelentős eltérések képminőségben nincsenek az abszolút belépő kategóriában, ezért ezekről a gépekről teszteket sem végeznek a szakoldalak.
Nyilván akinek a szenzorméret a fontos, az fullframet vesz. (igazából az apsc létét nem tudom értelmezni)
-
Vyndree
őstag
válasz lazioforever #51346 üzenetére
A lencse szélénél az gumi miért van így behajolva?
mazsi70: ez a gép el se jut semmiféle szakoldalig. Már a postás a kukába vágja ha megtudja mi van benne, remélem.
[ Szerkesztve ]
-
rejtőzködő
csendes tag
válasz lazioforever #51346 üzenetére
Látom nem tudsz szabadulni ettől a "csúcs" géptől.
-
lazioforever
tag
válasz rejtőzködő #51358 üzenetére
Hát igen, még mindig gondolkodom.
Olvasgattam az elmúlt héten elég sok véleményt, tapasztalatot a Nikon alap modelljeiről (most a Coolpix S2800-ra és az L31-re gondolok főleg), és emellett nézegettem a Fujifilm darabjait is. Annyira felemás dolgokat írtak róluk, hogy az hihetetlen. Valaki szerint tök jó kis gépek, mások meg lehordják őket a sárga földig. Valahogy nem tudok dönteni. Tudom, hogy 20 ezer ft nem összeg a kompaktok világában, én mégis szeretném a lehető legjobbat kihozni belőle.Ez az "izé" (maradjunk most már ennél a kifejezésnél ) tulajdonságai alapján felveszi velük a versenyt, igaz, vélemények ennél is megoszlanak.
Minden esetre azt látom, hogy belenyúltam a tutiba, sokak érdeklődését felkeltette ez a gép itt a fórumon is most, hogy szóba hoztam. Persze nem pozitív értelemben.
Lehet, hogy már csak ezért is érdemes lenne kipróbálni, milyen, max gazdagabb leszek egy negatív élménnyel. -
mazsi70
senior tag
válasz lazioforever #51356 üzenetére
Lényegében ugyanazt .
Vergilia :Nyilván akinek a szenzorméret a fontos, az fullframet vesz. (igazából az apsc létét nem tudom értelmezni)
-
válasz lazioforever #51359 üzenetére
Van egy félhalott L19-em, meg a munkahelyen egy L23. Ezek borzalmasak. Ha csak 20 van, akkor vennék egy használt Fuji S5600-at vagy hasonló 5000-est A tizeniksz Mp-n kívül semmi hátrány
Mutogatni való hater díszpinty
-
maglew
aktív tag
Sziaszok!
Szeretnék vásárolni egy digitális fényképezőgépet max 40 ezer forintig.
Gyakori használatra kellene, így olyat keresnék ami ceruzaelemes akkuval működik (nem bízom ezekben a speciális vékony aksikban) valamint fontos lenne, hogy fémházas legyen (az elem/memóriakártya tartója is)
Mivel a memóriakártyát folyamatosan kiszedegetjük a képek letöltésekor, már a második fényképezőgépem elemrögzítő ajtaja megy tropára, amit aztán cserélni nem lehet csak a házzal együtt, jó drágán.Milyen gépet tudnátok ajánlani?
Sonyban néztem hogy (igaz nem ceruza akkus) de Zeiss lencséje van, ez vajon jó lehet?
http://www.edigital.hu/kompakt-fenykepezogep/sony-dsc-w830-digitalis-fenykepezogep-fekete-+-8gb-sd-+-sony-tok-p447065.html
Most Fuji van, de valahogy nem olyan élethűek a képek, valahogy "gagyi" pedig 10 megás képeket csinálok mégsem az igazi
-
válasz maglew #51362 üzenetére
Egyrészt a lítiumakkukat nem kell lemeríteni (pont azt nem szeretik), másrészt USB-n is lehet a legtöbb gépről másolni, illetve ebayről fillérekért lehet venni ezekhez akkukat, így mindig lehet nálad tartalék.
Mondjuk nekem a Samsung ES gépekben tetszett az az egy dolog, hogy USB-ről töltenek, csak sajnos nem valami nagy számok fényképezőgépnekLencse meg... a kiskompaktoknál nekem hogy Leica, Zeiss, csak egy felirat
[ Szerkesztve ]
-
pibácsi
senior tag
Szevasztok Blogtársak!
