-
Mobilarena
Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
Karácsonyi telefonajánló 2024 (cikk)
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
trebrona
nagyúr
Biztosan nem lesz, mivel a Mi10/10Pro árazással bakot lőttek.
egy Xiaomi-szóvivő szerint a gyártó nem tervezi Kínán kívül forgalmazni a Mi 10 Ultrát, sőt, a Redmi K30 Prót sem, semmilyen márkanév alatt. Ez annyiból érthető, hogy az elképesztően drága Mi 10 Pro után nehéz helyzetbe hozta magát Európában a vállalat: ha a Mi 10 Prónál olcsóbban adja a Mi 10 Ultrát, akkor a korábbi vásárlói háborodnak fel, ha pedig 1200 vagy 1400 euróra lövik be a vételárat, akkor valószínűleg még a legnagyobb rajongók sem vásárolják majd meg.
-
-
-
-
nyisziati
veterán
Rekeszállítást én is kerestem már sok telefonon, de alap szoftvereknél nem találkoztam vele (Xiaomi, Samsung, LG, THL és Huawei Y300).
Egy-egy spéci romban volt a THL-nél és az Y300-nál, de sok köszönet nem volt bennük, használhatatlanok voltak.
Ha találsz valahol, szólj már légyszi, mert nekem is régi vágyam ez. -
Ájvé
veterán
Egy minimum fél millás DSLR-t hasonlítasz egy telefonhoz? Most vagy a telefon gyártóknak óriási elismerés, vagy te vagy vak. Ha csak felbontáson tudsz pörögni akkor te se értesz hozzá sokat.
A Mi Note 10 Quad Bayer szűrő most tud 108 MP-es képet csinálni, alapba 27 MP-es képeket csinál (ez amúgy az alapértelmezett is).
Szerintem felesleges főleg ebben a topikban ezen lovagolni, keress inkább egy fotós topikot. -
Mivel nagy az érzékelője, így valószínűleg kisebb felbontáson is szebb a képe, de a MIUI alapkamerájában tudtommal nincs lehetőség felbontásállításra. Bár azt el tudom képzelni, hogy a full felbontás mellett van egy negyedakkora is.
Azonban a Redmi Note 8 Pro tesztjéből kiindulva az nem ad olyan szép képet, mint a full felbontású fotó lekicsinyítve.Gondolom, idővel megkapják más készülékek is ezt a kamerát, de hogy mikor és milyenek... Azt passzolom.
-
-
Norbi.
őstag
Én nem foglak tudni, csak a hátrányát érzem, ezért esett ki anno a Mate 20 Pro nálam.
(sérülékenyebb, fólia beszerzése macera, véletlen hozzáérek a kijelző széléhez, gesztusvezérlés meg kényelmetlen nekem, mikor visszalapozok mondjuk)
De, van aki szereti és mást meg nem venne.
-
-
Acheron
őstag
Attól tartok, nem ez lesz az én telefonom. Ha normál kijelzővel keresnék Samsungot, akkor alighanem a sima S7 -et nézném - de Samsungokból igazán csak az Edge fogott meg kicsit az extra kijelző funkciókkal. Az 5,5 col nekem inkább maximum, mint cél, méretre már a J5 -tel is elvagyok. Mindenesetre köszönöm a javaslatot neked is!
(#104312) sky11: Nem rossz paraméterekkel bír. Néhány kollégámnak volt korábbi verziója, rákérdezek, hátha valamelyikük újított, és élőben is meg tudnám nézni - anélkül nem szívesen vennék hosszabb időtávra készüléket. Az oprendszerére főképp kíváncsi lennék, a leírások szerint leginkább a stock droidra hasonlít, néhány kiegészítéssel - ilyen értelemben akár hasonlíthat is a Sense -re is.
Mik a jelenleg ismert gyengéi ennek a készüléknek?
Arra sajnos végkép nem sok esélyt látok, hogy egy HTC 10 mellett nézzem meg, pedig az sokat nyomna a latban, ha cirka 50k különbséget kell mérlegelni. -
-
BenHans
addikt
Nincs róla nagyon véleményem mert még nem is kapni, így tapasztalatom sem nagyon lehet.
A J7 2016-ból kiindulva a túlárazott átlagba sorolnám, a Prime sem sokban különbözik (720p vs. 1080p, 2 vs. 3GB RAM, 5 vs. 8MP secondary camera) de árban 99.99% hogy fölötte lesz.
