Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Apollo17hu

    őstag

    Sziasztok!

    Webshopból rendeltem egy Nokia Lumia 520-at. Felhívtak, hogy nincs raktáron, mert Vodafone-hálózatosat jelöltem meg, de kártyafüggetlent tudnak adni 3000-rel drágábban. Utánanéztem, tényleg véletlenül vodásat választottam ki, ezért mondtam, hogy ok, fizetek többet, de kártyafüggetlen legyen.

    Ma átvettem a készüléket, a magasabb árat fizettem érte. Otthon vettem észre, hogy a doboza olasz feliratú, olasz használati utasítással, és bekapcsolva az alapértelmezett nyelv is olasz, valamint egy bazinagy Vodafone-logo fogad. T-mobilos vagyok, normál SIM-kártyám van, ezt hétfőn cseréltetem micro-SIM-re, ezért sajnos még nem tudom kipróbálni. Ismerősöm vodás micro-SIM-kártyáját bevette, tehát a telefon nincs az olasz Vodafone rendszerére korlátozva.

    Elképzelhető, hogy hétfőn az én t-mobilos micro-SIM-emmel is működni fog, de felmerült a gyanú, hogy a telefon mégsem teljesen legálisan került az országba. Pl. honnan tudom megállapítani, hogy a telefont nem Olaszországban adták el előfizetésre 0 euróért, amit most nem fizetnek, viszont magát a telefont függetlenítették, hogy hazánkban el tudják passzolni?

    Ha a gyári beállításokat visszaállítom a telefonon, akkor olasz nyelvet és Vodafone-logot kapok, szép piros csempékkel. Hétfőn regisztrálom a neten a telefon IMEI-számát, addig esetleg tudok valamit tenni, ami eloszlatja a kételyeimet?

Új hozzászólás Aktív témák