Érdeklődök, hogy az Olympushoz nincs-e valakinek egy vakupapucs lezáró műanyag betétje kimaradva és esetleg eladó? MCC-1 tipus kellene. Köszi előre is.Üdv. Pibácsi
-
pibácsi
senior tag
Szép napokat kivánok!
Az előző beírásomra-kérésem is az alábbiak miatt került sor.
A kompakt gépeknél roppant zavaró amikor a nappal háttal állva fotózunk és nem látunk semmit a kijelzőn, sem a képet sem a beállításokat. Ilyenkor már az is jó, ha tudunk valahogy tájékozódni, hogy mi van előttünk és a gépbeállítást most nem variáljuk, elfogadjuk az alapokat („P” mód). (Szinte hallom, vegyél olyan gépet amin van átnéző kereső).
Az Olympus XZ-2 –nél is ez a gondom. Ami kapható a legegyszerűbb optikai átnéző a Ricoh GV-2 tip.is jó árban van, nem beszélve az elektromos mini LCD átnézők. Találtam egy megoldást, hátha más is tudja alkalmazni. Olcsó és egyszerű a kivitelezés. Kerítsünk egy régi „Szmena” tip. fenyképezőgépet. A felső burkolaton lévő három db. csavart vegyük ki és le tudjuk venni a felső burkolatot. Az átnéző részen belülről van egy rögzítő laprugó, azt kivesszük és így az átnéző kivehető, amely egy kpl. gyárilag összeállított átnéző. Ezt az optikai átnézőt ráragasztjuk az XZ-2 vakupapucsában található takaró lapra. Nyilván megvárjuk amíg rendesen megköt a ragasztás, majd bedugjuk a vakupapucsba és kész. Át lehet rajta nézni, ráadásúl valamelyest kicsinyítve adja az előttünk lévő képet. Lehet esetleg kicsit csinosítani, a sarkokat leszedni, de csak éles eszközzel. A „smirglit” nem szereti.
Ha nincs szükségünk rá, vagy külső vakut kell alkalmazni, akkor ki lehet egyszerűen húzni.
Nem árt beszerezni egy eredeti papucsvédőt, hogy ilyenkor is védve legyen az aljazat.
Talán többen kinevetnek, de lehet, hogy esetleg valakinek segítség a fenti leírás.Üdv. Pibácsi.
-
sideburns
aktív tag
válasz pibácsi #51367 üzenetére
Ennek fix gyújtótávú fényképezőgépnél lehet értelme, zoomosnál alig.
Egyébként ilyenekkel tele van az ebay.
Akkor inkább már egy ilyen árnyékoló az LCD-re, szerintem.
http://www.ebay.com/itm/JJC-Universal-LCD-Hood-Protector-3-0-for-3-0inch-LCD-Screen-Display-DSLR-Camera-/171762021948?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item27fdd0763c[ Szerkesztve ]
-
-
Szevaszam
csendes tag
Sziasztok!
80.születésnapra szeretnék fényképezőgépet venni nagypapának. Egyszerű és magyar menürendszerű kompakt gépet szeretnék, ami nem hullik szét egy év alatt. Tudnátok segíteni ebben? Keret kb. 50-70e Ft
Előre is köszi! -
cenzor
tag
Sziasztok!
Csomagolási folyamatok rögzítésére szeretnék fényképezőgépet vásárolni. A körülbelüli árszint 50-70e Ft.
A fényképezőgéppel szemben annyi elvárás van, hogy egy közepes beltéri megvilágítás esetén képes legyen a saját vakujával éles, használható fényképeket készíteni. (Itt kb. arra kell gondolni, hogy ~1 méterről lefotózva még olvasható a termékek oldalán lévő 12-14-es betűmérettel nyomtatott cimke.)
Ezen felül hasznos lenne még, ha wifin keresztül automatikusan, külön felhasználói beavatkozás nélkül fel tudná tölteni a képeket egy helyi hálózati tárolóra. Ezt a funkciót korábban egy EyeFi kártya látta el, de úgy látom ez a technológia már a múlté. (Illetve a jelenlegi EyeFi csak mobileszközökkel, mobilalkalmazásokkal működik együtt, közvetlenül LAN-ra nem másol.)
Ha nem létezik ilyen gép, akkor azt is elfogadom válaszként Köszönöm!
-
pibácsi
senior tag
válasz sideburns #51368 üzenetére
Szia sideburns! és hcl!
Természetesen igazad van, ez csak tájolásra való, mint ahogy a többi optikai átnéző is és másra nem jó, de legalább sejti az ember az irányt. Nyilván találtam gyári megoldásokat, de elég drágák, némelyik megközelíti a gép árát, pláne, ha elektronikus. Ezért kezdtem el szórakozni. Ezt az árnyékoló megoldást nem ismertem, de jónak találom elsőre, csak a gyakorlat mit mutat, mivel úgy gondolom, hogy hátsó napsütéssel ő sem tud mit kezdeni, bár ahogy a kocsi napellenzőt alkalmazzuk, lehet, hogy bejön. De jó ötlet.
(hcl) A fényerő pedig maximumon van, már az elején felvittem. Úgy találtam, hogy itt kevés, a Panasonicnál, Nikonnál pl. jó erős.
Minden esetre köszi a hozászólásokat, így is jólesnek.Üdvözlettel: Pibácsi
-
pibácsi
senior tag
válasz sideburns #51368 üzenetére
Szia!
Megnéztem az árnyékolót és roppant könnyű felszerelni, van róla egy kisvideó. Használata szokás kérdése, még kijelző védőnek is jó, bár néha akadálynak tűnik. Ha elfogadható áron találok, lehet, hogy veszek egyet.http://aabworld.com/brands/jjc-lch-hood-lch-3-0b
Üdv. Pibácsi.
-
rejtőzködő
csendes tag
válasz pibácsi #51373 üzenetére
Szia Pibácsi!
A problémával én is naponta találkozok, pláne a verőfényes nyári napokon
Én egy sima baseball sapkával szoktam árnyékot "gyártani", de persze nem ez a megoldás.
Ha beszerzed ezt a JJC szerkezetet légy szíves írd meg a tapasztalatodat.
Nekem már annyi tartozékom van, hogy lassan kijönne egy tükrös is ennyi pénzből -
sideburns
aktív tag
-
RZozo
aktív tag
Gépcserére szántam el magam. Jelenleg egy Canon S3 IS gépet használok, amivel végülis elégedett vagyok. Az igényeimnek megfelel.
De tekintve, hogy a technika már előrehaladottabb, jobb képfeldolgozás, szolgáltatások, videokészítés HD/Full HD felbontásban stb. miatt nézegettem a Bridge kategóriát, azon belül is a Canon SX60 HS és a Panasonic FZ200 típust.
A Canon az újabb, a legújabb képfeldolgozóval szerelve, nagy zoommal, Panasonic régebbi kiadás, de jó minőségű fényerős objektívvel. Most a Canon pénzvisszatérítési akciója miatt az SX60-ast is majdnem hasonló áron kapnám meg, mint az FZ200-at.
E két gép között gondolkodom, illetve még felmerült a Nikon P600, P610 típusa is.
Kihajtható kijelző lényeges. Nagyon nagy hasznát vettem eddig is.
Ha vannak ötleteitek, tanácsaitok a választáshoz, akkor előre is köszönöm. -
pibácsi
senior tag
válasz rejtőzködő #51375 üzenetére
Szia rejtőzködő!
Egyelőre körbejártam ezt a témát. Lehet kapni több helyen is, de nem mindegyik jó az XZ-2-höz. Ez amiről szó van talán univerzális. Még nem rendeltem, még gondolkodok, mert az zavar, hogy elég sokszor le is kell venni, ha nem napfényes helyen vagy, mivel ha rajta van, akkor mégiscsak kötve vagy egy magassághoz, mert egyébként nem látod az LCD-t. Lehet ugyan nyitogatni az LCD-t, de ha nem muszály, akkor inkább nem nyitogatom. Valami redőnyös megoldás kellene. Ha kell kihúzod, ha nem kell, visszatolod. Lehet, hogy már az is ki van találva, csak nem tudunk róla. Olyan is létezik, ami az LCD-re tehető közvetlenűl és úgy működik, mint egy optikai átnéző, csak az is kiáll rendesen, viszont azt is csak alkalmanként tudod használni.
Na majd látom.
Üdv. Pibácsi -
lazioforever
tag
Sziasztok.
Én kérdeztem múlt héten az Agfaphoto gépről. Nos, sikeresen lemondtam róla, miután az MM-ben kézbe vettem, és próbálgattam kicsit. Mit ne mondjak, kb megboldogult Smena-m készített ilyesmi képeket (sőt!).
Szóval még mindig nézegetem a gépeket, és továbbra is újban gondolkodom mindenképp. Kinéztem most párat, és bár írtátok már korábban, hogy 50 ezer alatt nincs nagy különbség, azért én felteszem a kérdést, hogy az alábbiak közül melyik lenne a jobb választás. Szóval az új jelöltek:
Nikon Coolpix L29 [link]
Nikon Coolpix S2900 [link]
Nikon Coolpix L340
Nikon Coolpix S6700 [link]
Sony DSC W800 [link]
Tisztában vagyok vele, hogy a fórumon jelenlévők nagy része az ilyen gépeket számításba se veszi, de ha esetleg valamelyikkel van személyes tapasztalat, vagy vélemény, az sokat segítene.
Köszönöm előre is a segítséget. -
válasz lazioforever #51382 üzenetére
Nikon L sorozat belőlem továbbra is csak menekülést vált ki.
-
pibácsi
senior tag
Szia!
Én már körbejártam ezt a témát. Van egy oldal ahol elég sok van és ott a géptipust is megadják.
http://www.beslist.nl/products/r/JJC+LCH-3.0B+LCD+Hood+voor+3+inch+xz-2/
Ez amiről írunk "JJC Univerzális LCD fedél 3.0"", ez talán univerzális. Ezen az oldalon "sideburns" adott egy címet, ott jó árban van.
Üdv. Pibácsi -
mrmarkus
aktív tag
Hirdetnek it az apróban egy Olympus Stylus XZ-2 kompaktot, mert sokkal jobban járnál vele, mint a Nikon Coolpix L340-nel...
Freedom of Information
-
asdf_
veterán
Van itt az apron meg garis Olympus xz-2 50-ert. Hatmillioszor jobb gep, mint az itt felsoroltak. Ne erdekeljen, hogy hasznalt, popec gep, ennyiert meg ajandek.
-
lazioforever
tag
válasz lazioforever #51388 üzenetére
Vagy esetleg a Canon Ixus sorozat?
-
válasz lazioforever #51388 üzenetére
L19 és L23 van a közelemben. Nekem nagyon nem jött be.
Ixusok sokkal jobban tetszettek, abból is csak régebbiek voltak, de azok elég frankók. Nézd meg az i7 Zoom-ot... Van egy olyanom, máig napi használatban, a méretéhez képest pl. nagyon ügyes kis dög.Mutogatni való hater díszpinty
-
Szevaszam
csendes tag
Sikerült leszűkíteni a kínálatot 2 versenyzőre, melyiket ajánlanátok: Fujifilm FinePix S8600 vagy Nikon Coolpix L340?
-
pibácsi
senior tag
-
pibácsi
senior tag
válasz Szevaszam #51391 üzenetére
Szia Szevaszam!
Nekem volt Nikon L620 tipus. Megváltam tőle, Nagyjából minden automatikus volt rajta, nincs választható P-A-S-M stb. Ami képet sikerűlt vele csinálni, az jó, csak ne legyen mozgó dolog rajta Pl. unoka, aki izeg-mozog. Ennél az L340.nél is így van. Itt csak ISO 1600-ig megy az érzékenység, a Fujinál 6400-ig. Ez kevés fénynél érdekes. Az objektív f:2,9-től 6.5-ig megy. A Nikonnál az optikai fényerő f:3.1-5.9-ig megy.
Ez nem jelentős különbség. Én a Fujit választanám. Azért megkérdezem, hogy feltétlen fizikailag ilyen nagy gépet képzeltél el?
Mindkettő elég nagy masina. Dehát te tudod.Üdv. Pibácsi
-
-
mrmarkus
aktív tag
-
-
mentosatti76
csendes tag
Kis segítséget szeretnék kérni? Milyen fényképezőt érdemes venni 80000ft körül? Samsung nx3000-ről valaki tudna véleményt írni?
-
mazsi70
senior tag
válasz mentosatti76 #51398 üzenetére
Nyilván akinek a szenzorméret a fontos, az fullframet vesz. (igazából az apsc létét nem tudom értelmezni)
-
Trofi
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Kompakt digitális fényképezőgépet vennék max 60000 Ft ami rászánnék. Tudom nem sok de hát ennyi van. Családi fotózásra és kirándulások, üdülések alkalmával lenne inkább használatban.
Három gép maradt a listámon:Nikon coolpix L340 [link]
Olympus Traveller SZ17 [link]
Olympus Traveller SH60 [link]
Ezek közül melyiket ajánlanátok? Az a helyzet bármelyik az előző gépemhez képest olyan ugrás lenne mintha teret ugranék a Millenium Falconnal!
Válaszokat előre is köszönöm.
Szép napot!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest