Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- DIGI Mobil
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Huawei Mate 50 Pro - blendemonda
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
-
Mobilarena
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Bocizozz83 #90350 üzenetére
Ez lehet akár driver is.
Passz így
De mivel a VGA-d 210W-os fogyasztású , az is csoda, hogy az előző gépeddel ment.. Az egy régi FSP, két ággal, nem erre tervezve..
[ Szerkesztve ]
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
Bocizozz83
tag
válasz Graphics #90351 üzenetére
Azért gondolom a tápot, mert amíg nem húzom ki a tápkábelt pár másodpercre addig nem csinál semmit bekapcsolásra.Így egyértelműnek tűnik...
Igen nagyon jó kis táp én is csodálkoztam rajta!És tök halk.Valaki nagyon fog neki majd örülni!
Az új tápom ehhez képest atomerőmű lesz![ Szerkesztve ]
Komplett gép szabadulna nem komplett gazdájától!
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Sztracsi86 #90352 üzenetére
Be Quiet S7/L8 400
Seasonic ECO430
XFX TS430Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
edda80
tag
micro ATX-es házba csak és kizárólag moduláris tápegységet lehet rakni? Kérlek titeket linkeljetek egy megbízható, jó tápegységet, legalább 450W-s legyen max 16.000-ig.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz edda80 #90356 üzenetére
Hmm?
Miert lehetne csak microATX-es hazba csak modularist tenni?
Ez hulyeseg
BQ S7/L8 400
Seasonic ECO430
Xfx TS430Amugy Neked is volt mar ajanlva tap: ezekbol valogass : [link]
Nek ertem, hogy ennyi ido utan Te is kaptal mar valaszt. De folyamatosan uj kerdesekkel jossz.ez vmi kollektiv szivatas?
[ Szerkesztve ]
-
peter9228
aktív tag
Sziasztok!
Egy i5-4460 + GTX960 párosítás mellé keresek tápot. Jól gondolom hogy az FSP Hexa+ 500W jó választás, vagy esetleg lenne egy jobb ár/érték arányú alternatíva?
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz peter9228 #90358 üzenetére
Vannak nála jobb ár-érték arányú tápok:
-Be Quiet! System Power S7 350W/400W
-Be Quiet! Pure Power L8 300W/400W
-Seasonic S12II 350
-Seasonic Eco 430W
-Super Flower FX Bronze 350W(SF-350P14HE)/450W(SF-450P14HE)A 300-350W-os tápokon(a fentiek közül) csak egy darab PCI-E 6+2 pin-es csatlakozó van, a 400-450W-osokon(kivétel Seasonic Eco 430W, mert ezen csak egy van) viszont kettő van.
A hiányát lehet pótolni(ha olyan VGA-t néztél ki, ami kettőt kér) egy molex > PCI-E átalakítóval. -
McLaca
őstag
válasz Graphics #90152 üzenetére
Köszi!
A Be Quiet! Pure Power L8 elég gyakran ajánlott itt, de valaki (újonc) a napokban ide írta, hogy bizonyos "szerviztapasztalatok" miatt lebeszélték róla.Van alapja a kijelentésének? (Én inkább olyannak hiszek, aki belülről is érti a tápok nyelvét, nem csak az adatlapokról és úgy látom, a topicba azért járnak ők is.)
Üdv!
A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh
-
-
zolee3000
tag
Sziasztok!
Konfig:
Intel Core i5-4460
MSI H97 GAMING 3
8GB DDR3-1600
NVIDIA GeForce GTX 750 Ti 2GB GDDR5
DeepCool Gammaxx 300 proci hűtő + 4 házventi
1 x PCI digitalizáló kártya / 1 x PCIe WiFi kártya
1 x SSD / 2 x HDD / 2 x ODD / 1 x kártyaolvasó modul
1x bill+egérTápra kb. 20-22 ezret tudok rászánni. Nem nagyon értem rá olvasgatni, ezért csak az Enermax/Seasonic/FSP modelleket néztem. (Gondolom ezekkel nem lehet mellényúlni, illetve nem zsákbamacska, hogy a belsejük milyen gyártmány). A két kiszemelt:
FSP Hyper M 500W
FSP Raider 550W
Ezek közel egy árban vannak 5 év garival, az egyik a moduláris kábelezésben jobb, a másik viszont a Silver fokozatban. Lehet, hogy kicsit túlméretezem a tápot, de biztosra akarok menni. Egyébként ahogy néztem, a kisebb, 430-450W-os PSU-k is kb. ennyibe kerülnek de sok esetben csak 3 év garival (pl. Enermax Triatlor ECO, SeaSonicS12II.)
A kérdésem: Megfelelőek-e a fenti FSP tápok? Tudtok esetleg más, ár/érték arányban jobb modellt ajánlani?
Előre is köszönöm a segítséget! -
zolee3000
tag
válasz Balathruin #90364 üzenetére
Nagyon köszi a gyors választ. Ha jók az FSP-k, akkor nem is keresgélek tovább, a kettő közül lesz vmelyik.
Érdekes, amit írsz, amikor legutóbb PC-t építettem (7 éve), akkor tényleg nagyon túlárazottak voltak az Enermaxok (azért is vettem Seasonic belű Corsairt). Most viszont elég jó árban vannak, ahogy néztem. E mögött akkor a minőségromlás áll? Nem nagyon követtem a hardverpiacot az utóbbi években. Akkor mostanában melyek az ajánlott márkák/gyártók? Azért kérdezem, mert nálam is tervben van az új konfig vásárlás januárban (az FSP-ket egy ismerősömnek néztem).[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
válasz zolee3000 #90365 üzenetére
Enermaxnal olcsositas megy, valoszinuleg a premiumbol nem eltek meg, lefele nyitni meg egyszerubb volt olyan partnert bevonni aki nagyobb volument ad el, a cwt meg rengeteg helyre beszallito.
Corsair is szepen elkurvult.
FSP, Seasonic, vagy XFX, de dragabb vonalon van jo par rendes cimkezo id
-
zolee3000
tag
válasz Graphics #90366 üzenetére
Ezt a lefelé nyitást most nem teljesen értem. Ők szállítanak a CWT-nek vagy utóbbi termékei kerülnek az olcsóbb Enermax házakba (míg ők már csak a high end modelljeiket gyártják le maguknak)? Amúgy, ahogy böngésztem az Enermax weboldalát nem nagyon jött le a dzsunkásodás, meg a tápjaik továbbra is rendre hozzák a 80+-os fokozatokat, szóval annyira nem lehetnek rosszak. Bár lehet, hogy ez csak a marketing meg a hype, ami mögött már nincs meg az a szilárd minőség, mint régen.
Corsair-ről nekem is rémlik, hogy olvastam pár éve, hogy Enhance, Seventeam és ilyesmi tápokat címkéznek fel.
Az XFX-ről még nem hallottam, de köszi a tippet, majd utána olvasok. Egyébként meg maradok az FSP/Seasonic vonalnál - ezek szerint az viszonylag még megbízható. A náluk drágább márkák felé meg inkább nem nézelődnék.
[ Szerkesztve ]
-
Erw
csendes tag
A Raiderről nincsenek túl jó véleménnyel a megbízható tesztoldalakon (realhardtechx), miközben az azonos belű de kisebb teljesítményű System Power szériát pedig egyenesen dicsérik. Ha összevetjük a teszteredményeket, akkor kiderül, hogy egyértelműen halkabb, stabilabb a BQ modell. Ennyivel jobb körítést kínál a BQ, mint az FSP? Tudom, német mérnöki munka, de nem vagyok ennyire babonás.
-
Szedált
tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Van egy régi tápom, Chieftec GPA-500S, ha nem muszáj, nem vennék másikat, inkább betolnám jobb vidikártyára. A tervezett konfig:
ASUS Z170-K alaplap
Intel Skylake Core i5-6600 3.3GHz LGA1151
GIGABYTE Radeon R9 380 4GB GDDR5 256bit PCI-E vagy gtx 970
Kingston HyperX FURY 8GB (2x4GB) DDR4 2400MHz
V300 Kingstone SSD
Seagate Barracuda 1TB 3.5" 7200RPM HDDElviszi ezzel, vagy kellene alá mindenképp az EVGA SuperNOVA NEX600B? Nagyon köszi!
-
Graphics
Jómunkásember
A BQ belsok javareszet is az FSP szallitja, de egyedi igenyek felmerulhetnek.
Mas venti pl, mas venti sebesseg profil pl... Es sok
@Szedált: inkabn minosegibb kellene. Az az EVGA se a legjobb vetel. Amid most van meg keves lesz alsokategorias nagyon.
Keretet mondd
[ Szerkesztve ]
-
Modst3R
senior tag
Sziasztok!
Mennyire ajánlott ez a táp? Van vkinek ilyen? Clink szoftveres nyavaja nélkül is elmegy?
Konfigomhoz biztos elég de adataimnál megtalálható!
Köszi előre is!
️Anna (sajnos a felhasználó nevem nem tudom módosítani.)
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Szedált #90375 üzenetére
Seasonic S12II-520
XFX TS 550
FSP Hyper 500
FSP Raider 550
Super Flower 550/ ha lenne mostansag vhol/ vagy a 650-est is veheted, arba belefer, kicsit , 5evEsetleg meg Cooler Master GM550, /GX II es Pro hozzank nem nagyon jutott
[ Szerkesztve ]
-
zoltan6
őstag
Én is kérnék egy kis segítséget,egy ilyen konfighoz kellene táp:
i7 3770 cpu
asrock z77 extreme 4
gigabyte nvidia 960 4gb videókártya
2db vinyó
1 ssd
a gép főleg játékra van használva,jelenleg egy ezeréves enermax van benne,az itt sokat ajánlott evga supernova gs 550 felé hajlok,jó választás? -
ncut
csendes tag
Sziasztok!
Új tápot keresek az alábbi konfighoz. Fontos szempont lenne, hogy minél csendesebb legyen ill. hogy a jövőben tudjam fejleszteni a masinát, de tápot ne kelljen már venni. Használat: casual gaming, full HD videó, net etc., adobe szoftverek (főleg ps és illustrator) Keret: 20-25k HUF
nanoxia ds3 atx ház (3 gyári venti)
asus f2a55 alaplap
AMD A6-Series A6-3650 proci
raijintek aidos cpu hűtő
2x4 giga DD3 Corsair ram
1x250 gigás SSD
2x500 gigás winch
nvidia 750 1gddr5 videókariElőre is köszönöm!
Nem jut eszembe semmi vicces.
-
Graphics
Jómunkásember
-
Modst3R
senior tag
-
Graphics
Jómunkásember
válasz dragonfx #90387 üzenetére
Ezek dragak?
A legolcsobb minosegi tapokat sorolta...
Ha VGA-ra van forint, a tapra is vagy akkor nem kell PC-t venni Szar tapot barhol kapni, a minoseg meg picivel dragabb?
Kivancsi vagyok mennyire gondoltal?
12200Ft egy Super Flower FX Bronze 350-es, 5ev garival, ez sok? Sztem azert hogy 5evig tudd, hogy a tapod biztonsagban viszi a geped megeri.
[ Szerkesztve ]
-
dragonfx
veterán
-
dragonfx
veterán
-
Graphics
Jómunkásember
válasz dragonfx #90391 üzenetére
Amit irtam De egy kis Google neked is belefer , fejben en se tartok mindent.
A Super Flower full fekete, full harisnyas. 5ev garival a pcxben legutobb 12220
BQ L8 is az, azt hiszem.
De kerdezz ugy, hogy skacok fekete harisnyas tap kene ehhez a gephez. Es akkor egy korrel kevesebb
[ Szerkesztve ]
-
MMIX
addikt
Az EVGA GQ 650W viszont FSP Aurum, mai teszt, jonnyguru.com
GQ 650W (a GQ 750W-ig Aurum, szerintem)
GQ 850W (ez meg a 850W és az 1000W)[ Szerkesztve ]
-
dragonfx
veterán
válasz Graphics #90392 üzenetére
fekete full harisnyás táp kéne ehhez a géphez.
jelenleg a profilomba levőhöz később amit leírtam az lesz.
400as ezek szerint elég.ez az evga kr
akkor ez lenne a nyerő?
ez lenne a franko.moduláris.[ Szerkesztve ]
"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
Graphics
Jómunkásember
válasz dragonfx #90394 üzenetére
Evga , ketes belso
BQ nem harisnyas
Gigabyte-ot nem tudom hirtelwn de sztem olcso belsos./ ismeretlen belsoAjanlottam mar tapot Super Flower FX Bronze 350 ezt vedd
Vagy azt amit ajanlott mar a forumtars. Masfele ne nezelodj, ha jo lett volna mas, azt is megirta volna
[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
Sziasztok!
Azon agyalok, hogy az ITX konfigomba a be system power 300-as tápot (ami ugye ATX) kicserélném egy SFX-re, de akkor már egy modulárisra, mert most is a csomó ki nem használt kábellel van tele a házam.
Amiket eddig találtam:
-SilverStone SST-SX500-LG 500W SFX
-Sharkoon SilentStorm SFX Gold 500WViszont a silverstone-ra elég sokat panaszkodtak, hogy hangoska.
Még valami ötlet esetleg?
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Graphics
Jómunkásember
Miert cserelned SFX mereture, ha van hely ATX-nek?
Kisebb a venti halkabb nem lesz, talan a Silverstone kapott nagyobb ventit.
Gep ?
@dragonfx: leirom megint, hogy ELÉG! Ez gondolom igy ertheto ne kerdezd meg megegyszer hogy eleg-e...
Azt megkerdezem, hogy nem egyertelmuen irtam le , hogy eleg a tap?
B.ssz.meg... Mar komolyan...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest