Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Artin

    csendes tag

    Sziasztok!

    Segítségeteket szeretném kérni, ugyanis elvesztem az okostelefonok rengetegében. Jelenleg egy Samsung S5230-ast használok, ami igazából a hardware és az internet kezelési képesség kivételével szinte teljesen megfelel, azonban lehet ideje lenne előrelépni.

    Árkategóriában a felső határ 75 ezer körül van.

    Leginkább új, garanciális telefont keresek, de nem zárkózom el az EU-n belüli vásárlástól sem. Használt mobilt kevésbé szeretnék, de mértékkel, maximum itthonról, és garanciával vennék.
    Fontos, hogy kizárólag szolgáltató független telefon érdekel!

    Még sosem cseréltem le egy telefonomat sem 3-4 éven belül, így most is hasonló időtávra tervezek, nem érdekel a presztízs és az aktuális high-end, divattelefont pedig maximum utolsó lehetőségként szeretnék.
    A telefonhasználatom hozzávetőlegesen 50%-a telefonálásból és sms-ekből áll. A maradék megoszlása 40% szervező funkciók és 10% internet. A telefonon játék, a zenehallgatás és a filmnézés mindeddig egyáltalán nem volt téma.

    A fényképező fontos, de csak másodlagosan. Ahol valóban fotózni akarok, oda viszek DSLR-t. Ennek ellenére azért egy elfogadható képminőség és min. 5 MPx nem ártana. Komolyabb hardware igényem nincsen, ne akadjon rajta a rendszer és inkább az üzleti alkalmazások fontosak.
    A legfontosabb tulajdonság: üzemidő és cserélhető akkumulátor! Valamivel átlag alatti felhasználás mellett azért a 2 napot húzza ki, de inkább többet. Napi szinten a Bluetooth, Wi-Fi, 3G csak max 1-2 órát futna, vagy annyit sem.

    Mindenképpen érintőképernyős telefont keresek, kijelző méretben úgy 3,5-4,5” között.
    Minimum ICS Android fusson rajta. Gondolkodtam WP8-on is, de egyelőre az a kérdés jegelve. Memóriából 1 giga kellene (?), de ez inkább kérdés, mint kitétel. Ugyan ez vonatkozik a tárhelyre is, jó lenne min 8 giga, mert nem tudom mire elég 4 és telepítés szempontjából mit ér az SD kártya. (pl. az Xcover 2 esetében úgy tudom ez probléma) Erről vélemények érdekelnének!

    Nagyon sok cikket és tesztet olvastam el az elmúlt hetekben, rengeteg típust számba vettem, de magamtól egyelőre nem jutottam előrébb. Lehet, hogy egyszerűen még nem jött ki a nekem megfelelő telefon, de lehet csak nem tudok még róla.

    Amik eddig szóba kerültek:
    LG 4X HD (eddigi nyerő); Samsung Galaxy Xcover 2 (munkám miatt nem ártana az IP67, de megvagyok nélküle is); Huawei G615 (Németországból); Huawei Y300; LG L7 II; Samsung S3 mini; Blu Life család valamely tagja (csak ha sikerülne EU-ból szürkén..); LG F5.

    Van valami javaslatotok?

Új hozzászólás Aktív témák