A linkelt videóban elég siralmas a játék, ennek a sorsa is a szoftveren az optimalizáción fog eldőlni és a támogatáson amibe sok bizalmat nem fektetnék. -
pècsimunkás
addikt
Nèzd , nekem mindegy . Kèrdezett valamit èn ajánlottam valamit. Szerintem (!) 52 giga tárhely elèg (nekem) .Van 2x 64 gb pendrive- om , 1terrás külső vinyó , meg 50 giga felhő . Ezzel el vagyok . A telefonomon most kb 40 giga hely van , ha megveszem râ az iGo- t , akkor is marad mèg bőven helyem . A legtöbb ember meg 8-16-32 gigâs kártyát rak a telefonjába , nem hiszem ,h a 256 gb- os kârtyával sokan mászkálnak . Persze , jobb lenne ,a bővíthetőség , de ez egyre ritkább a dual sim mellet . Mielőtt megjelent az OnePlus3 , akciós volt az S7 dual , azt hiszem 500 euróért a nèmet MM-ban , de ott is a bővíthetőség rovására ment a második sim hely , ès csak 32 gb volt a tárhely . Azt kihagytam , de a OP3 64 gigáját elègnek gondoltam . Ès elèg is - nekem is ès sokmindenki másnak is ...
A memóriakártyát még sosem adok másnak , "ha kell valami üljünk össze , másold át , vagy add ide a pendrive-ot , átrakom ami kell " -
Ájvé
veterán
Nincs itt semmilyen paradoxon, csak te nem érted.
I.:
Mobilarénán az EUstocktól kapott készülék volt tesztelésen. Ezen egy módosított MIUI fut, vagyis nem a hivatalos így nem is frissül. Ezt akkor le is zárjuk.II.:
Ezen MIUI Global, áliász hivatalos MIUI nemzetköri ROM ránningol! Szóval Official MIUI Global ROM
Keresd meg mik voltak a MIUI 7 újításai, de egyébként van már MIUI 8-as is.
Redmi Note 3 Pro megkapta a 6.0-ás főverzió frissítést nemrégiben (bár én úgy tudom MIUI 8 alapon, de mindegy most), azért 6.0-ás a második esetben."Ha majd elterjed az Android 7, szerintetek lesz frissítés belőle?"
Biztos lesz, sőt már van is, csak nem Redmi Note 3 Pro-n egyelőre, meg ne kérdezd mikor lesz RN3P-re, mert ezt még lehet a legbennfentesebb MIUI bennfentesek se sejtik. Ebből a szempontból kicsit mostohán bánik a Xiaomi a készülékeivel, de a friss MIUI-t viszont gyakorlatilag minden készülékre megcsinálják, vagyis ebből a szempontból folyamatos a támogatás. -
Darknech
csendes tag
Csak rémlett valami, de most utánanéztem, hogy bizonyos prociknál a grafikus drivert nem frissíti a Qualcomm, és amiatt nem jön ki rájuk az Android 7 (pl 800, 801es Snapdragonok). Viszont ha minden igaz, a 650essel nincs ilyen probléma, szóval akár kiadhatják rá a frissítést, az már csak a Xiaomin múlik. Viszont ilyen téren nem bízom annyira a kínaiakban, az Umi Emaxot anno úgy vettem, hogy hirdették, hogy letölthető rá a Lollipop, aztán kiderült, hogy csak készül, és végül sosem készült el...
-
Lecs@
addikt
Én 80 K - ért vettem pár hónaposan, Lenovo garival ( számla 139 000 ) Android 6.0.1 van rajta. Ennél jobbat nem találok jelenleg ebben az árban. Én vásárlásban mindig is a használt teló vásárlását preferálom. ( itt a példa, pár hónapos, és - 60 K az ára ) Persze mindig odafigyelek gari, állapot, eladhatóságra.
-
Postas99
őstag
Motorola Droid Turbo
5.2 inch
-No b20!!!!!
Single sim
+Qhd Amoled
Snapi 805
3gb RAM
32Gb Háttértár
-Az összes eszköz (iránytű,gyro stb)
Ha SU4TL49 akkor jelenleg nem nyitható a Bl ha romolni akarsz MM update
Stock Droid (5.1)
SOT = 3-5 óra között.
21 Mpix kamera igen jó képeket készít.Motorola
Kevlár hátsó -
lezuvius
őstag
Htc M9-t nem nezted meg? Fotos kepessegei annyira nem erosek de a felsoroltak kozul nem egyet lenyom ilyen teren is es nem mellesleg maig az a leggyorsabb droidos telok kozott van. +2tb-ig bovitheto
se4ever2
S7 a maga kis egyre puritanabb TW-jevel igen jo kis keszulek +akkuban,kameraban nagyon komolyat nyujt. -
Darknech
csendes tag
-
ghiottone
nagyúr
Sima postánál is megfognak már szinte mindent. 27%-os áfa a telefon+ szállítás árára és a posta 2000 forintos kezelési költségével kell így pluszba számolni. - Ha ZTE NUbia z11-es kell és Kínából akkor spemallról vedd - 2 év EU garival, Eu Expressel + kuponnal = 413 dollár. (Már rendeltem innen és 10 nap alatt itt van, áfa nincs)
ZTE-t nem ismerem, nem tudom, hogy milyen a támogatásuk.
Moto G4 Plusomra épp ma reggel jött egy 500 megás frissítés a július 1-es javítócsomaggal karöltve.
M-ről még nagyon kevés az info - Helio P10, 3gb ram 32 gb belső tár, fém ház. Techdroider - de amíg ezt a hellomotoHK nem erősíti meg addig nagyon úgy néz ki, hogy csak Kína és a Lenovo saját UI-jával várható.
-
ghiottone
nagyúr
- Ha meghalt az aksi, meghalt a telefon? Nem lehet cserélni? - dehogynem, csak nem ilyen aksi van benne, amit simán kikapsz, hanem kell hozzá csavarhúzó is. Otthon is meglehet oldani.
- Az ujjlenyomat olvasó nem a hátsó bemélyedés a M logojával? Mi ebbe a gagyi? - nem, nem az - első benyomások alapján szokatlan a kocka alakú ujjlenyomatolvasó az előlapon - általában máshogy szokott kinézni
A ZTE-vel annyi a baj csak, hogy aliexpressről dhl-el így biztos elkapják és áfa + kezelési költség.
A Moto G4 Plus EIS-se elég jóra sikeredett, nem OIS, de tisztességesen dolgozik. Lesz egy M, ami a G és a Z széria közzé lesz pozicionálva de az eddig csak "China only"-nak tűnik.
-
Jazz
veterán
Mi az hogy nem lehet factory resetet csinálni rajta? Miért? (ZTE nubia Z11)
Site legalja:
"9. About Software
We already Change the software of most phones with multilanguage, Buyer Can Not Restore To Factory Or Root With Other Version Firmware, Which May Cause Date Loss Or Dead Of Phone." -
Jazz
veterán
Ha ennek a tesztnek lehet hinni [link], akkor a Lenovo Vibe K4 Note is kilőve.
Gyenge hívás hang minőség, kamerával szenvedés alacsony fény viszonyok mellett, vagy zárt térben fényképezni, nagyon melegszik...stb.Asus zenfone kilőve. Nagy batár, vastag a szélek felé, áhh....hagyjuk.
A ZTE nubia Z11 meg túl szép hogy igaz legyen.
Szép szép, de hol a buktató? Támogatottság hiány? Bug?
És 360€? [link] Amazonon meg 600font?Itt miért nem írják ki azt hogy ZTE, lehet hogy replika?[link]
Itthon sehol nem kapni. Esxpansys keresőben sincs találat.
-
Jazz
veterán
Nagyon tetszik a Moto G4 Plus. Nagyon jónak tűnik. Legyen az a stock android vagy bármi.
Moto G4 plus: "A hátlapot lekapva szembesülhetünk a szörnyű ténnyel, hogy nem lehet cserélni az aksit."
Ez mit jelent. Ha meghalt az aksi, meghalt a telefon? Nem lehet cserélni? Vagy csak szervízben jó pénzért? [link]Ez nagyon jó: "Van FM-rádió, amely megjeleníti az RDS információkat is és használható headset nélkül is"
Ezt nem értem: "És itt van az elsőre – és másodikra is – nyominak kinéző ujjlenyomat-olvasó is." Az ujjlenyomat olvasó nem a hátsó bemélyedés a M logojával? Mi ebbe a gagyi?
Ez megint egy fontos szempont: "A Motot ismerve nem lesz gond a frissítésekkel sem – például épp az elmúlt hetekben jött ki a májusi biztonsági javítócsomag a 3 éves 1. generációs X-re (!)."
A következőkről mi a vélemény?
Asus Zenfone 3 ZE552KL
Huawei Honor 6 v. 7 (16/64 GB, 3 GB RAM. Ez mit jelent. Két részre van particionálva az internal storage? Vagy ebben a kétféle verzióban kapható? Viszont a külső sd csak 64Gb-ig támogat.)
Honor 7
ZTE Nubia Z11 (64 GB, 4/6 GB RAM, Snapd. 820. 75% screen to body ratio.) Ebbe minden benne van mit szem száj kívánhat. De mi van a tetszetős külső mögött? Lehet nem véletlenül alig találni róla valamit?Annyi hogy ezekben még van: iránytű, infra, optikai képstabilizátor.
De magyar tesztet nem nagyon találtam róla.(#104155) basaja:
Cipelem magammal én is. Ezt akartam volna elhagyni.(#104154) _ghiottone:
Azt hiszem ez önmagáért beszél. Vacillálok is, mert megérné a kompromisszum. Nincs esetleg, vagy nem fog jönni fejlettebb Motorla ami ugyan azt tudja mint ez csak esetleg benne vannak a fenti szenzorok? -
ghiottone
nagyúr
Nagyon jó minőségű ips panel van benne + megbízható helyről (amazon, expansys) beszerezve hardveres hiba =0 Színtelítettséget 2 fázisban lehet állítani - én a korábbi 1. genes X amoledjéhez voltam szokva, így élénkre állítom alapból, mint az X Playnél is, de normál módban valósághű a panel. + Megbízható minőségű telókat pakolnak össze a Motonál, még így a Lenovo fennhatóság alatt is.
-
ghiottone
nagyúr
Sokan a gps miatt kérdezik az iránytűt - nem tudom, nekem nem fontos. Expansys - hardveraprós kollégán keresztül.
-
gianone
őstag
Amazon szállít Magyarországra, majdnem mindent. Csak némelyik ottani árus nem. A legnagyobb probléma, hogy magyar ÁFA-t kell fizetni, ha közvetlenül Amazontól veszed. De legtöbbször így is olcsóbb, mint itthon. Még akció nélkül is, de érdemes várni vagy kuponra, vagy rendszeresen vannak akciók is. Motókat britről, Huaweieket olaszról érdemes. A brit most azért is éri meg, mert relatíve gyenge a font. Viszont Amazonnál egyáltalán nem kell aggódni, hogy mit kapsz. Igazán az a jó bolt, ha valaki hazahozza olyan országból, ahol normálisabb az ÁFA.
-
ghiottone
nagyúr
Az egyáltalán nem zavaró navigálásnál, nagyon pontos az iránytű nélkül is - én is tartottam tőle, de olyan gyönyörűen elnavigált 800 kilométeres távon.
A G5 azért izmosabb teló + 1,5xer anyiba kerül. Én elvből nem adok ki telóért 100e forintnál többet - 1 év úgyis a maximum nálam használati időt tekintve.
-
Jazz
veterán
Ez egy jó oldal: ha engedek a fizikai gombok igényéből, és még az IPS-ből is, akkor is összesen 4 féle telefon létezik a világon [link] ami megfelel a következő kritériumoknak:
FHD, 4Gb, ext. SD, FM, Infra, B20.Ez a 4 telefon pedig: Asus zenfone 3, LG G5, LG V10, ZTE nubia Z11.
Ha fizikai gombokat is beleveszem akkor 2 marad: Asus, és ZTE. -.- Melyik a "jobb"?
-
Jazz
veterán
Erről mi a véleményetek?
Asus Zenfone: [link]
- 4Gb ram DDR3 Dual Ch.
- 64bit Inte 2,3Ghz quad core
- 1920x1080 IPS és gorilla glass
- 3000 mAh
- 68k HufJa a lenti listából 2 tétel még kimaradt:
- jó mikrofon
- hangos hangszóró mind normál, de főleg a kihangosító oldalon! -
futizoli
tag
Tinydeal németországi raktárából vettem:
[Infocus M560]
Itt pont kifogyott...bioengin (#98046)
Most telepítettem a Sygic v16.2.3 verzióját, tökéletesen indul.
A telepítési segédlet írja, indításkori fehér logó elkerülése érdekében ne az egész letöltött mappát másold a telefonod belső memóriájára, csak az azon belüli Sygic mappát. -
Sk8erPeter
nagyúr
Ez az AMOLED-es beégési probléma teljesen változó, hogy kinél fordul elő, és kinél nem. Ez a probléma akkor is előjöhet, ha például rendkívül sokáig tartó böngészés során a fölső állapotsor állandóan változatlanul látszik. Leginkább tehát a statikus, nem mozgó/váltakozó részek beégése lehet elvileg veszélyes. DE nekem például már közelíti a 3 évet a Samsung Galaxy S Advance-em, ami szintén AMOLED-es, és ennyi idő alatt sem égett be eddig, pedig volt, hogy a kijelző elalvási idejét szándékosan meghosszabbítottam, aztán valamikor figyelmetlenségből jó sokáig úgy hagytam, GPS-eztem, böngésztem, stb., szóval lett volna elméletileg alkalma előjönni a beégésnek, mégsem tette. (A készüléket most cserélem le, de nem amiatt, mert AMOLED-es, hanem mert eljárt felette az idő.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Aki HAGYOMÁNYOS (nem okos-) telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide!
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Nintendo Switch 2
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Okos Otthon / Smart Home
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- További aktív témák...
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- Lenovo IdeaPad 3 17ITL6 - 17.3" HD+ Intel 6305 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest